Akıllardan Silinmeyen Dünyanın En Güzel Gelinlikleri!

Bürde Özçakır tarafından yazılmıştır.

7:31 dakika

05.09.2023

Gelinliğini seçerken sana ilham vermesi için çok konuşulan, dünyanın en güzel gelinliğini araştırıyorsan senin için en pahalı gelinliklerden, prenses ve kraliçelerin giydiği modellere, filmlerin en beğenilen tasarımlarından, ikonik modellere kadar gelinlik modellerini bir araya getirdik!

en güzel gelinlikler metin

Kraliçe ve Prenses Gelinlikleri

Kraliyet düğünlerinin gösterişi kadar, prenseslerin gelinlikleri de konuşuluyor. Dünyaca ünlü gelinlik tasarımcıları, bu düğünler için tasarım yarışına giriyor. Prenseslerin tercihleri de gelinlik trendlerine etki ediyor. Dilersen kraliyet düğünlerinde tercih edilen ikonik gelinliklere bir göz atalım:

Monaco Prensesi Grace Kelly Gelinlik Modeli

İkonik gelinlikler denince ilk akla gelen Monako Prensesi Grace Kelly’nin gelinliği diyebiliriz. Aktris Grace Kelly, 19 Nisan 1956’da büyük bir törenle Monako Prensi III. Rainier ile evlendi. Grace Kelly'nin gelinliği, yıldızın Hollywood günlerinde bağlı bulunduğu film yapım şirketi olan MGM'in kostüm tasarımcısı Helen Rose’un imzasını taşıyor.

Grace Kelly Gelinlik

Prenses Diana Gelinlik Modeli

Galler Prensi Charles ile 1981’de evlenen Prenses Diana’nın gelinliği de günümüzde hala adından söz ettiren tasarımlardan. Lady Diana gelinlik seçimini 7,5 metre uzunluğunda duvağı olan, Elizabeth ve David Emanuel imzalı modelden yana yaptı.

Prenses Diana Gelinlik

Kate Middleton Gelinlik Modeli

2011 yılında Westminister Abbey'de düzenlenen görkemli kraliyet düğününde, Düşes Kate, Alexander McQueen tasarımı bir gelinlik giydi.

kate middleton gelinlik

Prens William’ın ilk aşkıyla evlendiğini de söyleyelim. İlk aşkıyla evlenen diğer ünlülere de göz atmak istersen şu yazımıza bakabilirsin: Bu Hikayeler Filme Konu Olur: İlk Aşklarıyla Evlenen Ünlüler

Meghan Markle Gelinlik Modeli

Birleşik Krallık Prensi Harry ile gösterişli bir kraliyet düğünü ile evlenen Amerikalı oyuncu Meghan Markle'ın gelinliğini Givenchy markasının kreatif direktörü İngiliz tasarımcı Clara Waighth Keller tasarladı.

meghan markle gelinlik

İkonik Kraliçe Gelinlik Modelleri

Kraliyet gelinlerinden bahsetmişken Kraliçe Elizabeth’in de gelinliğinden de bahsedelim. Kraliçe II. Elizabeth, Kasım 1946’da Prens Phillip’le evlendi. O dönem “prenses” unvanına sahip Kraliçe Elizabeth’in gelinliği 10 bin inci tanesiyle süslüydü. Çiçeklerle süslü duvağı ise 15 metreydi.

kraliçe elizabeth gelinlik

Gelelim Kraliçe Victoria gelinlik modeline… 1840 yılında Prens Albert ile evlenen Victoria gelinlik seçimi ile kraliyetin tabularından birini yıktı. Victoria, düğününde kraliyetlerde yaygın olan kırmızı veya siyah gelinlik yerine bembeyaz, dantelli bir elbise giydi. Bugünkü beyaz gelinlikler ve gelinden başka kimsenin beyaz giymemesi kuralı da onun mirası olarak kabul ediliyor.

kraliçe victoria gelinlik

Evlenirken beyaz gelinlik giymek Victoria’nın mirası. Gelinliğe dair merak ettiğin bunun gibi sorular için şu yazımıza da bakabilirsin: Gelinlikle İlgili Kimseye Soramadığın 10 Soru ve Cevapları

Ünlülerin En Güzel Gelinlikleri

Birçok ünlünün gelinlik seçimi de gelin adaylarına ilham veriyor. Yerli ve yabancı ünlüler arasında gelinlik seçimiyle çok konuşulan, en güzel gelinler ve gelinliklere de yer verelim istedik.

Hazal Kaya Gelinlik Modeli

Ünlü oyuncu Hazal Kaya, kendisi gibi oyuncu sevgilisi Ali Atay ile geçtiğimiz Şubat ayında evlendi. Hazal Kaya düğününde Özgür Masur imzalı sade bir gelinlik giydi.

hazal kaya gelinlik

Fahriye Evcen Gelinlik Modeli

Neslihan Atagül’ün gelinliğine benzerliği nedeniyle çok konuşulan ünlü oyuncu Fahriye Evcen’in gelinliği çok da beğenilmişti. Kendisi gibi oyuncu olan Burak Özçivit ile dünya evine giren Evcen’in Raşit Bağzıbağlı tasarımı gelinliği askılı, göğüs dekolteli ve yarım balık kesimdi.

fahriyye evcen gelinlik

Sinem Kobal Gelinlik Modeli

Ünlülerin tercih ettiği en şık gelinlikler arasında oyuncu Sinem Kobal’ın sade gelinliğini de gösterebiliriz. Koltuk altı dekoltesi ile de dikkat çeken, Tuvana Büyükçınar imzası taşıyan gelinliğin, ünlüler tarafından tercih edilen en zarif gelinlik modellerinden olduğunu da söyleyebiliriz.

sinem kobal gelinlik

Türk ünlülerin en beğenilen gelinlik modellerine göz atmak ister misin? Şu yazımızda bulabilirsin: Bu Modeller Sana İlham Verecek: Ünlülerin Gelinlikleri

Angelina Jolie Gelinlik Modeli

2014 yılında Brad Pitt ile evlenen Angelina Jolie, duvağının üzerinde 6 çocuğunun çizimlerinin yer aldığı bir gelinlik giydi. Versace modaevinden Luigi Massi tarafından tasarlanan Jolie’nin gelinliği, dünyanın en güzel gelinlik modelleri arasındaki yerini aldı.

angelina jolie gelinlik

Kim Kardashian Gelinlik Modeli

2014 yılında Kanye West ile evlenen Kim Kardashian’ın gelinliği hem şıklığı hem de fiyatı ile çok konuşuldu. Ünlü isimlerin tercih ettiği en zarif gelinliklerden olan bu tasarım Givency imzası taşıyor. Fiyatını ise birazdan öğreneceksin. Bunun için okumaya devam et!

Kim Kardashian Gelinlik

Kate Moss Gelinlik Modeli

En ünlü gelinliklerden bahsederken, “cool” tarzıyla ikon haline gelen Kate Moss’a değinmemek olmazdı. 2011 yılında, rockçı Jamie Hince ile evlenen, Moss’un seçimi tam da kendi stilinde, hem özgün hem seksi hem de nostaljik bir tarzdaydı. Moss’un evliliği 4 yıl sürdü ama gelinliği hala konuşuluyor. Eğer dünyanın en güzel gelini, kendi tarzını en iyi yansıtandır dersek, Kate Moss, buna kesinlikle aday diyebiliriz.

alternatif metin

Gelinlik seçerken ünlülerin stilleri sana ilham verebilir ancak vücut tipini de dikkate almalısın. Bunun için şu yazımız sana yardımcı olabilir: Vücut Tipine Uygun Gelinlik Nasıl Seçilir?

Victoria Beckham Gelinlik Modeli

Victoria Caroline ve David Beckham çifti 1999 yılında evlendi. Düğünde Victoria Beckham'ın tercih ettiği Vera Wang imzalı gelinlik hem fiyatı hem de farklı tasarımı ile çok konuşuldu.

alternatif metin

Filmlerin ve Dizilerin En Güzel Gelinlikleri

Gelelim filmlerden aklımıza kazınan en iyi gelinlik modellerine. Kısa, uzun, balık, prenses… İşte filmlerin en çok beğenilen gelinlik modelleri:

Funny Face-Audrey Hepburn Gelinlik Modeli

Stil ikonu Audrey Hepburn, 1957 yapımı Funny Face-Şahane Manzara filminde zarif, prenses kesimli midi bir elbise giydi. İkonik gelinlik arasına giren bu tasarım, Givenchy imzası taşıyor.

audrey hepburn gelinlik

Age of Adaline- Blake Lively

Hollywood’un altın kızı Blake Lively, Age of Adaline-Ölümsüz Aşk filminde saten kumaştan, yakası dantelli, 1930’lara ait vintage gelinlik giydi. Lively’nin gelinliği, Hollywood’un ikonik tasarımları arasındaki yerini aldı.

blake lively gelinlik

Bride Wars- Anne Hathaway ve Kate Hudson Gelinlikleri

İkonik bir düğün filmi olan “Gelinler Savaşı”nda Anna Hathaway ve Kate Hudson’ın giydiği farklı tarzlardaki iki gelinliği, filmlerin en güzel gelinlikleri arasında sayabiliriz. Hathaway’ın balık kesim gelinliği ve Hudson’ın prenses kesimli gelinliği Vera Wang imzası taşıyor.

bride wars gelinlik

Filmlerin ve dizilerin en güzel gelinlerini şu yazımızdan da inceleyebilirsin: Film ve Dizilerin En Güzel Gelinleri

En Pahalı Gelinlik Modelleri ve Fiyatları

Gelelim dünyanın en pahalı gelinliğine… Kim Kardashian’dan Madonna’ya, Victoria Beckham’dan Kate Middleton’a, ünlü isimlerin tercih ettiği gelinlikler, tasarımları kadar fiyatlarıyla da çok konuşuldu. İşte fiyatlarıyla çok konuşulan, dünyanın en pahalı gelinlik modelleri:

  • Grace Kelly: Monaco Prensesi Grace Kelly’nin Helen Rose imzalı gelinliğinden yukarıda bahsetmiştik. Dünyanın en pahalı gelinlikleri arasında yer alan tasarımın fiyatı 60 bin Dolar.

  • Nicky Hilton: Londra'da ünlü Rothschild ailesinin oğlu James Rothschild'la evlenen, Paris Hilton’un kardeşi Nicky Hilton’ın Valentino imzalı gelinliği 77 bin Dolar.

nicky hilton gelinlik

  • Madonna: 1985 yılında Sean Penn ile evlenen pop yıldızı Madonna’nın gelinliğinin fiyatı 81 bin 250 Dolar.

madonna gelinlik

  • Melanie Trump, Victoria Beckham, Jessica Biel: ABD Başkanı Donald Trump’ın eşi Melanie Trump düğününde Dior imzalı, balık kesim bir model tercih etmişti. Victoria Beckham da straplez yaka Vera Wang tasarımı bir gelinlik giymişti. Ünlü oyuncu Jessica Biel’ın seçimi ise Giambattista Valli imzalı pembe gelinlikten yana olmuştu. Bu üç ismin ortak özelliği gelinliklerinin fiyatı. Üç tasarımın maliyeti de 100 bin Dolar.

victoria beckham gelinlik

  • Meghan Markle: Markle’ın kayık yakalı zarif gelinliğinin fiyatı da 135 bin Dolar.

  • Catherine Zeta-Jones: Ünlü oyuncu Catherine Zeta-Jones’un gelinliği de fiyatı ile çok konuşulmuştu. Kendisi gibi oyuncu olan sevgilisi Michael Douglas ile dünya evine giren Jones’un gelinliği Christian Lacroix’e ait ve fiyatı 140 bin Dolar.

Catherine Zeta-Jones gelinlik

  • Mariah Carey: Ünlü şarkıcı Mariah Carey gelinlik seçimini yapmış ancak, nişanlısı James Packer ile düğününü iptal etmişti. Carey’nin gelinliğinin listemizde yer almasının sebebi 250 bin Dolar’lık fiyatı ve gelinliğin hazin sonu. Düğünün iptal edilmesinin ardından ünlü şarkıcının, bu gelinliği klibinde yakması, gelinliğin fiyatından daha çok tartışılmıştı.

Mariah Carey gelinlik

  • Amal Clooney: Sade ve şık seçimleriyle adından çok söz ettiren, ünlü aktör George Clooney’in eşi Amal Clooney’nin gelinliği, zarif tasarımı kadar fiyatıyla da dikkat çekmişti. Oscar De la Renta imzalı tasarımın fiyatı 380 bin Dolar.

amal clooney gelinlik

  • Kate Middleton: Düşes Kate’in, Alexander McQueen imzalı gelinliğinden de az önce bahsetmiştik. Gelelim bu tasarımın fiyatına. İllüzyon yakalı, A kesimli bu gelinliğin maliyeti 434 bin Dolar.

  • Kim Kardashian: Ünlü ismin Kanye West ile evlenirken giydiği Givenchy imzalı tasarım 500 bin Dolar.

  • Victoria Swarovski: Dünya kristal devi Swarovski'nin varisi Victoria Swarovski'nin, yatırımcı sevgilisi Werner Mürz ile evlenirken giydiği kristallerle süslü gelinliği dünyanın en pahalı gelinlikleri arasında ikinci sırada. Ünlü ismin gelinliğinin fiyatı 1 milyon Dolar.

Swarovski gelinlik

  • Angelababy: Çinli Süperstar Angelababy, Huang Xiaoming ise 2015 yılında evlendi. Angelababy'in düğününde giydiği ve beş ayda hazırlanan Dior imzalı gelinliğin, 31 milyon Dolar’lık fiyatı ile dünyanın en pahalı gelinliği olduğunu söyleyebiliriz.

dünyanın en pahalı gelinliği

Dünyanın En Uzun Gelinliği

Dünyanın en uzun gelinliklerini merak edenler için Guinness Rekorlar Kitabı’na giren tasarımdan da bahsedelim. 2017 yılında Fransa Caudry’de üretilen A kesim gelinliğin kuyruğu 8 bin 95 metre. Everest Dağı’nın 8 bin 848 metre yüksekliğe sahip olduğunu hatırlatarak gelinliğin uzunluğu hakkında fikir vermiş olalım. İnşaat şirketi Dynamic Projects’a ait olan tasarımın sadece kuyruğunun dikimi, 15 gönüllünün yardımıyla 2 ayda gerçekleştirilmiş.

en uzun gelinlik

Bonus: En Taşlı ve En Ağır Gelinlik

Yapımı üç yıldan fazla süren, dünyanın en çok taşlı gelinliği, yaklaşık 181 kilo ağırlığında ve 1 milyon taşa sahip. Minnesotalı terzi Gail Be’ye ait olan, göz kamaştırıcı gelinlik, 22 terzinin yardımıyla tamamlanmış.

en ağır gelinlik

Sana ilham vermesi için çok konuşulan, dünyanın en güzel gelinlikleri arasında gösterilen tasarımları bir araya getirdik. Şunu da eklemeden geçmeyelim: Tarzına ve vücuduna en uygun gelinliği seçtiğinde dünyanın en güzel gelini sen de olabilirsin! Bu yüzden şimdi sıra sana uygun gelinliği bulmakta. Şehrindeki gelinlik firmalarının modellerini inceleyerek sana en uygun modeli bulabilirsin. İlgini çeken firmalarla iletişime geçip, fiyat teklifi alabileceğini de unutma!

Gelinlik Firmaları

Tarzına ve bütçene uygun en iyi gelinlik firmaları Düğün.com’da!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Gelinlik firmalarını incele

Bunlar da ilgini çekebilir

Gelinlikçi kategorisindeki diğer yazılara ulaşmak için tıkla!

Vitrindeki Gelinlik Firmaları

Gelinlik kategorisinde öne çıkan firmalara buradan ulaş!

0 Yorum