Şişli Evlendirme Dairesi Hakkında
Evlilik başvurularınız için gerekli belgelere, konulara ve prosedürlere yer verdiğimiz yazımızı okuyarak ihtiyaç duyacağınız tüm bilgilere erişebilirsiniz.
Şişli Belediyesi Evlendirme Dairesi Nikah Salonları
Şişli’de 2 adet nikah salonu bulunuyor. Biri Maçka’da, diğeri ise Feriköy’de. Buralarda takı alanları, kafeterya ve kokteyl çadırları da mevcut. “Şişli Evlendirme Dairesi kaç kişilik” derseniz kapasiteler şu şekilde:
Maçka Evlendirme Dairesi
Nikah Salonu: 250 kişilik
Takı Salonu: 300 kişilik
Kafeterya: 75 kişilik
Feriköy Evlendirme Dairesi
Nikah Salonu: 250 kişilik
Yemek Salonu: 300 kişilik
Ayrıca Şişli Evlendirme Dairesi fotoğrafçısı da kendi bünyelerinde mevcut.
Şişli Evlendirme Dairesi Kokteyl Salonu – Maçka
Şişli’de nikah kıyacak çiftler, dilerse kokteyl hizmetinden de ekstra ücret karşılığında faydalanabiliyor. 300 kişiye kadar davetlinin ağırlanabildiği bir kokteyl çadırları var. Burada kokteyl yapmak için anlaşmalı olunan organizasyon firmasıyla görüşmek gerekiyor.
Gündüz veya akşam saatlerinde kokteyl organizasyonu yapılabiliyor ve 2 saat sürüyor. Davetlilere 4 garson etkinlik boyunca hizmet ediyor.
Organizasyon firması kokteyl için 3 farklı süsleme seçeneği sunuyor. Menülerinde de sıcak ve soğuk ikramları var. Ayrıca limitsiz alkollü ve alkolsüz menü seçenekleri de bulunuyor.
Şişli Belediyesi Nikah İşlemleri
Evlenecek olan çiftlerin hafta içi 09:00 - 14:00 saatleri arasında Şişli Belediyesi Nikah Dairesi’ne başvuru yapması gerekiyor.
Çiftlerin beraber nikah başvurusu yapmaları şart. Çift olarak gidilemeyecekse meşgul olan kişi müstakbel eşine vekalet vermeli. Vekaletnamenin, başvuru için gerekli belgelerle birlikte verilmesi gerekiyor.
Şişli Evlendirme Dairesi Nikah Başvuru Belgeleri
Şişli Belediyesi’ne nikah başvurusunda bulunan çiftlerin yanında götürmesi gereken belgeler şunlar:
-6'şar adet vesikalık fotoğraf: 6 ay içerisinde çekilmiş olması gerekiyor. Fotokopiler geçersiz sayılıyor.
-Fotoğraflı nüfus cüzdanlarının asılları ve fotokopileri: Sürücü belgesi kimlik belgesi yerine geçmiyor.
-Sağlık raporları: Aile hekimliği, sağlık ocakları veya devlet hastanelerinden alınması gerekiyor. Çiftlerin sağlık raporu alırken Talasemi testi yaptırmaları zorunlu.
Diğer önemli detaylar:
-Bekarlık soyadını da kullanmak isteyen kadınların, müracaat sırasında soyadı dilekçesini doldurmaları gerekiyor.
-Şişli’de nikah kıyılabilmesi için çiftlerin bu ilçede yaşamaları gerekli. Eğer çiftler Şişli’de ikamet etmiyorlarsa oturdukları ilçenin evlendirme dairesine belgeleri ile başvurarak, oradan “Evlenme İzin Belgesi” almaları gerekli. Bu belgeyle beraber Şişli Evlendirme Dairesi’ne giderek, nikah için gün alabilirler.
-Çiftlerin kimliklerine en son medeni halleri işlenmiş olmalı. Daha önce evlilik yapmış kişilerin, nüfus cüzdanlarında medeni durum kısmı evli yazıyor ise nüfus cüzdanlarını değiştirmeleri gerekiyor.
-Kadınlar, boşanma tarihinin aile kütüğüne işlenmesinden 300 gün sonra evlilik yapabiliyorlar. Ancak bu süre Aile Mahkemesi kararı ile kaldırılırsa evlilik müracaatı yapabilirler.
Yabancı Uyruklu Çiftler İçin Gerekli Belgeler
-6 adet vesikalık fotoğraf
-Sağlık ocağından evlenme raporu
-Vatandaşı olduğu ülkenin İstanbul'da konsolosluğu var ise "Bekarlık Belgesi" alınmalı. Bu belge kaymakamlıktan tasdikli olmalı. Konsolosluk yoksa Ankara Büyükelçiliği’nden Dışişleri Bakanlığı onaylı belge alınması gerekiyor. Bekarlık Belgesi, vatandaşı olduğu ülkeden alınacak ise o ülkedeki Türk makamlarınca tasdik edilmeli veya apostil onayı olmalı.
-Noter onaylı doğum belgesi tercümesi alınmalı.
-Evlenecek kişilerden biri Türk diğeri yabancı uyruklu ise nüfus müdürlüğünden çok dilli Evlenme Ehliyet Belgesi alınmalı. Vizesi veya ikamet teskeresinin süresi biten kişilerin bunları yenilemesi gerekiyor.
Şişli Evlendirme Dairesi Fiyatlar
Evlendirme dairesinde veya düğün mekanında nikah kıyacak çiftler için 2021 fiyatları şu şekilde:
İç Nikah: 250 TL
Hafta Sonu Nikah: 350 TL
- Hafta İçi Dış Nikah -
Ev: 500 TL
Sosyal Tesisler: 400 TL
Düğün Salonları: 400 TL
Restoran-Oteller: 500 TL
- Hafta Sonu Dış Nikah-
Ev: 600 TL
Sosyal Tesisler: 500 TL.
Düğün Salonları: 400 TL
Restoran-Oteller: 800 TL
Çarşamba günü kıyılan nikah törenleri Şişli ilçesinde ikamet edenler için ücretsiz olarak gerçekleştirilir. Belediye personeli, engelli vatandaşlar, gazi ve şehitlerin 1. derece yakınlarından da belediyenin salon ücreti alınmaz. Sadece aile cüzdanı ücreti olarak belirlenen 140,00 TL’lik ödeme tahsil edilir. Ücretler işlemler sırasında peşin alınır. Listede yer alan fiyatlara KDV dahildir.
Şişli Evlendirme Dairesi Nerede?
Şişli Nikah Dairesi, merkezi bir konumda yer alıyor, Maçka Demokrasi Parkı’na ve Küçük Çiftlik Park’a da çok yakın bir noktada.
Şişli Evlendirme Dairesi iletişim bilgileri ise şöyle:
Şişli Evlendirme Dairesi Adres: Harbiye Mah. Kadırgalar Cad. No: 9 Maçka / Şişli
Şişli Evlendirme Dairesi Telefon: 0212 248 10 69
Feriköy Nikah Salonu Adres: Feriköy Mah. Çobanoğlu Sokak Şişli
Feriköy Nikah Salonu Telefon: 0212 343 94 30 50
Şişli Evlendirme Dairesi’ne nasıl gidilir?
Nikah salonunun yakınlarında birçok otobüs durağı bulunuyor. Ayrıca binanın önünden dolmuşlar da geçiyor. Buraya gelirken metro hattı kullanılabileceği gibi Anadolu yakasından gelecek olanlar, deniz yoluyla da ulaşım sağlayabilir.
Özel aracıyla gelecekler ise Şişli Nikah Salonu’nun 150 araçlık açık otoparkını kullanabilir.
Yorumunu çok merak ediyoruz 😍
Bu firma ile ilgili tecrübelerini yazarak evlenecek çiftlerin karar sürecine yardımcı olabilirsin.