Düğün fotoğrafçıları ile doğru iletişim kurmak hayat kurtarır diyebilir miyiz? Bir yönüyle evet! Düğününden geriye yalnızca bakıp anılarını tazeleyeceğin mutlu kareler kaldığını düşünürsek, bir düğün gününün en önemli detayının düğün fotoğrafları olduğu söyleyebilirim.
Dış çekim mekanları
"En güzel düğün fotoğrafları nerede çekilir?" sorusuna cevap vermeden önce nasıl bir çekim istediğini düşünüp karar vermen gerekli. Tarihi bir mekanın atmosferinde mi, mevsim tonlarının tümünü içinde barındıran doğal bir alanda mı, yoksa fotoğrafa değişik bir hava katabilecek bir yerde mi?
En doğru kararı vermek için düşündüğün mekanları içeren farklı fotoğraflara bakmanı, mümkünse mekana gitmeni ve çekim hakkında detaylı bir konuşma yapmanı öneririm. Yıldız Parkı, Hidiv Kasrı ve önceden izin alınması şartıyla tarihi dokusu etkileyici bazı müzelerde çekim yapabilirsin.
İletişim çok önemli!
En önemli günün fotoğraflara en iyi şekilde yansıması için öncelikle birlikte çalışacağın düğün fotoğrafçısı ile iletişiminin çok iyi olması gerekir. Her düğün farklı ve kendine özel olduğu gibi her fotoğrafçının da kendine özel bir tarzı vardır.
Düğün fotoğrafçına sorman gereken 10 soruyu sorarak her şeyi netleştirip, düğün fotoğrafçısının nasıl bir çekim istediğinizi oldukça iyi anlamasını sağlamalısın. İyi bir iletişimin verdiği rahatlık fotoğraflara da yansımalı ki doğal pozlar yakalanabilsin. Pozlu dış çekim çalışmalarında dahi doğallık ön planda olmalıdır.
Görünmez bir fotoğrafçı
En güzel düğün pozları için ışık, arka plan, doğal anları pozlamak ne kadar önemliyse, fotoğrafçının yaptığı işe olan tutkusu, orada olmayı sevmesi ve bundan keyif alması da diğerleri kadar önemlidir. Bazen de fotoğrafçının davetlilerin arasında dolaşırken görünmez olması gerekli.
Ekipmanlarının da buna uygun olması şart. Flash kullanmadan uzaktan çekim yaparak anın büyüsünü bozmadan en iyi kareleri yakalayabilmeli.
Bu karelere bakmadan mekan seçme: Salda Gölü Düğün Fotoğrafları
Çekimlerde bunlara dikkat!
İç ve dış çekimlerde ışığı doğru kullanmak çok önemli. Özellikle yaz çekimlerinde dış çekim için en uygun saatler öğleden sonra 16.00 – 18.00 arası. Öğlen direkt gün ışığında çekim yapılacaksa ışık doğrudan değil yansıtıcılarla kullanılmalı. Yaz aylarında dış çekimler için damadın yedek bir gömlek bulundurmasında fayda var.
Farklı fotoğraflar için değişik aksesuarlar kullanılmalı. İç mekanda ise mekanın görselliğini en iyi şekilde kullanmak çok önemli. İlk defa çekim yapılacaksa mutlaka önceden gidip mekanı en iyi şekilde nasıl kullanılabileceğine bakılıp, ön çekim yapılmalı.
Düğün hikayesi çekimleri
Düğünde hikaye fotoğrafçısıyla fark yaratmak istiyorsan, doğru zamanda doğru kareyi yakalamak çok önemli. Gelinle damadın birbirlerini gördükleri ilk an, bir anda patlayan konfetiler arasından beliren yüzler, hüzünlü bakışlarla kızını seyreden bir baba ve beklemediğin ama o an orada yaşanan tüm ayrıntılar…
Hikaye çekiminde en az iki fotoğrafçının olması şart. Örneğin nikahın kıyıldığı an gelin ve damat üzerinden fotoğraflanırken, ailelerinin o andaki duyguları da diğer objektiften fotoğraflara mutlaka yansımalı.
Makyaj varolanı vurgulamalı
En çok merak edilenlerden biri de “ Fotoğraflarda güzel çıkmak için nasıl makyaj yapmalıyım?” sorusu. Öncelikle makyaj olanı vurgulamak üzerine olmalı. İyi bir göz makyajında gözleri görmeliyiz, makyajı değil. Çok fazla renkten kaçınılmalı ve doğal tonlar kullanılmalı. Belirgin gözler özellikle siyah – beyaz fotoğraflarda oldukça güzel bir ifade verir.
Peki ya renkler?
Karedeki duygusal ana, duruşa odaklanmak için renkleri kısıp konuyu belirginleştirmek gerekir. Bazen renkler gider ve geriye sadece “an” kalır. Renklerden uzaklaşıp o ana odaklanırsınız ve fotoğraf konuşur. Bazen de renkler öyle çarpıcı bir şeyi vurgular ki etkiyi tamamen renkler üzerine vermek istersin. Fotoğraf “Ben renkli olmalıyım.” der zaten.
Ayrıca Düğün.com olarak En Mutlu Günüm Photography’e değerli katkılarından dolayı teşekkür ederiz.