Fırtına Yağmur Elektrik Kesintisi ve Her Şeye Rağmen İstanbul'a Karşı Kıyılan Romantik Bir Nikah: Ezgi ve Melih!

Bihter Tunç tarafından yazılmıştır.

3:20 dakika

21.03.2024

Düğün günümüzde çıkan fırtına, elektriklerin kesilmesi, ağaçların devrilmesi bence fazla söze gerek bırakmayan trajikomik bir olaydı!

Nasıl tanıştınız?

Ben üniversitenin ilk, Melih ise son yılındayken Boğaziçi Üniversitesi Sualtı Sporları Kulübü’nde tanıştık. Belki de bir dalış gezisindeyken tanışmış olmamızın etkisiyle o zamandan bugüne her fırsatta beraber tatile gitmeye hatta gelecek planlarımızı buna göre yapmaya çalışıyoruz.

Boğaziçi Üniversitesi Sualtı
Sporları

Evlenme teklifi nasıl geldi?

Arkadaşlarımızla İğneada’ya kamp yapmaya gitmiştik. Deniz çok dalgalı olduğu için yüzmek yasaktı, biz de sığ suda komiklikler şakalar zaman geçiriyorduk. Bira alacağım diye yanımızdan ayrılan Melih, elinde bir yüzükle çıkagelince ben pek inanamadım tabii, heyecandan o sırada söylediği sözleri bile duymamışım.

Bira alacağım

Hazırlık süreci nasıl ilerledi, ne kadar sürdü?

Melih haziran ayında evlenme teklif ettiği için süreç çok hızlı ilerledi. Çünkü hem yaz düğünü yapmak istiyor, hem de bir sonraki yıla sarkmasını istemiyorduk. Üç ay gibi bir sürede bu hem yorucu hem eğlenceli süreci tamamladık.

Evlenme teklifi

Düğün mekanına nasıl karar verdiniz?

Aslında karar vermemizdeki en önemli etken iki ay gibi bir süre sonra Cumartesi akşamı için yer bulabilmemizdi. Bir de tabii ortak anılarımızın olduğu çok sevdiğimiz Boğaziçi Üniversitesi’nde evlenebilecek olma fikri çok cezbediciydi. Kennedy Lodge'dan başka bir düğün mekanı gezmedik açıkçası.

Cumartesi akşamı

Bir organizasyon firmasıyla çalıştınız mı? Organizasyonda hangi detaylar öne çıktı?

Mekan dizaynı, fotoğrafçı, ses sistemi vb. detayların tümünü organize etmesi için Onursal Organizasyonla çalıştık. Fakat Melih ve ben de düğün öncesi hazırlık aşamalarında birer organizatör gibi emek sarf ettik. Düğünümüzün teması ağaçlara asacağımız kağıttan gemiler, dışarıda kullanacağımız yastıklar, girişteki yolda ağaçlara bağlayacağımız fotoğraflar sayesinde deniz ve anılar olacaktı. Fakat düğün günümüzde çıkan fırtına sonucu tüm bu detaylar yerine gökkuşağı şemsiyeler kullandık ve düğünün teması bir anda renkler ve fırtına oluverdi.

Düğünümüzün teması

Düğün fotoğraflarınızı kim çekti? Çekim gününü biraz anlatır mısınız?

Fotoğraflarımızı Düğün Fotoğrafçım – Fatih Kirtiş çekti. Eğer o olmasa işkenceye dönüşecek birkaç saat o günün en eğlenceli anlarından biri oldu bizim için. Fotoğraflarımızı aynı zamanda düğün mekanımız olan Kennedy Lodge’un yeşillikler içindeki bahçesinde çekmeye karar vermiştik. Ben kuaförde oyalanıp, planladığımız saatten bir saat geç gittim mekana. Fatih ise önceden hazırlığını yapmış bizi bekliyordu. Daha biz giyinmeden günlük kıyafetlerimiz ve yapılı saçlarımızla çekmeye başladı fotoğraflarımızı. Sonrasında ise yağmurun değişik bir hava kattığı bir atmosferde gelinlik ve damatlıkla fotoğraflarımız çekildi. Sanırım bu süreci kolaylaştıran en önemli etken bizi anlayan ve karakterimize uygun bir fotoğrafçıyla çalışmak oldu.

Yağmurun değişik bir hava
kattığı

Gelinliğinizi nereden aldınız?

Gelinliğimi Beyaz Butik’in Nişantaşı mağazasından aldım. Zamanımız kısıtlı olduğu için ben gelinliği düğünden iki ay önce birkaç mağaza gezdikten sonra aldım. Gelinliğimi çok severek giydim fakat bu konuda çıkardığım ders kendime çok büyük gelen bir gelinliği küçülttürmektense 36 bedenini bulmaya çalışıp onun üzerinden tadilat yaptırmak olurdu.

Beyaz Butik’in Nişantaşı mağazasından
aldım.

Ya damatlığı?

Sarar’ın özel seri bir damatlığı içimize sindi ve onun üzerinden güvendiğimiz bir terziye tadilat yaptırdık. Gömleği ise Milimetric’te diktirdik.

Sarar’ın özel seri bir
damatlığı.

Davetiye ve nikah şekeri gibi tasarım ürünlerinde tercihiniz neydi?

Davetiye ve nikah şekeri bir çok davetlinin önemsemeyeceği detaylar da olsa benim en çok mesai harcadığım ayrıntılardandı. İkisi için de internette uzun araştırmalar sonucu kafamda fikirler geliştirdim. Davetiyeyi bu işin merkezine yani Eminönü’ne giderek birkaç saat içinde tasarlattırdık.

Nikah şekeri ise bir arkadaşımız ve Seathinks tasarımcısı Gökçe Durusoy’un bizim için yaratmış olduğu dizayn Yeni Bir Yaprak’ın cam magnetlerinde vücut bulmuş haliydi diyebilirim. İkisinin de teması deniz ve yelkendi.

Yeni Bir Yaprak

Düğün günü başınıza gelen komik bir olay oldu mu?

Düğün günümüzde çıkan fırtına, elektriklerin kesilmesi, ağaçların devrilmesi bence fazla söze gerek bırakmayan trajikomik bir olaydı.

Düğününüzün en güzel anı neydi?

Tören başlamadan önce mekana gelen ailemiz ve yakın arkadaşlarımızla geçirdiğimiz o birkaç saat hiç unutamayacağım kadar güzeldi.

Ailemiz ve yakın
arkadaşlarımızla

Peki en duygusal anı?

Hava tam kararmak üzereyken çiseleyen yağmura rağmen açık havada İstanbul’a karşı kıyılan nikah gerçekten de çok duygusaldı.

Balayınızı nerede yaptınız?

Balayımızı ikiye bölüp önce ünlü balayı destinasyonlarından Santorini adasına sonra da bizim için çok şey ifade eden Kaş’a gitmeye karar verdik. Santorini anlatıldığı gibi romantik fakat bir daha gitmeye gerek olmadığını düşündüğümüz bir yerdi, Kaş ise her zamanki gibi kendimizi evimizde hissetmemizi sağladı.

 Santorini adasına

Düğün.com Çiftlerine neler tavsiye edersiniz?

Telaşı ve stresi beraberinde getirse de düğün hazırlıkları hayatımın en eğlenceli dönemiydi. Bu maceraya atılmaya karar veren çiftlere oluşabilecek aksaklıklara karşı kendilerini hazırlamalarını ve her anından keyif almaya çalışmalarını tavsiye ederim. Bir de kimi üzüp kimi kırdıklarına kafalarını takmadan önce kendi mutluluklarını düşünmelerini söylerdim ama bunu ben bile yapmayı başaramadım.

Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul

Bunlar da ilgini çekebilir

Diğer makaleleri de görüntüleyin

1 Yorum

filiz hızıroğlu

Düğün Tarihi: 08.01.2016


Merhaba, Kennedy lodgeta yapılan bu düğün yemekli miydi? Bir organizasyon şirketiyle çalışılarak ortalama bir düğün bu mekanda ne kadara mal oluyor? Yardımlarınız için teşekkürler.