Tarihi Mekanlar İzmir

Tarihi Artemis Restaurant

  • Kapasite
    100 - 250 Kişi

  • Kişi Başı
    500 - 750 TL
Wedding Planner

Ücretsiz düğün asistanın Selin burada!

Nasıl bir mekan aradığını anlat, ücretsiz düğün danışmanımız isteklerine uygun 5 düğün mekanıyla seni iletişime geçirsin!

Tarihi Artemis Restaurant Fiyatlandırma

Minimum Yemekli Fiyat (Hafta sonu)
500 - 750 TL
Minimum Yemekli Fiyat (Hafta içi)
500 - 750 TL
Minimum Kokteyl Fiyatı (Hafta sonu)
500 - 750 TL
Minimum Kokteyl Fiyatı (Hafta içi)
500 - 750 TL

Tarihi Artemis Restaurant Kapasite

Yemekli
Min. 100 - Maks. 250
Kokteyl
Min. 100 - Maks. 250

Tarihi Artemis Restaurant Özellikler

Olanaklar
Yemek servisi Menü tadımı Menüde değişiklik Organizasyon sorumlusu Işık, ses ve sahne hizmeti Fotoğrafçı getirme Organizasyon firması getirme
Fiziksel Özellikler
Şehir dışında
Manzara
Doğa manzaralı Tarihi yer manzaralı

Tarihi Artemis Restaurant Sıkça Sorulan Sorular

Tarihi Artemis Restaurant düğün fiyatları ne kadar?

Tarihi Artemis Restaurant düğün fiyatları hafta içi yemekli kişi başı 500 - 750 TL, hafta içi kokteylli ise kişi başı 500 - 750 TL aralığından başlamaktadır.Tarihi Artemis Restaurant düğün fiyatları hafta sonu yemekli kişi başı 500 - 750 TL, hafta sonu kokteylli ise kişi başı 500 - 750 TL aralığından başlamaktadır.

Tarihi Artemis Restaurant kaç kişilik düğün kapasitesine sahip?

Tarihi Artemis Restaurant 100 kişiden 250 kişiye kadar yemekli hizmet, 100 kişiden 250 kişiye kadar kokteyl hizmeti sunmaktadır.

Otopark araç kapasitesi ne kadar?

Otopark yok

Aynı zamanda birden fazla düğün yapılıyor mu?

Hayır

Engelli girişi var mı?

Evet

Vale hizmeti var mı?

Hayır

Servis saat kaçta sona eriyor?

23:00

Müzik saat kaçta sona eriyor?

23:00

Özel menü seçenekleriniz neler?

Çocuklara özel

Mekanın kısıtlamaları neler?

Havai fişek ve benzeri kullanılamaz

Tarihi Artemis Restaurant Hakkında

Şirince köyünün eski kaynaklarda “Dağdaki Efes” adı ile anılması bu köyün köklü bir geçmişe sahip olduğunu göstermektedir.
Bir görüşe göre tarihi M.S. V. Yüzyıla kadar inen Şirince (eski adıyla KIRKICA) köyü, Küçük Menderes nehrinin getirdiği alüvyon ve taşkınlar nedeniyle yaşanmaz hale gelen bölgenin terk edilmesiyle kurulmuş bir yerleşmedir.
Bir başka kaynakta ise Şirince'nin kuruluşu beylikler dönemine rastlar. Derebeyin yanında çalışan köylülerden bir grup azad edilmelerini ve kendilerine bugünkü ŞİRİNCE köyü ve çevresinin verilmesini dilerler. Bunun üzerine bey sorar; yerleşeceğiniz yer güzelmi? Yanıt ÇİRKİNCE’dir. Bey de “ öyleyse köyünüzün adı ÇİRKİNCE olsun “ der ve azad edilen köylüler tarafından şirince kurulur. Şirince (KIRKICA) XIX.yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu yönetimi altında rum nufustan oluşmuş, 1800 haneli bir köydür. Resmi konuşma dili Türkçedir. Dağlık bölgede yerleşilmiş olmanın verdiği avantajla, hükümete vergi ödeyerek ve kendi içlerinde kurdukları düzenle, kapalı bir köy hüviyetinde yaşamını sürdürmektedir.
1910 yıllarına kadar oldukça sakin geçen hayatları Yunanistandan sürülmüş göçmenlerin kışkırtmalarıyla hareketlenmeye başlar.Balkan savaşı sırasında da Osmanlılara karşı zaman zaman direnişlerde bulunur.
Nihayet 1914 yılında 1.dünya savaşı tüm şiddetiyle Anadoluda kendini gösterir. Osmanlı hükümeti Şirince'nin gençlerini “Amele Taburu” denilen özel çalışma birliklerine kaydeder. Ancak taburdan kaçanlarda dağlarda çetecilik yaparak, ya da Yunanistan’a sığınarak direnişte bulunurlar. 1918 yılında anlaşma yapılmasıyla Kırkıcalılardan sağ kalanlar köylerine dönerler.
15 Mayıs 1919 da Yunanistan işgal amacıyla İzmir’e çıkartma yapar. Şirince (KIRKICA)ya girdiklerinde büyük coşkuyla karşılanırlar. O sırada Kırkıca Osmanlı uyruğundadır. Fakat halkı kendini Yunanlı kabul ederek gönüllü olarak yunan ordusuna yazılmak üzere İzmir’e gider. Urla, Kokluca, Bornova ve Kuşadasından gelerek toplanan gönüllü askerlerin başına yunanlı subaylar verilerek bağımsız adaylar kurulur.Amaç diğer müttefikleriyle birlikte Anadoluyu paylaşmaktır.ve bu konuda sevr antlaşması onlar için en büyük güvencedir.
Ancak türk Kurtuluş savaşını noktalayan 22 Ağustos 1922 Büyük taarruz zaferi ve hemen ardından 9 Eylül 1922 de İzmir’in düşmandan kurtarılmasından sonra daha önce bu yörede yaşayan Rum köylülerinin çoğu Yunanistan’a göç ederler.
Böylece Kırkıca birkaç yaşlısı dışında,ıssız bir köy hüviyetine girer. Nihayet 1924 göçmen mübadelesi ile Yunanistan’dan (Selanik, Provusta, Kavale v.b.) gelenlerin buraya yerleştirilmeleriyle köy yeniden canlanmaya başlar ve zamanla bugünkü duruma gelir.

Ekiple Tanışın


  • İşletme Müdürü

İletişim

  • Adres:

    Şirince, Şehit Yüksel Özülkü Caddesi No:7, 35920 Selçuk/İzmir

  • Adres tarifi

    İzmir'den Selçuk'a otobandan 30 dakika,Selçuk'tan Şirince'ye 10 dakika,otobüs,tren,dolmuş,araba her araçla çok kolay ulaşımı var.

  • Haritadaki Konumu

    Tarihi Artemis Restaurant Yol Haritası

Tarihi Artemis Restaurant Düğün Yorumları (1)

Dilara

Düğün Tarihi: 09.08.2014

Mekanı gayet cok ısteyerek ve zevk duyarak sectım.

Yorumunu çok merak ediyoruz 😍

Bu firma ile ilgili tecrübelerini yazarak evlenecek çiftlerin karar sürecine yardımcı olabilirsin.