Film Replikleriyle Gelen "Aşk": Sinem & Arıkan

Sinem Aydınoğlu tarafından yazılmıştır.

2:55 dakika

21.03.2024

"Aramızı Hollywood ünlüleri yaptı."

Kampüste Aşk Kokusu Var

Üniversitede aynı bölümde okuduğumuzdan 1,5 senelik bir tanışıklığımız vardı. Çok sıkıldığımız derslerde kendi uydurduğumuz bir oyun olan “film repliği sor, sana hangi film olduğunu söyleyeyim.” oyununu oynarken atıldığımız bir dersten sonra başladı birlikteliğimiz.

kampsuteask

İstanbul Manzarasında “EVET”!

6 senelik birlikteliğimizden sonra benim için çok özel bir yer olan Galata Kulesi’nde aldım evlilik teklifimi. Tüm karmaşasına rağmen aşık olduğum şehre kuş bakışı teklif almam hayatımın en güzel anılarından biri oldu. Üstelik 6. yıldönümümüzü kutlamak için gittiğimiz yemekte siparişim yerine tabak içinde yüzükle karşılaşmam anımsadıkça mutlu eder beni.

istanbulmanzara

Hazırlıklar Başlasın!

Evlilik hazırlıklarına düğün tarihinden 7 ay önce başladık ve her şeyi yavaş yavaş yaptık. İlk olarak düğün mekanı ve düğün fotoğrafçısına karar verdik. Çünkü her ikisinde de tercihlerimiz çok netti. Düğün fotoğraflarımızı çeken Esra Pozan gerçek olamayacak kadar pozitif oluşu ile hem günümüze eğlence kattı hem de çok iyi bir arkadaşımız oldu. Bu süreci yaşayacaklara kesinlikle yapacakları her hazırlığın keyfini çıkarmalarını tavsiye ediyorum. O zaman yorulsanız bile geriye harika anılar biriktiriyorsunuz.

hazirlik

Prenseslik Provası

Tabii bu anıların en büyülüsü gelinlik seçimi oldu. Tüm duvarların aynalardan oluştuğu bir odada tüller ve enfes danteller önüme serildiğinde kendimi prenses gibi hissetmiştim. Öyle ki 3. giydiğim gelinlik zaten seçtiğim olmasına rağmen birkaç tane deneyerek o büyünün daha uzun sürmesini sağladığımı hiç unutamıyorum. İmaj her şeydir, anlayışını benimsediğimden ayakkabılarımın topuklu olması kaçınılmazdı. Fakat tüm gün üzerinde zıplayacağım için mutlaka rahat olmalıydı. Fakat bu rahatlık babet veya spor ayakkabı ile olmaz diye direttiğim için Divan Kundura'nın muhteşem rahatlıkta pabucu ile hiç zorlanmadım.

prova

Mor, Beyaz ve Pembe Kır Düğünü

Tek tercihimiz kır düğünü konsepti olduğu için işimiz biraz daha kolaydı. Bu isteğimizi karşılayacak gezdiğimiz tüm mekanlar arasında ise Event Garden en çok içimize sinen oldu. Ormanın içindeki bu alan o kadar güzeldi ki bize sadece masa seçimi yapmak kalmıştı. O renklerin ahengini bozmamak için de mor, beyaz ve pembe çiçeklerden oluşan, mint yeşili ve beyaz ağırlıklı bir masa düzeni yaptık ve bu düzeni olabildiğince sade tuttuk.

Ayrıntılar Filmlerde Gizliydi

Kır düğünümüzü “Baba” filminin düğün sahnesi gibi organize ettiğimiz için konseptimizi bizim hikayemizde önemli bir anlamı olan filmler olarak belirledik. Tüm masalara Grace Kelly, Al Pacino, Jack Nicholson ve Marlon Brando gibi eski zaman aktörlerinin isimlerini vererek masa numarası yerine onların resimlerini yerleştirdik. Giriş, nikah müziği ve ilk dans gibi müziklerimiz de film müziklerinden oldu. Dans parçamız ise Truva filminin efsane şarkısı Josh Groban’ın seslendirdiği "Remember Me" idi. Bizim için sevdiğimiz bir ayrıntıyı düğünümüze yansıtmak hem tüm ayrıntılarla keyifle uğraşmamızı hem de hiç sıkılmamamızı sağladı.

ayrintilar

Dergi Kapağı Formatında Davetiye

Davetiyemiz bilindik ve hazır bir davetiye olmasın, bize özel tasarım davetiye olsun istediğimiz için dergi kapağı gibi olmasını planladık. Düğünden 2 ay önce benim pembe, Arıkan’ın da siyah papyon taktığı düğün resimlerini andıran resimler çektirerek sanki ünlü bir çift evleniyormuş ve gelin dergisine kapak olmuşlar gibi bir çekim yaptık. Nikah şekerimizin ise nar olmasına karar verdik.

davetiye

İspanyol ile Fransız’ın Birlikteliği

Sade ama şık bir İspanyol olan Pronovias’tan gelinliğimi, Fransız asaletinin temsilcisi Cacharel’den ise damatlığı seçtik. Damatlığı düğünden bir ay önce almamıza rağmen gelinliğimi 7 ay önce almıştık.

ispanyolfransiz

Kaçınılmaz Aksilikler

O günün telaşı ve heyecanından oturma düzeni isim kartlarını evde unuttum. Sanırım en büyük karışıklığımız bu oldu. Bu süreci takip edecekler için ise tek tavsiyem sakin, sakin ve daha sakin olmaları.

Kahkaha Sesi

Düğün günü arabamızın üstünde neredeyse bizimle düğün mekanına kadar gelen çocuklar gözlerimizden yaş gelircesine kahkaha ile güne başlamamızı sağlamıştı. Bir koca gülümseme ise, ev seçmeden mobilyalarımızı aldığımız için uzun bir süre mobilyaya uygun ev bulamamakla geçirdiğimiz zamanlardan geldi. Üstelik ailelerimiz ve arkadaşlarımız arasında hala bir dalga konusu olmaktan kurtulamadık.

kahkaha

Balayı

Balayımızı Çeşme’de butik bir otel olan Ceshme Plus+ da geçirdik. Bir otel odasından ziyade küçük bir yazlık ev gibiydi. Çiçekli bir bahçesi ve harika manzarayı izleyeceğimiz kocaman bir verandası vardı. Otel oldukça kalabalık olmasına rağmen 2 havuz, bir kumsalı ve ayrı bir de beach alanı olduğu için sanki kimse yokmuş gibi sakin ve huzurluydu.

Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul

2 Yorum

emine erçin

Düğün Tarihi: 15.01.2014


Sinem hanım hikayeniz ile ufak bir yolculuğa çıktım ve düğünümde atlamış olduğum bir çok ayrıntıyıda görmüş oldum. yazılarınızın devamını dört gözle bekliyorum.


nurhayat aydınoğlu

Düğün Tarihi: 17.01.2014


Hikayenizi okuduktan sonra sır olan bazı şeyler de açığa çıkmış oldu. Nesil olarak çok şanslısınız ulaşabileceğiniz ve yol gösteren böyle bir siteniz var yaşayamadıklarımızı yaşamışcasına hissettiren yazılarınızı ilgiyle bekliyorum. Klavyenize sağlık