Düğün organizasyon firması seçmek zor zanaat. Doğru karar vermek için neleri göz önünde bulundurmanız gerektiğini öğrenin, kafanız rahat olsun! Gelin gerçek tecrübe ve önerileri alt alta koyalım! İşte organizasyon firması seçerken dikkat etmeniz gerekenler!
Tecrübe ve güvenden vazgeçmeyin!
Her alanda olduğu gibi düğün organizasyon firmaları arasından seçim yaparken de güven en önemlisi. Hislerinize güvenin ve eğer karşınızdakinin samimiyetine inandıysanız el sıkışın. Gerekli güven ilişkisi kurulmadığı takdirde hem bu iş için para veriyor olacaksınız, hem de her şeyin üzerinden geçme ve kontrol etme gereği hissedeceksiniz. Üstelik bu samimiyeti ve güveni test edebilirsiniz. Karşınızdaki kişi sizin isteklerinizi önemsiyor ve seçenek üretmeye mi çalışıyor; yoksa kendi elinde olan ve satmak istediği işi mi pazarlamaya çalışıyor. Buna bir bakın derim.
Ayrıca firmanın bu işi kaç yıldır yaptığına, kaç kişilik bir ekiple ve ne kadar profesyonel çalıştıklarına da dikkat etmek gerekir. Hobi olarak organizasyon yapan bir ekip işinize pek yaramayabilir.
Referanslarına bakın!
Gerek işin içindeki profesyonellerin, gerekse bu yoldan geçmiş çiftlerin en çok söylediği şey: “Referanslarını ve işlerini inceleyin” oldu. Öncelikle bir organizasyon şirketiyle ilgili ilk izlenimi onun sosyal mecralardaki duruşundan ve hakkında yapılan yorumlardan edinebilirsiniz. İnternet sitesinin nasıl olduğu, işlerini ne ölçüde sergilediği ilk bakmanız gerekenler arasında.
Düğün Organizasyon İndirimleri
Her şeyde olduğu gibi bir organizasyon firmasının yaptıkları da yapacaklarının garantisidir diyebilirim. Hatta tanıdıklarınızın çalışıp size tavsiye ettiği ekiplere öncelik verebilirsiniz. Unutmayın tavsiye en iyi referanstır. Kararsız kalıyorsanız, organize ettikleri bir düğüne giderek canlı canlı test edin. Çünkü birlikte çalıştıkları düğün mekanları ve işbirlikçilerinin kalitesi onların da kalitesi hakkında fikir verecektir. Tanınmış ve tercih edilen düğün mekanlarının organizasyonlarını üstleniyorsa bu iyi bir referans olacaktır.
Vadedilenle yetinmeyin, görmek isteyin!
Ofislerine ziyarete gittiğinizde göreceğiniz örnek masalar ve bunların ne kadar çeşitli olduğu o firmanın profesyonelliğine bir işarettir. Onlara beklentilerinizi, kişiliğinizi, tarzınızı anlatın. Ortaya çıkmasını istediğiniz şeyi iyi tarif edin. Mümkünse yanınızda örneklerle gidin. Düğününüzün temasını detaylarıyla anlatın ve bir örnek masa görmek isteyin. Anlaşma yapmadan önce mutlaka istediklerinizin yansıtıldığı bu örnek masayı görün ve hatta sözleşmeye eklemek için fotoğraflayın. Düğün gecesi karşınızdaki masa, orada beğendiğiniz örneğin tıpatıp aynısı olmalı.
Paket ve ekstralara dikkat edin!
Düğün organizasyonunda firmaların sundukları bazı paketler vardır. Örneğin en temel hizmetleri içeren bir pakette genellikle, masa örtüsü, dantel kapak, masa ortası objesi/ çiçeği ve masa mumlarını kapsayan minimal bir masa dekorasyonu vardır. Nikah masası/ kürsüsü, gelin yolu, suplalar (servis altı sunum objesi), LCV hizmeti, hostes hizmeti, müzik, DJ, özel masa ve sandalyeler (beyaz lake/ cam masalar, Tiffany/ Napolyon sandalyeler) gibi hizmetler, kişi başı bir ücreti olan bu paketin üzerine ekstra masraflar olarak eklenir.
Firmaların sundukları paketleri incelerken olabildiğince çok hizmeti kapsayan ve daha az kalemin ekstraya girdiği düğün paketleri sunanları tercih edin. İyi bir iletişimle firmaların kişiye özel butik paketler oluşturduklarını unutmayın. Bu yönde bir anlaşmaya gidin. Sırası gelmişken Düğün.com'da bulabileceğiniz kampanyalı düğün organizasyon fiyatlarını kaçırmamak için düzenli takip etmenizi öneririm.
Çözüm ortaklarını değerlendirin!
Organizasyon firmalarının anlaşmalı çalıştıkları orkestralar, davetiyeciler, fotoğrafçılar, catering firmaları, videocular gibi çözüm ortakları vardır. Sizi işinde iyilerle buluşturacak bir firma olmasına dikkat edin. Organizasyon ekibiniz aracılığı ile birlikte çalışacağınız firmaları da yeterince araştırdığınızdan emin olun. Yani seçtiğiniz organizasyon firmasıyla çalışmak için beğenmediğiniz bir orkestrayla da çalışmak zorunda kalmayın.
Sonuç olarak önerim, sizin istek ve taleplerinizi ön planda tutarak, minimal hesaplar ve doğru atışlar yapan firmaları tercih etmeniz yönünde. Bu şekilde düğününüz sizin istediğiniz gibi gerçekleşecek; aynı zamanda da gecenin sonunda iyi ki tüm yükü kendim üstlenmemişim diyeceksiniz!
Dikkat dikkat!
Dikkat etmeniz gereken bir diğer kilit nokta ise düğün organizasyon sözleşmesi. Üzerinde konuşup anlaştığınız tüm detayları ve organizasyonun çerçevesini mutlaka yazılı bir sözleşmeyle karşılıklı olarak imzalayarak ilerleyin. Tüm fiyat kalemlerini yazılı olarak kayda alın ve anlaşırken gördüğünüz demo masanın fotoğrafını da bu sözleşmeye mutlaka ekleyin. Ayrıca naçizane ödemenin tamamını düğünden önce yapmamanızı öneririm. Elbette öncesinde vermeniz gereken bir miktar olacaktır; fakat geri kalan kısmını vermek için düğünün gerçekleşmesini bekleyin derim!