Bana Ellerini Ver Hayat Seni Sevince Güzel: Nihan ve Burak

Bihter Tunç tarafından yazılmıştır.

4:29 dakika

21.03.2024

Kafamı çevirdiğimde Burak'ın yakın arkadaşlarımızla teknede olduğunu ve şarkıya eşlik ettiğini gördüm. Tekne yanaştığında Burak evlenme teklif etti ve ben de kocaman bir “Evet!” dedim!

Nasıl tanıştınız?

Birlikte çalıştığımız Coca-Cola'da birbirimizden habersiz aylar geçirmişken, Mart ayında ofis dışında yapılan bir şirket eğitiminde aynı masaya denk geldik ve böylelikle tanıştık. Sonrası ise aylar boyu süren kaçmalar, kovalamalar, yanlış anlaşılmalar, ofiste gizli kahve molaları, saatlerce MSN başında beklemeler (bu arada evet o zaman MSN vardı) ve daha neler neler…

Kahve molaları

Evlenme teklifi nasıl geldi?

Burak filmleri aratmayacak kadar romantik bir evlilik teklifi hazırladı. Ben her şeyden habersiz Ortaköy House Cafe'de kız kardeşimle oturup, üniversiteden iki arkadaşımın da bize katılmalarını bekliyordum.

Bu sırada yerimizin hazır olmadığını ve idareten bizi başka bir masaya oturtacaklarını söylediler. Yeni oturttukları masa denizin hemen kenarındaki iki kişilik masalardandı.

Biraz sohbetten sonra bir teknenin mekana doğru yaklaşıyor olduğunu gördük. Kız kardeşim her ne kadar dikkatimi dağıtmaya çalışsa da tekneden yükselen Zuhal Olcay'dan Pervane şarkısının melodileri House Cafe'deki herkesin olduğu gibi benim de dikkatimi çekmişti.

Kafamı çevirdiğimde Burak'ın ve ikimizin de yakın arkadaşlarının teknede olduğunu ve şarkıya eşlik ettiğini gördüm. Tekne durduğunda Burak evlenme teklif etti ve ben de kocaman bir “Evet!” dedim. Sonrasında da arkadaşlarımız ve kardeşlerimizle kutlama yemeği yedik.

Hazırlık süreci ne kadar sürdü?

Altı aylık bir hazırlık sürecinin ardından evlendik. Çok pimpirikli ve kılı kırk yaran biri olduğum için bu kadar kısa sürede nasıl hazırlanırız diyordum ama çok rahat yetişti. Özellikle annemin, kız kardeşimin ve dostlarımızın yardımıyla her şeyi rahatlıkla hallettik.

Düğün mekanına nasıl karar verdiniz?

Düğünümüz Yeniköy’de Secret Garden’da oldu. Düğün Eylül’de olacak olmasına ve yağış ihtimaline rağmen yine de kır düğünü istedik ve çokça yer gezdikten sonra bir aile dostumuzdan duyduğumuz bu şirin mekanda karar kıldık. İyi ki de orayı tercih etmişiz.

Kır düğünü

Bir organizasyon firmasıyla çalıştınız mı? Düğününüzün teması neydi?

Elifçe Organizasyon ile çalıştık. Sahibi Elif Hanım dünya tatlısı bir insan. Her gün onlarca çiftle uğraşmasına rağmen her çifte tekmiş gibi davranıp özel hissettirmeyi asla ihmal etmiyor. Düğün temamız mor renkti. Gelin ayakkabılarım, nedimelerin elbiseleri, süslemeler, çiçekler ve diğer birçok şey mor ve tonlarıydı. Düğünümüzün olduğu mekanın çok güzel bir atmosferi vardı ve bu atmosferi bozmayacak şık, sade süslemeler tercih ettik.

Gelin ayakkabıları

Düğün fotoğraflarınızı kim çekti?

Gün boyu benimle birlikte Akın Çeliktaş vardı. Kendisi fotoğrafçı aynı zamanda da kuzenim. Düğün öncesi saç, makyaj ve tüm hazırlık anımızda bize eşlik etti. Düğün başladıktan sonra da video ve fotoğraflar için Vivent Photo & Camera’dan destek aldık.

Gelinliğinizi nereden aldınız? Provalara ne kadar zaman önce başladınız?

En uzun zamanımı alan gelinlik seçimi oldu. Karar verememekten mi yoksa fazla zevk almaktan mı bilmiyorum ama tam 5 hafta sürdü. Uzun süren bu arayışın ardından gelinliğimi Nişantaşı’nda Weddies’den aldım. Tam istediğim gibi sade ama şık bir modeldi. Provalara 3 ay öncesinden başladık ve 2 hafta kala da gelinliğimi teslim aldım.

Gelinlik seçimi

Gelin saçı ve makyajınızı nerede yaptırdınız?

Gelin saçım ve makyajım düğün mekanında yapıldı. Göztepe’deki Vedat Kuaför’ün sahibinin usta ellerinden çıktı. Tarzımı bildiği için bir denemenin ardından tam istediğim gibi hafif dağınık kır konseptine uygun bir saç ve makyaj ortaya çıktı.

Damatlığı nereden aldınız?

Damatlık klasik olarak son haftaya kaldığı için hazır alındı. Ramsey’den slim-fit bir modelde karar kıldık.

Slim-fit bir model

Düğün günü başınıza gelen komik bir olay oldu mu?

Düğünün sonlarına doğru etrafımızdaki büyük çemberin ortasında hareketli parçalara eşlik ediyorduk. Düğün başından beri gelinliğimin ne kadar rahat olduğundan, tarlatan olmadığı için çok kolay dans edebildiğimden bahsediyordum. Bu rahatlığı biraz abartmış olup gelinlikle zıplamaya karar verdiğimde eteğime takılıp yerle birleşmem bir oldu. Bana aynı anda uzanan onlarca elden dolayı birçok kişi düştüğümü bile fark etmedi, ben de çok bozuntuya vermeden geceme devam ettim.

Düğün günü unuttuğunuz bir şey oldu mu?

Unutulabilecek en kötü şeyi unuttum. Düğünün sonlarına doğru çiçek fırlatma şarkısının zamanının geldiğini söyledi DJ, ben de büyük bir panikle kız kardeşimi hazırlık odasından çiçeği alması için gönderdim. Sonra nasıl olduysa başka biri çiçeği getirdi ve ben kardeşimin henüz gelmediğini fark etmeden çiçeği atmış bulundum. Gelip de çiçeği attığımı gördüğündeki üzgün yüzü hala aklımda.

Büyük bir panik

Düğününüzün en güzel anı neydi?

Düğünümüzün en güzel anı ilk danstan sonra 5 dakikalığına hazırlık odasına gidip piste geri döndükten sonraki manzaraydı. Dostlarımız, ailelerimiz sanki bu anı zor beklerlermiş gibi bütün pisti doldurmuş dans ediyorlardı ve son şarkı bitene kadar da pist hiç boş kalmadı.

Düğününüzün en duygusal anı neydi?

Düğünün en zor anı kız alma anıydı. Burak arkadaşlarıyla birlikte davullar zurnalarla bizim eve geldi. Göbek attık, babam ve annemle sarılıp öpüştük. O zamana kadar her şey çok keyifliydi. Ne zaman arabaya bindim, el sallarken o zamana kadar hep neşeli keyifli olan annemin babamın gözlerinin dolu dolu olduğunu gördüm. En duygusal anı oydu benim için.

Düğün için size özel bir şeyler organize ettiniz mi?

En yakın arkadaşlarımızı nedime ve sağdıçlarımız yaptık. Hayatımızda çok önemli yere sahip olan bu insanlara bizim için ne kadar özel olduklarını göstermek istedik. Ben nedimelerime aynı evlenme teklifi eder gibi küçük paketler hazırlayıp ‘Nedimem olur musunuz?’ diye sordum. Bu küçük paketleri düğün öncesi ve sırasında ihtiyaçları olabilecek parçalarla doldurdum.

bana ellerini ver hayat seni sevince güzel: nihan ve burak

Balayınızı nerede yaptınız?

Balayımız eğlence ve dinlence olarak iki bölümden oluştu. İlk başta 5 gün cruise ile Yunan Adaları turu yaptık. Dönünce de hemen arkasından hem düğünün hem balayının ilk bölümünün yorgunluğunu atmak için Selimiye’ye gittik. Harika bir 2 hafta oldu bizim için!

Düğün.com Çiftlerine neler tavsiye edersiniz?

Aksiliklerin mutlaka çıkacağını bilerek bu yola koyulurlarsa bir şeyler yolunda gitmediğinde canları daha az sıkılır ve eğlenmelerine rahatlıkla devam edebilirler. Planlama sürecinde aile ve arkadaş desteği de çok önemli tabi.

Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul

0 Yorum