Tatlı mı Tatlı Bir Aşk: İpek ve Soner

Gizem Bayramoğlu tarafından yazılmıştır.

2:37 dakika

21.03.2024

Baharı getiren bir düğünün detayları...

Ve tanıştılar…

Ortak bir tanıdığımız sayesinde tanıştık ve ilk tanıştığımız gün işte benim evleneceğim adam bu dedim içimden.

tatlı mı tatlı bir aşk: i̇pek ve soner

Evlenmeye karar verdiler

Bir sene çıktığımız süre içinde evliliğe doğru adımlar attık, ailelerimizi tanıştırdık... Daha sonra yemeğe çıktığımız bir gün Soner yemek yerken birden çok güzel bir yüzük çıkardı, şaşkınlık içinde yüzüğe bakarken evlenme teklif etti bende şüphesiz kabul ettim.

30.03.2013

Evlilik teklifinden çok kısa süre sonra nişanlandık ev hazırlıklarına başladık. Evi bulduk, tadilat yaptırdık, eşyaların siparişini verdik. Bunlara 2012 Ekim ayında başladık ve işler sürerken tarihimize karar verdik. Ne çok uzatmak ne de her şeyi aceleye getirmek istiyorduk; o yüzden benim uğurlu rakamım olan üçten yola çıkarak 30.03.13 tarihini seçtik o güne kadar da yavaş yavaş her şeyi istediğimiz gibi planladık ve yaptık.

tatlı mı tatlı bir aşk: i̇pek ve soner

İlk dans

En hoşuma giden dans derslerimizdi ikimiz de ilk defa dans dersi aldık, vals yaptık ve çok keyifliydi hala ilk dansımızın etkisindeyim :)

Farklı bir düğün mekanı

Açıkçası klasikleşmiş düğünleri sevmiyorum, her zaman bir farklılık olmasından yanaydım. Bunu da düğünümde başından sonuna kadar yasattığımıza inanıyorum. Açık hava düğününün riskli olacağını bildiğimiz için kapalı mekan düğünü yapacaktık ve ben klasik bordo halılar, sarı varaklar içinde bir salonda defalarca düğüne gitmiştim. Anadolu yakasında oturduğumuz için bu yakada yapabileceğim bir yer araştırırken Kalamış Wyndham Otel’in açılacağını duydum, inanın mekanı, salonu görmeden oranın ne kadar güzel bir yer olacağını tahmin etmiştim ve tahminimde yanılmadım. Mimarisiyle, düğün salonuyla, odalarıyla, personeliyle kısacası her şeyiyle mükemmel bir otel... İyi ki düğünümüzü orda yapmışız. Balo salonunun farklılığı bizi ve ailemizi çok etkiledi. Localar, grinin hakim olduğu bir salon ve inanılmaz aynalar, aydınlatmalar... Siz hiç süsleme yapmasanız bile salon müthiş güzellikte.

tatlı mı tatlı bir aşk: i̇pek ve soner

Düğün organizasyonu çok önemli

Benim için düğün organizasyonu çok önemli… Öncelikle iyi bir organizasyon firmasıyla çalışmayı istediğim için ve bugüne kadar gittiğim düğünlerde süslemelerin de farkını gördüğüm için Trio Organizasyon’la çalıştık. Biz baharın başlangıcı olan dönemde evlendiğimiz için renkli ortancalarla bahara merhaba havasını yaşatmak istedik. Masalarda, localardaki koltuklarda, nikah masamızda, gelin yolunda olabildiğince çiçekler kullandık ve salondaki ışıklandırmaları da bunlara uyumlu seçtik. Düğünümüzde her detay ışıklandırılmıştı; o yüzden her şey göz alıcıydı bütün misafirler hala salonun büyüsünü söylüyor.

tatlı mı tatlı bir aşk: i̇pek ve soner

Nikah şekeri ve davetiye

Davetiye, nikah şekeri ve düğün süslemelerinin bir uyum içinde olması gerektiğini düşünüyorum; o yüzden bahar konseptinden devam etmek istedim. Kendi davetiye tasarımımı Kadıköy’de Efes Pasajı’nda uygulattım. Nikah şekerini de yenilip atılmasından ziyade insanların evinde baktıkça bizi hatırlayacakları bir obje olmasını istedim o yüzden iki tane beyaz güvercin biblosu hazırlattık.

tatlı mı tatlı bir aşk: i̇pek ve soner

Gelinlik ve damatlık

Hayalimde çizdiğim bir gelinlik modeli vardı. Sanki üstünde kelebekler uçuşan omuzlarında çiçeklerle bezenmiş farklı bir gelinlikti. Çok sevdiğim dostumun annesi bu işin piri olmuş biri. Kendimi onun ellerine teslim ettim ve hayalimdeki gelinliği bana dikti. İki ay kala modelimi anlattım, bir ay içinde üç provayla gelinliğim hazırdı. Gülderen Moda Evi sahibi Gülderen Hanım’ın ellerine sağlık. Damatlığı da son ay Damat mağazasından satın aldık.

tatlı mı tatlı bir aşk: i̇pek ve soner

Güvenilir dostlarla her şey tamam

İnanın unuttuğumuz hiçbir şey veya bir aksaklık olmadı. Eğer yanınızda güvendiğiniz arkadaşlarınız, dostlarınız varsa ve en önemlisi tüm aksilikleri çözümleyebilecek bir organizasyon firmanız varsa her şey zamanında ve kusursuz geçiyor. Tabi kendinizin de önceden saç makyaj provalarınızı yapıp, zamanı doğru planlayıp hareket etmeniz gerekiyor.

tatlı mı tatlı bir aşk: i̇pek ve soner

Gecenin sürprizi

Misafirlerimize sürpriz bir klip hazırlattım. Düğünden önce stüdyoya girip Mustafa Ceceli’nin ‘Sevgilim’ şarkısını seslendirdim ve Soner’le ikimiz özel bir klip çekimi yaptırdık. Biz düğünde çıkmadan evvel misafirlerimiz barkovizyonda o klibi izlediler ve çok etkilendiler. Şimdi ne zaman o şarkı çalsa herkesin aklına biz geliyoruz.

Gönüllerin sultanı balayı

Balayında önce Phuket’e daha sonra Singapor’a gittik çok güzel ve çok keyifliydi. Hem dinlendik hem eğlendik.

tatlı mı tatlı bir aşk: i̇pek ve soner

Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul

2 Yorum

Önder Ünver

Düğün Tarihi: 17.10.2014


Düğün mekanı gerçekten iç açıcı. aynaların etkisi büyük sanırım.


Meryem E.

Düğün Tarihi: 17.10.2014


..Ömür Boyu Mutluluklar..