Gelin Saçı ve Makyajını Seçmene Yardım Edecek İpuçları

Belgin Yetiş tarafından yazılmıştır.

4:47 dakika

06.03.2024

Kusursuz bir gelin olabilmek için gelin saçı ve makyajına ayrı bir önem vermen, seni anlayabilecek doğru kişilerle çalışman gerekiyor. Peki düğününde göz alıcı görünmek için nelere dikkat etmelisin?

gelin saçı ve makyajı

Gelin Saçına Nasıl Karar Vereceksin?

İstediğin gelin saçı modeline düğününe yaklaşık 3-4 ay kala karar verirsen, kuaförünün ya da saç tasarımcının, o modeli senin saçında yapamayız gibi itirazlarının da büyük ölçüde önüne geçmiş olursun. Çünkü ona göre saçlarının rengini, boyutunu, şeklini aylar öncesinden oturtabilirsin.

Gelinliğine uygun saç aksesuarı ya da duvağını saç modeline karar verdikten sonra seçmek iyi bir yöntem olabilir. Böylece duvak ya da saç aksesuarı nedeniyle istemediğin bir saç modelini yaptırmak zorunda kalmazsın. Bu arada saçını emanet edeceğin profesyonel ellerden, düğününden 1-2 hafta öncesine prova günü almanda fayda var.

gelin saçı ve makyajını seçmene yardım edecek i̇puçları

Şu videomuzda da işini kolaylaştıracak önerilerimiz var. Bakmadan geçme:

Gelin saçına karar verirken neler yapman gerektiğini tek tek ele alalım:

Yüz Şekline Göre Gelin Saçı Seçimi

Öncelikle oval, yuvarlak, kalp, uzun(dikdörtgen) ve kare yüz şekillerinden hangisine yakınsın bunu tespit ederek işe başlayabilirsin.

● Yüzünün uzunluğu genişliğinden daha fazla olan oval yüz tipine sahip gelin adayları, yüz hatlarını ortaya çıkaracak tüm saç modellerini tercih edebilir. Topuz, atkuyruğu, açık, yarım toplu. İstedikleri modelleri yaptırmakta özgürler.

● Yüzünün genişliği ve uzunluğu birbirine eşit olan yuvarlak yüz tipine sahip adayların yapması gereken ise şu: Yanaklar dolgun, elmacık kemikleri belirsiz olduğu için, yüz hattını dairesellikten kurtarıp, ovale yaklaşacak seçimlerde bulunmak. Mesela, dağınık toplanıp, önlerden birer tutam bırakılmış saç hoş bir seçim olacaktır.

gelin saçı ve makyajını seçmene yardım edecek i̇puçları

● Yüzünün alt kısmı dar üst kısmı geniş forma sahip kalp yüz tipindekiler, sıkıca geriye doğru taranmış saç modelleri yerine, tepeden bombeli topuz yaptırabilir.

● Yüzünün uzunluğu ve genişliği birbirine eşit ve köşeli olanlar, kare yüz tipine sahiptir. Belirgin ve sert yüz ifadesini yumuşatarak, oval hatlara yaklaşabilmek için katlı kesimler bu gelin adaylarına uygun bir seçenek olabilir. Bukleler, iri dalgalar dairesel bir etki yaratacağından, tercih edilebilir.

● Yüzünün uzunluğu genişliğinden fazla olan dikdörtgen yüz tipine sahip gelin adayları, yüzlerini olduğundan daha kısa göstermeli, yanlara doğru hacim kazanan saç modellerine yönelmeli. Kahküllü gelin saçı modelleri de alnı geniş dikdörtgen yüz şekline sahip gelinler için ideal. Bu gelin adayları ensede dağınık topuz, açık dalgalı salaş gelin saçı modellerini tercih edebilirler.

Gelinliğine Göre Gelin Saçı Seçimi

Gelinliğine göre gelin saçına karar verirken ilk bakman gereken yer, gelinliğinin yakası olmalı. Bilmelisin ki çok çeşitli gelinlik yaka tipleri var. Bunlar: Straplez, V, kayık, bisiklet, illüzyon, hakim, halter, tek omuz. Öncelikle gelinliğinin yaka tipini belirlemekle işe koyul. Daha sonra da şu önerilerimize kulak ver:

  • Straplez yaka gelinlik modelleri ise; neredeyse tüm saç modellerini yaptırabilirsin. Çünkü göğüs kısmını sıkıca saran bu tarz gelinlikler, göğüs üstünü, omuzları ve kolları açıkta bırakır. Bu da saçlarını açık bırakmana ya da toplu kullanmana olanak sağlar. Omuzlarını ön plana çıkarmak istersen, saçlarına iri dalgalı bir form verdirip, yarım toplu gelin saçı modellerinden yaptırabilirsin.

  • Kayık yaka gelinlik modelleri, boyna ve yine omuzlara vurgu yapan gelinliklerdir. Bu nedenle tavsiyemiz, saçlarını açık bırakmaman ve hoş bir ense topuzu yaptırarak, zarafetini katlaman yönünde.

Birbirinden şık sade topuz modellerine göz atmak istersen şu galerimize bakabilirsin: Sade Topuz Modelleri

gelin saçı ve makyajını seçmene yardım edecek i̇puçları
  • Bisiklet, hakim ve halter yaka gelinlikler, yakanı tamamen kapadıkları için, bu modellere en çok balerin topuzu ya da sıkı toplanmış atkuyruğu modelleri yakışacaktır.

  • V yaka gelinliklerde saç modeli tercihi, göğüs dekoltesine ne kadar vurgu yapmak istediğinle alakalıdır. Eğer dekolteyi ön plana çıkarmak istiyorsan saçlarını dağınık topuz yaptırabilir, daha masum bir görüntü tercih ediyorsan da saçlarını öne düşürebileceğin açık saç modellerini tercih edebilirsin.

  • Sırt dekolteli bir gelinlik tercihinde bulunduysan, zarif dekolteni kapamak için topuz saç modellerine yönelmelisin. Vintage tarzda konsept bir gelinlik giyeceksen, saç modelinde olduğu kadar saç aksesuarlarında da aynı havayı yansıtabilirsin.

Gelinliğin ne kadar gösterişli ise gelin saçında daha sade modeller ve daha sakin aksesuarlar kullanmanı özellikle tavsiye ediyoruz. Ayrıca saç modelini seçerken gelinliğin dışında düğün mekanını, kendi tarzını ve düğünün konseptini de göz önünde bulundurmanda fayda var.

Bir ufak tavsiye daha: Gelin saçı provasına giderken, gelinliğinin yakasına benzeyen beyaz bir t-shirt giyersen, aşağı yukarı modelin saçınla nasıl duracağını önceden görebilirsin.

Ünlü isimlerin tercih ettiği gelin saçı modellerinden de ilham alabilirsin. Bunun için şu yazımıza göz atabilirsin: Her Biri Göz Alıyor: Ünlülerin Gelin Saçı Modelleri

Gelin Makyajına Nasıl Karar Vereceksin?

Ne tarz bir gelin makyajı yaptıracağını da tıpkı saçın gibi provada netleştirebilirsin. Peki gelin makyajını nasıl seçeceksin?

Öncelikle yüz tipin, ten ve göz rengin, göz şeklin, gelinliğinin modeli, düğününü yapacağın mevsim gelin makyajına karar verirken dikkat etmen gereken şeyler.

gelin saçı ve makyajını seçmene yardım edecek i̇puçları

Makyözünün senin cilt tonuna ve yapısına uygun, güvenilir markaların makyaj ürünlerini kullandığından emin ol. Profesyonel gelin makyajı öncesinde cildini makyaja hazırlamak ve yüzünün makyajı tutuculuğunu artırmak için bir baz uygulanır. Daha sonra kapatıcı ve aydınlatıcı ürünler ile yüzüne kontür işlemi uygulanır.

Bazı makyaj teknikleri ile yüzünde hoşuna gitmeyen kusurları gizleyebilir, daha etkileyici bir görünüme kavuşabilirsin. Mesela, küçük gözlere sahipsen ve daha büyük görünmelerini istiyorsan, göz pınarlarına ışıltılı bir far ve göz kapağına açık tonlarda bir far uygulatmalı, göz kapaklarına ince bir eyeliner çektirmelisin. Maskarayı sadece üst kirpiklere değil, alt kirpiklere de sürmek gözlerinin daha iri görünmesini sağlayacak.

gelin saçı ve makyajını seçmene yardım edecek i̇puçları

Ten ve göz rengine göre gelin makyajı seçimine dair daha fazla detaya şu yazımızdan ulaşabilirsin: Ten ve Göz Rengine Göre Gelin Makyajı

Çok sade bir gelinlik tercih edeceksen, makyajının biraz daha dikkat çekici olmasını sağlayabilirsin. Mesela kalın dudaklara sahipsen kırmızı bir ruj bu etkiyi kolayca yaratacaktır. Sıcakların kendini yoğun şekilde hissettirdiği bir yaz günü evleneceksen, kullandığın makyaj malzemelerinin özellikleri önem taşıyacak. Mesela silikon içeren baz kullanmak yerine su bazlı baz kullanmalı, ağır fondötenler yerine de daha hafif içerikli, güneş koruyucu özellikteki BB ve CC kremleri tercih etmelisin. Böylece cildinin daha az parlama yapar ve daha kolay nefes alır.

Bu pratik bilgilerden sonra kuaför ve makyaj uzmanını bulalım mı? Düğün.com’da yüzlerce profesyonel gelin saçı ve makyajı uzmanı o özel geceye hazırlamak için seni bekliyor. İl ve ilçeni seçip, sana en yakın firmaları kolayca listeleyebilirsin. Firmaların profil sayfalarını inceleyerek, verdikleri hizmetlerin detaylarını, fiyat aralıklarını, adreslerini öğrenebilir, her bir firmadan oturduğun yerden fiyat teklifleri alabilirsin.

Kuaför işi de tamam olduğuna göre şimdi artık ufak ufak detaylara inebiliriz. Düğün davetiyesi ile devam edelim.

gelin saçı ve makyajını seçmene yardım edecek i̇puçları

Kuaför ve Güzellik Salonları

Şehrindeki en iyi gelin saçı ve makyaj uzmanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Saç ve makyaj uzmanını bul

Bunlar da ilgini çekebilir

Gelin Saçı ve Makyajı kategorisindeki diğer yazılara ulaşmak için tıkla!

Vitrindeki Gelin Saçı ve Makyajı Firmaları

Gelin Saçı ve Makyajı kategorisinde öne çıkan firmalara buradan ulaş!

0 Yorum