Düğün Mekanları

Şehrindeki tüm düğün mekanları, Düğün.com'a özel indirimler ve düğün mekanı seçerken bilmen gereken her şey burada!

Wedding Planner

Ücretsiz

Wedding Planner'ın Selin ile Tanış!

Düğün asistanımız senin için ücretsiz araştırsın, hayallerindeki gibi 5 düğün mekanından teklif göndersin!

Tarih en erken bugün seçilebilir

Bu Kategoride Öne Çıkan Çift Yorumları

Düğün Mekanı Galerileri

Mekan Galerileri

Düğün Mekanını Keşfet

Tüm Rehber Yazılar

İzmir’deki En Etkileyici Düğün Mekanları

Ankara’nın En Göz Alıcı Düğün Mekanları

İstanbul'da Kokteyl Tarzı Düğün Yapılabilen En Şık Mekanlar

Düğününüz Yıllarca Konuşulsun: Limak Eurasia Luxury Hotel

  • Düğün Mekanları Fiyatları

    İl Kapasite Kişi Başı Fiyat Düğün Fiyatı
    İstanbul 450 1250 TL 562.500 TL
    İzmir 400 1650 TL 660.000 TL
    Ankara 500 750 TL 375.000 TL
    Muğla 300 4650 TL 1.395.000 TL
    Antalya 450 4550 TL 2.047.500 TL
    Bursa 550 500 TL 275.000 TL

Düğün mekanlarını araştırırken dikkat etmeniz gereken belli kurallar var. Sonradan “Keşke” dememek için sizin için derlediğimiz konuları gözden geçirebilirsiniz.

Düğün Mekanı Çeşitleri

Düğün yerlerine baktığımızda karşımıza birçok seçenek çıkıyor. Bu mekanlar; kapasitelerine, süslemelerine, fiyatlarına ve tarzlarına göre birbirinden ayrılıyor. “Düğün nerede yapılır” sorusunun cevapları şöyle:

Düğün Salonları: Çiftler tarafından en sık tercih edilen mekanlar, düğün salonlarıdır. Uygun fiyatlı olmasının yanı sıra her ilçede çok sayıda bulunması da tercih sebeplerinin başında gelir.

Kır Mekanları: Özellikle yaz ve bahar mevsimleri, açık hava düğün mekanlarının en yoğun oldukları dönemlerdir. Ağaçların arasında, yeşil alanda düğün yapmak isteyen çiftler, kır mekanlarını tercih edebilir.

Oteller: İhtişamlı düğünlerin ilk adresi otellerdir! Birçok otelin bünyesinde organizasyonlar için salonlar bulunur. Bu salonlarda ağırlıklı olarak yemekli düğünler yapılır.

Tarihi Düğün Mekanları: En güzel düğün mekanlarından bir diğeri de tarihi dokusu olan yapılardır. Yüzyıllar öncesinden günümüze gelen bir yapı, her zaman asil bir organizasyonun habercisi olmuştur.

Sosyal Tesisler: Uygun fiyata kaliteli hizmet almak isteyen çiftler, sosyal tesisleri inceleyebilirler. Sosyal tesislerin açık ve kapalı alanları bulunur. Denize yakın noktada yer alan tesisler de müthiş manzaralar sunarlar. Havuz başı düğün mekanlarından hoşlanan çiftler, sosyal tesisleri tercih edebilirler. Bu mekanların hepsinde havuz bulunmasa bile birçoğunda vardır.

Restoranlar: Az sayıda davetli ile gerçekleşecek, daha çok yemek havasında geçecek organizasyonlar için restoranlar en iyi seçeneklerden biridir. Mesela 100 kişilik yemekli düğün mekanlarını araştırıyorsanız mutlaka şehrinizdeki restoranlara göz atmalısınız.

Kulüpler / Davet Alanları: Klasik organizasyonlardan uzaklaşıp, daha çok parti tadında geçen bir düğün yapmak isteyen çiftlerin favori mekanları kulüplerdir. Son senelerde düğün yapılacak yerler deyince akla gelen mekanlardan biri olmuştur.

Tekneler: Açık alan düğün mekanlarından bir diğerine geldi şimdi sıra! Tekneler, maksimum 400-500 kişilik kapasitesine sahip mekanlardır. Özellikle İstanbul ve İzmir gibi güzel deniz havası alabileceğiniz bir şehirde düğün yapacaksanız, tekneleri seçenekler arasına ekleyebilirsiniz.

Bu yerlerin birçoğunun söz ve nişan mekanı da olduğunu da bilmenizde fayda var. Yani küçük organizasyonlar için de mekanlarla görüşebilirsiniz.

Düğün Mekanı Nasıl Seçilir?

Doğru düğün mekanını bulmanın püf noktalarına özen göstermeli ve tarzınızı yansıttığını inandığınız bir firma ile iletişime geçmelisiniz.

Düğün mekanı seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli faktör, organizasyonu yapacağınız mevsim olmalı! Yazın düğün yapacaksanız; kır bahçesi, tekne ve teras gibi açık alanları tercih edebilirsiniz.

Bahar düğünlerinde de açık alan tercih edilebilir. Ancak yağmur yağma ihtimaline karşı, mekana açılır kapanır tavan, çadır, şemsiye gibi önlemleri olup olmadığını sormalısınız.

Kış düğünü mekanlarının başında ise düğün salonları, oteller ve tarihi düğün mekanları gelir. Yani kapalı düğün mekanlarından herhangi biri sizin için uygun olacaktır.

Düğün mekanı konusunda dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da bütçeniz. Bir mekan seçimi yapmadan önce müstakbel eşinizle düğün için ayırabileceğiniz bütçeyi hesaplamalısınız. Eğer çok harcama yapmak istemiyorsanız, kokteyl menülü düğün mekanlarını tercih edebilirsiniz. Yemekli, lüks düğün mekanlarından öncelikle fiyat teklifi almalısınız.

Düğün mekanına karar vermeden önce belirlemeniz gereken bir diğer konu da davetli sayısı! Davetli listenizi önceden çıkarırsanız, düğün mekanlarını kapasitelerine göre eleyebilirsiniz. Organizasyona az kişi davet edecekseniz butik düğün mekanlarına bakabilirsiniz. Kalabalık düğünler için de geniş mekanları incelemeniz önemli. Davetlilerinizin dar alanda hareket etmeye çalışması hoş bir görüntü olmayacaktır.

Siz en iyisi düğün mekanına sormanız gereken soruların bir çıktısını alıp, görüşmeye öyle gidin!

Düğün Mekanı Ne Zaman Seçilir?

Çiftlerin kafasını kurcalayan konulardan biri de “Düğün mekanı ne zaman seçilmelidir” sorusu! Hemen cevaplayalım: Bir düğün mekanıyla anlaşmak için ideal süre yaz ayları için 1 sene, kışın için de 6 ay öncesidir. Bu süre, istediğiniz tarihi alabilmeniz için önemlidir. Özellikle yaz aylarında, düğün mekanlarına çiftler tarafından çok talep olduğu için ne kadar erken anlaşırsanız o kadar iyi!

Erken rezervasyon yaptırmanız, bütçenizi en iyi şekilde kullanabilmeniz açısından da önemli bir detay. Mesela yaz döneminde yapacağınız bir düğün için 1 sene öncesinden gün alırsanız, mekanlardan büyük indirimler yakalayabilirsiniz.

Düğün mekanıyla anlaşmak için geç kalmış olabilirsiniz. Böyle bir durumda da beğendiğiniz birden fazla mekanla iletişime geçmenizi öneriyoruz. Yani alternatif düğün mekanlarını da değerlendirmelisiniz. Çünkü son anda düğün tarihlerini değiştiren çiftler olabilir. Bazı günler şans eseri boş kalmış olabilir. O nedenle istediğiniz tarih olmasa bile size uygun bir tarih bulabilme ihtimaliniz yüksek.

Düğün Mekanında Organizasyonu Kim Yapar?

Düğün mekanlarındaki organizasyonlar konusunda karşınıza iki seçenek çıkar: Mekanların iş ortakları veya kendi bünyelerindeki ekipler!

Bazı düğün mekanları, yılların getirmiş olduğu tecrübeyle kendi bünyelerinde organizasyon için ekipler oluşturmuştur. Düğün esnasında süslemeden müziğe kadar yapılacak her detayla kendileri ilgilenirler.

Düğün mekanlarının bir kısmı da dışarıdan organizasyon firmalarıyla anlaşır ve çiftleri de firmanın yetkilileriyle görüştürürler. Böyle bir durumda organizasyon hizmetini düğün paketi dahilinde alabileceğiniz gibi ayrı olarak da ücret ödemeniz gerekebilir. Bu tamamen mekanın çalışma şekline bağlı olduğu için, firma ile netleştirmeniz gereken şeyler arasına bunu da ekleyin.

Bu arada düğün mekanlarının prensiplerine de dikkat etmeniz gerektiğini belirtelim. Bazı mekanlar anlaşmalı olmadıkları bir organizasyon firmasıyla çalışmanıza izin verirken, bazıları dışarıdan firma kabul etmez. Eğer aklınıza ekstra bir organizasyon firmasıyla çalışmak varsa bu konuyu mekana danışmalısınız.

Düğün Mekanı Süslemeleri Nasıl Olmalı?

Düğün süslemeleri seçtiğiniz konsepte ve tarzınıza en uygun şekilde yapılmalıdır. Son dönemlerde düğün mekanlarında, doğayla iç içe konseptler sıklıkla tercih ediliyor. Bohem, rustik tarzdaki süslemeler çiftlerin ilgi odağı olmuş durumda.

Ancak bu doğanın ön planda olduğu süslemeler daha çok açık alan mekanlarına uyum sağlıyor. Otel, tarihi mekan gibi düğün yerlerinde; kristal şamdanların, lilyum tarzında çiçeklerin ve geometrik aksesuarların kullanıldığı süslemeler tercih ediliyor.

Düğün mekan süslemelerinde özel konseptler oluşturabilmeniz de mümkün. Müstakbel eşinizle sevdiğiniz bir şarkıdan, tanışma hikayenizden veya keyif aldığınız herhangi bir konudan yola çıkarak, mekanın organizasyon sorumlularından konsept oluşturmalarını isteyebilirsiniz. Tabii bunun için mekan yetkilileriyle önceden konuşmanızı tavsiye ederiz.

Düğün Mekanına Göre Gelinlik Seçimi

Düğün mekanına uygun gelinlik seçimi için biraz titiz davranmalısınız. Hem rahat hareket etmek hem de düğün mekanının atmosferine uyum sağlayabilmek açısından bu önemli.

Mekan olarak otel veya düğün salonu tercih edecekseniz, prenses ve A kesim gelinlikler size göre olabilir.

Kır düğünü mekanlarında, uçuş uçuş etekleri olan düz veya A kesim gelinlikleri tercih edebilirsiniz. Bir diğer açık alan seçeneği olan havuz başı düğün mekanlarına balık kesim gelinlikler çok yakışır. Tabii vücut tipinizin bu kesim için uygun olduğundan emin olmalısınız.

Tarihi düğün mekanlarında ise vintage gelinlik modelleri ön plana çıkar. Dantel ve saten kumaşın kullanıldığı modeller, vintage aksesuarlarla birleştirilerek ortaya çok güzel bir görüntü çıkmasını sağlayabilir.

Düğün Mekanı Fiyatları

Düğün mekan fiyatları; seçeceğiniz menüye, süslemelere, mekan çeşidine, kişi sayısına, ekstra taleplerinize ve tarihe göre değişir.

Düğün mekanlarında fiyatlandırmalar genelde kişi başı rakam üzerinden yapılır. Davetli sayınız, bu kişi başı rakamla çarpılır ve ortaya toplam rakam çıkarılır. Ayrıca birçok mekanda, davetli sayısı arttıkça kişi başı rakamda indirim yapılmaktadır.

Yemekli mi yoksa kokteylli mi bir düğün yapmayı düşünüyorsunuz? Yemekli düğün fiyatları, kokteyle göre daha yüksektir. Yemekli düğünlerde fiyatları etkileyen bir diğer etken de içecek seçimidir. Alkollü düğün mekanlarında fiyat bir miktar daha yüksek olabilir.

Kış aylarında yapılan düğünler, yaz dönemindekilere göre daha uygun fiyatlı olur. Kış aylarında çiftler tarafından çok talep olmadığından, mekanlar kampanyalı fiyatlar sunarlar.

Uygun fiyatlı düğün mekanları genelde düğün salonları ve sosyal tesislerdir. Bu mekanlarda fiyatlar diğerlerine göre daha uygundur.

Şehrinizdeki en iyi düğün mekanları ve fiyatları için firma sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Mekanları listelerken; kişi sayısına, fiyata ve alanlara göre filtrelemeler yapmayı da ihmal etmeyin!

Tüm Kategoriler