Hepsini Yanıtladık: Evlilik Başvurusu ile İlgili En Sık Sorulan Sorular

Bürde Özçakır tarafından yazılmıştır.

11:52 dakika

27.09.2023

Evlilikle ilgili resmi işlemlere yeni başladıysan aklına takılan sorular olabilir. Evlilik için gerekli belgeler nelerdir? Nikah başvurusu nasıl yapılır? Nikah işlemleri ne kadar sürer? Senin için evlilik başvurusu yaparken yanıtını merak edebileceğin, evlenecek çiftlerin en çok sorduğu soruları derledik!

evlilik başvurusu

Evlilik başvurusunda iki aşama var: Belgeleri hazırlamak ve bu belgelerle başvuru yapmak. Peki belgeler neler, nikah günü nasıl alınır? Şu videomuzda kısaca anlattık. Önce izle, sonra detaylar için okumaya devam et:

1- Nikah İçin Nereye Başvurulur?

Evlenme dosyasında bulunması gereken belgelerin toplanmasının ardından, nikah günü almak için, eşlerden birinin ikametinin bulunduğu belediyeye bağlı evlendirme dairesine başvurmak gerekiyor.

2018 yılı itibarıyla nikah başvuruları ilçe müftülüklerinde de yapılabiliyor. Nikahın müftülük tarafından kıyılmasını isteyen çiftler, eşlerden birinin ikamet ettiği ilçe müftülüğüne başvuruda bulunabiliyor.

Köyde yaşayanlar için ise evlilik başvurusunu köy muhtarlığına yapabiliyor. Çiftler tarafından hazırlanan belgeleri onaylama ve nikah kıyma işlemleri de yine köy muhtarı tarafından yapılabiliyor.

2- Nikah Başvurusu E-devlet Sisteminden Yapılır mı?

İnternetten nikah tarihi almanın mümkün olup olmadığı, evlenecek çiftlerin en sık sorduğu sorular arasında. Hemen yanıtını verelim: Çiftler, online nikah başvurusu yapamaz. E-devlet üzerinden nikah için gün almak mümkün değildir. Bunun için bağlı bulunan belediyenin evlendirme dairelerine bizzat başvuru yapmak gerekiyor.

3- İkamet Edilen Adres Dışında Bir Yerde Evlenebilmek İçin Ne Yapılmalıdır?

Eşlerden ikisinin de ikamet ettiği ilçe dışında bir yerde evlenmek için evlenme izin belgesi gerekebiliyor.

2021 yılı başında İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle bu belge kaldırıldı ve çiftlerin, izin belgesine gerek olmadan, müracaatlarını herhangi bir evlendirme memurluğuna yapabilmesi kararı alındı. 2022'de izin belgesinin tamamen kaldırıldığını da belirtelim.

4- Nikah İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Evlenecek çiftlerden nikah başvurusu için istenen belgeler şu şekilde:

  • Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi
  • Evlenme Beyannamesi
  • Evlilik Sağlık Raporu
  • Vesikalık Fotoğraf

Nikah başvurusunda gerekli belgelerle ilgili daha fazla detaya şu yazımızdan ulaşabilirsin: Evlenme Dosyalarında Bulunacak Belgeler

5- Resmi Nikah İçin İkametgah Şartı Var mı?

E-devlet sistemine henüz entegre olamamış belediyelerin istediği belgeler daha detaylı olabiliyor. Birçok belediyenin e-devlet sistemine entegre olması sebebiyle, eskiden beyan etmen gereken birçok bilgi, artık belediyelerin online sisteminde otomatik olarak görünüyor.

Sisteme entegre olmayan belediyeler, ikametgah belgesi, nüfus kayıt örneği ya da evlenme ehliyet belgesi gibi belgeleri de talep edebiliyor. Bu nedenle nikah başvurusundan önce, başvuruda bulunacağın belediyeden gerekli belgeleri öğrenmende fayda var.

6- Evlilik Sağlık Raporu İçin Gerekli Testler Nelerdir?

Çiftlerin evlenmeye engel herhangi bir hastalıkları olup olmadığının ortaya çıkması için evlilik başvurusunda sağlık raporu da isteniyor. Evlilik sağlık raporu için istenen testler; kan tahlili ve akciğer testidir.

Kan tahlilinde kan grubunun belirlenmesinin yanı sıra, hepatit, frengi ve AIDS gibi hastalıkların olup olmadığına da bakılıyor. Bu testler, çiftlerin kan uyuşmazlığına sahip olması halinde çocuk yapmadan önlemlerini almaları açısından önemlidir.

Sağlık raporunu alırken Akdeniz anemisi testi sonuçları da değerlendirmeye alınıyor. Bazı belediyeler ise sağlık raporunun yanı sıra çiftlerden ayrıca Akdeniz anemisi için kan alındı belgesi de istiyor.

2021 yılının Aralık ayından itibaren Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastalığına yönelik taramalar da sağlık raporu almak için yapılması zorunlu testlere eklendi. Bu test sayesinde, çiftlerin doğacak çocuklarında SMA hastalığına yol açacak bir mutasyonu taşıyıp taşımadıklarını belirleniyor.

Evlilik Sağlık Raporu

7- Evlilik İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Evlilik sağlık raporu tetkiklerini aile hekimliklerinde, toplum sağlığı merkezlerinde, devlet hastanelerinde ya da özel hastanelerde yaptırabilirsin. Özel hastanelerde yapılan testler, aile ve toplum sağlığı merkezlerinde veya sağlık ocaklarında aile hekimi tarafından onaylanır.

Nikah için sağlık raporu ücreti ne kadar dersen aile hekiminden alınan rapor için herhangi bir ödeme yapman gerekmiyor. Ancak tetkikleri özel hastanede yaptırırsan, belirli bir ücret ödemen gerekiyor. Ücretler ise kurumdan kuruma farklılık gösteriyor.

Rapor için gereken tetkikleri, devlete bağlı tam teşekküllü devlet hastanelerinde, aile hekiminin yönlendirmesi ile yaptırırsan herhangi bir ücret ödemen gerekmiyor. Evlilik sağlık raporu geçerlilik süresi ise 6 ay.

8- Evlilik Sağlık Raporu Özel Hastaneden Alınır mı?

Evlilik sağlık raporu özel hastanelerden alınamaz. Tetkikleri özel hastanede yaptırabilirsin ama dosyana ekleyeceğin sağlık raporunu, mutlaka aile hekimine onaylatman gerekiyor.

9- Evlenme Beyannamesi Nedir?

Başvurduğun belediyenin talebine göre iki veya dört kopya olarak düzenlenen evlenme beyannamesi, doldurulması gereken bir formdur. Bilgilerin tümünün çiftler tarafından doğru ve okunaklı bir yazıyla doldurulması gerekir.

10- Evlenme Beyannamesi Nereden Alınır?

Bu belgeyi evlendirme dairesine ya da müftülüğe yapacağın müracaat sırasında ilgili birimden temin edebilirsin. Düzenlenen beyanname bu birimlerdeki evlendirme memurları tarafından onaylanıyor.

Evlenme Beyannamesi

11- Evlilik Başvurusu Ne Zaman Yapılır? Saatleri Nedir?

Evlilik başvurusu, nikah dairesi çalışma saatlerinde yapılıyor. Bazı belediyelerde evlilik işlemleri için başvuru saatleri sabahtan ya da öğleden sonra olabilecek şekilde farklılık gösteriyor. Bunun için başvuruda bulunacağın belediyenin web sitesinden başvuru saatlerini öğrenebilirsin.

evlilik başvurusu ne zaman

12- Nikah İşlemlerini Tek Kişi Yapabilir mi?

Evlilik başvurusunu gelin ve damat adayının bizzat yapması gerekir. Fakat eşlerden biri başvuruya kendi gidemeyecekse, vekil olarak belirlediği kişi yerine müracaatta bulunabilir. Bunun için fotoğraflı özel vekaletname düzenlenmesi şart.

Vekaletname üzerinde, evlenme işlemlerinin yürütülmesi için verilmiş olduğunun açıkça belirtilmesi ve vekalet verenin kiminle evleneceğinin yazılması şartı da bulunuyor. Bu kurallara uyulmazsa çiftin, evlilik müracaatını birlikte yapmaları gerekir.

13- Nikah İşlemleri Kaç Gün Sürer?

Nikah işlemleri için gerekli belgeleri toparlamak, mesai saatlerinde alınacak belgeler, belgelerin alınacağı yerlerin birbirine olan uzaklığı gibi durumlar söz konusu olduğunda 2 veya 4 gün arasında tamamlanabileceğini söyleyebiliriz.

14- Nikah Günü Kaç Gün Sonraya Verilir?

Belgeleri tamamlayıp evlendirme dairesine başvurduktan sonra en erken 24 saat sonrasına tarih alabilirsin.

15- Evlilik Başvurusu Ne Zaman Yapılmalı?

Hazırlayacağın belgelerin geçerlilik süresi 6 ay olduğu için nikah günü alırken bu süreye dikkat etmen gerekiyor. Nikah dairesine gitmeden önce telefonla nikah işlemlerinin nasıl yapılacağını öğrenmende de fayda var.

nikah işlemleri

16- Evlenme Engelleri Nedir?

Evlilik başvurunun reddedilmesine yol açacak bazı özel durumlar da bulunuyor. Peki hangi koşullarda evlenme başvurusu reddedilir? Sırayla bakalım:

  • Hısımlık: Üst soy ve alt soy arasında; kardeşler arasında, amca, dayı, hala ve teyze ile yeğenleri arasında evlilik yapılmaz. Ayrıca kayın akrabalığı meydana getirmiş olan evlilik sona ermiş olsa bile, eşlerden biri ile diğerinin üst soy ve alt soy arasında evlilik başvuruları kabul edilmez. Bunların dışında evlat edinen ile evlatlığın veya bunlardan biri ile diğerinin alt soyu ve eşi arasında, evlenme yasaktır.
  • Evli olmak: Nüfus kaydına göre evli görünen bir kimse yeniden evlenemez. Müracaat sırasında, önceki evliliğin ölüm, boşanma veya evliliğin herhangi bir sebeple mahkeme kararı ile son bulmuş olması halinde, evlenme engeli ortadan kalkar. Ancak buna rağmen, bu durum aile kütüklerine tescil edilmedikçe yeniden evlenme yapılamaz.
  • Gaiplik durumunda: Ölüm tehlikesi içinde kaybolmuş ya da kendisinden uzun bir süre haber alınamayan yani gaipliğine karar verilen kişinin eşi, mahkemece evliliğin feshine karar verilmedikçe yeniden evlenemez.
  • Resmi sağlık raporunun bulunmaması: Evlilik sağlık raporu özel hastanelerden alındığında geçerli kabul edilmiyor. Tetkikleri dilediğin yerde yaptırabilirsin ancak raporda mutlaka aile hekiminin kaşe ve imzası olmak zorunda. Eşlerden en az birinin resmi onaylı sağlık raporunun olmaması halinde evlilik başvurusu kabul edilmez.
  • Evlenmeye engel hastalıkların tespiti: Evlilik sağlık raporu için yapılan tetkikler sonucunda çiftlerden en az birinde frengi, belsoğukluğu, yumuşak şankr, cüzzam, akıl hastalığı gibi rahatsızlıkların tespit edilmesi, evlenmeye engel oluşturuyor. Bu hastalıklar tedavi edildiğinde ya da bulaşma tehlikesi geçtiğine, bu durumu onaylayan bir doktor raporu ile evlenmek mümkün.
    Verem hastalığı halinde ise nikah 6 ay ertelenir. Bu 6 ay sonrasında iyileşme görülmezse 6 ay daha süre uzatılır. Bu son sürenin ardından taraflara, hastalığın önemi ve tehlikesi belirtilir.
  • Akıl hastalıkları: Akıl hastaları, evlenmelerinde tıbbi sakınca bulunmadığı resmi sağlık kurulu raporuyla anlaşılmadıkça evlenemezler.
  • Kadın için iddet süresinin dolmamış olması: Daha önce evlenmiş bir kadının iddet süresinin dolmamış olması, evlenme başvurusunun reddine yol açar.

evlenme engelleri

17- Evlenmek İçin İddet Süresi Nedir?

Daha önce evlenip boşanmış kadınların hukuki olarak yeniden evlenebilmesi için boşanmanın kesinleştiği tarihten itibaren 300 günlük bir sürenin geçmesi gerekiyor. Bu sürenin amacı, kadının olası bir hamilelik durumu yaşayabilecek olması.

Boşandıktan sonra bu süre geçmemesine rağmen hamilelik olmadığını kanıtlamak koşulu ile aile mahkemesi tarafından açılacak iddet davası ile söz konusu kararı kaldırabilirsin.

18- Evlilik Başvurusunda Kadının Soyadı Değişikliği İşlemleri Nasıl Olur?

Gelin adayı, bir talebi ve beyanının bulunmaması halinde evlendikten sonra eşinin soyadını alıyor. Halk arasında “kızlık soyadı” olarak da bilinen, kadınların, evlenmeden önceki soyadlarını, eşlerinin soyadları ile birlikte kullanabilmesi için, evlilik işlemleri sırasında belediye evlendirme memurluğuna, yazılı olarak başvurulması gerekiyor.

Kendi soyadını kullanmak isteyen gelin adayları, müracaat anında kayıt masasından temin edecekleri soyadı dilekçesini doldurmalı. Ancak yalnızca evlenmeden önceki soyadını kullanmak istersen bunun için evlendikten sonra aile mahkemelerinde dava açman gerekiyor. Evlenmeden önceki soyadını kullanmak için evlendikten sonra, kimlik değişimi sırasında da başvuruda bulunabilirsin.

Kadının soyadı değişikliğine dair 2023 yılı başında yasal düzenleme yapıldı. Anayasa Mahkemesi kararına göre, kadınların evlenirken eşlerinin soyadını alması zorunluluğu kaldırıldı. Karar, 28 Ocak 2024 tarihinde uygulanmaya başlanacak.

Evlendikten sonra yapılması gereken tüm resmi işlemleri incelemek istersen şu yazımıza göz atabilirsin: Tüm Detaylarıyla Anlattık: Evlendikten Sonra Yapılması Gereken Resmi İşlemler

18- Nikah İşlemleri Ücreti Nedir?

Evlendirme işlemleri için ödenmesi gereken ücret, başvurulan belediyeye göre değişiklik gösteriyor. Belediyenin ücretleri de kendi içinde, nikahın hafta içi ya da hafta sonu yapılacak olması, iç ya da dış nikah olması, iç nikahsa nikah salonunun kapasitesi, dış nikahsa mekana göre değişebiliyor.

Örneğin; İstanbul’da hafta içinde gerçekleşen nikahlar için nikah salonu ücreti ortalama 500-1250 TL, hafta sonu ve tatillerde gerçekleşen nikahlar için ise 750-1500 TL civarında. Bu ücretler genellikle hizmet bedeli, dosya ücreti ve evlilik cüzdanı maliyeti gibi masrafları da kapsıyor. Net ücretleri başvuru yapacağın belediyenin internet sitesinden bakarak ya da telefon ederek öğrenmen mümkün.

19- Nikah Memuru Düğüne Çağırma Ücreti Nedir?

Nikah memurları, nikah dairesi dışında da nikah kıyabiliyor. Bu hizmet ücrete tabi. Nikah memurunu düğün salonuna getirme ücreti başvuru yaptığın belediyeye göre değişiklik gösteriyor.

Başvurduğun belediyenin belirlediği fiyatlar mekanın bulunduğu yerin mesafesine göre değişebiliyor. Örneğin; başvuru yaptığın belediye İstanbul Avrupa yakasında, düğün mekanınız ise Anadolu yakasında diyelim. Bu durumda ödeyeceğin ücret, Avrupa yakasında bulunan bir mekana nikah memuru çağırma ücretine kıyasla daha yüksek olacaktır.

Düğünün yapılacağı mekanın türü de fiyatları etkileyebiliyor. Teknede yapılacak bir düğün ile restoran ya da düğün salonunda yapılacak düğüne nikah memuru çağırma ücretleri bazı belediyelerde farklılık gösterebiliyor.

Bu nedenle ücret ve randevularının doluluğu konusunda başvuru yapacağın nikah dairesinden bilgi almanı tavsiye ediyoruz.

Nikah tarihini düğünle denk getiremezsen düğününde sembolik bir nikah töreni yapabilirsin. Bunun için şu yazımıza göz atabilirsin: Tiyatral Nikah Nedir? Neden Temsili Nikah Memuru Bulmalısın?

20- Resmi Tatillerde ve Hafta Sonu Nikah Kıyılır mı?

Evlenme törenleri günlük çalışma saatleri içerisinde yapılıyor. Ancak, tarafların isteği üzerine ve evlendirme memurunun da uygun olması durumunda, çalışma saatleri dışında, hafta sonu ya da resmi tatil günlerinde gerekli iznin alınması halinde tören yapılabiliyor.

Hafta Sonu Nikah Kıyılır mı

21- Yıldırım Nikahı Nasıl Olur?

Halk arasında bilindiği gibi, belgeleri teslim eder etmez nikahın kıyılması şeklinde bir yıldırım nikahı uygulaması bulunmuyor. Eskiden nikah için hazırlanıp teslim edilen evraklar, uzun süre bürolarda kalır, bu yüzden nikah işlemleri uzun zaman alırdı.

Şikayette bulunan çiftlerin mahkeme kararıyla yıldırım nikahı kıydırmasıyla bu uygulama yaygın bir şekilde bilinir hale geldi. Günümüzde nikah işlemleri eskiye oranla çok hızlı ilerlediği için, artık yıldırım nikahına gerek kalmıyor.

Ancak, nikah başvurun sırasında evlenme dairesine, mümkün olan en kısa sürede evlenmek istediğini belirtmen halinde, başvurundan en erken 24 saat sonrasına nikah tarihi alman mümkün. Hızlı nikah da denilen ve yıldırım nikahının günümüzde uygulanan bu haliyle ilgili daha detaylı bilgiye şu yazımızdan ulaşabilirsin: Senin Yerine Araştırdık: Yıldırım Nikahı Nasıl Yapılır? Gerekli Evraklar Nelerdir?

22- 17 Yaşında Nikah Kıyılır mı?

Türkiye’de yasal evlilik yaşı 18’dir. Yasalara göre, kişinin kendi rızasıyla evlenmesi için 18 yaşını doldurması gerekiyor.

17 yaşını dolduranlar da ebeveynlerinin veya yasal vasisinin rızasıyla evlenebiliyor.

16 yaşın dolduğu durumlarda da mahkeme kararı gerekiyor. Ancak bazı durumlarda mahkeme tarafından, ebeveyn veya yasal vasinin rızasının olup olmadığı da sorulabiliyor.

kaç yaşında resmi nikah yapılır

23- Resmi Nikah Şahidi Kimler Olabilir?

Nikah şahidi olmak için; ergin, ayırt edebilme gücüne sahip olmak ve şahitliğini yaptığı kişiyi tanımak şart. 18 yaşını doldurmuş herkes nikah şahidi olabiliyor.

Şahit olacak kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması da şart değil. Oturma izni olan, geçici kimlik belgesi bulunan ya da Türkiye'ye turistik amaçlı gelmiş, pasaportu bulunan kişiler de nikah şahidi olabiliyor.

Peki resmi nikahta kaç şahit olabilir dersen de şahit sayısının en az 2 en fazla 4 olabileceğini de söyleyelim.

Kimler nikah şahidi olamaz sorusunun da yanıtını verelim: Anne-babanın nikah şahidi olmasını bazı belediyelerin kabul etmediğini de söyleyelim. Bazı belediyeler ise anne-babanın nikah şahidi olması durumunda iki şahit daha bulunması şartı koşuyor.

Nikah şahitliğine ilişkin tüm detayları şu yazımızda bulabilirsin: Nikah Şahidi Kimler Olabilir? Kimler Olamaz?

24- Yabancılarla Evlilik İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

Bir Türk vatandaşı, yabancı uyruklu biriyle evlilik başvurusunu bağlı bulunduğu ilçenin evlendirme dairesine yapabilir. Peki yabancı uyruklu bir kişi ile evlenmek için gerekli belgeler nelerdir dersen şöyle sıralayabiliriz:

  • Evlenme Ehliyet Belgesi: Yetkili merkezi makamlarca veya o devletin yerel temsilcilikleri tarafından kişinin adını, soyadını, anne-baba adı ile doğum tarihini, medeni halini ve evlenmesine engel halinin bulunup bulunmadığını gösterir şekilde düzenlenerek verilmiş ve onaylanmış belge, yabancılar için evlenme ehliyet belgesi olarak kabul edilir.
  • Doğum Belgesi: Eğer evlilik ehliyet belgesinde; anne-baba ismi, doğum yeri ve tarihinden herhangi biri yer almıyorsa ayrıca doğum belgesi de verilmeli. Belgeler apostilli olarak alınmışsa; sadece Türkiye'de noter tasdikli Türkçe tercümesinin yaptırılması yeterli.
  • Pasaportun noter tasdikli tercümesi: Yabancıların evlilik dosyalarına, noter tasdikli, Türkçe’ye tercüme edilmiş pasaportlarını da eklemeleri gerekiyor.

yabancılarla evlilik

Yabancı uyruklu bireylerle evlilik işlemlerine dair tüm detaylara şu yazımızdan ulaşabilirsin: Yabancıların Türkiye’de Evlenmesi

25- Mal Rejimi Sözleşmesi Nedir?

Evlilikle ilgili en merak edilen konulardan biri de eşler arası mal paylaşımını ilgilendiren, evlilik sözleşmesi olarak da bilinen "yasal mal rejimi" uygulamasıdır.

Bu uygulamanın; edinilmiş mallara katılma, mal ayrılığı, paylaşımlı mal ayrılığı ve mal ortaklığı olmak üzere dört çeşidi bulunuyor. Aralarında evlilik sözleşmesi yapacak çiftlerin, kendileri için uygun olan mal rejimini seçtikten sonra noterde onaylatması gerekiyor.

Peki evlilik sözleşmesi ne zaman yapılır dersen, evlenmeden önce noterden aldığın belgeyi nikah başvurusu evraklarına ekleyebilirsiniz. Sözleşme evlendikten sonra da imzalanabilir.

Evlilik sözleşmesine ilişkin tüm detaylar şu yazımızda: Tüm Detaylarıyla Mal Ayrılığı / Evlilik Sözleşmesi Nedir?

26- Oda Nikahı Nedir?

Hafta içi mesai saatleri içerisinde belediyelerin nikah salonlarında yapılan törensiz nikah programına oda nikahı adı veriliyor. Oda nikahında gelin, damat ve nikah memurunun yanı sıra iki şahit bulunması gerekiyor.

27- Düğün İzni Kaç Gün?

Devlet Memurları Kanunu'na göre evlenmesi halinde isteği üzerine 7 gün izin veriliyor. İş Kanunu'na göre işçilere evlilik izni ise 3 gün. Ancak kanunda bu süreler "iş günü" ifadesiyle belirtilmiyor. Bu yüzden izinli olunan 3 ve 7 gün içinde hafta sonları varsa bu süreye dahil edildiğini söyleyelim.

28- Evlilik Cüzdanı Kaybolursa Nasıl Çıkarılır?

Evlilik cüzdanı olarak da bilinen ve uluslararası aile cüzdanının kaybolması veya kullanılamaz durumda olması nedeniyle yenileme gereği duyabilirsin. Bu durumda evlilik cüzdanı yenileme talebiyle ikamet ettiğin il/ilçe nüfus müdürlüklerine müracaat etmen gerekiyor.

Evlilik cüzdanı kaybolduğunda yenileme işlemi için de bazı belgeleri hazırlamalısın. Bu belgeleri de şöyle sıralayabiliriz:

  • İkamet ettiğin mahallenin muhtarından alınan uluslararası aile cüzdanı talep belgesi,
  • Kadın ve erkek için son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf
  • Maliye Bakanlığı’nın yıl içinde belirlediği aile cüzdan ücreti (2023 yılı için 445 TL)
  • Nüfus cüzdanı veya ehliyet, pasaport gibi kimliğinizi kanıtlayan belge

Şu yazımız da ilgini çekebilir: Evlilik Cüzdanına İlişkin Tüm Detaylar

Evlilikle ilgili resmi işlemler konusunda sık sorulan sorular bu şekilde. Senin de aklına takılan, yanıtlamamızı istediğin sorular varsa yorum olarak bırakabilirsin. Nikah başvurusuyla ilgili daha fazla göz atmak istersen de şu yazımızı inceleyebilirsin: Nikah Başvurusunda Bunlara Dikkat Edin

Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul

Bunlar da ilgini çekebilir

Evlendirme Dairesi kategorisindeki diğer yazılara ulaşmak için tıkla!

Vitrindeki Evlendirme Daireleri Firmaları

Evlendirme Daireleri kategorisinde öne çıkan firmalara buradan ulaş!

200 Yorum

Ömer Şenbahar

Düğün Tarihi: 25.02.2024


Merhabalar evleneceğim kişi farklı ilden sağlık raporu çıkarsa ben ayrı şehirden herhangi bir sorun olur mu

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, başvuru yapacağınız evlendirme dairesiyle iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Azize Sal

Düğün Tarihi: 12.02.2024


Merhabalar, partnerimle nikah günü almıştık ama ayrıldık ve nikah işlemlerini iptal ettirmedik. Bu durumda belediye başvuru için verdiğimiz evrakların orijinalini geri veriyor mu yoksa sadece kopyasını mı verir?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, konuyla ilgili başvuru yaptığınız evlendirme dairesiyle iletişime geçebilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Abdullah Yıldız

Düğün Tarihi: 01.06.2023


Merhabalar ben nikah için gün aldım.törenli olacak kalabalık olacagı için takı olacak bununla beraber bunun her hangi vir zaman dilimi var mı 2 saat 3 saat sırada bekleyenler olabilir diye düsündüm. yoğun gececek geniş zaman gerekiyor bunun için biliği almak istiyorum?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, başvuru yaptığınız evlendirme dairesiyle iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Hayal

Düğün Tarihi: 14.05.2023


Merhaba. Törensiz oda nikahında gelin damat ve şahitler dışında davetli gelebilir mi gelen davetlilere kişi sayısı sınırı var mıdır ve nikah saatini ileriye alma şansımız var mıdır?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, konuyla ilgili başvuru yapacağınız evlendirme dairesiyle iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Elif Saruhan

Düğün Tarihi: 13.05.2023


Merhaba ben bisey sorcamda ben 1 yıldır nikah kıydım ama tören yapamadım ve yapmak istiyorum Trabzon'a taşındım burda yapabilirmiyim ne yapmam lazım çok istiyorum

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba! Resmi nikahınız kıyıldığı için tekrar bir resmi tören yapmanız mümkün değildir. Ancak Tiyatral Nikah Nedir? Neden Temsili Nikah Memuru Bulmalısın? başlıklı yazımızda detaylarını da bulabileceğiniz, temsili nikah uygulamasıyla dilediğiniz gibi bir tören yapabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Mehdi

Düğün Tarihi: 14.04.2023


Merhaba, İkimiz de yabancıyız. Şişli'de bir otelde konaklamak istiyoruz. Ama nikahımızı Ümraniye'de tescil ettirmek istiyoruz. Bu mümkün mü? Yoksa Şişli'de mi yapmak zorundayız?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, başvuru yapmak istediğiniz evlendirme dairesiyle iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Sevda

Düğün Tarihi: 15.03.2023


Nikah başvurusu eski nüfus cüzdanı ile olur mu yoksa yeni kimlik olması şart mı

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, çiftlerden istenilen nüfus cüzdanının mutlaka son 10 yıl içerisinde değiştirilmiş, fotoğraflı, okunaklı ve T.C. kimlik numaralı olması gerekiyor. Bu şartları karşılıyorsa eski ya da yeni kimlik olmasına bakılmıyor. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Merve Kara

Düğün Tarihi: 31.01.2023


Merhaba ben 19 yaşında evlendim ve 3 sene sonra boşandık. Aradan 4 ay geçti çocuk için eski eşimle tekrar nikah kıydık ama yine olmadı. Şimdi başkasıyla evleneceğim, nikah memuru nikahı kıyarken daha önce kaz kez evlendiğimizi söylüyor yada soruyor mu? Böyle bir şeyi dile getiriyorlarmı?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba. Nikah merasimi sırasında memurun bu bilgileri görmesi ve paylaşması söz konusu değildir. İyi günler dileriz...

  Cevapla

İsmail Gürbüz

Düğün Tarihi: 14.12.2022


Merhaba benim teyzem evlenmiş zamanında hiç nikah yapmamışlar. Kocası öldü çocukları gayri resmi gözüküyor.nasıl düzeltebiliriz yardımcı olabilecek biri varmı


Burak Çelik

Düğün Tarihi: 20.07.2022


Sağlık raporu için nişanlım ve benim iş yerlerimize yakın başka bir ilçenin aile sağlığı merkezine gitsek olur mu evlilik sağlık raporu için? Yoksa illa kendi aile hekimlerimize mi gitmemiz gerekiyor. Kendi aile hekimim de 3 hafta izinli yok. Onu beklersek geç kalacağız işlemler için.

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, konuyla ilgili başvuru yapacağınız evlendirme dairesinden bilgi alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Ceylan

Düğün Tarihi: 07.07.2022


Merhaba nisanlim isvicrede ve nikah icin turkiyeye gelecek o gelirken herhangi bir evrakla gelmesi gerekiyormu?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, Yabancıların Türkiye'de Evlenmesi yazımızda genel olarak istenen belgeler ve prosedüre ilişkin bilgilere yer verdik. Ancak belgeler ve işlemler ülkeden ülkeye farklılık gösterebiliyor. Bu nedenle Türkiye'deki evlendirme daireleri ve ülkedeki resmi makamlarla iletişime geçerek detaylı bilgi almanızı öneririz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Doğan Ince

Düğün Tarihi: 22.06.2022


Merhaba evleneceğim kişi ile ikametgah dışında başka şehirde evlenmek istiyoruz ve nikah isleminde olacak şehirde aile kendi aile hepimizin onayı zorunlumu? Ne yapmaliyiz

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, evlilik için aile, ebeveyn izni, 18 yaş altı evliliklerde söz konusudur. İkamet edilen bölge dışında evlenmek için istenen, belediyeden alınan izin belgesidir. Aile onayı değildir. Geçtiğimiz yıllarda çiftlerden birinin ikamet ettiği ilçe dışında bir yerde evlenmek için evlenme izin belgesi isteniyordu. Bu izin de bağlı bulunulan belediyeden alınıyordu. 2021 yılında izin belgesi uygulaması kaldırıldı. Ancak uygulamaya yeni geçilmesi nedeniyle izin belgesi şartı belediyeden belediyeye değişiklik gösteriyor; bazı belediyeler izin belgesi isterken bazıları ise bu belgeyi şart koşmuyor. Bu nedenle başvuru yapacağınız belediyeye bağlı evlendirme dairesiyle iletişime geçerek bilgi almanızı öneririz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Yasin Yılmaz

Düğün Tarihi: 10.06.2022


17 yaşına bir ay kala aile rızası var evlene bilirmi

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, mahkeme kararına gerek duymadan aile rızasıyla evlenebilmek için evlenecek kişinin 17. yaşına girmiş olması gerekir. Bu tarihten önce yalnızca aile rızası ile evlenmek yasal olarak mümkün değildir. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Murat Aracan

Düğün Tarihi: 03.05.2022


Bir sıralama yapmak gerekirse önce nereden başlanmalı? Sağlık raporu, belediyeye nikah tarihi almak.. Ve ücret ödenecek yerler , ödenmemesi gereken yerler.. sıralarsanız çok sevinirim

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, bu konuda kesin bir kural yoktur ancak önerimiz evlilik sağlık raporu ile başlamanız yönünde olacak. Geri kalan belgeler, fotoğraflı nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi ve vesikalık fotoğraf daha kısa sürede halledilebilir. Daha sonra başvuru yapacağınız evlendirme dairesine giderek ödeme ve nikah tarihi alma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Mücahit B

Düğün Tarihi: 02.03.2022


Merhaba. Ben nikahtan evleneceğim. Nikah tarihi aldığımda; nikah memuruyla birlikte nikah salonunu beraber mi tutmuş oluyorum? Yoksa ayrıyetten nikah salonu içinde başvuru yapmam gerekiyormu ?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, nikah yerine göre belediyelerin programları ve ücretleri farklılık gösterebiliyor. Başvuru yapacağınız belediyeyle bu detayları görüşmenizde fayda var. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Umut Durmuş

Düğün Tarihi: 20.02.2022


Merhabalar, eski eşimle tekrar evlenmeye karar verdik benim sorum tekrar kan testi vermemiz gerekiyor mu? Veya sağlık raporu? İki tane sağlıklı çocuğumuzda var.

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, evlilik sağlık raporu ve bu rapor için yapılan tetkiklerin geçerlilik süresi 6 aydır. İkinci evliliğiniz için bu işlemleri yenilemeli, tekrar sağlık raporu almanız gerekecektir. Gerekli tetkikleri ise aile hekiminize danışabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Nazar

Düğün Tarihi: 11.02.2022


Ben 19 yaşındayım lise okuyorum ve okulun son günü nikah kiyicam okulumu etkilermi Karne dagitildiktan sonra

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, konuyla ilgili bağlı bulunduğunuz eğitim kurumundan ya da Milli Eğitim Müdürlüklerinden bilgi alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Muhammed Şen

Düğün Tarihi: 04.02.2022


Merhaba, Nişanlım ve ben ayrı şehirlerdeyiz. Sağlık raporunu ve diğer belgeleri aynı yerden almamız şart mı? Farklı şehirlerden alsak sorun olur mu? Bir de ikametgah şartı var mı? Nikah benim olduğum şehirde kıyılacak ama nişanlım asker başka yerde.

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, belgeleri ayrı ayrı hazırlayabilirsiniz. İkametgah için ise prosedür ilgili kuruma göre değişiklik gösterebiliyor. Birçok belediyenin e-devlet sistemine entegre olması sebebiyle, eskiden beyan edilmesi gereken ikamet adresi gibi bilgiler artık belediyelerin online sisteminde otomatik olarak görünüyor. Sisteme entegre olmayan belediyeler, ikametgah belgesi, nüfus kayıt örneği gibi belgeleri de talep edebiliyor. Bu nedenle nikah başvurusundan önce, başvuruda bulunacağınız belediyeden gerekli belgeleri öğrenmenizde fayda var. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Rumeysa

Düğün Tarihi: 22.12.2021


Merhaba nişanlım asker vekalet vermesi halinde nikah işlemlerini yalnız gerçekleştircem ama sağlık raporu nasıl olucak

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, konuya ilişkin başvuru yapacağınız evlendirme dairesinden bilgi alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Yasin Ince

Düğün Tarihi: 02.12.2021


Merhaba.evlilik sağlık raporu erkekle kızın olması sartmi yani iki ayrı sağlık raporu mu cikaracagiz yada hastaneye gidip sadece kendisini çıkara biliyor muyum

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, evlilik sağlık raporu için gerekli tüm tetkikleri eşlerin ayrı ayrı yaptırması, iki ayrı rapor alması gerekir. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Ceren Albayrak

Düğün Tarihi: 05.10.2021


Benim nişanlım cezaevinde nikah nasıl olacak pandemiden ötürü izin var mı

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, konuyla ilgili cezaevi müdürlüğünden bilgi alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Maside

Düğün Tarihi: 16.09.2021


Merhaba nikah tarihi ertelemek icin ciflerin ikisininde olması şartmı

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, konuyla ilgili başvuru yaptığınız evlendirme dairesiyle iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz. İyi günler dileriz..

  Cevapla

Merve Usta

Düğün Tarihi: 13.09.2021


Slm bende evlencem tüm evraklarım.yarinhazirlacam en kısa zamanda nezman verirler nikah günün bide evlencem kisi gün alabilimi ben olmadan ben calisiyorum

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, nikah dairesinin yoğunluk durumuna göre başvurduğunuz günden en erken 24 saat sonrasına nikah günü verilir. Eşler nikah başvurusunu birlikte yapmak zorundadır. Fakat birlikte gidilememesi halinde eşlerden birinin diğerine vekalet vermesi yeterlidir. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Esma Keleş

Düğün Tarihi: 10.09.2021


Merhaba ben 17 yaşımdayım ve ailemin rızası olarak sevdiğim insanla evlenicem fakat nikah işlemleri nasıl oluyo yaştan dolayı annem babamın ne yapması gerekiyo bilgi verirmisiniz lütfen:)

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, ebeveyn rızası nikah başvurusu sırasında evlendirme dairesinde alınır. Anne-babanızın başvuru sırasında sizinle birlikte ilgili kurumda olmaları gerekir. İyi günler...

  Cevapla

Özcan Kökdemir

Düğün Tarihi: 31.08.2021


Evlilik için raporları hazırladık resimlerinizin oldu rapor u kaybettim 6 ay içinde bunu bütün işlemleri tekrardan yapmadan alabilirmiyim

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, konuyla ilgili başvuru yapacağınız evlendirme dairesiyle iletişime geçebilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

İlker

Düğün Tarihi: 14.08.2021


Merhabalar işitme engelliyim raporum var nikah işlemlerine engelli olarak bizden ücret alıyorlar mı acaba .

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, bazı belediyeler engelli bireylerden nikah işlemleri için ücret almayabiliyor. Yani bu durum tüm belediyeler için geçerli değil. Bu nedenle başvuru yapacağınız evlendirme dairesiyle iletişime geçerek detaylı bilgi almanızı öneriyoruz. İyi günler...

  Cevapla

Emine

Düğün Tarihi: 08.08.2021


Başvuru yaptik , evlilik cüzdanı için para yatirip makbuzu alip teslim ettik , rapor icin kan verdik sadece raporu götürüp nikah günü almak kaldi. Nikah günü almak için sadece eşlerden biri gidebilir mi ? Yoksa birlikte gidilmesi zorunlu mu?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, evlilik başvurusunu gelin ve damat adayının bizzat yapması gerekir. Fakat eşlerden biri başvuruya kendi gidemeyecekse, eşi ya da vekil olarak belirlediği kişi yerine müracaatta bulunabilir. Bunun için fotoğraflı özel vekaletname düzenlenmesi gerekir. İyi günler...

  Cevapla

Zeynep Bayrak

Düğün Tarihi: 05.08.2021


Nikah saati değişikliğin de Çiftlerden her ikisinin de müracaat edilen yere gitmesi gerekiyor mu yoksa tek kişi bu işlemi yapabilir mi ?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, konuyla ilgili başvuru yaptığınız evlendirme dairesiyle iletişime geçebilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Ceren Içkale

Düğün Tarihi: 30.07.2021


merhaba biz nikah başvurusu yaptık para yatırmaya gidiyoduk yolda bi yakınmız kaza yaptı makbuz alıp dönemedık sehır dısına cıktık alelacele yandımı başvurumuz baştan yapmak mı gerekir?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, konuyla ilgili başvuru yaptığınız evlendirme dairesiyle iletişime geçebilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Narin Kurt

Düğün Tarihi: 26.07.2021


Merhaba nisanlimm istanbuldaa yaşiyor ben adana daa nikah adanada olucakk nişanlim raporlari orda cikartip gelicekk bi sorun olurmu

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, nişanlınız evlilik için gerekli belgeleri yaşadığı şehirde hazırlayabilir. Daha sonra bulunduğunuz şehirde nikah başvurusu yapabilirsiniz. Şimdiden mutluluklar dileriz...

  Cevapla

Kee

Düğün Tarihi: 14.07.2021


Merhabalar eşim ve ben sağlık calisaniyiz nikah için gerekli belgeleri teslim etmemiz lazim bunu ikimizde gidemedigimiz icin ailemize vekalet vererek yapabiliyor muyuz

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, vekalet verdiğiniz kişi sizin yerinize başvuru yapabilir. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Selin

Düğün Tarihi: 04.06.2021


Merhaba alinmis olan nikah tarihini iptal ettikten sonra bida nikah basvurusuna gidildiginde eski nikah iptali sistemlerde gorunur mu tum belediyelerde gorunur mu yoksa daha oncr tarih aldigin belediyede mi gorunur

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, konuyla ilişkin ilgili nikah dairelerinden bilgi alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Dal

Düğün Tarihi: 21.05.2021


Merhaba, nikah başvurusu yapar yapmaz tarih almamız gerekiyor mu, başvuru sonrası tarih almak için ne kadar süremiz oluyor?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, nikah günü başvuru sırasında verilir. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Kübra

Düğün Tarihi: 19.05.2021


Nişanlım astsubay ve yasaklardan dolayı izin yok damat olmadan veya goruntulu gorusmeyle resmi nikah kıyılabilirmi ?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, nikah merasiminde iki eşin de bulunması gerekir. Gerekli izin ve prosedürler için başvuru yaptığınız evlendirme dairesinden bilgi alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Derya Balıkçı

Düğün Tarihi: 18.05.2021


Merhaba öncelikle bilgilendirici yazınız için teşekkürler. Nişanlım yurtdışında yaşıyor. Bana vekalet verse başvuru işlemlerini ben yapabilir miyim ? Yoksa başka birine mi vermek zorunda vekaleti ? Teşekkürler şimdiden

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, size vekalet vermesi yeterlidir. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Murat Kaya

Düğün Tarihi: 16.05.2021


Merhaba ben Mersin'de yaşıyorum nisanlimda Van da ben ikametim olmadığı Van'da beraber nikah sağlık raporu alabilir miyim iyi gunler

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, evlilik sağlık raporunu bağlı bulunduğunuz bölgede, bağlı bulunduğunuz aile hekimine onaylatmanız gerekiyor. Konuyla ilgili başvuru yapacağınız evlendirme dairesinden ya da il/ilçe sağlık müdürlüklerinden de bilgi alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Zey

Düğün Tarihi: 26.04.2021


Merhaba, nişanlım ile nikahlandık diyelim. Aylar sonra tekrar nikah kıyılabiliyor mu boşanmadan o kişi ile? Tazelemek gibi düşünün. Teşekkür ederim şimdiden.

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, Türkiye'de resmi olarak nikah tazeleme gibi bir uygulama bulunmuyor. Ancak nikahları önceden kıyılmış ve nikah tazelemek isteyen çiftler tiyatral nikah memuru uygulamasıyla sembolik bir organizasyon düzenleyebiliyor. Bu uygulama ile ilgili detaylı bilgi için şu yazımızı inceleyebilirsiniz: Tiyatral Nikah Nedir? Neden Temsili Nikah Memuru Bulmalısın?. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Selma Kaya

Düğün Tarihi: 11.04.2021


Tekrar aynı eşle evlenmek için ne yapmak gerekiyor

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, standart evlilik başvurusu prosedürünü takip edebilirsiniz. Konuyla ilgili detaylı bilgiyi Nikah Başvurusunda Bunlara Dikkat Edin yazımızda bulabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

N.k

Düğün Tarihi: 25.03.2021


Nikah başvurusu yaparken her hangi bir ücret ödememiz gerekiyormu vezne ye falan

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, nikah için başvuru ücreti mevcuttur. Başvuru yapacağınız evlendirme dairesinden konuyla ilgili bilgi alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Gökhan Doğan

Düğün Tarihi: 07.03.2021


nikah basvurusu yaparken sait lerin ismi isteniyormu

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, nikah şahidi bilgileri, nikah günü, törenden önce görevli memura verilir. Başvuru sırasında şahit bilgileri istenmez. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Melike Kurt

Düğün Tarihi: 28.02.2021


Biz yazın düğünsüz nikah yapmak istiyoruz.Belediye nikah salonunda takı toplama,kokteyl,müzik oluyor mu ve 20-25 kişi çagırabiliyor muyuz?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, konuyla ilgili başvuru yapacağınız nikah dairesinden bilgi alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Merve Lila

Düğün Tarihi: 23.02.2021


Merhaba, Biz Haziran 2021'de davetliler eşliğinde belediyede nikah kıymak istiyoruz. Şu an haftasonu yasakları var ama biz ileri tarihte haftasonuna nikah tarihi alabilir miyiz?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, konuyla ilgili başvuru yapacağınız evlendirme dairesiyle iletişime geçebilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Nigar Mayılova

Düğün Tarihi: 04.02.2021


Merhaba. Benim durumum biraz karışık. Ben Azerbaycanda yaşıyorum. Ve evlenmek istediğim adam başka ülkenin vatandaşı. O Azerbaycana gelemiyor çünki şu aralar vize yok bizim ülkeye. Ama hem o hem ben türkiyeye vizesiz seyahat ede biliyoruz. Nikahı da Türkiyede kıymak isteriz. Ama nasıl yapacağımız konusunda hiçbir fikrimiz yok. Ve kıyılan nikah bizim ülkelerde anında geçerlimidir yoksa tasdik mi yapılmalı bilmiyoruz

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, konuya ilişkin ülkenizdeki resmi makamlardan ve Türkiye'deki temsilciliklerden bilgi alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Gülsu

Düğün Tarihi: 01.02.2021


Merhaba sevgilim adıyamanda ben kayserideyim o buraya gelecek ve nikah basvurusu yapacagiz ama onun saglik raporunu adiyamandan mi almasi gerekiylr ikametgahi orda ve saglik raporunu alip mi basvuruya gidiyoruz yoksa basvurudan sonra mi aliniyor rapor bir diger sorumda basvuru sirasinda nikah sahitlerinin bilgilerini vermek gerekiyor mu

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, sağlık raporunu bağlı bulunduğunuz aile hekimine onaylatarak, nikah başvurusu için gerekli belgeler arasına eklemeniz şarttır. Bu nedenle önce sağlık raporunu almalı, daha sonra başvuru yapmalısınız. Şahit olacak kişilerin bilgilerini, nikah günü, nikah töreninden önce görevli memura verebilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Ayşe

Düğün Tarihi: 27.01.2021


nişanlımla farklı illerde yaşıyoruz ben istanbul o denizli.. nikahı denizlide yapıcaz. benim istanbuldan izin belgesi almama gerek var mı?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, Denizli'de nişanlınızın ikamet ettiği ilçe dışında evlenecekseniz sizin ya da nişanlınızın izin belgesi alması gerekir. Ancak bu ilçeye bağlı bir mekanda evlenecekseniz izin belgesi almanıza gerek yoktur. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Nazife Gürbüz

Düğün Tarihi: 21.01.2021


Merhaba nikah tarihini aylar önceden almak mümkün mü yoğunluk olur sıra kalmaz vs o yüzden

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, nikah daireleri belgeleri hazırladığınız tarihten en geç 6 ay sonrasına gün verebiliyor. İlgili evlendirme dairesinin yoğunluk durumuna göre istediğiniz tarihe gün alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Hilal Topal

Düğün Tarihi: 09.01.2021


Merhabalar Şuan ikametgah sarti olmaksizin her yerde nikah basvurusu yapilabiliyomu genelye yürürlüğe girdimi

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, konuyla ilgili resmi kurumlarla görüştüğümüzde henüz uygulamaya konulmadığı bilgisini aldık. Ancak konuyla ilgili net bir tarih de verilemiyor. Bu nedenle başvuru yapacağınız evlendirme dairesinden bilgi almanızı öneriyoruz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Süleyman Nurduhan

Düğün Tarihi: 06.01.2021


Merhaba Evlenmek için başvuru yaptığımızda ne kadar sürede resmi nikah kıyılıyor. Yani bekleme süresi kaç gün?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, belgeleri tamamlayıp, evlendirme dairesine başvurduktan sonra en erken 24 saat sonrasına tarih alabilirsiniz. Bu süre başvuru yapacağınız evlendirme dairesinin yoğunluk durumuna göre daha da uzayabilir. İyi günler dileriz...

  Cevapla

İlker Sezer

Düğün Tarihi: 03.01.2021


eşim su an yil olarak 18 yasini doldurdu ve tam olarak subat 16 da 18 oluyor nikah icin anne babaya gerek varmi ki yoksa anne baba ayri ne yapmaliyiz

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, 18 yaşını dolduran bireyler aile iznine gerek olmaksızın evlenebiliyor. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Selin

Düğün Tarihi: 27.12.2020


Merhaba ben 17 yasindayim 18imden gün aldım babam bizi terk ettti tek anne imzasiyla nikah yapabilirmiyiz

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, 17 yaşında evlenmek isteyen bireyler için ebeveyn ya da yasal vasi izni gerekir. Eğer anne ve baba ayrı ise tek başına izin verme hakkı velayet sahibindedir. İyi günler...

  Cevapla

Ela

Düğün Tarihi: 26.12.2020


Merhaba nisanlim özel harekatçı , kendisi evrakları çankırıda yapıp bana kargo ile yollicak ve bende kendi evraklarımı yapıp belediye 'ye gün alicam .. Sizce tek basima gün alabilirmiyim .. İşinden dolayi gelemeyecek . Alabilir miyim gün?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, evlilik başvurusunu gelin ve damat adayının bizzat yapması gerekir. Fakat eşlerden biri başvuruya kendi gidemeyecekse, vekil olarak belirlediği kişi, yerine müracaatta bulunabilir. Bunun için fotoğraflı özel vekaletname düzenlenmesi gerekir. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Rıskat Usbural

Düğün Tarihi: 22.12.2020


Merhaba nişanlı karsta ben İstanbul da nişanımlımın ikameti karsta benim istanbulda nikahı istanbulda yapabilşrmiyiz nişanlım ikametitini alması gerekiyor mu birimizin ikameti olması yeterlimi istanbulda yapmamız için

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, çiftlerin ikisinden birinin ikametinin bulunmadığı bir ilde ya da ilçede nikah kıydırabilmesi için eşlerden birinin evlenme izin belgesi alması gerekir. Eğer İstanbul'da sizin bağlı bulunduğunuz ilçe evlendirme dairesine başvuruda bulunacaksanız bu belgeyi almaya ihtiyacınız yok. Ancak evlilik başvurusunu ikametinizin bulunduğu ilçe dışında bir nikah dairesine yapacaksanız izin belgesi almanız gerekir. Detaylı bilgi için Evlenme İzin Belgesi başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Nursen

Düğün Tarihi: 14.12.2020


07.08.2004 doğumluyum 17 yaşından 6 ay alınca anne baba izniyle nikah kiyabilir mıyım ?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, evet 17 yaşını dolduranlar ebeveynlerinin veya yasal vasisinin rızasıyla evlenebiliyor. İyi günler...

  Cevapla

Kübra Kurt

Düğün Tarihi: 05.12.2020


Merhaba nişanlım İstanbul'da ben izmirdeyim sağlık raporu ayrı alabilir miyiz

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, eşlerin evlilik sağlık raporunu ayrı ayrı alması gerekir. Bunun için bireysel olarak gerekli tetkikleri yaptırıp, kendi aile hekiminize onaylatmalısınız. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Bilge Kök

Düğün Tarihi: 24.11.2020


Merhaba biz nişanlımla özel bi günde evlenmek istiyoruz 1 nisan da , bu tarihte nikah kiyabilmek icin belgelerimiz hazır olduğunda bize istediğimiz tarihi verirlermi ne zmn gidersek bu tarihte nikah kiyabilirz

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, nikah daireleri belgeleri hazırladığınız tarihten en geç 6 ay sonrasına gün verebiliyor. İlgili evlendirme dairesinin yoğunluk durumuna göre belirttiğiniz tarihe gün alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Emine

Düğün Tarihi: 23.11.2020


Benim nişanlım askerde önce gün almamız lazım gelebilmesi için önce gün alıp sonra sağlık raporu fln haledebilirmiyiz

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, konuyla ilgili evlendirme dairelerinden bilgi alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Aslı Güner

Düğün Tarihi: 21.11.2020


Merhaba nişanlımla nikah tarihi almıştık tarihi ertelemek istiyoruz nikah tarihinden kaç gün önce ve nasıl erteletebiliriz ?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, konuyla ilgili başvuru yaptığınız evlendirme dairesinden bilgi alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Mehmet

Düğün Tarihi: 20.11.2020


Nikah saatimi nasıl öne alabilirim

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, konuyla ilgili nikah başvurusu yaptığınız evlendirme dairesinden bilgi alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Yaren Köseoğlu

Düğün Tarihi: 14.11.2020


Merhaba ben 15.01.2003 doğumluyum 17 yaşımı doldurdum kısacası nikah yapmak istiyoruz ancak anne baba ayrı velayet annemde aile izni ile evlenmek için babamın da iznine ihtiyaç duyuluyor mu yoksa velayet annemde olduğu için annemin izni yeterli olur mu

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, anne ve baba ayrı ise tek başına izin verme hakkı velayet sahibindedir. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Yasemin

Düğün Tarihi: 12.11.2020


Merhaba nişanlıyım nikah kıymak istiyoruz ama eşim işinden dolayı izni yok ayrı şehirlerdeyiz yan yana olmasak da nikah kıyabilir miyiz çok acele kıymamız gerekiyor tayinden dolayı olur mu acaba

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, nikah işlemi, en az iki şahitle birlikte ve eşlerin bizzat törende yer almasıyla yapılır. Detaylı bilgi için evlendirme dairelerine başvurabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Kübra

Düğün Tarihi: 11.11.2020


Merhaba, biz nişanlımla İstanbulda yaşıyoruz. Ancak nikahımız başka bir şehirde olucak. Nikah günü almak için o şehre gitmemize gerek var mı? Yani İstanbulda tüm evrakları, sağlık raporlarını vs... hallederiz ama belediye işlemleri için illa o şehre mi gitmeliyiz ya da evrakları bir kişiye ulaştırıp yerimize nikah günü aldırabiliyor muyuz ? Başka alternatif bi durum var mı?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, vekil olarak belirlediğiniz kişi yerinize müracaatta bulunabilir. Bunun için fotoğraflı özel vekaletname düzenlenmesi şart. Vekaletname üzerinde, evlenme işlemlerinin yürütülmesi için verilmiş olduğunun açıkça belirtilmesi ve vekalet verenin kiminle evleneceğinin yazılması şartı da bulunuyor. İyi günler...

  Cevapla

Seda

Düğün Tarihi: 03.11.2020


Merhaba; Ilçede oturuyoruz ve büyük sehir belediyesine yapılan başvuru ile ilçeye büyükşehirden nikah memuru gelebilirmi

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, evlilik başvurusunu, nikahın yapılacağı yerin bağlı bulunduğu belediyeye yapmalısınız. Detaylı bilgiyi başvuru yapacağınız evlendirme dairesinden alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Selin Akarsu

Düğün Tarihi: 09.10.2020


annem babam yok 18e girdim nikah icin sorun olur mu

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, yasalara göre, kişinin kendi rızasıyla evlenmesi için 18 yaşını doldurması gerekir. Bu nedenle anne-baba izni gerekmeksizin evlenebilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Fikret Telek

Düğün Tarihi: 30.09.2020


Merhaba ben eşimden yeni boşandım anlaşmalı olarak eşim hamile ve yeniden nikah kıymak istiyoruz nasıl ve nerelere başvurmam gerekiyor

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, yazımızdaki adımları takip ederek belgelerinizi hazırlayabilir, evlendirme dairelerine başvuru yapabilirsiniz. Bu işlemler dışında, ikinci kez evlendiğiniz için yapmanız gereken ekstra bir işlem yoktur. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Z*****

Düğün Tarihi: 28.09.2020


Merhaba en geç ne zamana nikah günü alınır?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, başvuru yaptığınız evlendirme dairesinin yoğunluk durumuna göre başvurunuzdan en erken 24 saat sonrasına nikah tarihi alabilirsiniz. Ayrıca nikah başvurusu için hazırladığınız belgelerin geçerlilik süresi 6 aydır. Bu nedenle belgeleri hazırladığınız tarihten en geç 6 ay sonrasına gün alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

İlknur Delibalta

Düğün Tarihi: 27.09.2020


Merhaba nişanlım asker kaçağı nikah kıymamızda bir sakınca var mıdır?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, konuyla ilgili başvuru yapacağınız evlendirme dairesinden bilgi alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

İbrahim Çakar

Düğün Tarihi: 26.09.2020


Merhaba ben ikinci bir evlilik yapmak istiyorum alacağım kadına resmi nikah kıyabilir miyim bilgisini olan yardımcı olabilir mi?(alacağım bayan ırak lı) teşekkürler..

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, Türkiye'de resmi olarak yalnız bir kişiyle evlenebilirsiniz. İyi günler...

  Cevapla

Cennet

Düğün Tarihi: 20.09.2020


iyi günler. Biz nişanlım ile pandemiden dolayı nikahmızı kıydık. Tekrar yasak gelince düğünümüz iptal oldu. Düğün salonları da boş salonlara çok para istiyorlar. Bu sebepten nikah tazelemek istiyoruz. Ama bu nikahı tekrar belediyenin nikah salonunda yapmak istiyoruz. Belediye de nikah tazeleyebilir miyiz?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, nikah salonlarında yalnızca resmi nikah işlemleri yapılmaktadır. Nikah tazelemek için seçtiğiniz herhangi bir mekanda sembolik bir nikah tazeleme merasimi yapabilirsiniz. Bunun işçin tiyatral nikah memuru hizmeti veren firmalarla görüşebilirsiniz. Şu yazımızda da bu uygulamaya ilişkin detayları bulabilirsiniz: Tiyatral Nikah Nedir? Neden Temsili Nikah Memuru Bulmalısın?. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Mouj Akin

Düğün Tarihi: 20.09.2020


Merhaba ben yabancıyım ve Türk vatandaşı için evleneceğim, ülkemi gezip türkiye'ye yerleşmeden önce yapmamız gereken süreç nedir, ve evde nikahımızı da yaptırmam sorun olur mu, teşekkür ederim

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, konuyla ilgili Türkiye'deki evlendirme dairelerinden bilgi alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Cennet Yildirim

Düğün Tarihi: 07.09.2020


20 yillik evliyim nikah tazelemek istiyorum resmi nasıl hareket etmem lazım

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, resmi olarak nikah tazeleme uygulaması bulunmuyor. Ancak sembolik bir nikah töreni gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için Alternatif Fikirler kategorimizde yer alan, tiyatral nikah memuru hizmeti sunan firmalar ile görüşebilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Nodira Kholdorova

Düğün Tarihi: 05.09.2020


Ben özbek vatandaşıyım 29temmuzda türkiyeye geldim 11.ağustostatürk vatandaşı ile evlendim aile ikamet izni için ne zaman göç idaresine baş vurmalıyız.onceden teşekkürler

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, konuyla ilgili göç idaresi müdürlüklerinden bilgi alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Fatmanur Aksu

Düğün Tarihi: 01.09.2020


Biz nikah tarihimizi aldik ama benim bulundugum ikamethanede, fakat Nisanlimin bulundugu belediyede bos tarih varsa one almak istiyoruz ne yapmamiz gerek ?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, ilgili belediyelerin evlendirme daireleriyle iletişime geçebilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Hüseyin Gülen

Düğün Tarihi: 31.08.2020


Kimliğim eski eski medeni halim yazıyor değiştirmedim nikah işlemleri yapabilirmiyim

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, evlilik işlemlerinde çiftlerden istenilen nüfus cüzdanı sureti mutlaka son 10 yıl içerisinde değiştirilmiş, fotoğraflı, okunaklı ve T.C. kimlik numaralı olmalı. Dilerseniz başvuruda bulunacağınız belediyeden de bilgi alabilirsiniz. İyi günler...

  Cevapla

Seli Cansın Gülmez

Düğün Tarihi: 31.08.2020


Merhabalar . Ben nişanın 20 den beri pandemiden dolayı açık cezaevinden izinliyimm . Vasim teyzemdir. Evlenmek istiyorum bu mümkünmüdürbve gerekli işlem nedir bana bu konu için bilgi verilmesi nrica ederrim

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, gerekli işlemlerle ilgili cezaevi müdürlüğünden ve evlendirme dairelerinden bilgi alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Elif Nur

Düğün Tarihi: 27.08.2020


Nikaha başvurduk eğer nikaha gidilmezse ve imza atılmazsa nikah geçerisiz mi sayılıyor yeniden başvuru yapılması gerekir mi

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, nikah işlemleri, atılan imza ile tamamlanır. İmza atılmaması halinde tekrar başvuru yapılması gerekir. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Sena Uzun

Düğün Tarihi: 24.08.2020


Merhaba nikah işlemleri sonrasında verdikleri kartı kaybettim sorun olur mu

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, nikah işlemleri sonrası verilen kartı kaybetmeniz, nikaha engel olacak bir sorun yaratmaz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Emre

Düğün Tarihi: 20.08.2020


Merhabalar, hem istanbul'da hem de izmir'de nikah kıyılabilir mi? ya da birinin kıyılması diğerinin de sadece tören olması olabilir mi

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, resmi nikah işlemi yalnızca bir kez yapılır. İkinci nikah için temsili bir organizasyon düzenleyebilirsiniz. Bunun için Alternatif Fikirler kategorimizde yer alan, şehrinizdeki tiyatral nikah memuru hizmeti sunan firmalar ile görüşebilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Dilek Temur

Düğün Tarihi: 18.08.2020


Mrb bir sorum olacaktı ben 5 yıl önce boşandım ve o sıra benim evlilik dışı bir çocuğum oldu şimdi de nişanlıyım nikah yapacaz nikahta bu cıkarmı acaba yani sorun olur mu çünkü nişanlım bilmiyor

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, konuyla ilgili evlendirme dairelerinden bilgi alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Elif Çağlar

Düğün Tarihi: 16.08.2020


Pandemiden dolayı nişanlım yurtdışında. Farkli ülkelerdeyim vekalet verip evlilik yapabiliyormuyuz

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, Türkiye'de evlilik başvurusunu gelin ve damat adayının bizzat yapması gerekir. Fakat birlikte gidilememesi halinde eşlerden birinin diğerine vekalet vermesi yeterlidir. Böylece yalnız müracaatta bulunulabilir. Bunun için fotoğraflı özel vekaletname düzenlenmesi şarttı. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Pınar K

Düğün Tarihi: 14.08.2020


Merhaba konuyla ilgili bizde nişanlımla aynı dertten buzdaribiz bir çözüm bulabildiniz mi nikah işlemleri nasıl oldu?


E K

Düğün Tarihi: 08.08.2020


Ben iki kere resmi nikah istiyorum. İlki belediyede ikincisi ise düğün salonunda tarihleride bir birine çok yakın bir hafta arayla. Mümkün mü acaba?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, resmi nikah uygulaması bir kez yapılır. Belediyede nikahınızı kıydırıp düğünde sembolik bir nikah töreni gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için Alternatif Fikirler kategorimizde yer alan, tiyatral nikah memuru hizmeti sunan firmalar ile görüşebilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Seda Avşaroğlu

Düğün Tarihi: 02.08.2020


Nikâhımız kısa bir süre ince kıyıldı ama korona sebebiyle düğün yapmayacağız. Aileleri toplamak ve takılar için vs 2. Kere nikah kıymak istiyoruz formalite icabı bir nevi nikah tazelemek. Biyle bie imkanımız var mı acaba ?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, resmi olarak nikah tazeleme uygulaması bulunmuyor. Ancak düğün sırasında sembolik bir nikah töreni gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için Alternatif Fikirler kategorimizde yer alan, tiyatral nikah memuru hizmeti sunan firmalar ile görüşebilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Buket Coşkun

Düğün Tarihi: 29.07.2020


Merhaba, Eşim yurtdışında pandemi süreci dolayısıyla 4 kez nikah tarihimiz değişti. En son 16 ağustosa tarih aldık fakat bileti yine iptal olmuş.. 20 sinde nelgelerimizin geçerlilik süresi doluyor. Bu süreyi uzatma imkanı varmıdır ?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, konuyla ilgili başvuru yaptığınız evlendirme dairesinden bilgi alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Semiramis

Düğün Tarihi: 29.07.2020


Nikah dairesine müracaatı benim adıma bir başkası yapabilir mi? Ben İzmirde evleneceğim fakat ikametim İstanbulda izin belgesini istanbulda alıp gerekli evrakları İzmirde bir tanıdığıma yollasam o benim adıma başvurabilir mi?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, evlilik başvurusunu birlikte yapmanız gerekir fakat siz başvuruya gidemeyecekseniz bir başkasına vekalet verebilirsiniz. Bunun için fotoğraflı özel vekaletname düzenletmeniz gerekiyor. Şimdiden mutluluklar dileriz...

  Cevapla

Abdullah Akbulut

Düğün Tarihi: 23.07.2020


Nişanlım 17 yaşında resmi nikah yapacağız nasıl yapmamız gerekiyor biraz bilgi verebilir misiniz

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, evlilik başvurusu için gerekli belgeleri hazırladıktan sonra evlendirme dairesine başvuru yapmanız gerekiyor. Ancak yazımızda da belirttiğimiz üzere 17 yaşını dolduranlar ebeveynlerinin veya yasal vasisinin rızasıyla evlenebiliyor. Ebeveynler ya da vasi, evlilik başvurusu sırasında iznini bildiriyor. İyi günler...

  Cevapla

Gamze Yıldız

Düğün Tarihi: 19.07.2020


merhaba iyi günler nikah tarihi alacağız ama nişanlimin kimligi eski kimlik karti ve üstündeki kaplama yok geçerli olurmu

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, eski kimlik kartı ile de başvuru yapabilirsiniz. Üzerinde yer alan bilgilerin okunabilir olması yeterlidir. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Yusuf Atabay

Düğün Tarihi: 16.07.2020


Nikâh şahidi'nin kimlik yok ise ehliyeti yeterli olur mu?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, konuyla ilgili evlendirme dairelerinden bilgi alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Mahsun Barman

Düğün Tarihi: 10.07.2020


Merhaba acaba düğünden sonra resmi nikah yapabiliyormuyuz

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, bu konuda tercih size aittir. Yasal olarak bir engel bulunmamaktadır. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Can Korkmaz

Düğün Tarihi: 10.07.2020


İyi günler aileden habersiz evlenildiğinde anne babanın öğrenme yolları nelerdir? Nerelerden öğrenebilirler ya da bi yerde pat diye karşılarına çıkar mı.. Kendi sigortam yok babama bağlıyım. Sigortam düşer mi? Lütfen cevaplayın teşekkür ederim

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, konuyla ilgili evlendirme daireleri ve SGK müdürlüklerine danışmanız daha doğru olacaktır. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Berk Şimşek

Düğün Tarihi: 10.07.2020


Merhaba Nişanlım 29.10.2003 doğumlu aile rızasıyla 29.10.2020 den sonra Evlenmek İstiyoruz sağlık raporunu 29.10 2020 den sonra mı alabiliriz? Önce Alma Şansımız Var mı? Teşekkürler

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, evlilik sağlık raporunun geçerlik süresi 6 aydır. Sağlık raporunu aldığını tarihten sonraki 6 ay içerisinde nikah başvurusu yapabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Berk Şimşek

Düğün Tarihi: 10.07.2020


Merhaba nişanlım 29.10.2003 doğumlu aile rızasıyla 29 ekimden sonra evlenmek istiyoruz. sağlık raporunu 29. 10. 2020 den önce alabilir miyiz? Yoksa 29.10.2020 den sonra mı alabiliriz? Teşekkürler.

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, evlilik sağlık raporunun geçerlik süresi 6 aydır. Sağlık raporunu aldığını tarihten sonraki 6 ay içerisinde nikah başvurusu yapabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Çetin

Düğün Tarihi: 07.07.2020


Merhabalar Sevdiğim ve benim yaşım 22 ailesi bizim evliligimize karşı çıkıyor biz onlardan gizli nikah kıymak istiyoruz ama sevdiğimin ablasına SGK ve e-devletten yapılan herşeyin mesajı gidiyor sağlık raporu için benim aile hekimimden ikimizin de raporunu çıkarabilir miyiz? Bide onlardan gizli nasıl kiyabiliriz bu nikahı lütfen acil cevap verirseniz çok sevinirim

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, Türkiye'de yasal evlilik yaşı 18'dir. 18 yaşını dolduran her birey, izne gerek kalmaksızın evlenebilir. Evlilik için gerekli sağlık raporunu ise eşlerin kendi aile hekimlerinden almaları gerekir. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Sema Halman

Düğün Tarihi: 05.07.2020


Merhaba hafta sonu nikâh başvurusunda bulunabiliyor muyuz

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, nikah başvurusu işlemleri hafta içi mesai saatleri arasında yapılabiliyor. İyi günler...

  Cevapla

Ismail Firat

Düğün Tarihi: 05.07.2020


merhaba malum pandemi süreci nedeni ile nikahimizi kiydik fakat düğün yapamadik ve sürecten dolayi dugun salonunda dugun yapmak istemiyoruz bunun icin nikah tazeleme gibi bir uygulama yapilabilir mi bunun icin süre veya diger islemler nelerdir bilginiz varmidir ?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, nikah tazeleme diye resmi bir işlem yoktur. Ancak resmi nikahtan sonra ayrıca bir merasim eşiliğinde yeniden nikah kıymak isterseniz, tiyatral nikah memuru kiralama gibi uygulamaları tercih edebilirsiniz. Bunun için Alternatif Fikirler kategorimizde yer alan, temsili nikah memuru hizmeti sunan firmalarla iletişime geçebilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Yusuf Ince

Düğün Tarihi: 03.07.2020


Merhaba, resmi nikah olmadan düğün yapabiliyor muyuz kânun değişti mi, birde resmi nikah için hangi belgeler lazım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, düğün yapmak için resmi nikah şartı bulunmuyor. Nikah için gerekli belgeleri şu yazımızda bulabilirsiniz:Evden Çıkmadan Düğün Mekanını Nasıl Bulabilirsin?. İyi günler dileriz...

  Cevapla

İlayda

Düğün Tarihi: 03.07.2020


Merhaba biz 2018 de nikah başvurusu yaptık aile hekimimin raporuna kadar ama ertesi gün iptal ettirdik anlaşamadık ve yollarımızı ayırdık ve aileler de anlaşamadı iptal ettirdiğimde nikah dairesindeki abiler beni çok iyi anlayışla karşıladılar ve bu senin karşına çıkmayacak dediler 6 ay içine tamamen iptal olacak hiçbir yere işlemeyeceğiz dediler şimdi çok güzel bi ilişkim var ve 5 ay içinde evleniyoruz bunun karşımıza çıkmasından korkuyorum sizce karşıma çıkar önceki yıllardan böyle bi başvurunuz olmuş iptal edilmiş denilirmi korkmakta değilde grrekli bişey olmadığı için söylemedim sizde bu gözüküyormu

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, nikah başvurusu sırasında, geçmişteki işlemlere dair bilgi verilmez. İyi günler...

  Cevapla

N.a

Düğün Tarihi: 03.07.2020


Merhaba nikahimiz iptal edildi odedigimiz ucreti geri alabiliyormuyuz .

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, konuya ilişkin, başvuru yaptığınız evlendirme dairesinden bilgi alabilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla

Merve

Düğün Tarihi: 02.07.2020


Merhaba ben 17 yaşindayım ve kimlikte resim yok ailemin rızasıyla nikahım olcak yakın süre içinde acaba resim olmazsa sıkıntı olur mu acil cevap verirseniz sevinirim teşekkürler

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, evlilik başvurusunda çiftlerden istenilen nüfus cüzdanı suretinin son 10 yıl içerisinde değiştirilmiş ve fotoğraflı olması gerekir. İyi günler dileriz..

  Cevapla

Yusra

Düğün Tarihi: 01.07.2020


Merhaba benim arkadaşım şuan 17 yaşında 18 olmasına daha 10 ay var ve 1 ay içinde nikah kıymak istiyorlar ailesinin iziniyle evlenebilirmiş bizim merak ettigimiz konu şu ki evlilik basvurusunun her aşamasında ailesinin yaninda olması şart mı ve ailesinin izini hangi kurumda alınacak ?

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, nikah başvurusu sırasında evlendirme dairesinde alınır. İyi günler...

  Cevapla

Ayşe

Düğün Tarihi: 01.07.2020


Ben 14.04.2003 doğumluyum nişanlım askeri personel acaba sorun olur mu

Düğün.com

Düğün.com
Merhaba, Türkiye’de yasal evlilik yaşı 18’dir. Yasalara göre, kişinin kendi rızasıyla evlenmesi için 18 yaşını doldurması gerekir. 17 yaşını dolduranlar da ebeveynlerinin veya yasal vasisinin rızasıyla evlenebilir. Verdiğiniz tarihe göre siz de 17. yaşınızda olduğunuz için aile ya da yasal vasi izniyle evlenebilirsiniz. İyi günler dileriz...

  Cevapla