A'dan Z'ye Otel Düğünü Rehberi

Düğün.com tarafından yazılmıştır.

1:40 dakika

15.06.2021

Otel düğününün tüm avantajlarını gözden geçirdiniz ve otelde düğün yapmaya karar verdiniz. Şimdiyse sıra düğünlerin en ağırbaşlısı olan otel düğününün nasıl üstesinden geleceğinize geldi. Dikkat etmeniz gerekenler ve uzmanının ağzından bir otel düğünü günü örneği burada!

Bize Kaça Patlar

Otelde düğün ne kadar? diye merak ediyorsanız, maliyeti konusunda net bir rakam vermek zor; ancak değişkenler belli. Düğün.com’u kullanın, davetli sayınızı, düğün yapacağınız şehri belirleyin ve bulunduğunuz şehirdeki düğün mekanları arasından otel düğünlerini seçip inceleyin: İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Bursa.

a'dan z'ye otel düğünü rehberi

Gelin ve Damadın Tarzı

Balo salonlarında, bahçelerde ve havuzbaşlarında; yani otellerin sunduğu tüm düğün mekanlarında kıyafet kodu asil-şıklıktır. Kadınların tuvaletle, erkeklerin de tercihen smokinle katılacakları otel düğünlerinde başrolü oynayan gelinden beklenti büyük olur. Bu beklentiyi karşılamak ve gecenin kraliçesi olmak için tarzınıza uygun gelinliği bulmanız zor olmayacak. Ancak sadece gelinliğe odaklanmak ve damadı gözardı etmek hata olur. Bir çift olarak hayata adımınızı attığınız bu ilk anda damatlıkla gelinlikte uyumu yakalamak davetlilerinizi büyülemenizi sağlayacak.

a'dan z'ye otel düğünü rehberi

Dekorasyon İpuçları

Otel düğünleri davetlilerin şıklıkta yarıştıkları düğünlerdir. Bu şıklığı göz alıcı bir dekorasyonla taçlandırın. Dekorasyonda kaliteli bir şıklık için zıt dokular ve renkler ustaca kombinlenmeli. Örneğin masa örtülerinin asil kadifesiyle kristal şamdanların ışıltısı ya da gümüş renkli tiffany sandalyelere iliştirilen siyah kurdelelerin ne kadar şık göründüğüne siz de şaşacaksınız. Benzer bir kontrastı mekanın ışıklandırmasında da kullanabilir, örneğin koyu morla yaprak yeşilini beraber kullanıp mekanın ambiansına eşsiz bir hava katabilirsiniz.

a'dan z'ye otel düğünü rehberi

Ya Müzikler?

Otelde yapacağınız düğünü yaylı sazların eşlik ettiği zarif bir kokteyl eşliğinde açın. Bu kokteyl, davetlilerin kaynaşmasına hizmet edecek. Ardından eşinizle birlikte seçeceğiniz asil bir giriş müziği eşliğinde düğüne katılın. Otel düğünleri, salon dansları için idealdir; düğün müziklerinizin seçiminiz yaparken bunu unutmayın. İlk dansınız için özel ders alabilir ve ağırbaşlı bir valsle davetlilerinizi büyüleyebilirsiniz. Düğünün geri kalanında ise davetlileri yormadan eğlendirmeye, eşli danslarda yeteneklerini sergilemeye teşvik edecek müziklerle devam edin. Kurtlarını dökmeyi başaramayan gençler içinse otelin farklı bir mekanında after partie devam etmek cazip bir seçenek.

a'dan z'ye otel düğünü rehberi

Salon Pastası

Düğün pastanızı iç rahatlığıyla teslim edebileceğiniz büyük bir soğutucu olacağından emin olarak, otel düğününüz için çok katlı gerçek bir pasta seçebilirsiniz. Davetlilerinizin oturma düzenini göz önünde bulundurun; eğer masalarınız yuvarlaksa yuvarlak katlardan oluşan bir pasta; eğer kare ya da dikdörtgense kare katlarsan oluşan bir pasta seçmelisiniz. Düğün pastanızı seçerken mutlaka bilmeniz gerekenleri kulağınıza küpe etmeyi de unutmayın.

Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul

Bunlar da ilgini çekebilir

Diğer makaleleri de görüntüleyin

2 Yorum

gül yarasır

Düğün Tarihi: 14.10.2014


bizde otel düğününü seçtik bir avantajıda şehir dışından gelen misafirlerin konaklama sıkıntısı kalmıyor


emine duruş

Düğün Tarihi: 14.10.2014


teşekkürler güzel bir makale olmuş otellerin kapalı salonları çok basık olabiliyor iyi seçim yapmak gerek