Firmanızı ekleyin, binlerce yeni çifte ulaşın!
Her yıl 400.000 çift, Düğün.com'da buldukları firmalarla anlaşıyor. Siz de hemen firmanızı ekleyin, işinizi katlayın!
Firmanızı EkleyinGeleneksel olarak yapılan kına gecesi, günümüzde düğünden birkaç gün önce, gelin adayı ve çevresi çalışıyorsa genellikle hafta sonuna doğru yapılır. Geçmişte ise düğünden bir gün önce gelin evinde düzenlenirdi. İnanışa göre kına gecesi düzenlemenin amacı, gelin ve damat adayını kötülüklerden ve nazardan korumaktır. Kınayı, geline evliğinde mutlu ve huzurlu olan bir kadın yakar. Kına gecesi geleneklerine ilişkin daha fazla bilgi edinmek isterseniz makalemizi de inceleyebilirsiniz.
Gelin için özel bir anlamı olan kına gecelerinde genellikle kına organizasyon firmalarından destek alınır. Size sadece kına konseptinizi ve kına gecenize kaç kişi çağıracağını belirlemek düşer. Geleneksel olarak damat tarafı, yakılacak kınayı ve misafirlere ikram edilecek çerezleri, kına gecesinden bir gün önce, gelin tarafının evine getirir. Günümüzde, tüm bu detayları organizasyon firmaları ayarlıyor. Gelinin gece boyu oturacağı kına tahtından, kına gecesi malzemelerine, kına tepsisinden, kına hediyelerine her türlü detayı sizin yerinize bu tarz firmalar düşünüyor. Ayrıca organizasyon şirketleri aracılığı ile bindallı, kaftan gibi kına kıyafetlerini de temin edebilirsiniz. Kına gecesi gelin adayı, arkadaşları ve dans ekibinin salona şarkılar eşliğinde girmesi ile başlar. Daha sonra ikramlar davetlilere sunulur. Kına merasiminin ardından, gelin adayını geleneksel türküler eşliğinde ağlatma çabaları başlar. Günümüzdeki kına gecelerinde bu faslın çok fazla sürmediğini ve hemen eğlenceye kalındığı yerden devam edildiğini belirtelim. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren eğlence, kına hediyeliklerinin misafirlere dağıtılması ile son bulur.
Gaziantep’te kına gecesi mekanı ya da organizasyon yapan firma arayışında iseniz bulunduğunuz sayfada firmaları listeleyebilir, dilediklerinizden ücretsiz fiyat teklifleri alabilirsiniz.