Pelerinli Türbanlı Gelinlik Modelleri ve Fiyatları

Firmaları Göster
1426
Ottoman Wedding
Tesettür Uzun gösteren Hakim yaka
5.500 TL - 9.000 TL
1426
Ottoman Wedding
Tesettür Hakim yaka
9.000 TL - 12.000 TL
20GLTS001056V01
Aysira Gelinlik
Tesettür Hakim yaka
5.500 TL - 17.500 TL
Benzer Modelleri Bul

Beğendiğin gelinliğin benzerini bul!

"Tam benlik" dediğin gelinlik fotoğraflarını yükle, benzer modelleri anında listele!

Firmanızı ekleyin, binlerce yeni çifte ulaşın!

Firmanızı ekleyin, binlerce yeni çifte ulaşın!

Her yıl 400.000 çift, Düğün.com'da buldukları firmalarla anlaşıyor. Siz de hemen firmanızı ekleyin, işinizi katlayın!

Firmanızı Ekleyin

Pelerinli Tesettür Gelinlik Nasıl Olur?

İddialı ve güçlü bir silüete sahip olmak isteyen kapalı gelin adaylarının tercihi pelerinli türbanlı gelinlikler oluyor. Gelinliğe sonradan eklenen ya da dikili olarak üretilen farklı seçenekleri bulunan pelerinli kapalı gelinliklerin pelerinin boyuna göre de çeşitleri bulunuyor. Her tarzda pelerinli gelinlik tesettürlü gelin adaylarının tercih edebileceği ürün seçeneklerini oluşturuyor.

Gelinliğe Eklenme Şekline Göre Pelerinli Tesettür Gelinlik Modelleri

Özellikle duvak kullanmak istemeyen kapalı gelin adayları, toplu bir gelin başı ile tesettürlü pelerinli tasarımları tercih ediyor. Pelerinler gelinliğe ek olarak boyundan bir ip yardımıyla eklenebildiği gibi sırttan ve omuzdan pelerinli gelinlik seçenekleri de tesettürlü gelin adayları için ideal seçenekler arasında. Omuzdan eklenen gelinlik pelerini tesettürlü gelinlerin omuzlarını olduğundan geniş göstermeleri için de avantaj sağlıyor.

Çok kabarık olmayan pelerinli tesettür gelinlikler sıkça tercih edilirken kabarık etekli tesettür gelinliklerin de pelerinli seçenekleri bulunuyor. Gelinlik pelerinleri çıkarılabilir parçalar olabildiği gibi, tasarıma dikilmiş pelerinlerle de sıklıkla karşılaşıyoruz. Düğün günü iki farklı görünüm isteyen gelin adayları çıkarılabilir pelerinli gelinlik modellerini tercih ediyor.

Farklı Boylarda Pelerinli Türbanlı Gelinlik Modelleri

Pelerinli gelinlikler, modelde kullanılan pelerinin boyuna göre farklı isimlerle adlandırılıyor. En sık karşılaştığımız pelerinler uzun boyda olanlar olsa da omuz ya da dirsek hizasında biten pelerinlere sahip gelinlikleri de birçok markanın koleksiyonları arasında görebilmemiz mümkün. Bolero ya da ceket formunda kısa pelerinlerle de sıkça rastlıyoruz.

Uzun Pelerinli Kapalı Gelinlik Modelleri

İnce ve uzun bir silüete sahip olmak istiyorsanız pelerini yere kadar uzanan kapalı gelinlikler arasından seçim yapabilirsiniz. İhtişamlı bir gelin görünümü tercih edenler, uzun kuyruklu pelerinle tamamlanan kabarık gelinlikleri tercih edebilir. Güçlü ve zarif bir görünüm içinse uzun kuyruklu, kabarık olmayan etek kesimine sahip tasarımları tavsiye ediyoruz.

Kısa Pelerinli Tesettürlü Gelinlik Modelleri

Kapalı gelinlik pelerinlerinin kısa boyda seçenekleri de var. Dirsek, omuz ya da kalça hizasında biten pelerinlerin kullanıldığı tasarımlar özellikle fazlalıklarını kamufle etmek isteyen tercihi oluyor. Örneğin; tesettür balık gelinlik giyecekseniz, kalça hizasında biten pelerinlerle bu bölgenizi, gelinliği gölgede bırakmadan kapatabilirsiniz. Üst bedeninizde fazlalıklarınız varsa kısa pelerini bulunan gelinliklerle fit bir görünüm yakalamanız mümkün.

Kumaşına Göre Pelerinli Kapalı Gelinlikler

Gelinlik pelerinlerinde genellikle hafif kumaşlar kullanılıyor. Tül, şifon ve ipek gibi kumaşlardan pelerinler hem rahat bir kullanım hem de uçuş uçuş fresh bir görünüm sağlaması nedeniyle sıklıkla tercih ediliyor. Kalın kumaştan pelerinli tasarımlar ise en şık kışlık gelinlikler arasında. Tarzınıza göre işlemeli ya da sade kumaşlardan pelerinlerin bulunduğu tasarımlar arasından seçim yapabilirsiniz.

Sade Pelerinli Tesettür Gelinlik Modelleri

Gelinlik trendlerindeki sadeleşme akımının etkisi pelerinli kapalı modellerde de kendini gösteriyor. Tamamı işlemesiz, kalın ve parlak kumaştan pelerinlerle tamamlanan sade gelinlikler en moda tasarımlardan. Sade şekilde toplanmış bir gelin başı modelini bu tasarımlarla yakıştırdığımızı da belirtmeden geçmeyelim. Tarzınıza göre dilerseniz şifon ya da tül kumaştan uçuş uçuş pelerinleri de kullanabilirsiniz.

Dantelli Kapalı Pelerinli Gelinlik Modelleri

Hareketli ve romantik bir görünüm isteyen tesettürlü gelin adayları dantelli tasarımlara yöneliyor. İster gelinliği dantelli pelerini sade modellere isterseniz de pelerini dantelli sade gelinliklere yönelebilirsiniz. Dantelli gelinlik modellerini otel ya da tarihi mekan gibi ihtişamlı alanlarda yapılacak düğünlerde tercih ederek mekanın ambiyansıyla uyumlu bir görünüm yaratabilirsiniz.

Etek Kesimine Göre Tesettürlü Pelerinli Gelinlik Modelleri

Kapalı pelerinli gelinlik modellerinin farklı tarzlardaki gelin adaylarına hitap eden seçeneklerini bulabilmeniz mümkün. Ancak gelinliğe ihtişam katan bu aksesuarların çoğunlukla düz ve balık kesim gibi çok hacimli olmayan etek tasarımına sahip gelinliklerde sıklıkla kullanıldığını söyleyebiliriz. Düz etek kesimine sahip kapalı gelinliklere hareket katmak için pelerinlerden yararlanabilirsiniz.

Bel kıvrımına sahip olmayan dikdörtgen vücut tipideki gelin adaylarına önerdiğimiz düz kesim modeller, bel bölgesini kamufle etmek için en ideal tasarımlar arasında. Balık etek kesimine sahip pelerinli gelinlikler tesettürlü gelin adaylarının rahatlıkla kullanabileceği tasarımlar arasında. Balık kesim gelinliklerin dar tasarımının çok dikkat çekici olacağından endişe eden gelinler, pelerinler yardımıyla görünümünü yumuşatabilir.

Kabarık etekli pelerinli gelinlik modellerini geniş basenlerini kamufle etmek isteyen armut vücut tipindeki gelinlere öneriyoruz. Eğer eteği hacimli bir gelinliği pelerinlerle kombinlemek istiyorsanız, fazla kabarık etekler yerine az kabarık A kesim gibi etek kesimlerine sahip tasarımlarına yönelebilirsiniz.

Pelerinli Tesettür Gelinlik Fiyatları Neye Göre Değişir?

Pelerinli gelinlik modellerinin fiyatlarını etkileyen faktörlerden dikim şekliyle başlayalım. Özel dikim tesettürlü pelerinli gelinlik fiyatları, hazır model gelinlik fiyatlarına göre daha yüksek oluyor. Çünkü özel dikimde model, kişinin zevkine göre sıfırdan tasarlanıp dikiliyor, daha çok işçilik ve zaman gerektiriyor. Bu da fiyatlara ekstra olarak yansıyor.

Pelerinli gelinliklerde kullanılan kumaş ve işlemeler de fiyatları doğrudan etkileyen faktörlerden. İpek oranı yüksek kumaşların kullanıldığı pelerinli gelinlikler, sentetik oranı yoğun kumaşlı tasarımlara göre daha yüksek fiyatlara sunuluyor. Ünlü markaların tasarımları da butik firmaların gelinliklerine kıyasla, marka bilinirliği ve kullanılan materyallerin kalitesi gibi nedenlerle daha yüksek olabiliyor.

Tesettür pelerinli gelinlik modellerinden bahsettik. Bulunduğunuz sayfada yer alan birbirinden şık ve dikkat çekici kapalı pelerinli tasarımları, istediğiniz özelliklere göre filtreleyerek inceleyebilirsiniz. Size uygun olduğunu düşündüğünüz modeller için firmalarla iletişime geçip, kolayca bilgi ve randevu alabileceğinizi de hatırlatalım.