Bütün Roma Davetli ve Şahitti: İnci ve Adnan!

Bihter Tunç tarafından yazılmıştır.

4:06 dakika

21.03.2024

Bütün Roma'nın davetli olduğu samimi bir aşk hikayesi okumak isteyenleri böyle alalım!

Nasıl tanıştığınızdan başlayalım!

Galata Kulesi’nin dibinde, Adnan’ın çektiği ilk sinema filmi olan “Toprağın Çocukları”nda birlikte çalışmak üzere tanıştırıldık.

Toprağın Çocukları

Evilik teklifi nasıl geldi peki?

İlki filmin çekimlerinin son günlerinde ekibin önünde diz çökerek, ikincisi ise nişan günü yüzükle birlikte geldi.

Nişan günü

Roma'da evlendiğinizi biliyorum. Hazırlık süreci nasıl geçti, neler yapmanız gerekti?

Hazırlıklar 4 ay kadar sürdü. Roma’daki konsolosluğa başvurumuzu yapıp onay aldıktan sonra uçak biletlerimizi aldık. Daha sonra gelinlik seçme, damatlığın tasarımı ve evrak işleri ile uğraştık. Roma’da yaşayan arkadaşlarımızdan öneriler aldık. Gidiş tarihimize 1 ay kala vize başvurularımızı yaptık. Kuaförü, çiçek yaptıracağımız yeri ve düğün yemeği yiyeceğimiz yeri nikahtan 1 gün önce seçtik.

 Roma’da yaşayan arkadaşlar

Şimdi düşününce Roma'da evlenmek nasıl bir şeydi peki?

Roma sokaklarında gelinlik ve damatlıkla yürümek büyüleyici bir yağlı boya tablonun içinde gezmek gibiydi. Nereye dönsek bakmaya doyamadığımız güzellikte manzaralar vardı. Bu sebeple evlenmek için Roma’ya gittiğimize çok memnunuz.

Hem gezmek hem de fotoğraf çekimi için çeşitli turistik yerlere gittik. Kayığa bindiğimiz Borghese Park’ına gitmiş olduğumuza çok seviniyorum. Masal gibiydi.

Düğün yemeği için büyük bir meydanda tipik, salaş bir İtalyan restoranı bulmayı umuyorduk, Piazza Navona’da tam da hayal ettiğimiz gibi bir yer bulduk.

Üstelik seçtiğimiz restoran Audrey Hepburn’ün oynadığı “Roma Tatili” adlı filmin geçtiği restoranmış. Eksik gördüğüm tek şey o meydandaki restoranların açık havadaki kısımlarında müzik çalınmıyor olmasıydı.

Roma Tatili

Detaylarda nelere önem verdiniz?

Düğünümüze gelen bayanların kıyafetlerinin pastel tonlarda olmasını rica ettim. Damatlık da buz mavisiydi. Böylece fotoğraflar için açık tonlarda ve uyumlu tablolar oluştu. Nikahtan 1 ay kadar önce sipariş verdiğim mavi güneş şemsiyesi ve çiçeğime eklediğimiz mavi çiçeklerle de bir bütünlük yaratmaya çalıştım.

Mavi güneş şemsiyesi

Fotoğraflarınıza bayıldık ve seçmekte zorlandık! Kiminle çalıştınız, çekimler nasıldı?

Fotoğraflarımız “Düğün Hikayeniz” tarafından çekildi. Fotoğrafçımızın önceki işlerini çok beğendiğimiz için ve önceden şahsen tanıştığımız için onu tercih ettik.

Sadece nikah günü değil tüm Roma seyahatimiz boyunca bizimle birlikteydi, bu sayede hem nikahtan önce poz vermeye alışmaya başladık hem de elimizde nikah öncesi ve sonrasına dair binlerce güzel fotoğraf oldu.

Bitmek bilmeyen enerjisine, sıcakkanlılığına ve pratikliğine hayran kaldık. Bize en güzel pozları en doğal şekilde verdirdiği için ona büyük bir teşekkür borçluyuz. Ne de olsa anılar zamanla siliniyor ama fotoğraflar hep kalıyor, bu yüzden fotoğrafların içimize sinmesi çok güzel bir şey.

En güzel pozlar

Gelelim gelinliğine!

Kostüm tasarımcısı olduğum için herkes kendi gelinliğimi kendim tasarlarım diye düşünüyordu. Açıkçası ben de öyle yapmayı planlıyordum ama benim için önemli olan gelinliğin bana özel bir tasarım olmasından çok kendimi güzel hissedeceğim ve Roma’da saatlerce rahat yürüyebileceğim bir gelinlik olmasıydı.

Üç - dört gelinlikçi gezdikten sonra Ankara’da Belizze Bridal’da aklımdaki gelinlik siluetine uygun bir gelinlik buldum. O güne kadar araştırıp beğendiğim gelinliklerden farklı detayları olması da hoşuma gitti. Sadece iki yerinde ufak değişiklikler istedim.

Bu değişiklikler maalesef tahminimden daha çok provaya sebep oldu. Gelinliği seçtikten sonra toplam 5 provaya gittim. Ama istediğim tüm değişiklik ve tadilatları yaptılar ve gelinliği hayal ettiğime uygun hale getirdiler, sonuçtan memnun kaldım.

Özel bir tasarım

Ya saçın ve makyajın? Roma'da kuaför ve makyöz bulmak zor oldu mu?

Makyajım tam bir ekip çalışmasıydı, makyajın bazını ablam uyguladı, farlarımı arkadaşım sürdü, ben de takma kirpik takıp eye-liner çektim.

Saçımı Roma’da kaldığım otelin arka sokağında bulduğumuz bir kuaföre yaptırdım. Öncesinde prova yaptırma şansım olmadı. Kendisine bir kaç fotoğraf gösterdim.

Kuaförden çıktığımda saçımdan memnundum ama daha sonra fotoğraflara baktığımda sıcağın etkisiyle ve duvağın baskısıyla topuzumun biraz bozulduğunu fark ettim. Prova yaptırmış olsaydım da muhtemelen aynı problemi yaşayacaktım.

 Bir kaç fotoğraf

Adnan'ın damatlığı Düğün.com editörlerinden tam not aldı! Kimin ellerinden çıktı?

Damatlığın tasarımını ben yaptım. Aklımda ilk günden beri açık renk bir takım vardı, buz mavisinde karar kıldık. Dikimini ise Ahmet Çağlar ve Selahattin Kaplan gerçekleştirdi.

Adnan’a 2 farklı yelek diktirdim. Biri ceketin içine giymesi için diğeri de ceketsiz şekilde giyeceği yakalı, kruvaze bir yelekti. Damatlığı hayalimizdeki hale getirmek için gösterdikleri çaba için terzilerimize minnettarım.

Bu takıma uygun renkte ayakkabı bulmak neredeyse imkansızdı, ayakkabıyı Ercan Çalışkan’a özel olarak yaptırdık ve hem rahatlığından hem modelinden çok memnun kaldık.

Kruvaze bir yelek

O gün başınıza gelen en ilginç olay neydi?

Kolezyum’un önünde gelinlik ve damatlıkla yürürken bir Türk tur grubuna rastladık. Bu kalabalık grup bizi ortalarına alıp “Kınayı getir aney” türküsünü söylemeye başladı ve ardından “oğlan bizim kız bizim” tezahüratlarını yaptılar! İtalya’da böyle bir şey yaşayacağımız aklımın ucundan bile geçmezdi! Gerçekten çok komik bir andı!

Kınayı getir aney

En güzel an neydi dediğimde hangi ana gidiyorsunuz?

Pantheon Tapınağı’nın önünde akordeon eşliğinde yüzlerce insanın ortasında dans ettiğimiz an.

Dans ettiğimiz an

Peki en duygusal ve romantik?

Düğün sabahı uyandığımda Adnan’ın gece ben uyurken başucuma, penceremin önüne ve yerlere bıraktığı kocaman gülleri bulduğum an.

Penceremin önüne

Balayında neredeydiniz, İtalya'da mı kaldınız?

Balayımızı Amalfi’de yaptık. Amalfi’ye ulaşmamız pek kolay olmadı ama vardığımızda herkesin söylediği gibi bir cennet bahçesiyle karşılaştık. Gerçekten rüya gibi bir yerdi. İyi ki orayı seçmişiz.

Cennet bahçesi

Bayrağı devrettiklerinize söylemek istedikleriniz var mı?

Hayatta hiçbir zaman her şeyin dakikası dakikasına planlandığı gibi gitmesi mümkün değil, düğün günü karşınıza çıkabilecek beklenmedik durumları da günün size sürprizi olarak görüp tadını çıkarın derim. Düğününüzü planlarken de başkalarının ısrarlarından çok kendi isteklerinizi ön planda tutmaya özen gösterin.

Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul
Hikayeni gönder

Sen de hikayeni paylaş, gelin adaylarına ilham ol!

Hikayeni gönder

2 Yorum

Ayşe Dilek Kangal

Düğün Tarihi: 16.07.2015


Evlatlarım, Roma sokaklarındaki neşeniz, mutluluğunuz ömür boyu sizlerin, sizler de izleyenlerin hatıralarında yaşayıp, dünyanın dört bir tarafında anlatılacaksınız. Bu mutluluğun şahidi olan bizler, düşlediğimizden çok daha fazlasını bizlere yaşattığınız için minnettarız. Gözlerinizdeki ışık hiç sönmesin, mutluluğunuz, huzurunuz daim olsun. Hep Gülüşmek Üzere


Suna Çıvgın

Düğün Tarihi: 10.02.2016


Çokkk beğendimm.. Sıcacık bir güzelliği yansıtmış. Hepp mutlu kalın. <3