Düğün hazırlık sürecinde tüm detayları planlamış olsan da düğün günü yaklaştıkça "eksik bir şey kaldı mı" sorusu endişe yaratabilir. Hazırlıklarını tamamlarken sana yardımcı olması ve kendini daha iyi hissetmen için düğün günü işleri kolaylaştıracak bir liste derledik. İşte düğün gününde ihtiyaç duyacağın 15 şey:
1-İş Bitirici Bir Dost ve Akraba
Düğün gününde sana yardımcı olacak, seni iyi tanıyan ve düğünde yapılması gerekenleri üstlenebilecek bir dost ya da akrabandan yardım isteyebilirsin. Düğün planlama sürecinde görevlendirdiğin arkadaşın ortaya çıkabilecek ufak aksilikleri çözebilir. Rujunu tazelemeni ya da yemek yemeni hatırlatabilir.
En iş bitirici akraban ise gün boyu davetlilerin sorunları ile ilgilenebilir. Mesela sürekli yol tarifi almak için arayacak olan misafirlerinize destek olabilir.
2-Profesyonel Bir Organizatör
Düğün hazırlık sürecinde tüm detayları planladığını düşünebilirsin. Ancak bütçene uygun bir düğün organizasyon firmasıyla anlaşarak profesyonel destek almayı düşünebilirsin. Düğününle ilgili en ince detayları bile gözden kaçırmayacak bir firma ile çalışmak iş yükünü büyük ölçüde azaltacaktır.
Henüz bir düğün organizasyon firmasıyla anlaşmadıysan ipuçları için göz atabileceğin yazımıza göz atabilirsin: Düğün Organizasyonu Şakaya Gelmez İşin Uzmanını Nasıl Bulacaksın?
3-Yapılacaklar Listesi
Özel günün yaklaşırken hazırlamaya başlayacağın düğün günü yapılacaklar listesi ile aklına gelen tüm detayları not alabilir böylece düğün günü hazırlıklı olabilirsin. Yapılacaklar listeni hayata geçirmek için de nedimelerin ve akrabaların arasında görevlendirme yapabilirsin. Hazırlıklar tamamlandıkça listeden kontrol etmende fayda var.
Düğününe daha çok varsa, ay ay hangi hazırlıkları yapman gerektiğini de aşağıdaki kontrol listesinden görebilir, dilersen görselin üzerine tıklayarak PDF formatına ulaşabilirsin:
4-Atıştırmalıklar
Hareketli bir gün geçireceğinizi göz önüne alarak, güne hafif bir kahvaltıyla başlayarak gün boyu sağlıklı besinleri tüketmeyi seçmelisin. Ağırlık yapmayacak gıda ve içecekler kendini iyi hissetmeni sağlar. Gazlı ve alkollü içecekleri çok fazla tüketmemek yararına olur. Düğün hazırlıklarını yaparken uzman bir diyetisyenden alacağın ufak tavsiyeler de işine yarayabilir.
Şu yazımız da ilgini çekebilir: Düğün Günü ve Gecesi İçin Tavsiyeler
5-Bir Saatlik Kaçamak
Herkes düğün hazırlıkları için koşturduğunu düşünürken, rahat ve sakin bir düğün için eşinle en azından bir saatlik bir kaçamak yapabilirsin. Bu bir saat içinde masaj yaptırabilir, spa, sauna gibi rahatlatıcı seçenekleri gözden geçirebilirsin. Shiatsu masajı, taş masajı, İsveç masajı, holistik masaj ya da aromaterapi masajı gibi son yıllarda çok popüler olan türleri inceleyebilirsin. Tazelenmiş bir vücut, ikinize de iyi gelecek.
6-Acil Durum Çantası
Düğün gününden önce acil durum çantası hazırlayabilirsin. Ağrı kesiciler, portatif leke çıkarıcılar, dikiş seti, yara bandı gibi eşyaları acil durum çantana atarak düğün sırasında ortaya çıkabilecek aksiliklere karşı hazırlıklı olabilirsin. Bunların yanı sıra makyajını tazeleyebilmen için birkaç makyaj malzemesi, sana gün içinde daha iyi hissettirecek atıştırmalıklar, deodorant, roll-on, kürdan gibi malzemeleri de bulundurmanda fayda var.
Bu yazıyı da bir kenara kaydet: Bir Gelinin Düğün Çantasında Olması Gerekenler!
7-Saç ve Makyaj Uzmanı
Düğünde saçının ve makyajının bozulmasına karşı önlem almalısın. Bunun için mümkünse kuaförün ve makyözün her an yakınında olmalı. Düğünden önce saç ve makyaj firmalarından teklif alarak düğün boyunca yanında olacak bir uzman ayarlamalarını sağlayabilirsin. Bunun için imkanın yoksa acil durum çantana atacağın tokalar, saç spreyi ve birkaç makyaj malzemesiyle önlem alabilirsin.
Özellikle düğün günü makyajı akan gelinler bu duruma bir hayli can sıkıyor. Düğün.com çiftleri senin için bunun gibi birçok tavsiyede bulundu. İşine yarayabilir: Yeni Evli Çiftlerden Evleneceklere Tavsiyeler
8-Yedek Ayakkabı
Düğünün ilerleyen saatlerinde veya düğün sonrası yemek ya da after parti için değiştirmek üzere yedek bir ayakkabıyı mutlaka yanına almalısın. Yedek ayakkabını babet modellerinden seçersen gün boyu topuklu ayakkabıda yorulmuş ayaklarını düğün sonrası rahat ettirebilirsin.
Bu konuda daha fazla fikir edinmek istersen şu yazımıza da göz atabilirsin: Yedek gelin ayakkabısı nasıl olmalı?
9-Şarj Cihazı
Her ne kadar gün boyu nedimelerin telefonunla ilgilenecek ve sekreterliğini yapacak olsa da telefon trafiği, hazırlık sürecinde çekilen fotoğraflar derken şarjın bitebilir. Bunun için yanında şarj cihazı ve yedek batarya bulundurmanda fayda var.
10-Takı Çantası
Düğün sırasında takılan takıları küçük bir çantada toplayabilirsin. Küçük olduğu için bir yerde unutulmaya müsait bu çantaları yine güvendiğin birine emanet ederek düğün boyu senin için saklamasını isteyebilirsin.
11-Düğün Anı Defteri
Aylar öncesinden hazırlıklarına başladığın düğünün için daha kalıcı hatıralar arayışındaysan davetlilerin notlar bırakabileceği bir düğün anı defteri hazırlayabilirsin. Bazı organizasyon firmalarının paketlerinde ekstra olarak sunduğu bu defterlerle ilgili orijinal fikirler istersen Düğün Anı Defteri Fikirleri makalemize göz atabilirsin.
12-Birlikte Fotoğraf Çekilecekler Listesi
Daha önce evlenen çiftlerin düğün sonrası fotoğraflarına bakarken sık rastlanan "keşke"lerden biri de düğünde ve özel fotoğraf çekiminde en yakınlarıyla hatıra fotoğrafı çektirmemek oluyor.
Bunun için ailen başta olmak üzere en yakın arkadaşın, davetlilerin en küçüğü ve en büyüğü gibi isimlerin de içinde olduğu bir fotoğraf listesi hazırlayabilirsin. Listeni anlaşmalı olduğun organizasyon ya da fotoğraf firmasıyla veya gün boyu seninle olacak nedimenle paylaşabilirsin.
Henüz bir fotoğrafçı ile anlaşmadıysan bu makaleyi de şuraya bırakalım: Düğün Fotoğrafçını Seçmene Yardım Ediyoruz
13-İlk Dans Şarkısını DJ’e Bırakmamak
Hazırlık sürecinde düğününde hakim olacak müzik tarzını belirleyip, anlaştığın orkestra, DJ ya da müzik grubun ile paylaşırsan tatsız sürprizlerin de önüne geçebilirsin.
Seçimi profesyonellere Bıraktıysan düğününde çalınacak tüm şarkıları senin seçmen gerekmiyor ama sahneye ilk çıkış, ilk dans ve pasta müziğini sen belirlemelisin.
Düğün müziğine karar veremediysen şu yazımıza göz atmalısın: Düğün Müziğine Nasıl Karar Vereceksin?
14-After Party İçin Son Hazırlıklar
Sade bir düğün düşünüyorsan, düğün yemeğine ya da nikahtan sonra dansa gideceksen, bunun için de ince bir planlama yapman gerekiyor. Düğün sonrası yapılacak etkinlik için tüm hazırlıkların tamamlanıp tamamlanmadığını düğün günü içinde kontrol etmen gerekli. Ayrıca yanına bu organizasyona göre rahat kıyafetler alırsan geceyi rahat tamamlayabilirsin.
15-Sakin Kalmak
Kuaför geldi mi? Makyajım tamam mı? Fotoğraf çekimi için geciktik mi? Genelde gelinler bu mutlu günlerine odaklanıp o günün keyfini çıkarmak yerine gergin, heyecanlı ve kontrol odaklı oluyorlar.
Günün stresini müstakbel eşinden, yakınlarından çıkarmazsan iyi olur. Her detay için endişelenme. Bazı küçük aksilikler mutlaka çıkacaktır ve tümünü kontrol edemeyeceğin boşuna endişeye kapılmamalısın.
Düğün heyecanını yenmene yardımcı olacak ipuçları için şu yazımıza bakabilirsin: Düğün Heyecanını Yenmek İçin Yapılması Gerekenler
Peki sen düğününü nasıl planlıyorsun? Sence düğün gününde yanında olması gerekenler neler? Yorum bırak, evlenecek çiftlere ilham ver.