Gitarı Eline Alıp Şarkı Söyleyen Bir Damat, Mutluluktan Mest Olan Bir Gelin : Merve ve Özgür!

Bihter Tunç tarafından yazılmıştır.

4:15 dakika

21.03.2024

... Konu PlayStation’a geldi. Ben de, nasıl bir cesaretse, çok güzel PES oynarım diye atladım. Özgür de hiç PES oynayan kız arkadaşım olmadı diye cevap verdi. O anda bizde bir şeyler oldu.

Nasıl tanıştınız?

Eski çalıştığımız firmada başka bir mağazaya gönderilmem sayesinde tanıştık. Bir gün takım arkadaşlarımdan biriyle öğlen yemeğine çıktık. Özgür de yemekteydi. Yemek molası boyunca hep birlikte oturduk, muhabbet ilerledi. Konu PlayStation’a geldi. Ben de ki nasıl bir cesaretse, çok güzel PES oynarım diye atladım. Özgür de hiç PES oynayan kız arkadaşım olmadı diye cevap verdi. O anda bizde bir şeyler oldu.

Her gün aynı yerde olunca yemeğe birlikte çıkmaya başladık. Derken yılbaşı geldi çattı. Çalıştığımız firma yılbaşı organizasyonu yapmıştı. Mekana Özgür’le gittim ve dönüşte eve beni Özgür bıraktı.

Benim oturduğum yerleri o zamanlar hiç bilmiyordu. Nasıl dönecek diye merak ediyordum. Eve gelir gelmez ortak arkadaşlardan numarasını aldım hemen mesaj attım. Ben Merve ne yaptın, merak ettim diye, o da geldim merak etme, iyi geceler dedi uyuduk. Ertesi gün ben çalışıyordum o izinliydi. Baktım mesaj geldi. Ne yapıyorsun, ne ediyorsun diye öyle konuşurken ‘’Sen bana lazımsın dikkat et kendine’’ dedi, ben ne demek nasıl yani derken bir baktım evlenmişiz ve 1 sene olmak üzere bile!

gitarı eline alıp şarkı söyleyen bir damat, mutluluktan mest olan bir gelin : merve ve özgür!

Evlenme teklifi nasıl geldi?

Çok ama çok özel ve güzeldi! Bolu Mengen’de tatil köyü keşfetmiştik. Daha önceden birlikte karar verdik 1-2 günlüğüne yine buraya kafa dinlemeye gidelim diye. Özgür annemlerle Bolu’da tanıdığımız insanlarla konuşmuş anlaşmış, bana sürpriz hazırlamış.

Bizi karşıladılar ama bir baktım etrafta kimse kalmadı. Yoldan geldiniz açsınızdır dediler bahçeye masa kuruldu, şarap geldi, yemekler geldi, yüzük çıkarıldı! Bir anda kalakaldım öyle! Duygusallaştım, ağladım, biraz şok yaşadım ama çok mutlu oldum. En özel günümüzden bir tanesini böyle bir yerde geçirmek muhteşemdi. Doğaya ve o zamanlar müstakbel kocama bir kez daha âşık oldum!

gitarı eline alıp şarkı söyleyen bir damat, mutluluktan mest olan bir gelin : merve ve özgür!

Düğün planlama süreci nasıl ilerledi?

Süreç herkes gibi hızlı, yorucuydu bizim için de. İsteme, söz, nişan baya vakit aldı. Telaşlı ve planlı ben hemen hazırlıklara başladım. İnternetten çok araştırma imkanım olduğu için düğün sezonu açılmadan her şeyi uyguna halledebileceğimizi gördüm. Ve öyle de oldu gerçekten!

Bu arada hazırlıklar düğün gününe kadar bitmiyor arkadaşlar, hep eksik kalan, aklınıza sonradan gelen bir şeyler oluyor. O yüzden nişandan hemen sonra bir not defteri tutmaya başladım. A’dan Z’ye her şeyin listesi tuttum. Üzerlerini çizerek ilerledim, çok daha kolay oldu.

gitarı eline alıp şarkı söyleyen bir damat, mutluluktan mest olan bir gelin : merve ve özgür!

Düğün mekanına nasıl karar verdiniz?

Düğün.com aracılığıyla karar verdik, iyi ki sizi keşfettim! Seçim yaparken öncelikle bütçeye dikkat ettik. İkinci planda kır düğünü mü, salon mu, havuz başı mı, konuklara mı yoksa bize mi yakın olacağı, çevre düzeni geliyordu.

Çoğu yerden teklif istedim sizin aracılığınızla. Kiminin mekanı güzel, yer olarak uzaktı, kiminin bütçesi uymadı. Uygun fiyat veren Çamlıbahçe Restaurant oldu. Gidip yüz yüze konuştuk. Yüz yüze konuşmak daha etkili oluyor. Ne istediğinizi nasıl bir şey istediğinizi daha rahat anlatıyorsunuz. Fiyat konusunda daha rahat anlaşılabiliyor.

Konuklarımıza ve bize biraz uzaktı ama her şeye değdi. Davetiyeleri dağıttığımızda nereden buldunuz burayı diyen çok kişi olmuştu ama gelip yeri görünce herkes çok beğendi. İyi ki de orada yapmışız dedik. Düğün istemeyen Özgür bile iyi ki yapmışız dediyse olay bitmiştir.

gitarı eline alıp şarkı söyleyen bir damat, mutluluktan mest olan bir gelin : merve ve özgür!

Düğün fotoğraflarınızı kim çekti? Nasıl seçim yaptınız?

Gelin Fotoğrafçısı Tan Karakoç! Düğün fotoğraflarımız için çok fazla araştırma yaptık. Kim çeksin, kimle rahat ederiz, kim sıkmaz diye. Yine Düğün.com aracılığıyla çoğu yerden teklif aldım. Yaptıkları işlere bakma imkanı buldum. Birkaç yerle görüştük, çoğuyla mailleştik ya da telefonla konuştuk.

Tan teklif yollamadı sadece numarasını atıp geri dönmemizi istedi. Benim iş yerime yakın olduğu için Özgür’le gidip görüştük, fiyat aldık. Ben doğallıktan yana olduğum için olabildiğince doğal pozlar istediğimi ve düğün hikayesi istediğimi söyledim. Yaptığı işleri gördüm, beğendim. Konuştuk anlaştık karar verdik. Hiç pişman değilim; çünkü fotoğraflarımızı çektiğini hiç görmedim. Hala teşekkür ederiz emeği için önünde saygıyla eğiliriz.

gitarı eline alıp şarkı söyleyen bir damat, mutluluktan mest olan bir gelin : merve ve özgür!

Gelinliğinizi nereden aldınız?

Gelinliğimi hazır almadım, diktirdim. Kızılay’da ünlü bir gelinlik çarşısı var orada diktirmiştim. Hemen hemen aklımdaki modelin aynısına sahip olabildim. Çünkü diktirmenin sıkıntısı bu, en iyi şekilde tarif etseniz bile illaki değişime uğruyor provalarda. Üç - dört kez provaya gittim. Süreç stresli ve duygusal geçti. O ilk provada çok duygusal oluyorsunuz, hele karşınızda anneniz varsa…

gitarı eline alıp şarkı söyleyen bir damat, mutluluktan mest olan bir gelin : merve ve özgür!

Davetiye ve nikah şekeri gibi tasarım ürünlerinde tercihiniz neydi?

Davetiyemiz zarflamasına kadar el emeğimizdi. Özgür’ün bilgisayar konusundaki engin bilgilerinden yararlandık ve kendimiz tasarladık. Nikah şekeri de benim çok yakın arkadaşımın el emeğiydi. O güzel elleriyle tek tek el işlemeli keseler hazırladı.

Dans kursuna gittiğiniz mi? İlk dans parçanız hangisiydi?

Dans kursuna gitmedik maalesef… Ben çok istedim; fakat Özgür istemedi. İlk dans şarkımız The Civil Wars -Dance Me to the End of Love’dı.

gitarı eline alıp şarkı söyleyen bir damat, mutluluktan mest olan bir gelin : merve ve özgür!

Düğün günü unuttuğunuz bir şey oldu mu?

Evet! Duvağımı unuttum. Saçım, makyajım Özgür’ün hazırlığı bitti. En son duvak takalım dediler. Benim hiç aklıma gelmedi ama saçımı yapan arkadaş, hani duvak dedi, ne duvağı dedim! Allahtan yanımda biricik kuzenlerim vardı hemen alıp gelmişlerdi.

gitarı eline alıp şarkı söyleyen bir damat, mutluluktan mest olan bir gelin : merve ve özgür!

Düğününüzün en güzel anı neydi?

Her anı güzeldi inanın hiç bir anını ayıramayız ama Özgür’ün bana gitar çalıp şarkı söylemesi ayrıydı.

Balayınızı nerede yaptınız?

Cennet köşelerimizden Fethiye, Ölüdeniz’de. Mükemmel bir tatildi.

gitarı eline alıp şarkı söyleyen bir damat, mutluluktan mest olan bir gelin : merve ve özgür!

Düğün.com Çiftlerine neler tavsiye edersiniz?

Düğün.com aracılığıyla oturduğunuz yerden düğün sürecinizi sizi fazla yormadan en uygun en kaliteli şekilde ilerletebilirsiniz. Oturduğunuz yerden ne, nerede, kaça hepsini bu siteden halledebilirsiniz. Biz zaman buldukça gezdik, çoğu zaman internette dolaştık ve çok güzel bir düğünümüz oldu. Elbette gelen konukların katılımı da önemli. Hiç oturmayan, sürekli dans eden arkadaşlar, akrabalar çok etkiliyor.

Öte yandan düğün gününüzde ya da öncesinde illa ki stres oluyor; fakat ters giden bir şeyler olsa da kafanıza takmayın, o gün bir daha geri gelmiyor. Bu yüzden eğlenebildiğiniz kadar eğlenin. O gün sizin gününüz! Biz üzerinden neredeyse bir yıl geçecek olmasına rağmen keşke o güne bir daha dönsek diyoruz. Son olarak evlenecek çiftlere bu zorlu ama bir o kadar mutlu ve güzel yolda şimdiden bol bol sağlık, mutluluk, huzur, eğlence, şans, dans ve kolaylıklar diliyoruz.

Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul

Bunlar da ilgini çekebilir

Diğer makaleleri de görüntüleyin

0 Yorum