Düğün Salonları

"Düğün salonu ne zaman tutulur?", "Düğün salonu ile anlaşırken nelere dikkat etmek gerekir?" gibi aklına takılan soruların cevapları, ilçe ilçe şehrindeki düğün salonları ve indirimli düğün salonu fiyatları Düğün.com'da! Hemen incele ve fiyat teklifi iste!

Wedding Planner

Ücretsiz

Wedding Planner'ın Selin ile Tanış!

Nasıl bir düğün salonu aradığını anlat, ücretsiz düğün asistanımız tercihlerine uygun 5 salondan teklif göndersin!

Tarih en erken bugün seçilebilir

Bu Kategoride Öne Çıkan Çift Yorumları

Düğün Salonu Galerileri

Salon Galerileri

Düğün Salonunu Keşfet

Tüm Rehber Yazılar

Düğün Salonu İçin En Trend 7 Dekorasyon Fikri

  • Düğün Salonları Fiyatları

    İl Kapasite Kişi Başı Fiyat Düğün Fiyatı
    İstanbul 400 350 TL 140.000 TL
    Ankara 400 950 TL 380.000 TL
    Bursa 500 600 TL 300.000 TL
    İzmir 350 5800 TL 2.030.000 TL
    Kocaeli 450 250 TL 112.500 TL
    Adana 350 5700 TL 1.995.000 TL

Düğün Salonları Nasıl Hizmetler Sunar?

Düğün yerleri, yeni evlenecek çiftlere yemekli ve yemeksiz organizasyon yapma imkanı sunuyor. Yemeksiz düğün organizasyonlarında; davetlilere çerez, kuru pasta, yaş pasta ve sınırsız meşrubat ikramı yapılıyor. Yemekli düğün davet salonlarında ise başlangıç, ordövr tabağı, ana yemek, tatlı ve sınırsız içecekten oluşan bir menü sunuluyor. Bu nedenle yemekli düğün fiyatları daha yüksek oluyor.

Düğün davet salonu hizmetlerinden biri de servis! Yemekli de olsa sadece kokteyl de yapılsa davetlilere organizasyon boyunca hizmet eden bir ekipleri oluyor. Bu servis ekiplerinin yanı sıra çiftler dilerse; karşılama hostesi, güvenlik personeli, zenne / dansöz, palyaço gibi talepleri de karşılanabiliyor. Bu hizmetleri her düğün salonu vermese de çoğu mekan anlaşmalı olduğu organizasyon firmasından personel temini sağlıyor.

Düğün salonlarının bünyelerinde kendilerine ait ses ve ışık sistemleri mevcut. Yani dışarıdan bir ekiple çalışmanıza gerek kalmıyor. Çoğu salondan paket dahilinde DJ ve canlı müzik hizmeti de alabiliyorsunuz. Bu canlı müzik ekipleri ya tek kişiden ya da geniş bir orkestradan oluşuyor.

Salon düğünü yapmak isteyen çiftlere verilen bir diğer hizmet de mekan süslemeleri. Mekanların birbirinden farklı süslemeleri mevcut. Mesela İstanbul düğün salonlarının bir kısmı sadece sandalye giydirme yaparken, bazıları şamdanından gelin yoluna kadar her süsleme detayını büyük bir titizlikle yapabiliyor.

Düğün mekanlarına baktığımızda, salonların devamlı çalıştığı fotoğraf ekipleri olduğunu görüyoruz. Bu ekipler, düğününüzün ilk anından itibaren fotoğraf çekmeye, kamera kaydı yapmaya başlıyor. Düğün salonu bu hizmeti ya paket dahilinde sunuyor ya da ayrıyeten ücretlendiriyor. Fotoğraflar da düğünde basılıp, davet sahiplerine ve konuklara satın almaları için sunuluyor.

Düğün salonlarının bir çoğunda sigara içme alanları bulunuyor. Düğün salonu, bir binanın üst katındaysa bu alan teras veya balkon olabiliyor.

Düğün Salonu Ne Zaman Tutulmalı?

Düğün tarihinize karar verdiğiniz andan itibaren mekanlarla iletişime geçmeye başlamalısınız. Özellikle yaz düğünü yapacak çiftlerin elini çabuk tutması şart! Çiftler, neredeyse bir sene öncesinden düğün mekanlarıyla görüşmeye başlamalıdır. Hem erken rezervasyon sayesinde indirimli fiyatlara anlaşma ihtimalleri de bulunur.

Eğer düğününüze az bir zaman kaldıysa da çok tedirgin olmanıza gerek yok. Beğendiğiniz mekanlarla tek tek iletişime geçip, istediğiniz tarihin uygunluk durumunu sorun. Çünkü iptal olan organizasyonlar sonucu, mekanlardaki bazı günler boş kalmış olabilir.

İdeal Düğün Salonu Nasıl Seçilir?

Sizin için en ideal olan düğün salonunu seçmek için öncelikle nasıl bir organizasyon yapacağınıza karar vermelisiniz. Mesela düğün salonu maliyeti, çiftlerin seçim yapmasındaki en büyük etkenlerden biri. Hem şık hem de bütçenize göre fiyatlar sunan uygun düğün salonları sizin de ilginizi çekecektir.

Beğendiğiniz bir mekan olursa düğün salonu yorumlarına bakmayı ihmal etmeyin. Daha öncesinde orada düğün yapmış olan çiftlerin tecrübeleri fikir vermesi açısından çok faydalı oluyor.

Düğün Salonu Kapasitesi

Düğününüze çağıracağınız davetlilerin listesini çıkarma işini ertelememelisiniz. Düğün tarihiniz belli olduğu andan itibaren davetli listesi çıkarmanız ve kişi sayısı belirlemeniz en mantıklısı olacaktır.

Davetli sayısı belirlendikten sonra düğün salonlarını araştırmaya başlayabilirsiniz. Mekanların sayfalarında kaç kişilik kapasiteleri olduğu yazar. Bu kapasitelere göre filtreleme yapıp size en uygun düğün salonunu seçmenizi öneririz.

Eğer kalabalık bir düğün yapacaksanız, kapasite sizin için en büyük etken olmalı. Dar bir salonda insanların birbirine değerek hareket ettiği bir düğün yapmak istemezsiniz. Aynı şekilde az kişinin katılacağı bir düğün için de çok geniş bir alana ihtiyacınız olmaz. Düğün salonunda çok fazla boş alan kalırsa organizasyona çağırılan kişiler gelmemiş gibi bir izlenim de oluşur.

Bu arada davetlileriniz arasında kendi aracıyla gelecek olan kişilerin sayısı çoğunluktaysa, dikkat etmeniz gereken bir konu daha var. Öncelikle düğün salonunun kendine ait veya yakınlarında bir otoparkın olup olmadığını öğrenmelisiniz. Sonrasında ise otopark kapasitesinin davetlilerinizin ihtiyacını karşılayıp karşılamayacağına karar verebilirsiniz.

Düğün Salonu Özellikleri

Düğün yapacağınız salonun yüksek tavanlı olmasına dikkat etmelisiniz. Ferahlık açısından bu önemli bir detay. Ayrıca salonun kolonlarla bölünmemiş olması da artı puan! Tüm davetliler dans pistini ve gelin-damat masasını rahatlıkla görebilmeli.

Bazı düğün salonlarının açık ve kapalı alanları bulunuyor. Dilerseniz çimenlerin üzerinde, ağaçların arasında keyifli bir düğün organizasyonu yapabiliyorsunuz. Eğer yaz ve bahar döneminde düğün yapmayı planlıyorsanız, açık alanı olan düğün salonları ilginizi çekebilir. Özellikle İzmir düğün salonlarında ve yeşil alanı çok olan diğer şehirlerdeki mekanlar arasında açık alanı olanlara bakabilirsiniz.

Düğün Salonu Konumu

Çiftlerin en büyük korkularından biri kendi düğününe geç kalmak oluyor. Sabah saatlerinde başlayan hazırlık sürecinde aksamalar yaşanırsa veya trafiğe takılma gibi bir durum söz konusu olursa korkulan şey yaşanabiliyor. Düğün salonunuz ikamet edeceğiniz yere ne kadar yakın olursa, mekana geç kalma ihtimaliniz de o kadar düşüyor.

Davet edeceğiniz kişiler de -başta aileniz ve akrabalarınız olmak üzere- düğün salonuna gelirken çok fazla yola maruz kalmak istemezler. Çağıracağınız kişiler arasında yaşlı insanların da olacağını düşünürsek, en mantıklısı çoğunluğun yaşadığı noktaya yakın bir yerde düğün salonu tutmak olacaktır. Mesela Keçiören’de yaşıyorsanız ve davetlileriniz çoğunlukla burada oturuyorsa; Ankara düğün salonlarının hepsine bakmak yerine sadece Keçiören’deki mekanları listelerseniz işiniz kolaylaşacaktır.

Eğer manzara seven bir çiftseniz düğün salonunun konumunu ona göre seçebilirsiniz. Mesela Bursa düğün salonlarına bakıyorsanız, daha çok dağ manzarası görebileceğiniz ilçeleri tercih edebilirsiniz.

Düğün Salonu Süslemeleri

Mekan seçiminde bir diğer etken de düğün salonu dekorasyonu. Özellikle gelin adayları en güzel düğün salonunda evlenmek isterler. Siz de mekanlarla görüşmeye gittiğinizde, masa ve sandalye süslemelerini, davetlilerin karşılandığı fuaye alanındaki dekorasyonu incelemelisiniz.

Düğün salonları, çiftlere birbirinden farklı süsleme seçenekleri de sunabiliyor. Çoğu firmanın elinde birden fazla renkte konsept bulunuyor. Çiftler hangisini isterse o renkte süsleme yapabiliyorlar. Mesela masanın üzerindeki runnerların modelini değiştirmek isteyebilir, sandalyelere takılan tüllerin farklı renkte olmasını talep edebilirsiniz. Tabii istekleriniz doğrultusunda düğün salonları fiyatlarında oynamalar olabilir.

Düğün Salon Fiyatları Neye Göre Değişir?

Organizasyonu yapacağınız tarih ve saat, düğün fiyatlarını etkileyen en önemli faktörler. Çiftlerin az talep gösterdiği zaman dilimlerinde, düğün salonları büyük indirimler yapıyor. Kışın yapılan düğünler, yazın yapılanlara göre neredeyse %50 daha indirimli oluyor.

Düğünlerin büyük bir kısmı hafta sonları yapılıyor. O nedenle hafta içi düğün salonlarının fiyatları çok daha düşük oluyor. Ayrıca gündüz ve akşam düğünleri arasında, çok fazla olmasa da bir fiyat farkı bulunuyor. Gündüz düğünlerinde fiyatlar daha uygun oluyor.

Bir diğer etken de menü seçimi! Düğününüzü yemekli mi yoksa yemeksiz mi yapacaksınız? Yemekli düğün salonu fiyatları, kişi başı rakam üzerinden hesaplanıyor. Kaç davetliniz gelecekse o sayı menü fiyatıyla çarpılıyor ve ortaya toplam rakam çıkıyor. Yemeksiz bir organizasyonda ise düğün salonları, çiftlere her şey dahil paket fiyatı veriyor.

Çağıracağınız kişi sayısı da düğün salonuna ödeyeceğiniz rakamı etkiliyor. Düğününüze ne kadar fazla kişi çağırırsanız; ikram, servis, masa, sandalye sayısı o kadar artacağı için fiyat da yükseliyor.

Mekanlar, çiftlere paket dahilinde standart süslemeler sunuyorlar. Bu düğün salonu süslemelerine ek olarak; gelin yolu, tak, canlı çiçek gibi talepleriniz olursa fazladan ödeme yapmanız gerekebiliyor.

Anlaştığınız düğün salonunun açık ve kapalı alanları mevcutsa, iki düğün alanı arasında fiyat farkları olduğunu görebilirsiniz. Açık hava düğün salonunda organizasyon yapmak istiyorsanız, kapalı alana göre daha fazla ödeme yapmanız gerekebiliyor.

En güzel düğün salonlarıyla tanışmak ve kampanyalarından faydalanmak için şehrinizdeki mekanlarla iletişime geçmeyi unutmayın. Sevdiğiniz mekanlar olursa ücretsiz fiyat teklifi alabilirsiniz.

Tüm Kategoriler