Emirgan Korusu’nda Tarihi Bir Düğün Mekanı: Beyaz Köşk

Ebru Doğan tarafından yazılmıştır.

4:09 dakika

12.09.2022

Konumuyla ve yemyeşil manzarasıyla büyüleyen, tarihi dokusuyla kendine hayran bırakan bir düğün mekanıyla tanışmaya ne dersiniz? Sarıyer düğün mekanlarından Beyaz Köşk, çiftlere tam da istedikleri gibi bir düğün yapma fırsatını sunuyor. Sizi inceleme yazımıza alalım…

Beyaz Köşk

Korunun Ortasında Yemyeşil Bir Mekan

Bir düğün mekanından beklentiniz nedir? Şık olması mı? Yemyeşil manzaralar sunması mı? Yoksa geniş ve ferah olması mı? İşte Beyaz Köşk için bir çiftin tüm ihtiyaçlarını karşılayan mekan diyebiliriz. Kaliteli hizmetin yanı sıra bulunduğu konumla da ilgi gören bir yer.

Mekan, Sarıyer’de Emirgan Korusu’nun içinde yer alıyor. Burası öyle bir bölge ki; davetlileriniz mekana girmeden bile huzur dolacak! Emirgan Korusu’nun içinde renkli çiçekler, güller ve 120’den fazla ağaç türü bulunuyor.

Beyaz Köşk’ün Kenan İmirzalıoğlu, Hülya Avşar ve Orhan Gencebay gibi birçok ünlü isimle çalıştığını da belirtelim. Beyaz Köşk Emirgan’ın öne çıkan özellikleri şöyle:

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı,

  • Sahil şeridinde,

  • Tarihi mekan,

  • Beltur işletmesinde,

  • Farklı menü seçenekleri,

  • Her bütçeye hitap eden alternatifler,

  • Filmlere ev sahipliği yapmaları,

  • Düğün günü çiftle ilgilenen ekip.

Beyaz Köşk’ün Tarihi: Mısır Hidivi İsmail Paşa, Sultan Abdülaziz tarafından kendisine hediye olarak verilen ve şu an Emirgan Korusu olarak bilinen araziyi yeniden düzenlemek ister. 1871-1878 yılları arasında koru içerisine sarı, pembe ve beyaz olmak üzere 3 köşk yaptırılır. Daha sonrasında Mısır Hidivliği'nden alınan bu köşkler 1995 yılından itibaren Beltur tarafından işletilmeye başlanır.

Emirgan Beyaz Köşk’te Kalabalık Düğünler

Beyaz Köşk’ün kapalı ve açık alanı mevcut. Kapalı Lale Salonu’nun 100 kişilik davetli kapasitesi bulunuyor ve burada daha çok butik organizasyonlar düzenleniyor. Ayrıca kötü hava koşullarına karşı da bu alan yedekte bekletiliyor. Kolonsuz yapısı sayesinde küçük olmasına rağmen ferah bir ambiyansa sahip.

Mekanın açık alanında ise 1.000 kişiye kadar davetli ağırlanabiliyor. Kalabalık organizasyonlar için bulunmaz Hint kumaşı olan bu alanın dans pisti de oldukça geniş. Havuz başında düğün yapmak isteyen çiftler burayı çok sevecek.

Beyaz Köşk’te aynı gün içerisinde tek düğün yapılıyor. Tek organizasyon yapılması sayesinde, o gün mekan sadece bir çifte ait oluyor. Tüm ekibin ilgisini üzerinde gören çiftler kendilerini daha da özel hissediyor.

Beyaz Köşk

Beyaz Köşk’te 7 Farklı Menü Seçeneği

Beyaz Köşk ile görüşmeye gittiğinizde size birbirinden farklı ve lezzetli 7 menü seçeneği sunuyorlar. Bu menüler genelde ana yemeklerine göre farklılaşıyor. Beyaz et, kırmızı et ve balık gibi seçenekleri bulunuyor. Menü dahilinde davetlilere; başlangıç, ara sıcak, ana yemek, salata, tatlı, pasta ve içecek sunuluyor.

Beyaz Köşk Beltur tarafından standart menüler hazırlanıyor. Ancak isteyenler bu menülerdeki lezzetlerden karma menüler de oluşturabiliyorlar. Ayrıca dileyen çiftlere vejetaryen menü de hazırlanabiliyor. Çocuklar için de hamburger, köfte, tavuk gibi lezzetlerin yer aldığı menüler oluşturulabiliyor.

Kına gecesi organizasyonlarında ise kokteyl ve açık büfe seçeneği sunuluyor. Bu seçenekler de butik organizasyonlar için ideal oluyor. Beltur işletmesindeki hiçbir mekanda alkollü içecek servisinin bulunmadığını da belirtelim.

Menü Tadımı: Davetlilerinize sunacağınız lezzetleri önceden tatma fırsatını da bulabiliyorsunuz. Diyelim 400 kişilik bir organizasyon yapıyorsunuz. Bu durumda düğünden 1 hafta önce mekana giderek menünüzdeki yemekleri tadıyorsunuz.

Beyaz Köşk Düğün Fiyatları

Beyaz Köşk’te yemekli menü fiyatları kişi başı 130 – 165 TL arasında değişiyor. Davetli sayınızla kişi başı fiyatı çarparak ödemeniz gereken toplam tutara ulaşabiliyorsunuz.

Beltur Beyaz Köşk’te fiyatlar menü içeriğine göre belirleniyor. Ana yemek tercihinize göre fiyatlar değişebiliyor. Mesela ana yemekte kırmızı et yerine beyaz et seçerseniz daha uygun fiyatlar ödeyebiliyorsunuz.

Mekanın menü fiyatına pasta kesme seremonisi de dahil oluyor. Seremoni esnasında maket pasta kullanıyorlar.

Beyaz Köşk’te dönemler arasında fiyat farkı bulunmuyor. Ancak sezon sürecinde hafta sonu organizasyonları için sayı kotası uyguluyorlar. Yani belirli bir davetli sayısının altına düşerseniz hafta sonu organizasyon yapamıyorsunuz.

Düğün günü, belirttiğiniz davetli sayısından %5 fazla hazırlık yapıyorlar. Bu sayede beklenmedik davetlileriniz de onlar için hazırlanmış masalarda yerlerini alabiliyor.

Ödeme Seçenekleri: Sözleşme yapıldıktan sonraki süreçte %25’i kaparo olarak, kalan tutar da bir hafta öncesinden tahsil ediliyor. Taksitli şekilde ödeme yapacağınız için bütçeniz sarsılmamış oluyor.

Beyaz Köşk

Düğün Fotoğrafları İçin Birbirinden Güzel Alanlar

Emirgan Korusu, düğün fotoğrafı çekimleri için sıklıkla tercih ediliyor. Hatta farklı yakadan ve ilçelerden bile buraya sırf fotoğraf çekimi için gelen çiftler oluyor. Siz, Beyaz Köşk’te düğün yaparsanız direkt o alanın içerisinde olacağınız için fotoğraf çekimi için başka mekan aramanıza gerek kalmıyor. Çok sayıda çiçek türünün ve yemyeşil ağaçların arasında çektirdiğiniz fotoğraflarla düğün albümünüzü renklendirebiliyorsunuz.

Beyaz Köşk’ün tarihi yapısı itibariyle, çiftler genelde düğün fotoğraflarını mekanda çektirmeyi tercih ediyor. Binanın önünde ve içinde fotoğraf için birçok köşe bulunuyor.

Beyaz Köşk

Beyaz Köşk’ün Süslemelerini Çok Seveceksiniz!

Beyaz Köşk’te birbirinden şık süslemeler yapılıyor. Masa-sandalye süslemesinde, çiçekler ve şamdanlarda farklı alternatifler sunabiliyorlar. Mekanla konsept konusunda görüşürken tarzınıza en yakın hissettiğiniz süslemeyi seçebiliyorsunuz. Ekstra talepleriniz olursa Beyaz Köşk’ün anlaşmalı organizasyon firmasından talep edilebiliyor.

Organizasyon alanlarında 10’ar kişilik yuvarlak masalar kullanıyorlar. Yuvarlak masalar da davetlilerin birbiriyle daha iyi iletişim kurabilmesi açısından en iyi seçimlerden biri oluyor.

Mekandaki hazırlık odası da çiftlere özel bir şekilde tasarlanıyor. Gelinlerin düğünden önce gelip burada makyaj ve saçını yaptırabilmesi için gerekli tüm olanaklar sağlanıyor. Yani oda gün boyu size ait oluyor ve dilediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz.

Beyaz Köşk

Beltur Çatısı Altında Birçok Alternatif

Beltur, İstanbul genelindeki birçok köşkün işletmesini yapıyor. Beyaz Köşk dışında Beltur çatısı altında hizmet veren diğer mekanları da incelemek isteyenler için detaylarını böyle bırakıyoruz. Gerçekten hepsi birbirinden şık ve büyük tarihi öneme sahipler:

Miniatürk: Miniatürk’ü daha önce duymuşsunuzdur diye tahmin ediyorum. İşte bu bölgede yer alan ve Beltur’un işletmesinde olan aynı isimde düğün mekanı da çok başarılı düğünler ortaya çıkarıyor. Açık alanlarında 800, kapalı salonlarında ise 300 kişiye kadar davetli ağırlanabiliyor.

Çadır Köşk: Beşiktaş Yıldız Korusu içerisinde yer alan Çadır Köşkü, yemyeşil bir doğa sunuyor davetlilerine. Yeşil Sera alanlarında 120, bahçelerinde ise 400 kişiye kadar davetli ağırlanabiliyor.

Hidiv Kasrı Tarihiyle ilgileri üstüne toplayan Hidiv Kasrı; Beykoz Çubuklu Korusu içerisinde konumlanmış. Mekanın 4 farklı kapalı ve 1 açık alanı bulunuyor. Bu alanların 70 kişiden 1.000 kişiye kadar davetli kapasitesi bulunuyor.

Beyaz Köşk

Beyaz Köşk mekanıyla ilgili paylaşmak istediklerimiz bunlardı. Unutulmaz bir düğün için Beyaz Köşk sizi bekliyor!

Tarihi Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul

0 Yorum