Düğününüz İçin Kendin Yap Önerileri

Bihter Tunç tarafından yazılmıştır.

3:20 dakika

17.12.2020

Hayatınızın bu en özel gününe kendi dokunuşlarınızla anlam katmak ve geceye damganızı vurmak istemez misiniz? “İsteriz ama nasıl?” dediğinizi duyar gibiyiz. Kolları sıvayın ve bazı şeyleri “kendiniz yapmaya” hazırlanın!

Dokunuşa Kendinizden Başlayın

Kendi ellerinizle yapabileceklerinizin başında, gelin saç modelleri arasından seçeceğiniz bir örneği hayata geçirmek geliyor. Nasıl mı? Aşağıda gördüğünüz gibi elinize saçınızdan iki cm kalınlığında bir parça alın ve sonuna kadar sıkıca bükün. Büktüğünüz tutamın ucundan ince birkaç teli tutun ve geri kalanını tepeye kadar ittirip bir halka oluşturun. Elinizde kalan ince tutamla oluşturduğunuz halkayı sıkıca sarın ve firkete ile görünmeyecek bir yerinden tutturun. Saçınızın geri kalan tutumalar için de aynı işlemi yaparak, oluşan bu halka şeklindeki lüleleri, saçınızı ayırmayı tercih ettiğiniz yöne doğru biriktirin. En son da saçınızın önünde kalan daha kısa bir tutamı hafif bir şekilde döndürerek halkaların altına gevşekçe tutturun. Bu işlemi yapmak için en fazla bir tane arkadaşınıza ihtiyacınız olacaktır. Son derece doğal ama hoş bir görüntü sergileyen gelin saçı ile herkesi kendinize hayran bırakacaksanız. Böylece balayında kendi saç ve makyajınızı kendiniz yapmak için de sıkı bir deneyim yaşamış olacağınıza şüphe yok!

kendinyap_sac

Tropikal Bir Dekorasyon Örneği

Dilerseniz düğün organizasyonunuza da kendi ellerinizle bir hoşluk ve farklılık katabilirsiniz. Davetlilerinizi, düğün dekorasyonunda en az bal kabağı ve nar kadar yaratıcı bir detay olan ananasla şaşırtmaya ne dersiniz? İhtiyaç listesi:

Dilediğiniz sayıda ananas

Ananasın içerisine girecek şekilde mika bir bardak

Aşağıda gördüğünüz şekilde bir sünger

Bıçak, makas ve çeşitli renklerde çiçekler.

Öncelikle ananası yapraklı kısmı gidecek şekilde üzerinden kesin. Daha sonra elinizdeki mika bardağın içerisine girebileceği şekilde, kabak oyuyormuş gibi tam ortasında bir delik açın ve içini çıkartın. Önce süngeri köşelerinden keserek bardağın içerisine yerleştirin, sonra bardağı ananasın içerisine yerleştirin ve su dökerek ıslatın. En son aldığınız çiçekleri de bardağın içine koyarak yarattığınız esere bir bakın.

kendinyap_dekorasyon

Anılarda Rengarenk Yer Edin

Düğününüzün anı hediyesine kendi emeğinizi katıp, sevdiklerinizi mutlu edebilir ve onlara her zaman kullanacakları bir bardak altlığı armağan edebilirsiniz. İhtiyaç listeniz çok basit:

Dilediğiniz renklerde keçe parçaları

Renkli iplikler

İğne ve makas

Önce büyük bir bardak ya da pergel yardımıyla renkli bir keçenin üzerine yuvarlak çizin. Bu çizgilere sadık kalacak şekilde yuvarlak iki tane parça kesin. Aynı renkten devam ederek aşağıda gördüğünüz gibi sekiz parça minik üçgenler kesin. Bu üçgen parçalardan 3 tanesini koni şeklinde kıvırarak minik kesiklerle delikler açın. Daha sonra beyaz renkli keçeden, çapı biraz önce kestiğinizden daha küçük olacak şekilde bir yuvarlak parça daha kesin. İlk kestiğiniz iki renkli keçeyi üst üste gelecek şekilde koyun. Sonra üzerlerine beyaz keçeden kestiğiniz yuvarlak parçayı da koyun. Son olarak minik üçgenleri beyaz parçanın üzerine sırayla dizin. Bütün bu parçaları toplu iğnelerle tutturup sabitledikten sonra iğne ve iplikle teyelleyerek dikin. Görebileceğiniz en şirin bardak altlığınız hazır.

kendinyap_ani

Gelin Buketiniz Sadece Size Özel Olsun

Eşine az rastlanır gelin buketi fikirleri yedekte duradursun, kendi ellerinizle yapacağınız bir gelin çiçeği için önce, renkleri sizin tercihinize bırakarak, ihtiyaç listesinden başlayalım:

1 makara kurdele,

1 makara hasır ip,

İnce bakır tel,

Birkaç tane mantar pano iğnesi

Kesici alet.

Buketinizde hangi çiçekler yer alsın istiyorsanız sapları eşit hizada bir araya getirilecek şekilde düzenleyin. Dilerseniz aşağıda gördüğünüz gibi ortanca da tercih edebilirsiniz. Bir araya getirdiğiniz dalların boyunu isteğinize göre ayarlayarak alttan kesin. Bakır tel yardımıyla dalları baştan, ortadan ve sondan olmak üzere sabitleyin. Daha sonra kurdelenin bir ucunu buketin üst tarafına pano iğnesi ile tutturup, buketin tamamını sarmaya başlayın. Malzeme bitene kadar sarıp diğer ucunu da yine baş tarafa iğne ile sabitleyin. Hasır ipinizin bir ucunu minik bir kanca ile buketin üst tarafına sabitleyip, yine tüm makarayı gelişigüzel bir şekilde bukete sarın. Yapması kolay olduğu kadar çok hoş da görünen gelin buketiniz kullanıma hazır.

kendinyap_cicek

Ellerinizle Nefis Bir Punch Hazırlayın

Düğününüzde kendi ellerinizle enfes bir punch yapıp davetlilerinizin ağzını tatlandırmaya ne dersiniz? Önce ihtiyacınız olacak malzemeleri sayalım:

70 cl votka,

140 cl kırmızı şarap,

2 litre portakal suyu,

1 su bardağı şeker,

Portakal, elma,

Lime ya da limon,

Kabuk tarçın, karanfil,

Az miktarda taze zencefil.

Bütün sıvıları ve şekeri bir gece önceden büyük bir kaba döküp karıştırın. İçine kabuk tarçın, karanfil, portakal kabukları ve yarısını küp küp doğradığınız meyveleri atın. Bir gece bekletin. Ertesi gün bir önceki geceden kalan meyve küplerini süzerek içerisinden alın. Bir miktar taze zencefili rendeleyerek, kalan meyveleri de küp küp doğrayarak karışıma ekleyin. İşte İspanyol usulü punch, sangria hazır. Bir punch kasesinde kepçe ile sunabilirsiniz.

kendinyap_punch

Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul

Bunlar da ilgini çekebilir

Diğer makaleleri de görüntüleyin

2 Yorum

Emine Gulistan

Düğün Tarihi: 08.10.2013


Cok guzel ayrintilar,cok yaratici olmus..begendim...

Düğün.com

Düğün.com
Güzel yorumlarınız için teşekkürler Emine Hanım :)


gülfem

Düğün Tarihi: 22.10.2014


o ananası odama istiyorumm :D