Aya Yorgi'de Gelen Sürpriz Teklif: Petek ve Harun!

Bihter Tunç tarafından yazılmıştır.

5:12 dakika

21.03.2024

Evlilik süreci çok masraflı bir dönem oluyor ama fotoğrafçı ve müzik en önemli iki demirbaş. Diğer masraflarınızdan kısıp bu ikisine bütçe ayırırsanız düğün sonrası eminiz bize hak vereceksiniz!

Nasıl tanıştınız?

Her ne kadar aynı liseden aynı dönem mezunu olsak da birbirimizi hiç tanımamışız. Petek tatil için 2011 yılında Amerika’daydı ve 4 Temmuz’da bir arkadaşın ev partisinde tanıştık. Bu tanışmadan sonra Petek’in tatili yerleşik hayata dönmüştü.

Evlenme teklifi nasıl oldu?

Harun: Bizim için aslında zor bir dönemdi. Petek Türkiye’ye kesin dönüş yapmıştı. Dayanamayıp iki hafta sonra ben de peşinden gittim. İkimiz için de önemli bir yer olan Büyükada, Aya Yorgi’ye gittik.

O sırada yakın arkadaşlarımız teklif edeceğim mekânı süslediler. Biz mekâna girdiğimizde onlar saklanmıştı. Masamıza geldiğimizde yüzüğü çıkardım ve evlenme teklif ettim.

Petek hiç beklemiyordu. Gerçekten sürpriz olmuştu. Yan masalardaki müşterilerin de ağlayarak, tezahürat ederek mutluluğumuzu paylaşması ayrıca güzel bir anıydı. Petek daha cevabını vermeden gizli çekim yapan arkadaşlarımız yanımıza geldi. "Evet" cevabıyla beraber kutlama da başlamış oldu.

aya yorgi'de gelen sürpriz teklif: petek ve harun!

Petek bir de senden dinleyelim!

Petek: Getirebildiğim kadar eşyamı alarak Türkiye’ye dönmüştüm. İki hafta sonra da Harun, tatil ve ailesini görmek istediğini söyleyerek geldi.

Geri dönmesine 3 gün kala Aya Yorgi’ye çıkmak istedi. Ben rehber gibi onu gezdiriyordum. Kilisede onun ve geleceğimizin hayırlısı için dua etmiştim. Sonradan söyledi ki o da kilisede benim ve geleceğimiz için dua etmiş.

Ardından dinlenmek için oradaki kafeye geçtik. Balonlar ve çiçeklerle süslenmiş bir masa vardı. İçimden doğum günü var herhalde diye geçirirken, Harun evlenme teklifi etti. Öyle büyük bir sürprizdi ki ben cevap verdim mi onu bile hatırlamıyorum…

aya yorgi'de gelen sürpriz teklif: petek ve harun!

Hazırlık süreci nasıl ilerledi, ne kadar sürdü?

Teklif sonrası hazırlıklar yavaş yavaş başlamış oldu. Düğün Türkiye’de, nikâh Amerika’da olduğu için işimiz iki kat fazlaydı. Türkiye’deki düğün hazırlığı süresince ben Amerika’daydım. Petek tek başına detaylarla ilgilenmek zorunda kaldı. Ama her şeye değdi. Düğünde çok eğlendik.

aya yorgi'de gelen sürpriz teklif: petek ve harun!

Düğün mekanına nasıl karar verdiniz?

Türkiye’deki düğün için ulaşımın kolay olması önemliydi. Hava ile ilgili bir riske girmemek için kapalı bir mekan tercih ettik. Yemek ve servis kalitesi için tercihimiz otelden yana oldu. Amerika’daki nikah içinse gelen konuk sayısı ve istediğimiz samimi ortam için bahçemizden daha iyi bir mekan bulamazdık.

Organizasyonda hangi detaylar öne çıktı?

Türkiye’deki düğün için her şeyi otel ekibiyle hallettik. Her şey sade ve beyaz olsun istedik. Zaten mekân ışıklandırmasının yeterince renk katacağını biliyorduk. Beyaz çiçekler, beyaz örtüler ve gümüş aksesuarlar tercihimiz oldu. Amerika’daki nikah töreni evimizin bahçesinde olduğu için biraz mor ile renklendirmek istedik. Gümüş gri ve beyaz örtüler, mor peçetelik ve çiçekler, gümüş aksesuarlar, mum ışığı eşliğinde harika bir atmosfer yarattı.

aya yorgi'de gelen sürpriz teklif: petek ve harun!

Düğün fotoğraflarınızı kim çekti? Çekim gününü biraz anlatır mısınız?

Türkiye’de düğün mekânının mecbur bıraktığı fotoğrafçıyla çalışmak zorundaydık. Sonuç bizim için büyük hüsrandı. Durum böyle olunca nikah fotoğrafları bizim için daha değerli oldu. Riske girmek istemedik. Esra Pozan çalışmalarını takip ettiğimiz bir fotoğrafçıydı. Sansımıza tarihler uydu ve Amerika’ya geldi. Her konuda fazla detaycıyız ama

Esra Pozan’ın islerini bildiğimiz için gönlümüz rahattı. Tüm konsepti ona bıraktık. Sadece dış çekimlerde bizim için anlamlı olan mekanları kendisine söyledik.

Çekimler 3 gün sürdü ve inanılmaz eğlenceliydi. Bu noktada Esra’nın katkısı çok büyük… Petek fotoğraf çektirmeyi hiç sevmez ama Esra’nın enerjisi sayesinde kalabalık mekanlar da bile bir model kadar rahattı. Sayesinde her karesi inanılmaz anılarla dolu, bakmaya doyamadığımız bir albümümüz var.

aya yorgi'de gelen sürpriz teklif: petek ve harun!

İki farklı gelinlik görüyoruz fotoğraflarda... Nereden aldın gelinliklerini?

Düğünümüze 4 ay kala gelinlik bakmaya başladım. Beni heyecanlandıran ve içinde kendimi rahat hissettiğim gelinliği Vakko Wedding’de buldum. Nikah sonrası verdiğimiz yemek için de özel tasarım beyaz bir elbise tercihim oldu. Bu elbiseyi ayni zamanda fotoğraf çekiminde de giydim.

aya yorgi'de gelen sürpriz teklif: petek ve harun!

Davetiye ve nikah şekeri gibi tasarım ürünlerinde tercihiniz neydi?

Davetiyemiz sade ve şık olsun istedik. Baş harflerimizden tasarlanan bir logoyu davetiye zarflarımızda, nikah şekerlerimizde, servis edilen ve hediye edilen şarap şişelerinde kullandık. Nikah şekerlerimiz için kalp şeklinde beyaz saten kutular seçtik. Nikah tarihimizin ve isimlerimizin yazılı olduğu şarap şişeleri de konuklar için güzel bir hediye oldu.

aya yorgi'de gelen sürpriz teklif: petek ve harun!

Düğün günü başınıza gelen komik bir olay oldu mu?

Petek: Düğün stresini eminim az çok evlenecek her çift yaşıyordur. Ben detaycı bir kişiliğe sahibim. Düğün stresiyle beraber “bridezilla”ya dönüşeceğim korkusunu arkadaşlarım fazlaca yaşamış olsa gerek ki düğün günü odada hazırlanırken yanıma yakın arkadaşım Dilek geldi.

Dünyanın en tatlı, en sevimli ses tonuyla: “Petek ufak bir problem var. Aslında problem sayılmaz bence kötü gözükmüyor. Yani herkes elinden geleni yaptı, denedik ama düzeltemiyoruz. Samdanlar var ya... Çok güzeller... Mumlar koyuldu üstüne ama biraz yamuk duruyorlar. Yani çok değil, 2 derece açıyla falan.” dedi ve gözlerini kocaman açıp durdu.

Eminim o sırada nefesini tutuyordu. Ev davet nedeniyle çok kalabalıktı ve tek çıt çıkmıyordu. Belli ki herkes benim tepkimi merak ediyordu. Ben gülmeye başladım “Bu mu yani problem?” diyerek. Öyle bir anlatışı vardı ki sanki yangın çıkmıştı.

Sonradan öğrendim ki kurban olarak Dilek seçilmiş. Kimse riske girip yanıma gelememiş. Hala gülüyoruz Dilek’in mimiklerine. Şunu anladım ki arkadaşlarımız bizden daha detaycıydı o gün ve her şeyin kusursuz olmasını bizden daha çok istiyorlardı.

aya yorgi'de gelen sürpriz teklif: petek ve harun!

Düğününüzün en duygusal anı neydi?

Türkiye’de kalabalık bir düğün oldu. Girişimiz ve ilk dansımızda kalbimiz yerinden çıkacak gibiydi. Amerika’da nikah heyecanı ise her şeyin ötesindeydi. Seremoni sırasında babamla Harun’a doğru yürüyüşüm hayatımın en duygusal anıydı diyebilirim. Harun’un beni babamdan teslim alışıyla zaten o duygusallık gözyaşına dönüştü. Evlilik yeminimi gözyaşları içinde zor ettim.

aya yorgi'de gelen sürpriz teklif: petek ve harun!

Düğününüzün en güzel anı neydi?

Harun’un ben ağlamaya başladığım anda mendil çıkarması çok tatlı bir anıydı. Ben bir şey söylememişken bunu düşünüp cebine mendil koyması bana tekrar ne kadar şanslı bir gelin olduğumu hatırlattı. Bunun dışında aile fertlerimiz ve yakın arkadaşlarımızın o kadar yolu bizim için gelmesinin anlamı çok büyük. İyi ki varlar!

aya yorgi'de gelen sürpriz teklif: petek ve harun!

Düğün.com Çiftlerine neler tavsiye edersiniz?

Her anın tadını çıkarmaya bakın. Yakın arkadaşlarınızı da bu hazırlık süresine dahil edin ki çok daha eğlenceli hal alsın. Sabit fikirli olmayın. Gelinlik için her modeli deneyin. Hiç ummadığınız bir gelinlik size “işte budur” dedirtebilir.

Düğün günü ise mekandan çok DJ veya orkestra önemli. Davetinizi eğlenceli yapan müzik oluyor. Biz Türkiye’deki düğünümüz için ES Music ile çalışmıştık. Sadece biz değil konuklarda sabaha kadar dans ettiler. Herkesi pistte görüyorsanız düğününüz unutulmaz geçiyor demektir.

Mekandaki ambiyansı değiştiren de ışık. Çoğunlukla müzik firmaları ışıklandırma da yapıyor. İster lüks bir otelde, ister evinizin bahçesinde davet verin ışıklandırmayla ayni etkiyi yakalayabilirsiniz.

Son olarak en önemli gününüzü daima size hatırlatacak şey fotoğraflarınız. Maalesef çoğu yer fotoğrafçı konusunda kendi anlaşmalı firmaları dışında biriyle çalışmanızı istemiyor. Zorunlu bırakılırsanız ayrıca bir gün için profesyonel, bu işin ehli, biriyle çalışmanızı şiddetle öneririz.

Evlilik süreci çok masraflı bir dönem oluyor ama fotoğrafçı ve müzik en önemli iki demirbaş. Diğer masraflarınızdan kısıp bu ikisine bütçe ayırırsanız düğün sonrası eminiz bize hak vereceksiniz.

aya yorgi'de gelen sürpriz teklif: petek ve harun!

Balayınızı nerede yaptınız?

Balayında Petek deniz, kum isterken ben doğa sporları da olsun istiyordum. Hawaii ikimizin isteklerine ortak cevap veren yerdi.

Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul
Hikayeni gönder

Sen de hikayeni paylaş, gelin adaylarına ilham ol!

Hikayeni gönder

1 Yorum

seval gür

Düğün Tarihi: 29.08.2015


Masalsı bir düğün...