Davetli listeniz aldı başını gitti mi? Kontrolsüzce uzayıp giden davetli listelerine “Bir dur!” demek için önerilerimize kulak verin! İşte minimal bir davetli listesi hazırlamanın incelikleri!
Düğün ve Nikahı Ayır!
Eğer çok fazla davetli varsa yapılabilecek en esaslı girişim nikah ve düğünü ayırmak olacaktır. Bırak, dileyen herkes gelip sizi nikahınızda görsün. Komşular, iş arkadaşları, uzak akrabalar, anne-baba arkadaşları… Böylece düğün için hazırlanacak listeye öncelikli olarak yakın akrabalarını ve en yakın arkadaşlarını yazmakla başlanabilir.
Listeyi, zaten herkesin nikaha geleceğini düşünerek, olabildiğince mikro bir algıyla ve müstakbel eşinle o anda yanınızda mutlaka görmek istediklerinizi düşünerek yapın. Oturma planı yaparken kimi kimle oturtacağınıza karar veremiyorsanız bu işi birkaç basit formülle çözebilirsiniz.
En Son Ne Zaman Görüştün?
Davetli listesi hazırlama sırasında zihninizin derinliklerinde sürekli ismini yazacağın kişiyle ne sıklıkta buluştuğunu, onu en son ne zaman gördüğünü, dahası en son ne zaman haberleştiğini düşünmelisin.
Uzun zamandır görüşmüyor olsan bile senin için değerinden bir şey kaybetmeyecek bir insan değilse, son birkaç yıldır görüşmediğin kimseyi çağırmamalısın. Davet edemediğin kişilere düğün sonrası durumu açıklayan küçük notlar yazabilir veya eve davet ederek gönüllerini alabilirsin.
Böl ve Yönet!
Düğünden önce eğer bir nişan, bekarlığa veda ya da kına gecesi gibi bir organizasyon yapacaksan davetlileri bölmen işini kolaylaştırabilir. Bir kısmını nişana, bir kısmını kına gecesine, bir kısmını düğüne çağırabilirsin. Böyle bir ayrıştırmaya gitmek durumunda kaldığını, elinden geldiğince herkesi en azından bir yere davet ederek birlikte olmak istediğini söylersen, anlayış göstereceklerdir.
"Büyüklere Söz Geçer mi?" Deme!
Tüm davetliler sadece senin çağıracaklarından ibaret olmayacak. Eşinin ve ailelerin de bu davetli listesinde belli bir miktar misafir çağırmaya hakları olacak. Onlardan da insanları davet ederken bu bakış açısıyla yaklaşmalarını rica etmende ve durumu olabildiğince açık anlatmaya çalışmanda fayda var.
Listeyi yaparken kendilerine sürekli şunu sorsunlar: "Bizim yıllardır görmediğimiz yakınlarımız, çocuklarımız için bir şey ifade ediyor mu?"
Yedekleri Sahaya Çıkart!
Davetiyelerini elden vermeyi seçtiğini düşünelim. Düğünde mutlaka görmek istenen aile bireyleri ve arkadaşları belirlemekle başlayabilirsin. Bu gruba davetiyeleri biraz daha önceden vermelisin. Eğer bu grupta belli nedenlerden düğüne katılamayacağını belirten olursa onların yerine yedek listeden ekleme yapabilirsin.
Son olarak davetiyelere not edilmesi gereken iki şeyle bitirelim. Birincisi davetiyelerin mutlaka kaç kişilik olduğunu belirtmek... Böylece davetsiz misafirlerin önüne geçebilirsin. İkincisi ise –tabii tercih ediyorsanız- düğününün özellikle çocuksuz olacağını sevimli ama kesin bir dille not etmek...
Davetli listesi hazırlamanın inceliklerinden bahsettik. Listeni hazırladıktan sonra "Kimi, kiminle, nereye oturtacağım?" diye endişelenmene gerek yok. Düğün.com Oturma Planı aracı işini oldukça kolaylaştıracak! Göz atmadan geçme!