Düğün Bütçesi

Düğün.com tarafından yazılmıştır.

1:42 dakika

05.08.2020

Evlenmeye karar verdiğiniz andan itibaren hayaller ile gerçekler arasında mekik dokumaya başlayabilirsin. Müstakbel eşin hayallere dalmışken senin bütün işin gerçeklerle baş etmek ve onu hayal dünyasından gerçek dünyaya indirmek olacak. Bunun en başında ise düğün bütçesi geliyor. Peki, “Düğün bütçesi nasıl planlanır?” diye merak ediyorsan doğru yerdesin...

Neden Bütçe Yapmalıyım?

Olabildiğince kontrollü ilerleyebilmek için düğün bütçesi yapmalısın. Bunun için kolaylıkla kullanabileceğin “Bütçem Aracı” adında bir planlama listesi hazırladık. Bu aracı kullanabilmek için tek yapman gereken bize üye olmak! Her kalemi atlamadan ilerleyebilmek inan bana stressiz ve kolay bir düğün planlama süreci yaşamanı sağlayacak. O nedenle kesinlikle düğün bütçesi yapmalısın.

Düğün başlı başına büyük bir olay olduğu için her kalemin bütçesini baştan belirlemeni öneriyoruz. Aksi halde tahmin bile edemeyeceğin miktarda bir düğün maliyetin olabilir. Tabii bu zor bir sürecin sen bekliyor olduğunu anlamına gelmiyor. Hatta baştan aşağı yukarı bütçe belirlediğinde bu aşamadan sonraki aşamaların daha kolay ilerlediğine sen bile şaşıracaksın.

düğün bütçesi

Öncelikle düğünün kalemlerini kimler karşılayacak. Geleneklere göre mi ilerleyeceksiniz yoksa tamamen ailelerden ırak kendi bütçeniz ile mi planlayacaksınız ona karar vermelisiniz. Bu kararların hepsini müstakbel eşinle karar vermelisin. Sonradan aranızda bir sorun çıkmasını istemiyorsan her şeyi danışmanı tavsiye ediyorum.

Eğer bütçe olarak aileler de işin içindeyse her iki tarafa düşen kalemleri ayırmalısınız. Mesela düğünün tamamını neredeyse damat tarafı karşılayacağını bilmelisin. Bunun içine mekan, organizasyon, ses, ışık ve müzik, davetiye ve nikah şekeri, çiçek masrafları, gelin arabası da dahildir. Kız tarafının başlıca sorumluluğu ise senin damatlığını ve alyansını almaktır. Çünkü kız tarafı nişanı karşılamaktan sorumludur. Fakat size önerim müstakbel eşin ile birlikte ailelere fazla yük olmamak için ekstra yapacağınız tüm harcamaları ortaklaşa yapmanız yönünde. Mesela fazladan düğün fotoğrafı istiyorsanız, dans dersi almak istiyorsanız bunu birlikte karşılayın. Balayını kesinlikle birlikte karşılayın ailelere yük olmayın. Tabii her şeyi sizin için yapmaktan mutluluk duyan aileleriniz varsa ne mutlu ama kısıtlı bütçeniz varsa düğünden sonra da ödeyebileceğiniz kalemleri kendiniz ödemeyi tercih etmelisiniz.

Kolayca Bütçe Planı Nasıl Yapılır?

Bu konuda mütevazi olmayacağız! Kolayca düğün bütçesini bizsiz yapamazsın çünkü senin için dijital ortamda harika bir planlama aracı belirledik. Yukarıda bize olduğun zaman kullanabileceğin bütçe aracının duyurusu yaptık. Bu aracı incelediğinde ne kadar kolay kullanılabilir olduğuna şaşıracaksın. “Bütçem Aracı Nasıl Kullanılır?” merak ediyorsan hemen tıkla!

Düğününüzle ilgili eksik kalan bir kalem olmaması, karşınıza daha büyük bir masraf çıkmaması için bütçem aracını https://dugun.com/araclar/butcem kalem kalem uygulamalısın. Tahmini düğün bütçeni belirleyerek işe başlayabilirsin.

Bunlar da ilgini çekebilir

Diğer makaleleri de görüntüleyin

0 Yorum