İlkokul Sıralarından Nikah Masasına Uzanan Aşk: Nesligül ve Kıvanç

Bihter Tunç tarafından yazılmıştır.

3:19 dakika

21.03.2024

Nikah dairesine neredeyse yetişemiyorduk. Nikaha yarım saat kala evden çıktık; çünkü gelinliğimi tam giydiremediler. En son evden çıkarken Kıvanç "Çık artık evden aşkım, bir evlenelim de giyersin gelinliğini. N'olur gidelim bak geç kalacağız, evlenemeyeceğiz." diyordu. Tabii ben o sırada gelinliğim buruştu diye ağlıyorum...

Sosyal Medya

Sosyal medya çok yaşa!

Kıvanç: Aslında ilkokul arkadaşıyız ama araya giren senelerden sonra sosyal medya sayesinde organize edilen okul buluşmalarına borçluyuz şuandaki durumu. Ne yalan söyleyeyim Nesligül’ü görebilmek için okul buluşmalarının hepsine katılmak zorunda kaldım ve sonunda amacıma ulaştım. Daha sonra da buluşmalarımızı sıklaştırıp evliliğe kadar gittik.

Nesligül: Hiç bir ilkokul buluşmasına katılmadım bir gün Kıvanç’tan mesaj geldi: “Buluşmaya gelecek misin? Ona göre gideceğim.” diye ama yine de gidemedim. Üç sene hiç görüşmedik. Üç sene sonra doğum günümde gece 00.00’da bir telefon geldi: “Sakın uyuma! Beş dakika sonra aşağı in!” diye. Aşağıya indiğimde en yakın arkadaşım ve Kıvanç bana doğum günü sürprizi yapmışlar. O gün pastamı üflerken dilek tuttum. Lütfen hep yanımda olsun dedim ve dileğim tuttu!

Evlenme Teklifi

Gelsin evlenme teklifi!

Kıvanç: Nesligül’ü yemeğe çıkarttım. Yemeğin bitimine doğru arkadaşıma mesaj atıp, eve girip sabahtan hazırladığım ve kalp motifi yaptığım mumları yakmasını ve serptiğim gül yapraklarının düzgün durduklarını kontrol etmesini istedim. Yemekten kalkıp eve giderken Nesligül başka yerlere de uğramak istedi ama ben çeşitli bahanelerle zorla eve getirdim. Kapıyı açtığım anda mumları, gülleri ve ortasındaki yüzüğü gördü. Yüzüğü alıp dizimin üstüne çöküp malum soruyu sordum.

Nesligül: 15 Ağustos hayatımın en büyük şokunu yaşadığım gün. O mumları çiçekleri ve yüzüğü görünce şoka girdim. Çok romantikti ve gerçekten emek harcamıştı. Çok güzel bir andı.

Düğün Hazırlığı

Düğün öncesi hazırlıklarınız ne kadar sürdü?

Evlilik teklifinden önce ailelerimiz tanıştığı için herkes olacakları biliyordu ve hazırdı. Bir buçuk ay sonra aile arasında geleneklere uygun bir nişan töreni oldu. Daha sonra arkadaşlarımızla eğlenmeye gittik. Hemen ardından düğün koşuşturması başladı Evimiz önceden alınmıştı, 5 ay önceden düğün mekanımızı ayarladık. Düğün Stilisti olduğum için hiç zorlanmadık. Hiç dolaşmadan alınacaklar, yapılacaklar, firmalar belliydi. Beş ayda her şeyimiz tamamlandı.

gelin ayakkabısı

En çok keyif aldığınız şey neydi?

Kıvanç: Düğün mekanı seçimi ve mekanın süslemesinin nasıl olacağını kafamda canlandırdığım an.

Nesligül: Bütün süreçler çok zevkli ve çok güzeldi. A’dan Z’ye her anından keyif aldım... Ama en çok İncias Photo Sertaç Erdoğan ve ekibi ile yaptığımız fotoğraf çekimi ve sabahtan akşama kadar olan takip video çekimiydi. Bütün gün kahrımızı çektiler canları çıktı diyebilirim ama enerjileri hiç düşmedi ve bütün gün bizi güldürüp heyecanımızı yatıştırdılar.

Düğün Mekanı Seçimi

Düğün mekanınıza nasıl karar verdiniz?

Kıvanç: Düğün mekanı seçmekte çok zorlanmadık aslında ikimiz de otelde olmasını istiyorduk ve ilk baktığımız oteli yani Sheraton İstanbul Maslak Hotel’i çok beğendik. Orada olmasına karar verdik.

Nesligül: Kafamızda her şey hazırdı. Valentin’i Düğün.com’da gördüğümüzde kesinlikle burası olsun, hiç dolaşmayalım dedik. Eren Talu’nun iç mimarisini yaptığı, Ziyafet Satış Müdürlüğünü Öykü Dağlar’ın üstlendiği, ilgi alakanın üst düzey olduğu, size her konuda yardımcı olan mükemmel bir mekan. Düğünden sadece biz değil bütün misafirlerimiz memnun kaldı, bu çok önemliydi.

Karar Aşaması

Gelelim düğün organizasyonuna...

Kıvanç: Düğün detaylarına bayanlar daha çok önem verir. Bu yüzden her şeyin Nesligül’ün istediği gibi olmasını istedim. Zaten düğün stilistliği yaptığı ve birçok düğünde emeği geçtiği için çok fazla karışmadım.

Nesligül: Düğün organizasyonumuzda en çok önem verdiğimiz şey her unsurun uyumlu olmasıydı. Bunun için Alya Davet ekibi çok büyük titizlikle çalıştı ve her şeyi mükemmel yaptılar. Mekana girdiğimde ilk çıkışımın heyecanını mı yaşıyım yoksa etrafa mı bakıyım şaşırdım açıkçası.

Ya davetiye ve nikah şekerleriniz?

Başından beri kafamızda olan şey bağış yapmaktı. Davetiyelerimizi ve nikah hediyeliklerimizi Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na yaptırdık.

Davetiye ve Nikah Şekeri

Gelinlik ve damatlık desem?

İlk gördüğümüz gelinlik ve damatlığı aldık! Gelinlik daha zor seçilir derler hep ama ben ilk gördüğüm gelinliğe resmen aşık oldum. Akay Gelinlik’ten Sezanur Akay imzalı gelinliği 5 ay önceden satın aldık. Ancak baştan dikildiği için düğüne 1 ay kala hazır oldu. Damatlığı da Damat Tween’den düğüne 3 ay kala aldık. Aldığımız damatlıkta ufak tefek tadilat işlemleri yapıldı sadece.

Gelinlik ve Damatlık

Eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Biz videolarımızda da teşekkür ettiğimiz üzere künye de bulunan bütün firmalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Özellikle de Dugun.com'a bu kadar özveriyle elimizin altına tüm firmaları topladıkları için çok çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varsın Dugun.com!

Düğün.com

Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul

Bunlar da ilgini çekebilir

Diğer makaleleri de görüntüleyin

2 Yorum

Nurhan Y.

Düğün Tarihi: 17.10.2014


Davetiye ve hediyeliklerin TEGV'e bağış olarak yapılması mükemmel. Daha önce bir arkadaşımdan böyle bir düğün davetiyesi aldığımda çok duygulanmıştım. üzerinde 'sizin için TEGV'e bağışta bulunduk. ' yazıyordu ve ömür boyu saklamak istediğim tek düğün davetiyesi oldu. Ben de kesinlikle böyle yapacağım!


iremnur balcı

Düğün Tarihi: 17.10.2014


Düğün davetiye ve hediyelikleriniz takdiri hakediyor. Videonuz ve siz de çok hoşsunuz. Hep mutlu olun! :)