Evlendirme Daireleri

İzmir Evlendirme Daireleri

Nikah İşlemleri İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Evlendirme daireleri tarafından kabul edilen evlilik başvurunuz için ikametgah belgesi, nüfus kayıt örneği, evlenme ehliyet belgesi, sağlık raporu, evlenme beyannamesi, vesikalık fotoğraf ve posta pulu gereklidir. Geçmişte yalnızca bağlı olunan muhtarlıktan alınabilen ikametgah belgesini şimdi nüfus müdürlüklerinden ya da e-devlet aracılığıyla edinebilirsiniz. Nüfus kayıt örneği ile evlenme ehliyet belgesini, nüfus cüzdanınızla birlikte bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne giderek almanız mümkün.

Evlenme beyannamesini, evlenme ehliyetini alabilmek için gerekli şartları yerine getiriyorsanız, evlilik müracaatında bulunduğunuz evlendirme dairesinden temin edebilirsiniz. Burada istenilen tüm bilgileri okunaklı bir yazıyla doldurulmalısınız. Vesikalık fotoğraflarınızın son 6 ay içerisinde çekilmiş ve biyometrik olmasına dikkat etmelisiniz. Başvurunuz için gerekli belgeler arasında yer alan posta pulunun ise 2 adet 5,10 boyuntunda olması gerekir. İstenilen evrakların sayısı her evlendirme dairesi için farklılık gösterebildiğinden, önceden başvuru yapacağınız belediyeyi arayıp sormanızı tavsiye ederiz.

Sağlık raporu almak için bağlı bulunduğunuz aile hekimine başvuruda bulunabilirsiniz. Bu konuda dikkat etmeniz gereken en önemli şey raporunuzu aldığınız tarihin üzerinden 180 gün geçmemesidir. Bu rapor kapsamında sizden, evlenmeye engel herhangi bir hastalığınızın olup olmadığını anlamak için, AIDS, bulaşıcı hastalık taraması, kan uyuşmazlığı olup olmadığını anlamak için kan grubu testi ve akciğer filmi istenir.

Evlilik Başvurusunda Dikkat Etmeniz Gerekenler

Evlenmek isteyen çiftler, nikah tarihi alma için başvurularını belediyelere yapmalıdır. Online başvuru kabul edilmeyip, belediyeye başvurular bizzat giderek yapılmalıdır. Eğer çiftler kendileri başvuramayacak durumda iseler, fotoğraflı özel bir vekaletname ile vekil olarak belirledikleri kişi tarafından başvuruda bulunabilirler. Başvuru işlemleriniz, sizin veya müstakbel eşinizin son 6 ay ikamet ettiğiniz ilçedeki evlendirme dairesi tarafından kabul edilir.

Yasalara göre evlenme ehliyetine sahip olabilmek için reşit olmak, sağlık durumunun ve akli şuurunun yerinde olması, yakın akraba olmamak, başka kişilerle evli olmamak, eşini kaybetmiş ya da boşanmış kadınlar için 300 günlük kanuni bekleme süresinin dolmuş olması, herhangi bir kazai evlenme yasağının olmaması gerekir.

Bulunduğunuz sayfada yer alan İzmir nikah salonları listesini inceleyebilir, her bir evlendirme dairesinin adres bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz.

Tüm İlçeler Evlendirme Daireleri

Tüm Şehirler Evlendirme Daireleri