Yemek Yaparken Gelen Ani Teklif: İpek ve Bora

Bihter Tunç tarafından yazılmıştır.

3:05 dakika

21.03.2024

Düğün günü başınıza gelebilecek irili ufaklı aksiliklere moral bozmaktansa, hayatınızda bir kere yaşayabileceğiniz o günün keyfini çıkarmaya çalışın. O gün sizin gününüz, konuklarınızın günü değil. İnsanların iyi vakit geçirip geçirmediğini düşünmektense, kendinizi eğlendirmeye bakın.

Önce nasıl tanıştığınızdan ve evlenme teklifini nasıl aldığınızdan başlayalım!

Biz aynı sitede kapı komşusuyduk ve bu sayede tanıştık. Evlenme teklifi ise ben yemek yaparken geldi. Aniden mutfağa gelip diz çöktü ve yüzüğü uzatarak evlenme teklif etti.

Peki ya evetten sonra? Hazırlıklar ne kadar sürdü?

Hazırlıklar 3 ay kadar sürdü, kız kardeşim ve annem bana çok yardımcı oldu. Ancak genelde kararları eşimle birlikte aldık.

yemek yaparken gelen ani teklif: i̇pek ve bora

Nerede evlendiniz? Düğün mekanını seçerken neler önemliydi sizin için?

Ordu evinde düğün yapma şansımız olduğu için bu fırsatı değerlendirmek istedik. Seçim yaparken en az 400 kişiyi alabilecek bir salon olmasına önem verdik. Kış düğünü organize ettiğimiz için kapalı bir yer seçmek zorundaydık. Maliyeti de tabii göz önünde bulundurduk. Hemen hemen her şey yolunda gitti. Sadece orkestra pek umduğumuz gibi değildi. Bir de, bazı davetliler yemeği çok beğendiği halde, bazıları soğuk servis edildiğinden şikayet etti.

Bir organizasyon firmasıyla çalıştınız mı? Tercih ettiğiniz bir tema oldu mu?

Orduevinin kendi organizasyon ekibiyle çalıştık. Mor - Beyaz temayı seçtik. Seçerken renklerin, masa ve sandalye süslerinde nasıl göründüklerini örnek tasarımlardan inceleyerek karar verdik. Belirli sınırlar dahilinde seçim yapabildiğimiz için tam olarak istediğimiz hizmeti aldığımızı söyleyemeyiz. Ama daha sonra, “iyi ki az seçenek vardı, detaylarla yorulacağımıza keyifli bir düğün süreci geçirdik” dedik.

yemek yaparken gelen ani teklif: i̇pek ve bora

Ya fotoğraflarınız, kimle çalıştınız, nasıl geçti çekimler?

Düğün fotoğraflarımızı Aydan Uçak ve ekibi çekti. Çekim, makyaj aşamasında başladı. Tüm gün yanımızdalardı ve her anı fotoğrafladı. İlk başlarda biraz gergindim ama sonra poz vermeye alıştım. Fotoğrafçıyı seçerken web sitelerinde sergilenen düğün fotoğraflarını inceledik. Bizim için klişe “ip çekişme” ya da “pankart tutma” fotoğraflarının dışında, doğal ve estetik fotoğraflar olması önemliydi. Aydan Uçak ve ekibi beklentimizi fazlasıyla karşıladı.

yemek yaparken gelen ani teklif: i̇pek ve bora

Gelelim gelinliğine İpek! İçinde çok güzel görünüyorsun, hayallerindeki gelinlik bu muydu?

Gelinliğimi diktirdim. Daha önce bir arkadaşımın gelinliğini diken ve müşterisini çok memnun bırakan bir firma ile çalıştım. Ancak bir provada çok dar, bir provada çok bol diktikleri için 3-4 provada biteceğini söylemelerine rağmen 10 defa provaya gitmek zorunda kaldım. Bu nedenle gelinlik dikim süreci çok gergin geçti. En son dikim yine hatalıydı ve düğün günü boyunca zorluk çektim. Ama davetliler başta olmak üzere herkes modele hayran kaldı, ben de içinde rahat olmasam da görsel olarak hayalimdeki gelinliğe sahiptim.

yemek yaparken gelen ani teklif: i̇pek ve bora

Peki ya saçın ve makyajın? İstediğin gibi oldu mu?

Gelin saçımı Sheraton Paris kuaför Mehmet Bey yaptı. Önceden provaya gitmiştim ama düğün günü provanın çok dışında bir modelde karar kıldık. Saç ilk tamamlandığında topuzumun devasa olduğunu fark edip büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Mehmet Bey hemen saçımı açıp tekrar daha küçük bir topuz yaptı. Saçım gün boyunca hiç bozulmadı ve gayet memnun kaldım. Makyajımı Sezar Sak yaptı. Fazla söze gerek yok, Ankara’da makyaj konusunda tek isim o!

yemek yaparken gelen ani teklif: i̇pek ve bora

Davetiye ve nikah şekeri gibi detayları nasıl seçtiniz?

Davetiyeyi bir arkadaşımızın yardımı Sedef Davetiye kataloğundan seçtik. Çocukluğumuzun, sayfa açıldığında kabartılı şekillerin çıktığı kitapları andıran rüya gibi bir daveti seçtik. Nikah şekeri yerine Ege Orman Vakfı’na fidan bağışladık. Onlar da bize, eşimin ve benim fotoğrafımızın üzerinde bulunduğu magnetler hediye ettiler. Bu sayede hem Ege’de dikili ağaçlarımız hem de konuklarımızda birer düğün hatıramız.

İlk dansınızı hangi parçada yaptınız? Dans dersi almış mıydınız?

İlk dansımız La Cumparsita’nın vals versiyonuydu. İki seans, kolay ve doğal figürlerden oluşan özel dans dersi aldık.

yemek yaparken gelen ani teklif: i̇pek ve bora

  • Davetiye sözü?
  • Düğün törenimizde sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız.

  • En komik an?
  • Babamın telaştan kendisinin “gelinin annesiyim” şeklinde tanıtması.

  • En güzel an?
  • Düğün bitip After Party’nin başladığı an.

  • En duygusal an?
  • Dedemle dans edişim.

  • Unuttuğunuz bir şey?
  • Ailemle fotoğraf çektirmeyi unuttum…

  • Balayı?
  • Maldivler!

    Evlenecek çiftlere tavsiyelerinizle bitirelim o halde!

    Düğün günü başınıza gelebilecek irili ufaklı aksiliklere moral bozmaktansa, hayatınızda 1 kere yaşayabileceğiniz o günün keyfini çıkarmaya çalışın. O gün sizin gününüz, konuklarınızın günü değil. İnsanların iyi vakit geçirip geçirmediğini düşünmektense, kendinizi eğlendirmeye bakın.

Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul

Bunlar da ilgini çekebilir

Diğer makaleleri de görüntüleyin

1 Yorum

Ayşe Dilek Kangal

Düğün Tarihi: 29.08.2015


Evlatlarım, Bizlere ve çok özlediğim babacığıma böyle güzel ve özel bir gün yaşattığınız için müteşekkirim. Herkesin övgüyle bahsettiği çok güzel bir çift oldunuz. Birbirinize olan sevginiz ve saygınız hiç bitmesin, huzurunuz eksilmesin. Hep Gülüşelim