Sevgililik Nedir? Sevgili Nasıl Olunur?

Bürde Özçakır tarafından yazılmıştır.

2:42 dakika

30.05.2022

Hoşlantı, beğeni ya da sevgi… Aranızda duygusal bir şeyler olduğunu hissediyorsun ancak aranızdaki bağın adını koymamış olmak seni huzursuz ediyor. "Biz şimdi neyiz?" klişesine de düşmek istemiyorsan bu yazı sana yardımcı olabilir. "Sevgililik nedir?" ve "Nasıl sevgili olunur?" sorularını yanıtladık!

sevgililik

Sevgililik Nedir?

Sevgili olma kavramını tanımlayarak başlayalım: Sevgililik, karşılıklı olarak sevgi ve bağlılık duyulan kişiyle yaşanan ilişkiye denilir. Günlük yaşamda flört kavramıyla eş değer kullanılsa da sevgililik için flörtten sonraki aşamadır diyebiliriz. Çünkü flört, çok yakın duygusal arkadaşlık demektir. Sevgililik ise sevgi duyulan kişi ile yaşanan ilişkidir. Yani sevgililik ilişkinin isminin konmuş halidir.

Date Ne Demek?

İlişki konusunda günümüzde popüler hale gelen bir kelime olan "date"e de değinmeden geçmeyelim. Date, son yıllarda İngilizceden dilimize karma biçimde geçmiş durumda ve flört etmek üzere iki insanın birbirini tanımak ve anlamak üzere sohbet amaçlı buluşmasına deniyor.

Sevgili Nasıl Olunur?

Peki flört döneminden sevgililiğe nasıl geçilir? Önce şunu kesinlikle söylemeliyiz: Kadın-erkek ilişkilerinde formüllere yer yoktur. Olay tamamen hislerle alakalıdır. Hoşlandığın kişide, seninle sevgili olmak yönünde hisler uyanmasını başarabildiysen sonuç istediğin yönde ilerler.

Onu seninle sevgili olmaya ikna etmeye çalışmak ise ters teper. "Peki bu nasıl mümkün olur?" diyorsan detaylara geçelim. Ancak değineceğimiz bu ipuçlarının, aranda flört bağı olmayan, uzaktan izlediğin biriyle sevgili olmaya yönelik tavsiyeler olmadığını da göz önünde bulundurmalısın.

sevgililik

Taktiklerden Uzak Durmak

Evet, taktik yok! Çünkü bizim vereceğimiz ya da çevrenden duyacağın her bir “taktik” senin ilişkine uygun olmayıp, ters tepebileceği gibi, seni olmadığın bir kişi gibi davranmaya yönlendirir. Onunla kurduğun iletişimde bazen başkalarının söylediklerine göre, bazen de kendin gibi davranıyor olman, kendi içinde tutarsız bir tavır oluşturabilir. Bu nedenle sadece kendin olmalısın.

Görüşme Sıklığını Artırmak

Birlikte daha çok vakit geçirmeye başladıkça o kişinin senin için doğru kişi olup olmadığını daha rahat anlayabilirsin. Örneğin; sürekli mesajlaşmayla kalmayıp, yüz yüze buluşma da ayarlayabilirsin. Ayrıca baş başayken iyi anlaşıyor olsanız bile birlikte farklı ortamlara girmeyi de ihmal etmeyin. Onun, yakın arkadaşlarına iyi geçindiğini görmen, onun hakkında fikir verecektir.

sevgili olmak

Sakin Kalmak

Flört döneminden sevgili olabilmeye geçiş sürecinde istekli olabilirsin ancak aceleci davranmamalı, sakin olmalısın. Birbirinizi yakından tanıma aşamasına önem vermelisin. Karşındaki kişinin kafa karışıklığı yaşaması gibi süreçleri de göz önünde bulundurmalısın. Kararlı olmak güzeldir ancak yoğun ilgi ve boğucu davranmak uzaklaşmalara neden olur.

Gerçekçi Olmak

Dış görünüşünü beğenmek, ortak noktaları keşfetmek, çok fazla sohbet etmek gibi nedenlerle flört aşamasının iyi gittiğini düşünüyor olabilirsin. Ancak flört sürecinin ikiniz için de birbirini tanıma evresi olduğunu unutmamalısın. Her şeyin başlarda iyi gitmesi, hep öyle olacağı anlamına gelmez. Karşındaki kişinin hislerindeki değişimi de takip etmeli, buna göre sevgili olmak için adım atmalısın.

Net Olmak

Yalnızca ilişkiler konusunda değil, hayatınla ilgili her konuda ne istediğin konusunda net olmanın sana avantajlar sunacağını bilmelisin. İlişkilerde de karşısında kararsız, kafası karışık bir imaj çizmen, karşındaki kişiye negatif bir izlenim uyandırıp, uzaklaştırabilir. Unutma ki; “Ne istediğini bilen insan çekiciliği” diye de bir gerçek var!

sevgili olmak

Bonus: Sevgili Olmak İçin Çıkma Teklifi Meselesi

2000’li yılların başlarında, “ilişkiyi resmileştirme” şekliydi çıkma teklifi. Flört aşamasındaki çiftler, çıkma teklifinin ardından sevgili olurlardı. Şimdilerdeyse, çıkma teklifinin eskisi kadar popüler olmadığını söylemek mümkün. Yeni neslin, özellikle de bireyselliğe önem veren, “klasiğe” alternatifler arayan ve yenilikçi Z kuşağının “çıkma teklifini” pek de tercih olmadığını söyleyebiliriz.

Bu durum özellikle son yıllarda, çıkma teklifini “demode” bulan yeni nesil arasında flört aşamasında “Biz neyiz?” ilişkiye isim koymakta zorlanmasına yol açıyor. Bizim önerimizse flörtün gidişatına göre, adı “çıkma teklifi” olsun ya da olmasın, hislerini karşındaki kişiye anlatman yönünde olacak! Çünkü hissettiğin saf sevgiyi, hayatında istediğin kişiyle konuşmaktan daha güzel çok az şey var! Bu heyecanın ve hislerinin tadını çıkarmayı unutma!

Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul

Bunlar da ilgini çekebilir

Diğer makaleleri de görüntüleyin