Kır Düğünü Yapmak İçin 7 Neden

Bürde Özçakır tarafından yazılmıştır.

2:49 dakika

17.12.2021

Aklında kır düğünü yapmak var ama bu seçeneğin senin ve müstakbel eşin için doğru bir tercih olup olmadığına karar veremiyor musun? Senin için kır düğünün 7 avantajından bahsettik. İncelemeden karar verme!

kır düğünü yapmak

1-Açık Havada Mevsimin Tadını Çıkarabilirsin

İlkbahar-yaz aylarında, kapalı bir mekanda olmak yerine, kış boyunca özlediğimiz havanın tadını çıkarmak isteyebilirsin. Bu durumda düğün mekanı olarak kır alanlarını tercih edebilirsin! Böylece hem sıcak ve samimi bir ortamda düğün yapabilir hem de açık alanın verdiği özgürlüğün keyfini sürebilirsin.

Çiftlerin en çok tercih ettiği kır düğünü mekanlarını incelemek istersen şu yazımıza bakabilirsin: Düğününüz Çiçek Açsın: En Popüler Kır Düğünü Mekanları

2-Geniş Eğlence Alanları İçin İdealdir

Kır düğünü mekanları, sahip oldukları geniş açık alan sayesinde, bu mekanlarda evlenecek çiftler için eğlence alanları da yaratıyor. Fotoğraf ve anı köşeleri, shot-barlar gibi alanların yanı sıra davetlilerinle keyifli vakit geçirebileceğin oyun alanları kurulmasını da organizasyon ekibinden talep edebilirsin.

kır düğünü yapmak

İstanbul’daki kır düğünü alanlarının fiyatlarına da göz atmak ister misin? Senin için araştırdık ve şu yazımızda anlattık: İstanbul'da Kır Düğünü Mekanları ve Fiyatları

3-Çocuklu Misafirlerin Rahat Eder

Çocuklar kapalı mekanlarda yapılan düğünlerde sıkılabiliyor. Bu durum, çocuklu aileler için bazen düğünün tadını çıkaramamak anlamına gelebiliyor. Kır düğünleri bu konuda da avantaj sağlıyor. Çünkü çocuklar için açık havada olmak çok daha keyifli olabiliyor. Bu durumda işini şansa bırakmamak için çocukların eğlenceli vakit geçirebilmesini sağlayacak boyama, oyun, dans alanlarına düğün organizasyonunda yer verebilir, bunun için kır alanlarda rahatlıkla yer bulabilirsin.

4-Dış Çekim İçin Mekan Aramana Gerek Kalmaz

Kır düğünü ile doğanın ve gün ışığının muhteşem etkisi, etkileyici fotoğraflara da sahip olmanızı sağlıyor. Eğer düğün planlarınız arasında dış çekim yaptırmak varsa, kır düğünü yapmanız halinde ekstra bir mekan arayışı içine girmenize gerek kalmaz. Düğün mekanında birbirinden güzel, doğayla iç içe fotoğraflar çektirebilirsiniz.

kır düğünü yapmak

Mekan tamam, peki fotoğrafları kim çekecek? Bunun için alanında uzman ekipleri araştırıyorsan şu yazımıza bakmadan geçme: Dış Mekan Düğün Fotoğrafları İçin Düğün Fotoğrafçıları Önerileri

5-Dekorasyonda Seçeneğin Çoktur

Kır düğünü mekanları, geniş alana ve farklı konseptlere uygun dekorasyon çalışmaları için de uygun bir zemine sahip olması nedeniyle, çiftler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Nostaljik bir el arabası, bisiklet, dev saman balyaları gibi, farklı konseptlere uygun, ancak yer kaplayabilecek şık dekorasyon ögelerine kır alanlarda rahatlıkla yer verebilirsiniz. Bu malzemelerle konuklarınıza unutamayacakları bir görsellik de sunabilir, evlilik hazırlığında olan yakınlarınıza ilham verebilirsiniz.

Kır düğünü yapmaya karar verdiğinde, mekan dekorasyonu için şu yazımızdan fikir alabilirsin: Kır Düğünü Yapacaklar İçin Dekorasyon Önerileri

6-Kalabalık Davetlere Uygundur

Kapalı mekanlara kıyasla daha geniş bir alana sahip olması, kır düğünü mekanlarının, kalabalık davetlere ev sahipliği yapabilmesini de sağlıyor. Kır alanın genişliğine göre değişse de bazı mekanların yemekli kapasitesi 1000 kişiye kadar çıkabiliyor. Kokteyl düzeninde ise bu rakam daha da artabiliyor.

kır düğünü yapmak

7-Kıyafet, Saç-Makyaj Daha Rahattır

Kır düğününe uygun gelinlik ve damatlıkların otel ya da tarihi mekan gibi ihtişamlı düğün mekanlarında giyilenlere kıyasla daha sade modeller olduğunu söyleyebiliriz. Açık havada yapılan kır düğünlerinde uçuş uçuş, hareketli gelinlik modelleri ile çok zarif görünebilir, düğün boyunca rahat hareket edebilirsin.

Bu mekanlar, sandalet ya da babet gibi düz, topuklulara kıyasla daha rahat ayakkabılar için de uygundur. Aynı şekilde ağır saç ya da makyaj modelleri yerine daha doğal seçimler yapabilirsin. Böylece güzelliğini göz ardı etmeden, ihtiyacın olan konfora ulaşabilir, düğün boyunca eğlencenin tadını çıkarabilirsin!

kır düğünü yapmak

Şu yazımızda da kır düğünü yapacak çiftlerin şıklığına yönelik ipuçlarını sıraladık: Kır Düğünleri İçin 7 Stil Önerisi

Doğayla iç içe bir alanda evlenmeye sıcak bakan çiftlerin ilgisini çekecek kır düğünlerinin avantajlarına yer verdik. Eğer sen de böyle bir düğün yapmak istersen kır düğünü mekanlarını sana uygun özelliklere göre filtreleyerek inceleyebilirsin. İlgini çeken firmalarla iletişime geçerek aklındaki soruları sorabileceğini ve fiyat teklifi isteyebileceğini de unutma!

Kır Düğünü Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul

Vitrindeki Kır Düğünü Firmaları

Kır Düğünü kategorisinde öne çıkan firmalara buradan ulaş!

0 Yorum