Düğün Davetlerinde 10 Farklı Oturma Düzeni

Gizem Bayramoğlu tarafından yazılmıştır.

2:19 dakika

29.06.2020

Düğün organizasyonunuzu yaparken düğün mekanınızın şekli ve büyüklüğü, oturma planınızda klasik dizilimin dışında bir dizilim yapmanızı gerektirebilir. Yapılacak yemek servisinin şekli de düğün oturma planı için etkili olacaktır. Açık büfe yemek alınacak bir davette, her masadan rahat ulaşılır bir yemek büfesi yeri saptanmalıdır. Yemekli düğünlerdeyse daha farklı oturma düzenleri uygulanacaktır. Siz de düğünde kimi kimle oturtacağınızı bir türlü bilemiyorsanız öncelikle ne tip oturma düzenlerinin olduğuna beraber bakalım.

Dans Pistli Banket Düzeni

Yemek masası düzeni olarak hazırlanan yuvarlak masa düzeni, pistin çevresinde konumlanır. Bol eğlenceli ve danslı bir gece için merkeze veya salonun en ulaşılır/görülür yerine pistin kurulması gerekir. Eğer gece boyunca çok oturmayı hedeflemiyorsanız baş masa organizasyonu yapmak yerine, misafirlerinizin arasında oturmayı tercih edebilirsiniz.

düğün davetlerinde 10 farklı oturma düzeni

Kulüp Tipi

Banket tipine alternatiftir. Eğer düğün davetinizde canlı müzik performansı, illüzyon gösterisi gibi izlenebilir etkinlikler olacaksa bu stili tercih edebilirsiniz. Kulüp tipi oturma planında kullanılacak platform dans pistinden farklı olarak tüm masalardan görülebilir şekilde yüksek olmalıdır. (minimum 60 cm)

düğün davetlerinde 10 farklı oturma düzeni

Açılı Yerleşim Tipi

Bu yerleşim tipi mekanı ferah kullanmaya olanak sağlar. Kantin tipine alternatif açık büfe masa düzenidir. Arada kalan bölme dans için kullanılabilir. Kantin tipinden en belirgin farkı açık büfe yemek servisine daha fazla imkan tanımasıdır.

düğün davetlerinde 10 farklı oturma düzeni

U Tipi

U Tipi masa düzeni küçük düğün yemekleri için idealdir. U şeklini, dans pistinin çevresine koyduğunuz masalarla verebilirsiniz. Böylece dans pisti, varsa canlı müzik performansı, herkesin oturduğu yerden izleyebileceği yakınlıkta olur.

düğün davetlerinde 10 farklı oturma düzeni

Kare Tipi

20 kişiyi geçen ancak yine de küçük grup yemeği vasfında olan düğün kutlamalarında tercih edilir. Birbirini tanıyan kişilerin katıldığı ve sohbet ortamının bol olması arzu edilen gruplarda tercih edilebilir. Bu tip oturma düzeni dans ve parti odaklı değil, sohbet odaklı bir gece tertip edildiğini gösterir.

düğün davetlerinde 10 farklı oturma düzeni

Kantin Tipi

Çok sayıda davetliniz olacaksa düğün davetli oturma düzeni olarak maksimum sayıda kişiyi ağırlamanızı sağlar. Bu oturma düzeni hem açık büfe hem set menü servisine olanak tanır. Ancak, yine de tek büfe masası kullanılacak düğünlerde, bu masaya her köşeden ulaşmak zor olacağı için, çok zorda kalmadıkça tercih edilmemelidir.

düğün davetlerinde 10 farklı oturma düzeni

Banket Tipi

Banket tipi oturma düzeninde yuvarlak banket masaları kullanılır. 6 ve 8 kişilik masalar hazırlamak için en ideal düzen tipidir banket düzeni. Ayrıca hem açık büfe hem de set menü düzeninde servis kolaylığı sağladığı için tercih edilir. Ayrıca banket tipi masa düzeni, çok büyük balo salonlarının dolu dolu görünmesine olanak sağlar.

düğün davetlerinde 10 farklı oturma düzeni

Kraliyet Masası

Çok küçük, aile içi kutlamalarda sıcak bir ortam için tercih edilir. Tüm misafirler oval veya dikdörtgen masa çevresinde oturur. Kişi sayısı masa üzerindeki servislere ulaşmayı zorlaştıracak kadar fazla (20 kişiyi geçiyor) ise servis elemanlarının yardımı ile set menü olacak bir yemek masa düzeni tercih edilmelidir.

düğün davetlerinde 10 farklı oturma düzeni

T-Tipi

Bu oturma planı da küçük ve samimi gruplar için uygundur. T’nin baş tarafını; aileler ve yaşça büyük olan misafirlere, orta kısmını kendinize, karşılıklı oturma kısmını da arkadaşlarınıza ayırarak tüm gece sohbet edecek grupları bir araya getirmiş olursunuz.

düğün davetlerinde 10 farklı oturma düzeni

Baş Masa Organizasyonu

Yurt dışında sıkça kullanılan ancak ülkemizde çok tercih edilmeyen bir oturma düzeni tipidir. Klasik anlamda gelin ve damatla birlikte, sağdıçlar, anne baba ve kardeşler bu masada oturtulur. Türkiye’de bu masa dede, büyükanne, hala, teyze, dayı, amca ve çocukları şeklinde uzayacağı için olsa gerek tercih edilmiyor. Muhtemelen kısa tutulduğu sürece aile içi kırgınlıklara bile sebep olabilir. En iyisi, böyle bir baş masayı ya hiç tertiplememek ya da baştan gelin ve damadın çekirdek aileleri şeklinde kısıtlı tutmak.

düğün davetlerinde 10 farklı oturma düzeni

Organizasyon Firmaları

Şehrindeki en iyi organizasyon firmaları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Organizasyon firmanı bul

Bunlar da ilgini çekebilir

Organizasyon kategorisindeki diğer yazılara ulaşmak için tıkla!

Vitrindeki Düğün Organizasyon Firmaları

Düğün Organizasyon kategorisinde öne çıkan firmalara buradan ulaş!

4 Yorum

Eda İnce

Düğün Tarihi: 02.03.2019


Gelinin Annesi/Gelinin annesi :) Sen düğün.com'sun yapma :)

Düğün.com

Düğün.com
Gerekli düzeltmeler yapılmıştır. İlginize teşekkür ederiz.

  Cevapla

Hilmi Çekiç

Düğün Tarihi: 03.03.2016


gelinin 2 tane mi annesi var :D


su.

Düğün Tarihi: 18.10.2014


bilinçlenmemiz için çk güzel bi yazı olmş tşk.


Melikem Kılıçlı

Düğün Tarihi: 18.10.2014


Bu kırgınlıklar kısmı çok doğru bütün günümüz insanları teselli etmekle geçecek gibiydi başlarda :(