Salıncakta Gelen Teklif: Sidal ve Cem

Gizem Bayramoğlu tarafından yazılmıştır.

4:18 dakika

21.03.2024

Siz siz olun, arkadaşlarınızın ısrarlarına ve tesadüflere inanın...

Tango gecesiyle tanıştılar

Sidal: Bundan dört sene önce ortak arkadaşlarımızca zorla götürüldüğümüz bir tango gecesinde tesadüfen tanıştık. Kalabalık bir gruptuk, herkes dans ederken biz onları izleyip muhabbet etmeyi tercih etmiştik. Sonrasında yine aynı arkadaş grubumuzla ortak organizasyonlarımızda karşılaştık. Beraber Altay maçlarına ve çeşitli konserlere gide gele arkadaşlığımız ilerlemeye başlamıştı. Ve dört - beş ayın sonrasında birbirimize artık aşk dolu sıfatlar takmaya başlamıştık. Hala da birbirimize “aşkım” demez, orijinal ve eğlenceli sıfatlar takar öyle hitap ederiz.

Cem: Bu arada üç sene önce beraber dans dersleri aldık. Hatta bunu herkesten gizlemiştik; ancak sonra bir organizasyonda kendimizi ele verdik.

sidel_cem1

Evlenmeye karar verdiler

Ooo işte bu hayatımızdaki en en özel günlerden biriydi. Sanırım Cem anlatmalı.

Cem: Kendi ellerimde bir salıncak yapıp baş başa olacağımız bir piknik organize etmiştim. Hiçbir şeyden haberi olmayan Sidal ile piknik alanında salıncağı asmak için uygun bir ağaç bulduk ve salıncağı kurduk. Önce ben bir sağlam mı diye denedikten sonra heyecanla sallanmak için çırpınan eşimi oturtup sallamaya başladım. Sonrasında bir anda önüne geçip diz çöktüm, içimden gelenleri söyleyiverdim. Sanırım daha önce hiç planlanmamış ve o an ortaya çıkmış bir an olarak düşünmüştür ilk başta. Ama ben bunun için aylarca uğraştım diyebilirim.

Sidal: Hayalimin ötesinde inanılmaz bir an oldu. Çok orijinal ve tam Cem’e göre bir evlenme teklifiydi. Hiç düşünmeden “evet” dedim. Hala anlatırken o günü heyecanla hatırlıyoruz. Şimdi o salıncak kendi evimizin bahçesinde...

sidel_cem3

"Düğün.com’un Ajandam Aracının çok faydasını gördük.”

Önce güzel bir kahvaltı organizasyonu yapıp ailelerimizi bir araya getirdik. İki hafta sonrasında kendiliğinden gelişerek aile arasında sözümüz gerçekleşti. Hemen arkasından nişan hazırlıklarımız hız kazandı. Nişanımızın kır düğünü tarzında olmasını istediğimizden dolayı çiftliğimizin bahçesinde en sevdiklerimizle birlikte güzel bir nişan organize ettik. Tamamıyla tüm hazırlıkları ve organizasyonu eşimle birlikte kendimiz yaptık. Nişan hazırlıkları sürerken düğün hazırlıkları da bir yandan başlamıştı. Bizim için her şeyin içimize sine sine, tadına varılarak yapılması çok önemliydi. Hiçbir şeyi aceleye getirmeden yaptık ve tüm bu süreci birbirimize ayırdığımız zamanlardan çalmadan atlattık. Düğünümüzden iki ay öncesinden neredeyse tüm hazırlıklarımızı bitirdiğimiz için tatil yapma fırsatımız bile oldu. Bu konuda Dugun.com’un Ajandası’nın da çok faydasını gördük tabi. Ama sanırım biz biraz ajandadan önde gidiyorduk.

sidel_cem9

Davetiyeler imece usulü

Sidal: Her anımız keyifliydi ama sanırım eşimin ve ailemizin de en keyif aldığı aşama davetiyelerin imece usulü hep beraber yapılmasıydı. Bir bant usulü 7 - 8 kişi oturup bir gecede tüm davetiyeleri tamamladık. Herkesin bir görevi vardı. Canım dedem bile bizimle birlikte sabahladı. Davetiyelerin kalite kontrolleri de ona aitti.

Cem: Her şey bir yana evlilik hazırlıkları sırasındaki diğer en keyif aldığımız konu beraber yaşayacağımız evimizle ilgili hazırlıklardı sanırım. Aylar öncesinden başlayan bir tadilat sürecimiz vardı. Tam anlamıyla evimizi baştan yarattık. Sidal’ın mimar olması benim için çok büyük bir avantajdı. Yapmak istediği her şeyi çizip gösteriyor ve her konuda benim de önerilerimi dikkate alıyordu. Bu nedenle evimiz ikimizin ortak zevklerine göre tam anlamıyla “bize” ait bir ev olmuştu. Şimdi kendi evimizde vakit geçirmekten ve sevdiklerimizi ağırlamaktan büyük keyif alıyoruz.

sidel_cem2

Düğün mekanında deniz sevdası belirleyici oldu

Cem: İkimiz de denizi çok seviyoruz bu nedenle özellikle deniz kenarında bir düğünümüz olmasını çok istiyorduk. Ilıca Otel kesinlikle ikimizin de hayalindeki yerdi. Deniz kenarı olmasının dışındaki en önemli kriterimiz gerçekten kaliteli hizmet verebilecek, misafirlerimizin de memnun kalacağı bir mekanı seçmekti. Sidal: Bu nedenle başka hiçbir mekanı gezmeye bile gerek duymadan bir sene öncesinden gidip Ilıca Otel ile anlaşmamızı yaptık ve aklımıza hiçbir şey takılmadan her şeyiyle düğünümüzü onlara teslim ettik. Düğünümüzle ilgili verdiğimiz en doğru kararlardan biriydi sanırım. Özellikle Pınar Hanım’ın desteğini ve yardımlarını unutmamız mümkün değil.

sidel_cem6

Deniz temalı şık bir düğün

Sidal: Daha düğün tarihimiz kararlaştırılmadan önce düğünümüzün konseptinin ne olacağı belliydi. Deniz temalı sade ve şık bir konsept istedik. Abartılı süslenmiş bir düğündense, masanın ortasında yüzen balıkları ve mekanı süsleyen fenerleri, palmiyeleri tercih ettik. Klasik aranjmanlardansa herkesin aklına kazınası bir tema istemiştik başından beri. Cem: Düğünümüzün akışıyla ilgili en önem verdiğimiz konu ise nikahımızın aynı mekanın farklı bir bölümünde kokteyl sırasında kıyılması ve sonrasında yemeğe geçilmesiydi. Böylelikle masaları tek tek gezip vakit kaybetmeden nikah sonrasında tebrikleri kabul ederek eğlencemizden çalmamış olduk.

sidel_cem4

Düğünün tasarım harikaları

Sidal: Davetiyelerimizi ve davetli hediyelerimizi Reçine Atölye olarak kendimiz hazırladık. Davetiye olarak şişe davetiye tercih ettik. Şehir dışındaki misafirlerimiz için de kartpostallar hazırladık. Misafirlerimize düğünümüzden bir hatıra bırakmak için de deniz temalı peçete halkaları yaptık. Kokteyl sırasında da dilek köşemizin yanına kurduğumuz şeker barında kayıklar ve külahlar içerisinde misafirlerimize çikolatalar ikram edildi.

sidel_cem5

Gelinlik ve damatlık

Sidal: Gelinliğimi İzmir’in tanınmış modacılarından Ertan Kayıtken’e yaptırdım. Düğünümüzden dokuz ay önce, Ertan Kayıtken’in gelenekselleşmiş kumaş kesim töreniyle başladı hazırlıklar. Ve sonunda hayalimin ötesinde, harika bir gelinlik çıktı ortaya.

Cem: Damatlık seçimi sanırım beni en zorlayan süreçlerden biriydi. Kolay olacağını sanıp iki ay öncesine kadar bekledik ama onlarca modelden sadece Damat’ta giydiğim damatlık içimize sinmişti.

sidel_cem8

İsimlerin hepsi silinmiş(!)

Sidal: Unuttuğumuz bir şey olmadı herhalde. Çok büyük bir problem olmasa da benim esas düğünde giyeceğim ayakkabılarımın nikahtan 10 saniye önce odama getirilmesinden dolayı ayakkabımın altına isimleri yazamadım. Bu nedenle düğün sonrası sorup, ayakkabımın altına bakan kızların hepsine “Aaa silinmiş!” demek durumunda kaldım.

İlk dansa destek

Bizim için en özel olan anlardan biri ilk dansımıza güzel bir kareografiyle arkadaşlarımızın da katılmış olmasıydı. Hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ediyoruz.

sidel_cem7

Damadı sokakta oynatırlar

Cem: Gelin almaya giderken davul zurna ile arkadaşlarımızla konvoy halinde gelin evine gittik. Ve oradan da eşimi alıp otele geçecektik. Normalde kız tarafı damadın önünü keser, bizimkinde benim kardeşim gelin evinden çıkarken benim önümü kesti. Ve bahşişi almadan arabamıza yol vermedi. Otele girerken de arkamızdan gelen arkadaşlarımız bir anda önümüzü kesip bizi arabadan indirdiler ve sokağın ortasında bir güzel oynattılar. Tüm oteldekiler ve yoldan geçenler bizi izliyordu. En unutulmaz anlarımızdan biriydi.

Romantik, eğlenceli ve enteresan

Balayında Roma, İbiza ve Barcelona’ya gittik. Hem romantik, hem eğlenceli, hem enteresan bir tatildi.

Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul

Bunlar da ilgini çekebilir

Diğer makaleleri de görüntüleyin

2 Yorum

Bahar Gökçek

Düğün Tarihi: 21.10.2014


Tüm bu modernizmin yanında bazı geleneklerin tadı,eğlencesi başkadır. Siz anlatırken ben hayal ettim sokakta oynamanızı ve eğlendm :) Sevgiler.. Mutluluklar..


sabriye öztürk

Düğün Tarihi: 21.10.2014


Her şeyiniz kusursuz görünüyor. Belli ki emek harcamışsınız. TEBRİKLER.