Zahide Yetiş ile Düğün Hikayesi Üzerine Samimi Bir Sohbet: Paris'te Nikah, Türkiye'de Düğün!

Bihter Tunç tarafından yazılmıştır.

3:51 dakika

21.03.2024

Zahide Yetiş'ten Düğün.com Çiftlerine tavsiyeler: "Hiç bir şeyin ve hiç kimsenin canınızı sıkmasına izin vermeyin. Gün sizin gününüz, doya doya keyifle ve huzurla yaşayın. Küçük aksilikleri hiç dert etmeyin."

Nasıl tanıştınız?

Ben eski basketbolcuyum eşim de eski profesyonel basketbolcudur. Onu basket maçında görmüşlüğüm vardı. İyi bir oyuncu olduğunu düşünmüştüm o zamanlar; ama tanışmamıştık. Bir gün arkadaş ortamında denk geldik. Çok konuşan bir adam olmadığı için pek muhabbetimiz olmamıştı. Sonra bana o gün heyecandan benimle pek konuşamadığını itiraf etmişti.

Evlenme teklifi nasıl geldi?

Aldım aldım ama Paris’te yaptığı ilk evlenme teklifini anlayamamışım. “Seninle burada evlenmek istiyorum” demişti. O kadar yeniydik ki bu kadar ciddi olacağını düşünmemiştim ve cevap vermemiştim. O yüzden nikâhımız Paris’te kıyıldı.

zahide yetiş ile düğün hikayesi üzerine samimi bir sohbet: paris'te nikah, türkiye'de düğün!

Önce Paris'te nikâh, sonra Türkiye'de düğün yaptınız... Neden böyle tercih ettiniz?

Evet, bizimki biraz enteresan oldu. Çünkü biz önce olabildiğince sade olmasını istemiştik. Yakın dostlarımızın ve ailelerimizin katılımıyla gerçekleşecekti nikâh. O yüzden Paris’e gittik ve orada nikâh kıydık. Ancak benim annem rahatsızlığından dolayı gelemedi. Bu durumda eşimin ailesi de saygı gösterdi ve kayınvalidem "Benim de gelmem uygun olmaz çocuklar" dedi. İki anne de nikâhta yoktu. Böyle olunca biz de onlar için özel bir şeyler yapmak istedik ve Türkiye'de düğün yaptık. O düğün biraz da annelerin mutluluğu içindi. Onlar da biz de çok huzurlu ve mutlu olduk.

Düğün hazırlıkları nasıl ilerledi?

Hazırlık aşamaları inanılmaz kompleks ve zor, çok ayrıntı var. Şanslıyız; çünkü benim ekibim, eşimin arkadaşları bize çok destek oldular. Böyle olunca işimiz biraz daha kolaylaştı. Mekân seçimi, sunulacak yemekler, süslemeler, ışıklar, sanatçının kim olacağı, davetiyelerin nasıl olacağı, masadaki konseptlerin dizaynı vs. hepsi o kadar ciddi ayrıntılarmış ki, bir taraftan yoran, bir taraftan zevkli ama bir taraftan da sizi sınayan ayrıntılar. Ciddi bir birlikteliğin başındaki ilk sınanmamız belki de bunlar. Alışverişinden, renklerinden, karar aşamasından, ailelerin kararsız kalışlarından ya da gereksiz ısrarlar yüzünden vs. karşılıklı güven problemlerinin yaşandığı aşamalar.

Karşılıklı birbirinizi mutlu etme arzusu olunca aşılamayacak şeyler değil tabii bunlar. Şükürler olsun ki böyle problemler yaşamadık. Biz son anda düğün yapmaya karar verdiğimiz için neredeyse on gün içinde her şeyi hallettik.

zahide yetiş ile düğün hikayesi üzerine samimi bir sohbet: paris'te nikah, türkiye'de düğün!

Tüm süreçte en çok keyif aldığınız hazırlık aşaması hangisiydi?

Yani şöyle bir şey söyleyeyim de gülün. Düğünden önce hangi yemekleri sunalım diye bize tattırdılar. İyi ki tattırmışlar çünkü biz o menüleri düğünümüzde hiç tadamadık. Sonradan anladım ki meğer bunun için yapılıyormuş. Çünkü düğün sırasında sizin o telaşınız insanlarla diyaloğunuz, sevgi seli içerisindeki sarhoşluğunuz oturmanızı yemek yemenizi engelliyor. Fark ediyorsunuz ki gecenin sonunda açsınız ve bir hayli hareket etmişsiniz. Fakat son derece keyfiniz yerinde.

Düğün mekânınıza nasıl karar verdiniz?

Düğün mekânı Kuruçeşme Celebra’ydı. Sahibini tanıyoruz zaten, yeni bir mekan açacaktı. Eski mekandan son derece memnunduk, birkaç düğüne katıldık, organizasyonlara katıldık. Yeni mekân, aynı işletmeciye ait olduğundan güvenerek seçimizi yaptık.

zahide yetiş ile düğün hikayesi üzerine samimi bir sohbet: paris'te nikah, türkiye'de düğün!

Düğün organizasyonunuzla ilgili detaylara önem verdiniz?

On gün içinde olup bittiğinden çok fazla detayla ilgilendiğimi söyleyemem. Düğündeki tek detay sizin mutlu olmanız. En büyük gerçeğiniz bu, hiç kimseyi mutlu etmek için değil, kendi mutluluğunuz için çalışmalısınız. Bizim için bizden daha öncelikli olan annelerimizdi ama sonuçta düğünde herkesi mutlu edemiyorsunuz. Siz fazlaca çırpınırsanız siz de mutsuz oluyorsunuz. En mutlu gününüzde insanların sizin mutluluğunuzu paylaşmak için orada olduğunu, asıl ana temanın da bu olduğunu unutmamak ve unutturmamak gerekiyor. Ufak tefek aksilikler her zaman olabilir, hemen üstü kapatılır ve hiçbir şey olmamış gibi yola devam edilir. Benim normalde yaşam biçimim de, mutluluk anlayışım da böyledir. Yalnız benim için önemli bir ayrıntı şamdanlardı. Şamdan kullanmayı çok sevdiğimden masa düzenimizde, gece ışığını en hoş ve romantik yansıtan şamdanlar ve bol bol taze güller vardı.

zahide yetiş ile düğün hikayesi üzerine samimi bir sohbet: paris'te nikah, türkiye'de düğün!

Davetiye, nikâh şekeri gibi tasarıma dayalı düğün ihtiyaçlarınızı nereden seçtiniz?

Herkesin evine götürebileceği kullanabileceği kalıcı ve şık bir şey olsun diye gümüş şekerlik tercih ettik. Davetiyeyi ne çok abartılı ne de çok sade; “Mutluluğumuza ortak olmanızı diliyoruz” diyerek bastırdık. Zaten 10 gün içinde bütün bunları halletmek zorunda olduğumuzdan bir taraftan benim yayınım bir taraftan eşimin iş temposu tüm tercihlerimizde sade, şık ve kullanışlı olana yönlendirdi bizi.

Gelinlik ve damatlığınızı nereden seçtiniz ve düğünden ne kadar önce satın aldınız?

Damatlık seçimimiz Beymen’dendi. Benim gelinliğimi Tolga Çam tasarladı. Çok genç ve başarılı tasarımcı… Kendimi ona emanet ettim çok da keyifli oldu. Gelinliğimi severek giydim. Zaten gelinlik öyle bir şey ki, mesela babaanneden anneanneden kalan gelinlikler oluyor. Ben de hep özenmişimdir, gelinliğimi torunuma bırakabilmeyi diliyorum. Paris’te giydiğim gelinliğimde şapkayı tercih etmiştim, İstanbul’daysa duvak taktım.

zahide yetiş ile düğün hikayesi üzerine samimi bir sohbet: paris'te nikah, türkiye'de düğün!

Düğün günü unuttuğunuz ya da ters giden bir şey oldu mu?

Dediğim gibi muazzam bir ekibim var. O hengâmede, o heyecanda benim yerime onlar pek çok şeyi düşünmüştü zaten. Biz zaten unutsak da hemen hallederiz, çok büyütmeyiz böyle şeyleri. Bir tek trafik problemi vardı; çünkü programdan sonra yetişemeyebilirdim.

Programımdan biraz erken çıkıp devamını sevgili Sinan’a devrettim. Tekneyle gittik ve yetiştik en büyük sorun bu olabilirdi, onu da böylece hallettik.

O gün bir uğur taşıdınız mı yanınızda?

Bana şans getirdiğine inandığım babaannenim tesbihi yanımdaydı. Dua ederken elime alırım evimin en güzel yerinde durur. Benim için kıymeti ve anlamı çok büyüktür.

Düğün.com çiftlerine bu süreçle ilgili tavsiyeniz ne olur?

Hanımlar düğününüzde siz prensessiniz. O gün bütün gözler, ilgi ve sevgi dolu bakışlar hep sizin üzerinizde. Hiç bir şeyin ve hiç kimsenin canınızı sıkmasına izin vermeyin. Gün sizin gününüz, doya doya keyifle, huzurla yaşayın. Küçük aksilikleri hiç dert etmeyin.

Yıllar sonra keyifle hatırlayacağınız hatıralarınız kalsın sadece.

Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul

0 Yorum