Orduevinde düğün yapmanın şartları nelerdir? Kimler orduevinde evlenebilir? Bunlar gibi merak ettiğiniz her detayı araştırdık yazdık. Ayrıca sizin için mekan önerilerinde de bulunduk.
Orduevleri için askerlerin ve yakınlarının faydalanabildiği, konaklayabildiği, organizasyon düzenleyebildiği ve birçok aktiviteyi gerçekleştirebildiği yerlerdir. Orduevleri, çoğunlukla konumları açısından şehrin cezbedici noktalarında yer alıyor. Özellikle İstanbul’daki orduevlerine bakarsak, birçoğunun müthiş manzaralara tanık olabileceğiniz yerlerde konumlandığını görüyoruz.
Orduevlerinin organizasyon için birkaç farklı alanı bulunabiliyor. Özellikle havuz başı alanı olan orduevleri düğün için daha çok talep görüyor. Şimdi detaylara bakalım:
Orduevinde Kimler Düğün Yapabilir?
Orduevi düğün salonundan faydalanabilmeniz için Türk Silahlı Kuvvetleri’nden tanıdığınız birinin olması gerekiyor. Bu kişinin kaçıncı dereceden yakınınız olması gerektiği, orduevine göre değişebiliyor.
Ancak tüm orduevlerinde durum böyle değil. Bazıları, herkese hizmet verebiliyor. Yani askeriyede herhangi bir tanıdığınız olmasa bile orduevinde düğün organizasyonunuzu gerçekleştirebiliyorsunuz.
Orduevinde Düğün Yapma Şartları
-
Düğünden 10 gün önce davetlilerinizin ismini iki nüsha olacak şekilde yönetime vermeniz gerekiyor. Düğününüze sadece listede ismi olan kişiler girebiliyor.
-
Düğün günü davetiyeleri yanında olmayan kişiler orduevine alınmıyor.
-
Orduevleri, organizasyondan müziğe kadar her detayda kendi ekipleriyle çalışıyor. O nedenle dışarıdan başka bir firmayla anlaşamıyorsunuz.
-
Düğününüze dışarıdan hiçbir şekilde yiyecek getiremiyorsunuz.
-
Dışarıdan fotoğraf makinesi getirilmesine müsaade edilmeyebiliyor. Fotoğraflar, orduevinin anlaşmalı ekibi tarafından çekiliyor.
-
Yapılan sözleşmede belirtilen davetli sayısından fazla gelen misafirler için masa, sandalye vs. bulma gibi bir mecburiyetleri yok. O nedenle davetlilerinizin sayısını ve isimlerini birkaç kez kontrol etmenizi öneriyoruz.
-
Herhangi bir sebeple sözleşmeden vazgeçilmesi durumunda salon kirasının iadesi ancak düğün gününde mekanın bir başkası tarafından tutulması halinde mümkün oluyor.
-
Düğün esnasında salonda oluşabilecek sorunlardan salonu kiralayan kişi sorumlu tutuluyor. Tesise veya malzemelere zarar verilirse bunun ödemesi sizin tarafınızdan yapılıyor.
-
Salonda siyasi konuşma yapılmasına müsaade edilmiyor.
*Bu şartlar, orduevlerine göre farklılık gösterebilir. O nedenle muhakkak organizasyon yapmayı düşündüğünüz ordueviyle koşulları konuşmanızı öneriyoruz.
Orduevi Düğün Fiyatları
Orduevleri, çiftler tarafından uygun fiyatlar sunmalarından kaynaklı yoğun ilgi görüyor. Aynı standarttaki mekanlara ödeyeceğiniz rakamın daha altında fiyatlar sunabiliyorlar. Ama tabii diğer mekanlara göre biraz daha katı kuralları bulunuyor. Bunlardan yukarıda bahsetmiştik.
Orduevlerinde yemekli veya yemeksiz düğün organizasyonları düzenlenebiliyor. Bu organizasyonlarda çiftlere kişi başı rakam üzerinden fiyatlandırma yapılıyor. Tercih ettiğiniz menünün içeriğine göre fiyatlar belirleniyor. Aynı zamanda davetli sayınız da fiyatları etkileyen faktörler arasında yer alıyor.
Orduevi düğün fiyatları; kişi başı ortalama 40-80 TL arasında değişiyor. Kokteyl menüler her zaman daha avantajlı fiyatlara sunuluyor.
İstanbul’daki Orduevi Düğün Mekanları ve Alternatifler
İstanbul’da düğün organizasyonlarınızı düzenleyebileceğiniz birçok alternatif bulunuyor. Ayrıca polis evleri ve hakim evleri de çiftler tarafından ilgi görüyor. En popüler olanlarını şöyle bırakıyoruz:
Balmumcu Orduevi
İstanbul’un en merkezi noktalarından biri olan Beşiktaş’ta yer alan orduevi, toplu taşıma araçlarıyla kolaylıkla ulaşılabilecek bir noktada konumlanmış. Mekanın 3 farklı organizasyon alanı bulunuyor: Havuz başı alan, deniz manzaralı kapalı salon ve kır bahçesi!
Tesiste, yalnızca ordu mensuplarına hizmet verilmiyor. Dileyen herkes gelip burada düğünün yapabiliyor. Balmumcu Orduevi’nin 400-500 kişilik davetli kapasitesi bulunuyor.
Beylerbeyi Polisevi
Üsküdar Beylerbeyi’nde yer alan polisevi düğün organizasyonlarına katılan davetlileri müthiş bir Boğaz manzarasıyla karşılıyor! 1993 yılından beri hizmet veren mekan, çok şık dekore edilmiş. Davet alanını çevreleyen geniş camları sayesinde manzarayı net bir şekilde görebiliyorsunuz.
Polisevinin 300 kişilik davetli kapasitesi bulunuyor. Bir düğün için ne gerekiyorsa, hepsini sağlıyorlar: Davetlileri karşılama, müzik, volkan şovları ve çok daha fazlası!
Şişli Öğretmenevi Nişantaşı Teras
Şişli'de yer alan Şişli Öğretmenevi Nişantaşı Teras, açık ve kapalı olarak iki opsiyon sunuyor. Bu alanlarda 500 ve 750 kişilik organizasyonlar düzenleyebiliyorsunuz. Her iki alanın da süslemeleri oldukça başarılı.
Şişli Öğretmenevi Nişantaşı Teras'ın salonu da boydan boya camlarla çevrili. Bu sayede ferah bir salonda düğününüzü yapabiliyorsunuz.
Ortaköy Polisevi
Ortaköy’de köprünün hemen altında yer alan ve müthiş manzaralar sunan bir mekanla tanıştırmak istiyoruz sizi! Ortaköy Polisevi, VIP salon ve restoran olmak üzere iki farklı organizasyon alanına sahip. Bunlardan dilediğinizi seçebiliyorsunuz. VIP salonda yemekli olarak 250 kişiye hizmet verebiliyorlar. Restoranda ise 60 davetli ağırlanabiliyor.
Ortaköy Polisevi’nde düğün yapmak isteyen çiftlere şunu söyleyebiliriz: Müzisyenleri, fotoğrafçıları ve organizasyon ekibiyle; çiftlere dört dörtlük bir düğün yapmak için özenle çalışıyorlar.
Merter Polisevi
Merter Polisevi; 450 kişiye kadar davetli ağırlanabilen salonunda ve açık alanında, düğün organizasyonu için gerekli tüm sistemler bulunuyor. Ergonomik masa ve sandalyelerden nikah masası ve gelin yoluna kadar her detayı büyük bir titizlikle planlıyorlar.
Mekanın; fotoğraf ve video ekibi, müzisyenler, teknisyenler, mutfak ve servis elemanlarından oluşan geniş bir ekipleri bulunuyor.
Orduevleriyle ilgili tavsiyelerimiz ve paylaşmak istediklerimiz bu şekildeydi. Siz diğer sosyal tesisleri de incelemeyi unutmayın: Sosyal Tesislerde Düğün Yapacak Çiftlere Mekan Önerileri