Kara Kışın Ardından Kendini Gösteren Güneş: Buse ve Özkan!

Bihter Tunç tarafından yazılmıştır.

3:16 dakika

21.03.2024

Bütün yaz sıcaktan kavrulan İzmir o gün kara kışı yaşadı resmen. Akşama kadar kabus gibi bir gün geçirdikten sonra saat 17:00 civarı hava açtı ve düğünümüzü açık havada gayet keyifli bir şekilde yaptık.

Nasıl tanıştınız?

8 yıllık birlikteliğimizin, dostluğumuzun başlangıcı üniversitenin ilk yılına dayanıyor. Üniversite hayatının bütün güzelliklerini ve zorluklarını yaşayıp daha sonrasında bu birlikteliği evlilik gibi farklı bir boyuta taşımak herkesin hayalidir sanıyorum. Darısı tüm dostlarımızın başına!

Evlenme teklifi nasıl geldi? En merak edilen cevap bu oluyor genelde!

Evlenme teklifini doğum günümde, aslında çok da sürpriz olmayan bir şekilde aldım. Eski Foça’da 26. yaşımı baş başa kutladığımız bir günde şampanya bardağındaki yüzükle geldi. Ben de 8 yılın sonunda gelen bu teklifi hiç düşünmeden kabul ettim ve böylelikle hayatımızda hem çok yoğun ve yorucu hem de çok keyifli geçecek bir dönem başlamış oldu.

Çok keyifli geçecek

Hazırlıklara ne kadar zaman önce başladınız? Yeterince zamanınız var mıydı?

Evlilik hazırlıklarına bir sene öncesinden başladık desem yalan olmaz. Detaylara önem veren insanlarız, bu yüzden her adımı, alternatifleriyle tek tek inceleyip karar verdik. Şimdi düşününce iyi ki de böyle yapıp hazırlıklara bir sene önceden başlamışız diyoruz.

Gelelim en önemli tercihe! Nerede evlendiniz, düğün mekanına nasıl karar verdiniz?

Düğün hazırlıkları sırasında zamanımızı en çok düğün mekanı ararken harcadık. En başından beri aklımızdaki tek konsept kır düğünüydü. İzmir’deki neredeyse bütün kır düğünü mekanlarını gezdik ve Çitlembik Bahçe’de karar kıldık. Bu kararda belirleyici olan birçok sebep var; ancak en önemlileri mekanın o gece tek bir müşteriye hizmet veriyor olması, mekan sahiplerinin tecrübeleri ile bize birçok alternatif sunması, trafik sorununun olmaması, yaz gecelerinin en büyük sıkıntısı olan aşırı nemli havanın düğün mekanında olmaması gibi unsurlar oldu.

 İzmir’deki neredeyse bütün kır düğünü mekanlarını

Düğün fotoğraflarınızı kim çekti? Düğün günü dışında bir dış çekim gerçekleştirdiniz sanıyorum!

Düğün fotoğraflarımız için Agora Fotoğraf Ahmet Kaya ile dış mekan çekimi yaptık. Sonuçtan çok memnun kaldık.

Dış mekan çekimi yaptık

Bütün hazırlık sürecinde size en çok keyif veren şey neydi?

Düğün süreci hem uzun, hem de yorucu bir dönem. Her bir detay için ayrı ayrı emek sarf ediyorsunuz ve her birinin ayrı bir önemi oluyor. Bunların içinde en zoru fakat en güzeli de gelinlik provaları olsa gerek. Küçüklükten beri hayalini kurduğunuz beyazların içinde stresten eser kalmıyor.

Küçüklükten beri hayalini kurduğunuz beyazların içinde

İlk dans parçanız hangisiydi?

Bizim ilk dans parçamız Özdemir ERDOĞAN’ın Pervane isimli parçasıydı. Bu parçaya üniversite yıllarında karar vermiştik.

Müzik grubunu seçerken neye önem verdiniz?

Müzik grubunu seçerken dikkat ettiğimiz şey tabi ki davetlilerimiz oldu. Biz ikimiz de Rumeli göçmeniyiz, bu yüzden düğünümüzde geleneksel müziklerimize uygun, tüm davetlilerimize hitap edecek türden müzikler olmasını tercih ettik.

Biz ikimiz de Rumeli göçmeniyiz

Ya gelinlik ve damatlık?

Gelinlik arayışına Deniz Yıldızı Moda Evi’nden başladık ve bu arayışı yine aynı yerde sonlandırdık. Düğünümüze 2 buçuk ay kala arayışlara başladık. İstediğim gelinliği bulmam 2 hafta kadar sürdü ve düğüne 1 ay kala da gelinliği teslim aldık. Damatlığı seçmemiz ve teslim almamız ise çok zamanımızı almadı. Bu iş için üç günlük bir süre bizim için gayet yeterliydi.

Bir terslik yaşandı mı düğün günü?

Hemen hemen her şey istediğimiz gibi gitti ve çok şanslıyız ki herhangi bir aksaklığa sebep olabilecek bir durumla karşılaşmadık.

Çok şanslıyız

Düğün günü aklınızda nasıl kaldı?

Gayet güzel, tam kafamızda canlandırdığımız gibi bir düğün organizasyonu oldu. Çalışanlar ve mekan sahibi Aylin Hanım'ın ilgi ve alakaları muhteşemdi. Tökezlenip takıldığımız her an yanımızdaydılar ve bu sayede çok rahat bir düğün geçirdik. Kısacası “keşke” demediğimiz bir düğün oldu.

Sizi şaşırtan ya da komik bir olay oldu mu?

Bu biraz trajikomik olacak ama düğünümüzün olduğu gün, 7 ağustos, bardaktan boşanırcasına yağmur yağdı. Bütün yaz sıcaktan kavrulan İzmir o gün kara kışı yaşadı resmen. Akşama kadar kabus gibi bir gün geçirdikten sonra saat 17:00 civarı hava açtı ve düğünümüzü açık havada gayet keyifli bir şekilde yaptık.

Bardaktan boşanırcasına yağmur yağdı

En çok ne zaman heyecanlandınız?

En çok heyecanlandığımız an hiç şüphesiz mekana giriş anıydı. Bütün davetlilerin gözü üzerimizdeydi ve 8 yıllık birlikteliğin mutlu başlangıcı o an’dı.

Balayı desem?

Balayımızı Antalya'da, Kundu’da, World Of Wonders Hotelin Kremlin Palace bölümünde geçirdik. Mükemmel bir tatildi, her şey istediğimiz gibiydi.

Düğün hazırlığındaki çiftlere neler tavsiye edersiniz?

Düğün hazırlıklarını geniş bir zamana yayarak yapmaları ve en ufak detaya kadar plan program dahilinde hareket etmeleri öncelikli tavsiyemizdir.

Geniş bir zamana yayarak

Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul

Yazıda Yer Alan Firmalar

Hikayeni gönder

Sen de hikayeni paylaş, gelin adaylarına ilham ol!

Hikayeni gönder

Bunlar da ilgini çekebilir

Diğer makaleleri de görüntüleyin

0 Yorum