Düğün Organizasyon Şirketi Açmak İçin Gerekenler Neler?

Organizasyon işletmelerine olan talebin ve bu firmaların gelir hacminin yıllar içerisinde artması sizi de heyecanlandırmıyor mu? Hayal gücünün, ürün ve hizmet seçeneklerinin sınır tanımadığı bu alanda hizmet vermek, sektördeki büyümeden faydalanmak istiyorsanız, ihtiyacınız olacak tüm detaylar bu yazıda!

organizasyon firması açmak için gerekenler

Organizasyon Firması Kurmak İçin Gereken Şartlar Neler?

Düğün organizasyon faaliyetleri için freelance çalışan birçok ekip bulunuyor. Ancak siz bir firma olarak faaliyet göstermek isterseniz şirket kurmanız gerekir. Organizasyon firması kurabilmek için işyeri açma başvurusu yapmalısınız. Organizasyon firmaları "Sıhhi işyeri" sınıfına giriyor. Gerekli belgeleri hazırlayıp başvuru yapmanızın ardından denetimler yapılıp, onaylandıktan sonra ruhsatınız veriliyor ve faaliyete başlayabiliyorsunuz.

Organizasyon Firması Kurma Başvurusu Nereye Yapılır?

İşyeri açabilmek için ruhsat başvuruları belediyeler tarafından alınıyor. Belediye sınırları dışındaki bölgelerde ise başvurular, il özel idaresine yapılıyor. Eğer başvuru yapacağınız belediye, “E-belediye” sistemine entegreyse, ruhsat başvurunuzu, e-devlet ya da kurumun internet sitesi üzerinden online olarak da yapabilmeniz mümkün.

Organizasyon Firması Açmak İçin Gerekli Evraklar Neler?

Organizasyon firması ruhsatı için gerekli belgelerin, belediyeden belediyeye ufak değişiklikler gösterebileceğini belirtelim. Bu yüzden istenen belgelerin tam listesini, ilgili kurumla iletişime geçerek öğrenmenizde fayda var. Biz yine de size fikir vermesi için, genellikle istenen belgeleri sıraladık:

  • Vergi levhası fotokopisi
  • Kira kontratı / Tapu fotokopisi
  • Vesikalık fotoğraf
  • T.C. kimlik kartı fotokopisi
  • Oda kayıt belgesi
  • Kat malikleri muvafakatnamesi

organizasyon şirketi kurmak için gerekenler

Kimler Düğün Organizasyon Firması İşletebilir?

Organizasyon firması işletebilmek için gerçek ya da tüzel kişi yani bir şirket başvuru yapabiliyor. Başvuru eğer tüzel kişi tarafından yapılıyorsa, başvuru dosyasına ticaret sicil gazetesi örneği, imza sirküsü, faaliyet belgesi gibi belgeleri de eklemek gerekiyor.

Organizasyon Firmaları Neler Yapar?

Organizasyon faaliyetleri, son zamanların popüler işleri arasındadır diyebiliriz. Çünkü bu çalışmaların alanı oldukça geniştir. Organizasyon firmaları, düğün, kına, söz, nişan, konser, sergi, seminer, konferans, lansman, festival gibi çeşitli etkinlikleri planlayıp, bu etkinliklerin neredeyse A'dan Z'ye her detayıyla ilgilenir. Kamu ve özel sektör için veya bireysel hizmet verir. Bu firmaların kısıtlı bir zaman aralığında organizasyona dair, dekor, catering, eğlence, ulaşım, lokasyon, davetli listesi, ekipman gibi ayrıntılarını yönettiğini de ekleyelim.

Hizmet alanı bu denli geniş olan bir sektörde, firmalar genellikle belirli bir türe odaklanıyor. Tüm organizasyon hizmetleri firmaların alanına girse de sektördeki birçok firmanın bir alandaki tüm ihtiyaçları belirleme ve bu konuda uzmanlaşma yoluna gittiğini söyleyebiliriz.

Örneğin; düğün organizasyon firmaları, adından da anlaşılacağı üzere faaliyetlerini düğün, söz-nişan gibi etkinliklere odaklanarak yürütüyor. Düğün organizasyon firmalarının çiftlere sunduğu hizmetler arasında genellikle şunlar yer alıyor:

  • Düğün dekorasyonu
  • Konsept uygulama/geliştirme
  • LCV
  • Müzik
  • Fotoğraf ve video
  • Catering
  • Işık, ses, sahne ekipmanları
  • Davetiye
  • Nikah şekeri
  • Araç kiralama
  • Balayı
  • Masa / sandalye temini
  • Pasta
  • Servis ve hizmet elemanı
  • >

Organizasyon Firması Kurmanın Maliyeti Nedir?

Organizasyon firmasının maliyetleri arasında bulunduğunuz şehir, ofis kirası, demirbaşlar, kurulum giderleri, personel masrafları, satın alınacak ya da kiralanacak depo ve ürünler gibi pek çok kritere göre değişiklik gösteriyor. Bu nedenle maliyet konusunda belirli rakamlardan bahsetmek pek doğru olmayacaktır. Belirleyici olan, sizin bütçeniz ve tercihlerinizdir diyebiliriz.

Organizasyon Firması Kurmak İçin Hibe Var mı?

Birçok alanda girişimciye destek veren KOSGEB, organizasyon şirketleri için de destek sağlıyor. KOSGEB Geleneksel Girişimcilik Destek Programı kapsamında, firmanızı kurmadan önce programlarına katılıp eğitimleri tamamlamanız halinde organizasyon şirketiniz için de gerekli destekten yararlanabilirsiniz.

organizasyon şirketi kurmak için gerekenler

Organizasyon Firması Açmak Kârlı mı?

Özellikle düğün sektöründeki en kârlı alanlardan biri organizasyon firmalarıdır. Detaylara önem verenler için organizasyon firması kurmak, büyüme ve yüksek kazanç potansiyeli fazla olan bir iştir. Ancak bu, her organizasyon firmasının yüksek gelirler elde etmesi demek değil.

Organizasyon firmalarının kârlılık oranını, talep düzeyi ve hizmet seçenekleri belirliyor. Bu nedenle talep düzeyi yüksek ve devamlı, ürün ve hizmet seçenekleri geniş bir organizasyon firması modeli ortaya koymak gerekiyor. Bunun için en etkili yol, sektörün lider firması Düğün.com üyesi olmaktır diyebiliriz. Neden mi?

Evlenecek her 3 çiftten 2'si düğün planlamasını Düğün.com'la yapıyor. Çalışacakları firmaları da burada arıyorlar. Üstelik yalnızca düğün değil, nişan, söz, kına, bridal shower gibi birçok etkinlik için, kendilerine en uygun organizasyon firmasını Düğün.com'da buluyorlar. Siz de bu firmalar arasında yerinizi alarak hedef kitlenizde yer alan çiftlerle en kolay şekilde ulaşabilirsiniz.

organizasyon şirketi kurmak için gerekenler

Organizasyon Firması Nasıl İşletilir?

►Öncelikle bulunduğunuz şehirdeki rekabeti araştırarak başlayabilirsiniz. Bölgedeki organizasyon firması sayısı, ne tarz ürün/hizmet seçenekleri sundukları, hangi alanda boşluk olduğu gibi araştırmalar, yol haritanızı belirlemenizde yardımcı olacaktır.

►Düğün pazarını odağınıza alın. Çünkü organizasyon firmalarına talep, bu alanda oldukça yoğun. Yalnızca düğün değil, söz-nişan, kına gibi düğün öncesi organizasyonları da çalışmalarınıza dahil edebilirsiniz.

►Sektördeki firmalarla da iyi ilişkiler kurun. Düğün mekanları, ses-ışık, catering firmaları ile çözüm ortaklığı geliştirerek, paydaşlarınızla birlikte kârınızı katlayabilirsiniz.

►Hizmet vereceğiniz tüm organizasyon türlerindeki trendlerden de geri kalmayın. Yeni nesil çiftler, sosyal medyanın da etkisiyle trendleri yakından takip ediyor. Firmalardan talepleri de buna göre oluyor. Çiftlerinizin taleplerini yanıtsız bırakmamak için renkler, temalar, aksesuarlar gibi her detayda güncel gelişmeleri araştırmanızda fayda var.

►Tüm sektörlerde olduğu gibi düğün sektöründe de dijitalleşme artık göz ardı edilemez. Düğün.com üyeliği ile dijitalde görünürlüğünüzü artırabilirsiniz. Düğün.com’a üye olarak dijitalleşme ve bu sayede çağı yakalama konusunda önemli bir adım atabilirsiniz. Böylece web sitesi kurmak; afiş, broşür gibi zahmetli ve maliyetli pazarlama süreçleri de ortadan kalkar.

►Düğün.com’un, üye firmalarına sunduğu, firma sayfası performans ve rakip analizi, çiftlerle iletişime yönelik çalışmalar gibi birçok konuda danışmanlık hizmetinden yararlanabilir, işinizi kolayca büyütebilirsiniz.

Düğün organizasyon firması kurmak ve yeni işinizi hızlıca şekilde büyütmeniz için gerekli detaylardan bahsettik. Siz de vakit kaybetmeden hayallerinizi gerçekleştirmek için ilk adımı atabilir, firmanızı kurup Düğün.com üyesi olarak markanızı kolay ve hızlıca büyütebilirsiniz!


Sorunuz mu var? Sizi en kısa sürede arayalım!