Düğünde Oturma Planı Nasıl Yapılır?

Sinem Aydınoğlu tarafından yazılmıştır.

1:24 dakika

29.06.2020

Düğüne sayılı günler kaldı ve davetlilerin de yavaş yavaş LCV’lere cevap vermeye başladı. Hala ne duruyorsun, düğünden bir gün önce sıkışmamak için hemen oturma planı yapmaya başla!

Nasıl Yapılır?

İlk olarak oturma planı aracına girip düğün mekanını onaylamalı ve hangi oturma düzeni masalarını seçeceğini belirlemelisin. İkinci aşamada tüm davetlilerini eklemelisin. Bunu kolay yoldan Word dosyası ile de yükleyebilirsin tek tek girerek de... Tüm davetlilerini girdiğinde ayırmanın kolay olmasını istiyorsan ismin yanındaki düzenle tuşundan davetli grubunu seçmeni tavsiye ediyorum. Katılıp katılmayacağı ya da çağırman şüpheli davetlin varsa onları yedekler bölümünden seçebilirsin.

düğünde oturma planı nasıl yapılır?

Masa İsimleri

Hadi ama bu o kadar da zor bir şey değil. Özellikle teman varsa masalarını onunla adlandırabilir ya da sizin için özel olan bir şeyden esinlenerek isimlendirebilirsin. Mesela ben evlenirken bizim için önemli bir anısı olan filmlerden esinlenerek, her masaya Grace Kelly, Natalie Wood gibi eski zaman artistlerinin isimlerini vermiştim. Şimdi sen de her masanı adlandırarak resimdeki gibi yapabilirsin.

düğünde oturma planı nasıl yapılır? düğünde oturma planı nasıl yapılır?

Kimi Kimle Oturtmalı

Bunun o kadar da zor olmadığını biliyorsun. En azından kendi ailen ile müstakbel eşinin ailesini aynı masada oturtman gerektiğini biliyorsun. Eh yakın arkadaşlar ile birbirini tanıyan dostlarda birlikte oturur. Hala zor mu geliyor. O zaman kimi kiminle oturtmalıyım makalesine göz atarak da kararını verebilirsin. Şimdi kolaylıkları da öğrendiğine göre her ismi tutup belirlediğin masaya sürüklemen gerekiyor. İşte bu kadar!

düğünde oturma planı nasıl yapılır?

Bu terimleri bilmende fayda var: Evlenecek Çiftlerin Öğrenmesi Gereken Akrabalık Terimleri

Eyvah, Çok Davetlim Var!

İşte bu büyük bir sorun olabilirdi eğer biz olmasaydık... 300 kişilik bir düğüne 340 kişi davetlin varsa orada bir şeyler yanlış gidiyor demektir. Çok geç olmadan davetli listeni kısaltmanın incelikleri neler, hemen öğren!

Artık bitti, düğününün en önemli noktalarına tam vaktinde hazırsın. Tüm bu anlattıklarımızı zamanında ve sırasıyla yaptığında düğün stresi diye bir şey olmadığını sende anlayacak ve her anının keyfini çıkartacaksın. Haydi gel gelin takını seçelim. Tabii bu noktada tektaş, alyans ve gelin takısı hakkında bilmen gerekenler neler onları öğrenmelisin...

Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul

Bunlar da ilgini çekebilir

Diğer makaleleri de görüntüleyin

0 Yorum