Bu süreçte düğünün kadar özen göstereceğin bir başka konu ise evini kurmak ve yerleştirmek olacak. Yeni yuvanı, evini, yaşam alanını dekore etmek en az düğününü planlamak kadar zamanını alacak. Fakat buna değeceğini biliyorsun.
Ev dekorasyonu hakkında zevklerin ve renklerin ne kadar değişken olabileceğini elbette biliyoruz. Çünkü senin için rüya gibi olan bir ev başka birine rüküş ya da zevksiz gelebilir. O yüzden sana ilham vermek yerine daha rasyonel önerilerde bulunacağız.
Ortak Beğenilere Odaklanın
Ev eşyalarını satın alırken, evi dekore ederken, renkleri seçerken, odaları yerleştirirken, duvarlar için tablolar beğenirken aklından çıkartmaman gereken en önemli şey o evde tek başına oturmayacağın olmalı. O evde iki kişi yaşayacaksınız, ikinizin de kendinizi evinizde hissedebilmesi için ev dekorasyonu ve eşya seçimleri konusunda söz sahibi olmanız, ortak paydalarda buluşmanız gerekiyor. Ortak alanları ya da kişisel kullanım alanlarını belirlemeli tercihlerinizi buna göre yapmalısınız.
Ne Olursan Ol, Net Ol
Modern, vintage, country, retro ya da klasik, ev dekorasyonunda hangi tarzı benimsersen benimse evin genelinde mutlaka bir bütünlük yakalamalısın. Yani genel olarak ne istediğini tam olarak bilmeyen, kafası karışık bir yaklaşım evin dekorasyonunu felakete sürükleyebilir.
Abartarak ifade etmek gerekirse, altın varaklı, oyma koltuklarla döşenmiş bir salon, modern bir mutfak, vintage bir oturma odası ve country tarzı bir yatak odasından oluşan bir ev, dekorasyon açısından karaktersiz bir görünüm yaratacaktır. Renklerde ve tarzda seçimin ne olursa olsun, bütünlüklü bir görüntüyü yakalamaya çalışmalısın. “Ne istediğini bilmeyen yeni evlilerin kafası karışık evi” dekorasyonundan uzak durmanı öneriyoruz.
İşlevsel ve Minimal Bir Tarz Hayat Kurtarır
Tüm beğenileri sana bırakıyoruz fakat tek bir önerimiz var: İşlevsellik ve minimalizm! Yeni evli ve çalışan bir çift olduğunuzda en çok bu ikisine ihtiyaç duyacaksınız.
Evde ne kadar az ve öz eşya olursa gündelik hayatın kolaylaşacak. Evi çekip çevirme, toplu ve temiz tutma çabaların kolaylıkla karşılık bulacak. Gündelik hayatta sık kullanmadığın ama evde olması gereken fazla eşyaları saklamak için gömme dolaplardan faydalanabilirsin. En kritik ihtiyaç fazlalıkmış gibi görünen gerekli eşyaları depolamayacak alanlar olacak.
2 kişi olduğunuz, çalıştığınız ve sürekli misafirinizin gelmeyeceğini düşünülürse TV ünitesinin karşısına kurulmuş L bir koltuk, camın kenarına kondurulmuş bir çift berjer iş görecektir. Kocaman ve çok yer kaplayan koltuk takımlarıyla salonu doldurmaya gerek yok.
Kendini ve gündelik hayatta evi kullanma biçimini en iyi sen tanıyorsun. Neyin yaşam alanını verimli, sevimli ve işlevsel hale getireceğini de… O yüzden bu dediklerimizi aklında tutman yeterli, gerisi sana kalmış. Bir yuva yaratacağına eminiz!