Las Vegas’ın Göz Kamaştırıcı Işıkları Altında “Evet!”: Günel & Ersin

Bihter Tunç tarafından yazılmıştır.

2:58 dakika

21.03.2024

7 Eylül 2007 akşamında çıkmaya başladığımız dakikalardan tam 5 yıl sonra 7 Eylül 2012’de Ersin’e davetlilerimiz karşısında ‘Evet’ dedim.

Nasıl tanıştınız?

2007 yaz ayında ortak bir arkadaşımızın doğum günü partisinde tanıştık. Kısa bir süre sonra aramızdaki arkadaşlık aşka dönüştü ve 7 Eylül 2007’de flört dönemimiz başlamış oldu.

ersin1

Evlenmeye nasıl karar verdiniz?

Daha ilk günden birlikteliğimizin evlilikle sonuçlanacağını biliyorduk ve flört dönemimiz hep bunun hayaliyle geçti. 2009 yılında eğitim amaçlı gittiğimiz Amerika’da, çıktığımız Las Vegas tatilinde, şehrin ışıltılı ve göz kamaştırıcı ışıkları altında sürpriz bir şekilde aldım evlilik teklifini. Ersin askerden döndükten sonra 10 Mayıs 2012’de nişanlandık (11 Mayıs doğum günüm, o yüzden aldığım en güzel doğum günü hediyesiydi nişanımız). Tanışmamızın beşinci yılında 7 Eylül evlendik. Hatta 7 Eylül 2007 akşamında çıkmaya başladığımız dakikalarda 5 yıl sonra Ersin’e davetlilerimiz karşısında ‘Evet’ dedim.

ersin2

En çok keyif aldığınız hazırlık aşaması hangisiydi?

Mekan seçiminden masadaki çiçek seçimine, yemek menüsünden yabancı misafirlerimiz için İstanbul boğazında tekne gezisine kadar her şeyle ilgilenmek biraz yorucu olsa da güzel anılar bıraktığı kaçınılmaz bir gerçek. Bunun yanı sıra gerçekten eğlenip ve aynı zamanda stres attığımız düğün dansı kurslarımız bu sürecin en güzel anılarından biriydi. ‘Düğün Ve Dans’ by Gizem Müftüoğlu sayesinde o kadar güzel ve eğlenceli geçiyordu ki derslerimiz, yorgunluğumuzu unutup dansı eğlenceye çeviriyorduk hocalarımızla birlikte.

ersin3

Düğün mekanınıza nasıl karar verdiniz?

Aslen Moskovalı olduğumuzdan babam oradan gelecek misafirlerimizin İstanbul manzaralı bir yerde güzel ve unutulmaz bir gece geçirmelerini istedi. Bu en önemli kriterdi; çünkü ailecek İstanbul aşığıyız. Ben hep kır düğünü hayal ettiğimden yeşili bol olan ve aynı zamanda romantik bir yer arayışı içine girdim. Düğün mekanı için elimdeki mekan listesi çok kabarıktı; fakat çok şanslıyız ki evimizin yanında bulunan Adile Sultan Sarayı ilk gittiğimiz yer oldu ve oranın büyüleyici güzelliğinden o kadar çok etkilendik ki Ersin’le başka yerleri görmeye gerek duymadık.

ersin4

Gelelim diğer ayrıntılara…

En sevdiğim renk turuncu olduğundan düğün temamızda bu renge ağırlık verdik. Çiçek, peçetelik, mumlar, davetiye... Düğün temama Modern Osmanlı adını koydum, saray, nikah şekerim ve menü tasarımı bunda en önemli etkendi. Davetiye, nikah şekeri gibi tasarıma dayalı düğün ihtiyaçlarınızı nereden seçtiniz. Davetiyemin şaşaadan ve gösterişten uzak olmasını istedim. ‘Ayşegül Evleniyor’ ile tasarladığımız turuncu renkli davetiyelerimiz tam anlamıyla beni ifade ediyordu. Çocuksu ve romantik! Nikah şekerimizin Osmanlı motiflerinden esintiler taşımasını istiyordum. ‘Miss Soap’un hazırladığı gümüş kaplamalı pembe püsküllü lokumluklar beni benden aldı.

ersin5

Peki ya gelinlik ve damatlık…

Gelinliğimi Moskova’da özel diktirdim. ‘Gabbiana’ adlı bir gelinlik firmasına hayalimdeki gelinliği çizip verdim. Daha sonra gelinliğin üstündeki çiçek motiflerinden askıların eklenmesine kadar kendim karar verdim. Düğünden 1 ay önce ailemle Moskova’daki evimizde tatilde olduğumuzdan gelinlik provalarıma da rahatça katılmış oldum ve toplam 3 haftada hayalimdeki gelinlik elime ulaşmış oldu. Damatlık seçimimizi de Sarar’dan yana kullandık. Klasik siyah damatlık değil de bana daha çok uyum sağlaması için Ersin’le beyaz damatlıkta karar kıldık. İstediği damatlığa Ersin düğünden kısa süre önce kavuşmuş oldu.

las vegas’ın göz kamaştırıcı işıkları altında “evet!”: günel & ersin

Kutlamalarınız esnasında geleneksel veya size özel bir şeyler gerçekleşti mi?

Düğünde ilk dansımızın yanı sıra, oryantal dans gösterisi ve arkadaşlarla olan sürpriz dansımız vardı. Gizem Müftüoğlu sayesinde danslarımızı eksiksiz bir şekilde tamamlayıp misafirlerimizden tam not aldık. Herkes hayran kalmıştı yakın dostlarımızla yapılan sürpriz dansımıza. Bunun yanı sıra yabancı misafirlerimiz için Türk kültürünü tanıtmak amacıyla Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait folklor gösterisi ile oryantal dans gösterisi yer aldı. Oryantal dans gösterisi sırasında bir anda benim piste çıkıp küçük oryantal dansı yapmam da herkesi çok eğlendirmişti. O an için uzun gelinliğimi çıkarıp mini gelinlik giydim ve böylece hem oryantali hem de sürpriz dansı çok rahatça tamamladım. Klasik düğün anlayışından biraz uzakta eğlence ve gösterilerle dolu bir düğündü. Tabii ki Kafkas kökenli (Ahıskalı) olduğumuzdan akrabalarımızın pistte sergilediği danslar herkesi büyülemişti.

ersin7

Düğün günü komik bir olay geçti mi başınızdan?

Aslında düğün esnasında yüzümdeki gülümseme bir an olsun kaybolmadı. Ama beni ve misafirleri kahkahaya boğan olay nikah esnasında oldu. Nikah memuru bizi daha karı koca ilan etmeden dakikalar önce benim ısrarla evlilik cüzdanını nikah memurunun elinden istemem gerçekten komikti.

ersin8

Ve balayı…

Balayımızı Maldivlerde geçirdik. Çok güzel bir adada okyanusun ortasında yapılan bu balayı tatili geçirdiğim en güzel tatildi.

ersin9

Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul

Bunlar da ilgini çekebilir

Diğer makaleleri de görüntüleyin

1 Yorum

zerrin

Düğün Tarihi: 24.10.2014


teklifin edildiği yer dğün mekanı balayı lokasyonu mükemmel seçimler gerçekten mutluluklar