Kumsal Düğünü Hakkında Bilmen Gereken Her Şey

Belgin Yetiş tarafından yazılmıştır.

8:35 dakika

04.11.2023

Kumsal düğünlerinin bende yeri ayrı. Bir kere tatil ile özdeşleştirdiğim deniz-kum-gökyüzü üçlüsü, düğün ile yan yana gelince bence ortaya çok şenlikli bir şey çıkıyor. İşte sırf bu yüzden bile araştırmaya değer. Öyleyse hadi gel kumsal düğünlerini yakın markaja alalım:

Yeni evlenecek çiftler arasında son zamanlarda kiminle konuşsam kumsal düğünü yapmak istediğini söylüyor. Pek çok kişinin hayallerini süsleyen sahil düğünleri ünlüler tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Mesela Beren Saat ve Kenan Doğulu çiftinin Malibu Sahili’nde gerçekleşen o eşsiz düğününden kareler senin de gözlerinin önünde hala değil mi? Oyuncu Jessica Biel ile şarkıcı Justin Timberlake ve Victoria’s Secret meleği Isabeli Fontana ile yine şarkıcı Diego Ferrero da birbirlerine kumsalda “Evet” diyen ünlüler arasında.

kumsal düğünü

Bilmem hatırlar mısın; birkaç yıl önce yayınlanan Medcezir dizisinin final bölümünde Serenay Sarıkaya ile Çağatay Ulusoy tarafından canlandırılan "Yaman ile Mira" da akıllardan silinmeyen bir kumsal düğünü ile evlenmişti. Kurgu bile olsa, ne kadar harika görünüyorlar öyle değil mi?

kumsal düğünü hakkında bilmen gereken her şey

Kumsal Düğünü Mekanları

Bana sorarsan, böyle bir düğünde mekan olarak en iyi seçeneklerden biri, senin ya da bir yakınının sahilde bulunan yazlık evi olabilir. Böylece mekan için bütçende ekstra pay ayırmak zorunda kalmazsın. Ancak unutmamalısın ki halka açık plajda düğün gerçekleştireceksen belediyeden özel izin almak gerekiyor. Ayrıca sahilde nikah konsepti oluşturabilen birçok organizasyon firması da bulunuyor.

Düğününü beach party şeklinde planladıysan, daveti gündüz verebilirsin. Kumsalda nikah kıyılacak ise töreni gün batımı saatlerine denk getirmeni öneririm. Eğer müstakbel eşin ile yıldızların altında üzerinde uçuş uçuş gelinlik ile dans edebileceğiniz romantik bir atmosferde evlenmek istiyorsan gece düğünü yapmak, mükemmel bir tercih olacak. Her iki türlü de sahilde nikah organizasyonu düzenlediğinde gönlünce eğlenebileceksin.

Ancak bu durumda konuklarının gece nerede konaklayacağını da planlamalısın. Eğer yazlık ev seçeneğin yoksa İstanbul’da ya da Ege ve Akdeniz kıyılarında yer alan oteller, restoranlar, sosyal tesisler, kulüp ve davet alanlarını değerlendirebilirsin. Önünde mini iskelesi olan bir mekan seçersen, tekne ile düğüne gelerek, konuklarını şaşırtabilirsin.

kumsal düğün mekanları

İstanbul'da evlenecek çiftler için mekan önerilerimiz var: İstanbul’da Kumsal Düğünü Yapılan En Güzel Mekanlar ve Fiyatları

Türkiye’de Kumsal Düğünü Yapılabilecek 10 Plaj

Kumsal düğünü henüz çok yaygın olmasa da üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, harika plajlar var. İşte Türkiye’de kumsal düğünü yapabileceğin birbirinden harika 10 plaj:

  • Ünye Plajı - Ordu
  • Kapuz Plajı - Zonguldak
  • Kilyos Plajı - İstanbul
  • Sulubahçe Koyu - Bozcaada
  • Sarımsaklı Plajı - Balıkesir
  • Ilıca Plajı - İzmir
  • Çalış Plajı - Muğla
  • Konyaaltı Plajı - Antalya
  • Kızkalesi Plajı - Mersin
  • Karaağaç Plajı - İskenderun
kumsal düğünü için plaj

Kumsal Düğünü Gelinlik Modelleri

Kumsal gelinliği seçerken ortamın doğallığından dolayı içerisinde en rahat edeceğin ve sade görüntüsü ile ön plana çıkacak modellere yönelmeni öneriyorum. Dar korseler ve tarlatan ile kumların üzerinde yürüdüğünü bir düşünsene! Unutma ki abartılı seçimlerden kaçınarak, atmosfere ve konsepte uygun, tarlatansız gelinlikler arasından tercihlerde bulunmalısın.

kumsal düğünü gelinlikleri

Sahil gelinlikleri genellikle düz kesim gelinlik modelleri arasından seçilir. Prenses ile A kesim gibi kabarık ve balık kesim gelinlikler, plajda sana rahat hareket etme imkanı tanımayacaktır. Kumsal düğünü elbiseleri, efil efil olmaları ile bilinir.

Özellikle gündüz düğünlerine derin transparan sırt dekolteli gelinlikleri ya da uçuşan kumaştan hazırlanmış midi boy plaj gelinliği senin için hoş bir tercih olabilir. Kumsalda uçuş uçuş görünüm için seçeneklerini biliyorsun:

kumsal düğünü gelinlikleri

Kumsal Düğünü Saç ve Makyaj Nasıl Olmalı?

Plaj düğünlerine sence de uğraşılmamış gibi görünen, doğal saçlar çok yakışmıyor mu? Eğer saçların uzunsa ve sırt dekolteli, önü kapalı olmayan bir gelinlik tercihinde bulunduysan, saçlarını açık kullanmanı öneriyorum. Salaş bir şekilde toplanmış ya da örülmüş saç modellerinin de kumsal düğünleri için uygun bir tercih olduğunu hemen belirtmeliyim. Sahil düğününde sen de birçok gelin adayı gibi duvak yerine saç aksesuarlarına yönelebilirsin. Tıpkı Beren Saat’in düğününde taktığı o büyük, beyaz şapka gibi bir aksesuar kullanmaya ne dersin? Yine geniş el yapımı ya da hasır plaj şapkaları da diğer seçeneklerin arasında. Çiçekli, boncuklu ya da küçük taşlı taçları, saç bantlarını, boncuklu alınlıkları, denizyıldızlarıyla süslenmiş saç taraklarını, saça dolanan saç aksesuarlarını duvağa alternatif olarak kullanabilirsin.

kumsal düğünü hakkında bilmen gereken her şey

Böyle bir düğünde makyajında da abartıdan kaçınman gerektiğini hemen belirtmeliyim. Ağır bir makyaj ambiyansla tezat oluşturur. Kat kat sürülmüş fondöten sıcakta seni rahatsız edecek, ayrıca sık sık terleyeceğin için kötü bir görüntü oluşturacaktır. Fondöten yerine seni güneşten koruyup, yüz rengini dengeleyen BB kremleri tercih edebilirsin. Bunun yanı sıra kapatıcılar en büyük kurtarıcın olacak. Makyajında yüzüne parlak ve taze bir görüntü katacak soft tonları tercih etmeni öneririm. Özellikle açık tenliysen şeftali tonlarında allık, toprak tonlarında farlar ve pembe ruj ile mükemmel bir gelin olacağına eminim.

Ayakkabı Seçimini Nasıl Yapmalısın?

Plaj düğünü yapacaksan, bir kere düğünde topuklu ayakkabı giyme hayalini rafa kaldırman gerekiyor. Buradan kısa boylu gelin adaylarına sesleniyorum: Plaj düğünü yapmaktan ya hemen şimdi vazgeç ya da topuklu ayakkabıları unut. Elbette şaka yapıyorum, plaj düğününden vazgeçmek zorunda değilsin. Ancak illa topuklu ayakkabı giymek istiyorsan, organizasyon şirketine, sert zeminden bir yürüme yolu ve dans pisti hazırlatabilirsin.

kumsal düğünü hakkında bilmen gereken her şey

Ayakkabı seçimini de mümkün olduğunca platform ya da kalın topuktan yana yapmanı öneriyorum. Bunun yanı sıra sahil düğünlerinde en çok tercih edilen modeller, taşlı sandaletler, babetler, pisi pisilerdir. Hatta çoğu düğünde ayakkabı yerine yalın ayak dolaşıldığını da görebilirsin. Ancak kim ne derse desin ben oyumu, kumsal düğünlerine en çok yakışan dantelli, taşlı ya da boncuklu olarak tasarlanabilen ayak şahmeranlarından yana kullanıyorum.

kumsal düğünü hakkında bilmen gereken her şey

Kumsal Düğünü İçin Damatlık Seçimi

Gelinler efil efil rahat gelinlikler giyecek de damatlar sıcağın altında kalın takım elbiseleri içinde pişecek mi? Elbette hayır. Damat adayları da tıpkı gelinler gibi rahatlığı ön planda tutacak tercihlerde bulunarak, keten ve pamuklu takımlara yönelebilir. Kumsal düğünlerinde damatlara en çok yakıştırdığım renkler bej ve mavi. Bej bir takım içerisine buz mavisi ya da beyaz bir gömlek giymek mükemmel bir seçim olacaktır. Aksesuar kullanmak isteyen beyler de, gelin çiçeği ile uyumlu bir yaka çiçeği takabilirler. Takım elbise tercih etmeyen damat adayları keten ya da kanvas pantolon üzerine keten gömlek giyebilir, aksesuar olarak da papyon ve pantolon askısı kullanabilirler. Şıklığı rahatlıkla buluşturmak isteyen beyler için bir diğer kombin önerim ise beyaz takım içerisine, mavi pötikareli bir gömlek giymeleri. Ayakkabı tercihi olarak loafer iyi bir seçenek olabilir.

kumsal düğünü hakkında bilmen gereken her şey

Sahil Düğünü Dekorasyon Fikirleri

Düğününün dekorasyonunu kendin yapmayacaksan ya da mekana bırakmayacaksan, bir organizasyon şirketi ile anlaşman gerekecek. Sahilde düğün organizasyonu konusunda destek alacağın profesyonellerle görüşmeden önce düğününün konseptini belirlemen ve hayalindeki düğünü şirkete doğru anlatman çok önemli. İstersen düğün dekorasyonunda neler yapılabilir, birlikte bakalım:

kumsal düğünü hakkında bilmen gereken her şey

Mekanın dekorasyonuna, oturma düzeninin nasıl olacağına karar vererek başlayabilirsin. Masa düzeninde mi oturulacak, konuklar kokteyl masalarının etrafında mı toplanacak ya da yerlere minderler mi serilecek, buna karar vermeye çalış. Masa düzeni istiyorsan, altında nikah kıyılacak özel çardak ya da kemer ile davetlilerin sandalyeleri denize bakacak şekilde yerleştirilmeli. Eğer minderlerde oturulacaksa, ateş etrafında bir yerleşim planı oluşturarak, rahat minderlerin önlerine ikramlar için küçük sehpalar konulabilir.

Belirlediğin düğün temasına göre, masa ve sandalye süslemelerinde uyumu yakalamaya dikkat etmelisin. Mesela deniz temalı bir düğünde sandalyeler, tüller ve denizyıldızları ile süslenirken, masa üstlerinde yer alan vazolar içerisinde de aynı tonlardaki aksesuarlar kullanılabilir. Vazoların içerisine büyük beyaz çiçeklerin yanı sıra, deniz kabukları, deniz kumları, denizyıldızları, beyaz çakıl taşları da eklemek hoş bir efekt yaratacaktır. Gelin-damat yolu ve altında nikah kıyılacak kemerin süslemesinde tül, kalın kurdele, şifon gibi detaylara ve büyük çiçeklere yer vermek, ortamı bir anda masalsı bir havaya sokacaktır. Gece düğünü yapacaksan, aydınlatmaya da önem vermeni öneririm. Kumların üzerine yerleştirilecek dev mumlar, masalar üzerine asılacak fenerler, aydınlatmalı süslemeler alternatiflerin arasında yer alabilir.

kumsal düğünü hakkında bilmen gereken her şey

Plaj Düğünü İçin Menü Önerileri

Konuklara ikram edilecek yemeklere karar vermeden önce düğününde kokteyl, açık büfe ya da set menü seçeneklerinden hangisini tercih edeceğini belirlemelisin. Set menüde deniz ürünlerine yer verebilirsin. Bol yeşillik ile sunulacak ızgara balık hafif bir seçenek olacaktır. Ana yemek öncesi ordövr tabağında kalamar, karides, midye gibi deniz mahsulleri de sunulabilir. Balık sevmeyen konuklarını da düşünerek, kırmızı et, tavuk eti ya da sebze yemeğinden oluşan alternatif bir menü de hazırlamanda fayda var. Yazın ağır tatlılar yerine hoş bir sunum ile meyve salataları ikram edilebilir. Kokteyl ya da açık büfe bir davet düşünüyorsan, karides kroket, midye tava, yengeç bacağı gibi lezzetlere ikramlarında yer açmanı öneririm. Konuklarının içini serinletmek için de limonata, alkollü ve alkolsüz kokteyller, martini, meyve likörleri ikram edebilirsin.

kumsal düğünü hakkında bilmen gereken her şey

Kumsal Düğününe Uygun Müzik Seçimi

Kumsal düğünlerine en çok canlı müzik yapan ve Latin ezgilerine yer veren müzisyenleri yakıştırdığımı söylemeliyim. Tamam belki bir Buena Vista Social Club olmaz ama Küba müzikleri çalan bir grupla anlaşarak, düğününü eşsiz kılabilirsin.

Kumsal düğünü yapmanın en büyük handikapı, dalga sesleridir. Dalgalar, düğününde eşsiz bir atmosfer yaratırken, bir yandan da şiddetine bağlı olarak müziği bastırabilir. Dolayısıyla çalışacağın müzik firmasını ya da müzisyenleri seçerken, yeterli ses sistemine sahip olup olmadıklarını araştırmanı öneririm.

Deniz Konseptli Davetiye

Mekanın dekorasyonundan davetiyene kadar düğününün tamamında uyumu yakalayabilmen davetlilerini sandığından çok etkileyecektir. Dolayısıyla davetiyeni de özenle seçmelisin. Deniz temalı bir düğünde gerçek denizyıldızlarının kullanıldığı davetiyelerden çok hoşlanıyorum. Eğer bu maliyetli bir yöntem olacaksa sen, denizyıldızı görünümlü aksesuarları da tercih edebilirsin. Deniz konseptli davetiye modelleri arasından çapa, balık, gemi, halat figürlü olanlar da iyi birer seçenek olabilir.

kumsal düğünü hakkında bilmen gereken her şey

Sahilde Nikah Yapacaklar İçin Hediyelik Önerileri

Düğün ve nikahlarda davetlilere hediyelik dağıtmak artık bir gelenek oldu ve nikah şekerleri yerini yavaş yavaş bu anı olarak saklanacak hediyelere bırakmaya başladı. Ben de düğünde konuklarına ne hediye edersen onları mutlu edersin diye düşündüm ve davet öncesi güneş gözlüğü, parmak arası terlik, şapka gibi hediyeler dağıtmanın hoş olabileceği sonucuna ulaştım. Sen de davetlilerinin konforunu arttırmak için bu tarz hediyelere yönelebilirsin. Hatta uygun fiyata alacağın terlikleri kendin süsleyerek, maliyeti azaltabilirsin. Parmak arası terlik süsleme malzemeleri olarak, tülleri, püskülleri, boncuk ya da çiçekleri kullanabilirsin.

kumsal düğünü hakkında bilmen gereken her şey

Kumsal Düğünü Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Öncelikle kumsal düğünlerinde en yüksek bütçe mekan için ayrılıyor. Elbette mekanın ücreti de konumuna ve mevsime göre değişiklik gösterebiliyor. Plajı ve denizi güzel olan bir yerde düğün yapmak mekan fiyatlarını etkileyebilir. Ayrıca konum olarak, şehir merkezine yakın mekanlar için, ulaşımı zor olanlara göre bütçende daha fazla pay ayırman gerekecektir. Kumsal düğünlerinde de diğer düğünlerde olduğu gibi, yaz aylarında talep daha fazla olacağı için, mekan fiyatları da daha yüksek olur. Sana tavsiyem düğününü talebin azaldığı ama hava sıcaklıklarının yüksek sayılabileceği bahar aylarına kaydırman. Hava tahmin aracını kullanarak, düğün tarihinde tahmini olarak hava durumunun nasıl olacağına ilişkin fikir edinebilirsin. Yine maliyeti kısmanın bir diğer yolu halka açık plajları değerlendirmek olacaktır.

Davetli listesini sınırlamak da bir diğer yöntem. Zaten kalabalık bir konuk listesi ile hayallerindeki o şık ve samimi plaj düğününe ulaşman pek de mümkün olmayacak, öyle değil mi? Sahilde evlenen ünlülerin de düğünlerine bakarsan, genelde 50-100 kişi gibi kısıtlı bir davetli listesine sahip olduklarını görebilirsin. Az sayıda davetli için davetiye bastırmak yerine e-mail göndermek, düğünde yabancı marka alkollü içkilere yer vermemek, canlı müzik yerine dj tercih etmek gibi seçenekler ile de düğün bütçeni azaltabilirsin.

Sen de, hayalini kurduğun o romantik sahil düğününü gerçeğe dönüştürmek istiyorsan önerilerime kulak verebilirsin. Eğer muhteşem bir kumsal düğünü için daha farklı önerilerin varsa ve bunları yeni evlenecek çiftlerin ilham alması için paylaşmak istiyorsan, durma, yorum kısmına hemen yaz.

Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul

Bunlar da ilgini çekebilir

Diğer makaleleri de görüntüleyin

15 Yorum

Lila

Düğün Tarihi: 14.08.2013


Cok guzel bir makale olmus, gorsellerle hayallere daldim, onumuzdeki yaz icin ilham aldim : )


gülay gülay

Düğün Tarihi: 27.08.2013


Güzel fikirler valla çok teşekkürler pretty in pink bride


canan

Düğün Tarihi: 21.05.2015


gercekten cok güzel. ben kumsalda evlendim. izlemek isteyenler icin link: https://www.youtube.com/watch?v=g3b8RmEUkpQ yine olsa yine yaparim! :) sevgiler.

Ahmet Şenol
ortalama ne kadar bütçeniz gitti acaba

C

Canan
9 kisilik ucus, 5 gece konaklama, all inklusive yeme icme, dügün günü, yemegi, bütün dekorasyon ve fotografci 40bin euro tuttu. aileler dugun ertesi gittikten sonra biz 5 gece daha kaldik.


Buket çalışkan

Düğün Tarihi: 29.05.2015


İste tam hayalimdeki konsept


gülşr

Düğün Tarihi: 13.06.2015


çok çok güzel bir konsept ıst bu kumsal dugunu butçe olarak ne kadar oluyo ortalama soyleme imkanınız varmı


eylem temel

Düğün Tarihi: 29.06.2015


Bu konsep icin mekan ve yer fiyat bilgi alabilir miyim


Bg

Düğün Tarihi: 08.07.2015


Kiraz mevsimindeki kumsal düğünü acaba nerde çekildi


Cigale

Düğün Tarihi: 13.07.2015


Maalesef Belek ya da Alaçatı'da mekan bulmak pek kolay olmuyor ğlaj düğünü için. Varsa birkaç isim paylaşmanızı rica ederim.


İsimsiz

Düğün Tarihi: 20.08.2015


Böyle bir düğün için tavsiye edebileceğiniz yerler var mı acaba? (tercihen İzmir ve çevresi)


Hazal zeytun

Düğün Tarihi: 29.02.2016


Anlattığınız her konu çok güzel çok hoş fakat keşke mekan adı veriken az çok fiyat bilgisi de verebiliyor olsaydınız..


CEREN AKYUZ

Düğün Tarihi: 27.03.2016


Antalya da lara bölgesinde red&white; beach restaurant bu tip organizasyonlar için uygun bilginiz olsun arkadaslar. Biz bu hafta sonu görüştük kendileri ile. Bilginize :)


Aylin Ege Özcan

Düğün Tarihi: 02.08.2016


Kiraz mevsimindeki şile veya rivada çekilmiştir


Tugba Kaplan

Düğün Tarihi: 07.08.2016


fiyat bilgisi alabir miyim


Aysebgz

Düğün Tarihi: 04.01.2017


Ben şunu sormak istiyorum size kumsalda düğün yaparsam tek tereddütüm konuklar sonuçta çok kalabalık bir çevrem var yaşlısı genci inanılmaz derecede çekindiğim tek konu bu? Bu konuda sizce nasıl yaparsam daha iyi olur çünkü iki ayrı düğün yapmam imkansız istediğim şey kumsalda salonlara tıkılmak yerine ferah bir düğün tercihim ve bu şekilde atıyorum babaannem gelmesin mi bu düğüne yani nasıl rahat ettirebilirim veya herkes gelir mi gelirse nasılyaparsaö daha rahat olur?


Nergis

Düğün Tarihi: 12.07.2017


uzunya beach! kesinlikle bi araştırın, istediğiniz konsept buysa herşeyinize cevap vereceğine eminim..