Dört Yıllık Dostluk Aşka Dönüşüne: Neslihan ve Umut!

Bihter Tunç tarafından yazılmıştır.

4:15 dakika

21.03.2024

Neredeyse bir yıl boyunca o gün için hazırlanıyorsunuz ama çok enteresan bir his, o gün olayların pek farkında olmuyorsunuz. Ta ki o sözleri duyana kadar...

Nasıl tanıştınız?

Üniversitede tanıştık, aynı bölümde okuyorduk. Dört yıl boyunca birbirimizi baya tanıma fırsatımız oldu. Dostluğumuz dördüncü sınıfın ortalarında güzel bir ilişkiye dönüştü.

Evlenme teklifi nasıl geldi?

Evlenme teklifi 2. yılımızda geldi. Güzel bir yerde yemeğe çıkmıştık ama şüpheleneceğim hiçbir şey yoktu etrafta, hiç beklemiyordum. Tamamen sürpriz oldu. Zaten hayalimdeki teklif de tam böyleydi hiç beklemediğim anda hayatımın aşkına evet dedim.

Hayatımın aşkına evet dedim.

Hazırlık süreci nasıl ilerledi, ne kadar sürdü?

On ay gibi uzun bir süremiz olduğu için hazırlıklarımızı rahat bir şekilde tamamladık. Evi 2 ay önceden tuttuk ve eşyaları ona göre seçtik. Bütün eşyaları eşimle birlikte seçip aldık. Ev hazırlığının en güzel kısmı da o zaten, yuvanızı birlikte kurmak.. Ama evin eksikleri hiçbir zaman bitmiyor. Evlendikten sonra bir bakıyorsunuz bazı ufak tefek eşyaları almayı unutmuşsunuz. O yüzden tamamlamaya uğraşmamak lazım. Zaten evlendikten sonra ev alışverişine çıkmanın keyfi de başka oluyor.

Düğün yerine sade bir nikah seçen çiftlerdensiniz... Kına gecesi epey eğlenceli geçmiştir o halde!

Evet,düğün yapmak yerine nikah yaptık. Aynen öyle kınayı düğün gibi daha geniş çaplı tuttuk. Kına yerini seçerken de mekanın yerine, ulaşım kolaylığına, ferahlığına, temizliğine, dekorasyonuna, dans pistinin büyüklüğüne ve yemeklerinin güzelliğine baktık.

Kına yerini seçerken

Düğün fotoğraflarınızı kim çekti? Çekim gününü biraz anlatır mısınız?

Düğün fotoğraflarımızı Sisanat by Seda İkizoğlu çekti. Seda Hanımı Düğün.com’dan buldum. Fotoğraf konusunu her gelin gibi ben de çok önemsiyordum. Siteden birçok teklif almıştım. Seda Hanım bana mail attı. O kadar sıcak ve samimiydi ki başka kimseyle konuşma gereği duymadan o gün anlaştık.

Çekim günü kuaförden başladık fotoğraf çekimine. Seda Hanım orada sadece fotoğrafçı olarak bulunmadı, arkadaşım gibi gelinliğimi giymeme yardımcı oldu, saçıma makyajıma yorum yaptı, kötü yerleri düzelttirdi. Hatta makyajda beğenmediği fotoğrafta parlak çıkacak yerleri kendi düzeltti. İşte o an bütün stresim geçti ve çekimin güzel geçeceğini orda anladım.

En çok Umut sıkılacak diye korkuyordum, çünkü fotoğraf çekilmekten hiç hoşlanmıyor. Seda Hanım “Ben zaten size poz verdirtmeyeceğim, siz gittiğimiz mekanın keyfini çıkartacaksınız, o sırada fotoğraflarınızı çekeceğim.” demişti. Gerçekten de öyleydi. Biz gittiğimiz mekanın keyfini çıkartırken, o muhteşem ve doğal fotoğraflar çıktı ortaya.

Üç- dört farklı mekanda çekim yaptık, çünkü bütün İstanbul bizimdi. Çekim boyunca ne eşim sıkıldı, ne Seda Hanım bizim fotoğrafımızı çekmekten sıkıldı. Çok güzel, keyifli bir gün geçirdik. Klasik düğün pozlarından çok uzak, inanılmaz güzel pozlar çekmiş ve tabi en son fotoğrafların işlenmiş hallerini gördüğümde bir kez daha iyi ki Seda Hanımla anlaşmışız dedim.

Bütün İstanbul bizimdi.

Gelinliğinizi nereden aldınız? Provalara ne kadar zaman önce başladınız?

Gelinliğimi Lilyum Moda Pendik'ten aldım. Gelinliği aldığınız yerin evinize yakın olması önemli çünkü sürekli provaya gidiyorsunuz. Orayı seçtim çünkü ilgi ve alakalarından memnun kaldım. Aklımda bir model zaten vardı ve tam da istediğim gibi oldu. Provalara da yaklaşık üç ay önceden başladık. Çekimden bir hafta önce gelinliğimi teslim aldım. O size bağlı bir durum. Bir ay önce almak isterseniz bir ay önce hazırlıyorlar. Ben evde durup tozlanmasını istemediğim için daha geç aldım.

dört yıllık dostluk aşka dönüşüne: neslihan ve umut!

Davetiye ve nikah şekeri gibi tasarım ürünlerinde tercihiniz neydi?

Davetiye misafirlerinizin düğününüze ya da nikahınıza gelmeden önce gördüğü ilk şey. O yüzden şık ve kaliteli olmalı diye düşünüyorsunuz. Ama maalesef sonları hep bir köşeye atılmak oluyor. Biz davetiyeleri “Umut Çocukları Vakfı”na yaptırdık. Davetiyeler şu an bir köşede olsa da biz bu vesileyle çocuklara az da olsa katkıda bulunmuş olduk. Davetiye için istediğiniz tasarımı yapabiliyorsunuz. Davetiyedeki resmi ben kendim tasarladım. Nikah şekerini de yine aynı düşünceyle “Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı”na yaptırdık. Bu şekilde misafirlerimizin adına eğitime katkıda bulunduk.

Şık ve kaliteli

Düğününüzün en güzel anı neydi?

Belki klasik bir cevap olacak ama en güzel an birbirimize “evet” dediğimiz andı. O özel günde hayallerimize evet dedik. Komik ama sahneye giderken o anın, evet deyişimin, annemin babamın adını söyleyişimin içimden provasını yapıyordum.

Peki en duygusal anı?

En duygusal anlar nikah memurunun “Sizi karı-koca ilan ediyorum.” dediği ve anne babalarımızın bizi tebrik ettiği anlar. Neredeyse bir yıl boyunca o gün için hazırlanıyorsunuz ama çok enteresan bir his, o gün olayların pek farkında olmuyorsunuz.. Ta ki o sözleri duyana kadar.

Sizi karı-koca ilan ediyorum.

Balayınızı nerede yaptınız?

Balayını Dubai’de Palmiye Adası’nda yaptık. Mart-Nisan aylarında balayı için gidilebilecek en güzel yerlerden biri. Çok güzel kafa dinleyebiliyorsunuz, bol bol gezebiliyorsunuz ve isterseniz denize girebiliyorsunuz. Adamlar çölün üzerine öyle bir yer inşa etmişler ki hayran kalmamak imkansız.

Palmiye Adası’nda yaptık.

Düğün.com Çiftlerine neler tavsiye edersiniz?

İnternet bizler için çok büyük kolaylık. Oturduğumuz yerden istediğimiz her şeye ulaşabiliyoruz. Mesela mobilyalara internetten bakıp istediğimiz modeli kafamızda belirleyip zaman kaybını önledik.

Gelinlikçi, kuaför, fotoğrafçı hepsini internetten bulduk. Ayrıca, internetten forumları takip ederek başkalarının tecrübelerinden yararlanabilirsiniz.

Eğer zamanınız varsa hazırlıklara en az 6 ay önceden başlamak en güzeli. Çünkü son bir-iki ay kala stres yapıp yetişemeyeceğim hissine kapılabilirsiniz.

Aldıklarınızı kesinlikle not almanızı tavsiye ederim. O kadar fazla alışveriş yapıyorsunuz ki unutup aynısını tekrardan alma riskiniz çok fazla.

Düğün.com çok güzel bir site hazırlamış, fotoğrafçım Seda Hanımla bu sayede tanıştık. Neyi, nerede, ne kadara, nasıl bulursunuz hepsi bütün ayrıntılarıyla sitede var. Site sizin için istediğiniz yerden teklif alıyor. Ayrıca, evleneceğim tarihe kaç gün kaldığını ve daha neler yapmam gerektiğini aralıklarla bana mail atıp hatırlatıyorlardı. Gerçekten çok yararı oldu.

İnternet bizler için çok büyük kolaylık.

Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul

Bunlar da ilgini çekebilir

Diğer makaleleri de görüntüleyin

4 Yorum

EMEL ENGİN

Düğün Tarihi: 20.04.2015


Canım bebeğim benim. Evlilik sürecinde geçirdiği aşamaları bir çırpıda ne de güzel anlatmış. Yazdığı her cümleden yaptıklarının tadına vara vara ve sevgi dolu geçirdiği anlar olduğu hissediliyor. Bu süreçte her an yanındaydım gülümün. Sadece bir yerde yoktum. Ben yoktum ama sevgili eşim kızını o gün yalnız bırakmayarak bu röportaj karesindeki fotoğrafta yer alarak beni kıskandırmayı başardı. Teşekkür ediyorum SİSANAT'a.... Neslihan ve Umut'a ömür boyu mutluluklar diliyorum. EMEL ENGİN


milay Afacan

Düğün Tarihi: 20.04.2015


Harika çok mutlu olun birbirinizi önce sayıp sonra çooook sevin...


Aynur Başaran

Düğün Tarihi: 22.04.2015


güzel gelinkızım Neslihan ve oğlum Umut a ömür boyu mutluluklar dilerim..Evlenme sürecinde emeği geçen herkese (tek tek) teşekkür ediyorum..Herşey çok güzeldi...


semiha anıl

Düğün Tarihi: 15.05.2015


çok tatlısınız ya maşallah