Henüz çok taze bir gelin olarak size yaşadıklarımı anlatıp tecrübelerimi paylaşmaya geldim.
Herkese merhabalar 8 aylık yeni, cici, taze evli bir gelin olarak nişan, düğün, balayı sürecinde neler yaşadığımı sizlerle paylaşmak için artık Dugun.com’dayım.
Dugun.com'dan, yaşadığım tecrübelerimi sizlerle de paylaşmamı isteyip istemeyeceğim hakkında bir teklif geldiğinde çok çok mutlu oldum ve hemen kabul ettim, bunu söylemeden geçemeyeceğim.
Her şey bundan tam 9 yıl önce yani daha ufacıkken kocacıma aşık olmamla başladı. Yıllar yıllar geçti, biz büyüdük ve birlikteliğimizin 8. Yılında evlenmeye karar verdik. Bu kararımızı önce ailelerimizle paylaştık ve bi baktık ki evliliğe giden yolda ilk adımı atmışız, nişanlanmışız :)
Nişandan sonra düğün hazırlıkları için tam 1.5 yıl vaktimiz vardı. Hazırlıklara önce çeyizle başladım. İlk olarak kendime bir ev için gerekli olan her şeyin yazdığı bir çeyiz listesi çıkardım.
Düğünümüze 7 ay varken düğün yerimiz için araştırma yapmaya karar verdik. Bir kaç yer gezdikten sonra ailelerin ve kendimizin kararıyla bir düğün salonuyla anlaştık.
Düğün yerini hallettikten sonra balayı tatilimiz için alternatif yerler bakmaya başladık. Eşimin ısrarı üzere Bodrum'da karar kıldık ve Gümbet İsis Otel&Spa'ya rezervasyonumuzu yaptırdık.
Balayı olayını da hallettikten sonra düğünümüze 3 ay kala nikah işlemlerimizi yaptırmak için başvurumuzu yaptık ve artık günler yaklaştıkça büyük bir heyecanla geri kalan işleri halletmeye devam ettik.
Nikah işlemlerini hallettikten sonra evimizi tutup, eşyalarımızı aldık.
Kuaför ve fotoğraf çekimi için randevularımızı ayarladık. Fotoğraf çekimi için Evlilik Foto ile anlaştık.
Düğüne tam 1 ay kala gelinliğimi diktirmeye başladım. Gelinlik konusunda çok şanslıydım çünkü gelinliğimi yengemin sahibi olduğu Nouvelle Moda Evi’nde diktirdim. Yengem dikeceği için de her istediğimi rahatlıkla söyledim ve hayalimdeki gelinliğe kavuştum. Küçüklükten beri hep prenses etek, straplez ve bedeni swaroski taşlarla işlenmiş bir gelinlik giyme hayalim vardı ve bunu gerçekleştirdim.
Gelinliğim şimdi de model olarak yengemin Moda Evin'de vitrini süslüyor :)
Gelinliğim dikilirken biz de ufak tefek kalan hazırlıklarımızı tamamladık.Takılarımızı aldık.Düğün yerini son ayrıntıları konuşmak için tekrar ziyaret ettik.Eşimin damatlığını aldık.Eşim damatlık seçimini DS Damat'tan yana kullandı.Vee artık düğüne hazırdık.
Aslında düğün hazırlıkları sırasında yapılan daha birrrr sürü şey ama var hepsini anlatmak uzun sürer ben şimdilik sizlerle en önemlilerini paylaşmaya çalıştım :)
Bu arada şunu hiç bir zaman unutmayın sevgili gelinler; evlilik hazırlıkları yapılırken en büyük düşman STRES. Kesinlikle hiçbir şey için stres yapmayın. Her şeyinizi planlı programlı bir şekilde yaparsınız düğün günü gelmeden bütün işleriniz bitmiş olur, size sadece düğün gününü beklemek kalır :)
Daha sonra sizlerle kına ve düğün günlerinde neler yaşadığımı da paylaşacağım, tekrar görüşmek üzereee :)