Askerden Önce Gelen Teklif: Ceyda & Serhan

Gizem Bayramoğlu tarafından yazılmıştır.

4:47 dakika

21.03.2024

Yeniden şarkılar söyleten kadın…

Nasıl tanıştınız?

Bir dönem aynı şirkette çalıştık ilişkimiz bu sırada başladı.

Evlenme teklifi nasıl oldu?

Çok romantik olmasa da bizim için anlamlı bir tarihte oldu. Serhan askere gitmeden bir gece önce veda yemeği vardı. Orada bir yüzükle birlikte evlenme teklifini aldım.

Hazırlıklar hemen başladı mı?

Aslında biz o gün sadece birbirimizle evlenebileceğimizi dile getirmiş olduk. Sonrasında yoğun bir koşuşturmacaya girmedik 2,5 yıl gibi bir süre sonra ailelerin tanışması ve nişan sürecine girdik.

askerden önce gelen teklif: ceyda & serhan

Hazırlıklarda en çok hoşunuza giden süreç neydi?

En stressiz ve en keyiflisi aslında evimiz için alışveriş yaptığımız süreçti. Bu süreç çiftlerin birbirlerini tanımaları ve zevklerini öğrenmeleri için çok öğretici bir süreç. Biz çok keyif aldık. Bunun dışında kış ayları çiftlerin genellikle evlenmekten kaçındığı dönemdir ve düğün için pek tercih edilmez. Ancak biz bilerek ve isteyerek bu dönemi seçtik. Kış döneminde olduğum için saatlerce gelinlik deneyebildim, tüm çalıştığım firmalardan bize özel hizmetler aldım. Çok çok keyifliydi. Düğün dönemi olduğunda maalesef yoğunluk nedeniyle hizmetin kalitesi düşebiliyor; ancak bu gibi sezon olmayan dönemler hem fiyat avantajları hem de size özel hizmet imkanı sunuyor.

askerden önce gelen teklif: ceyda & serhan

Düğün mekanınıza nasıl karar verdiniz?

Düğün mekânına karar vermemiz de yaklaşık iki ay sürdü. Birçok mekanla görüştük. Kış düğünü olacağından bizim için önemli olan kriterler ulaşımı kolay, otopark ve ısınma sorunu olmayan konuklarımızın kaliteli hizmet alacağı bir yer olmasıydı. Birçok firmaya mail attım en hızlı yanıt veren Titanic Business Kartal Hotel oldu. Güler yüzlü banket satış ekibi ve profesyonel otel yönetimi Titanic Business Kartal Hotel‘i seçmemizde çok etkili oldu.

Ya diğer detaylar?

Hiçbir şeyi şansa bırakmamak adına her şeye önceden karar verdik. Kaliteli yemek, kaliteli müzik ve hizmet bizim için çok önemliydi. Her şeyi test ederek düğün gününe hazır hale getirdik. Yemekten müziklere kadar her şeyin provasını yaptık diyebilirim.

askerden önce gelen teklif: ceyda & serhan

Tasarıma dayalı ürünleri nasıl temin ettiniz?

Davetiyemiz bizim için çok özeldi. Konseptine biz karar verdik iç tasarımı konusunda çok sevdiğimiz bir arkadaşımızın yardımını aldık ve dış tasarımını biz yaptık. Bunun için farklı şehirlerden alışveriş yaptık diyebiliriz. Davetiyemizin dışında lacivert bir kurdele ve keçe kar tanesi motifi vardı. Keçe kar tanesini Bursa’dan getirttik ve kurdele seçimi için de saatler harcadık diyebiliriz. Sonra kollarımızı sıvadık 400 davetiye için tek tek yazıda göreceğiniz dizaynı oluşturduk. Nikah şekeri de zor bir seçimdi. Birkaç ay aradık ancak içimize sinen bir nikah şekeri bulamadık. Sonrasında dugun.com da gördüğüm bir makale dikkatimi çekti “nikah şekeri yerine bağış”. Hemen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile iletişim kurarak hem çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunduk hem de tüm davetlilerimiz adına bağışta bulunmuş olduk. Bizim için çok anlamlıydı ve konuklarımızdan çok güzel yorumlar aldık. Bunun dışında düğünümüze katılan misafirlere de bizden küçük bir hatıra kalsın istedik ve sevimli kurabiyeler yaptırdık. Yine kış temasına uygun olan kurabiyelerimiz özellikle minik davetlilerimizin kalbini fethetti diyebilirim.

askerden önce gelen teklif: ceyda & serhan

Gelelim gelinlik ve damatlığa…

Ev için hazırlıklar tamamlandıktan sonra düğüne üç ay kala artık gelinlik seçmem gerektiği konusunda uyarılar aldım. Hayatımda hiçbir zaman nasıl bir gelinlik giymek isteyeceğimi düşünmediğim için biraz panik oldum diyebilirim. Kafamda hiçbir model olmadan hazır modellerden deneyerek başladım. Sonrasında bu süreç beni özel dikim gelinliklere yönlendirdi. İnternetten yaptığım araştırma sonucunda bir modele karar verdim ve sonrasında butik aramaya başladım. Kadıköy’de gezerken rastgele girdiğim bir butikte karar verdim ve hiç pişman olmadım. Düğünden yirmi gün önce gelinliğimi teslim almıştım. Damatlık seçimini ise düğünden üç hafta önce yaptık. Aklımızda hep siyah bir smokin olduğu için karar vermemiz zor olmadı.

askerden önce gelen teklif: ceyda & serhan

Peki atladığınız bir şey oldu mu düğün günü?

Hayatımızı aksatacak kadar ciddi bir şey olmadı. Aslında dugun.com’un makaleleri bu konuda bana çok yardımcı oldu. Dugun.com’da gezerken acil durum çantası diye bir kavram olduğunu fark ettim örneğin, bu gerçekten hayat kurtarıyor. Yine makalelerde çevremde en güvendiğim kişileri görevlendirme konusunu keşfettim ve nikah şekerlerinden düğün kurabiyeme, yedek duvak ve ayakkabılarımdan acil durum çantasına kadar herkese minik sorumluluklar verdim ve bu gerçekten hem sorumluluk verdiğim kişileri mutlu etti hem de beni ciddi aksaklıklar yaşamaktan kurtardı.

askerden önce gelen teklif: ceyda & serhan

Sizin için özel ya da unutamadığınız bir an oldu mu?

Aslında hem geleneklere uygun hem de bize özel oldu. Geleneklere uygundu; çünkü tam bir düğün ritüeli gerçekleşti müziklerden danslara kadar. Bize özeldi çünkü eşimin sanırım birçok düğünde olmayan bir sürprizi vardı. Düğün sırasında eşim canlı performansla benim için benim çok sevdiğim bir şarkıyı söyledi. Bunu ne ben ne de konuklarımız beklemiyordu. Çok güzel bir anı oldu herkes için, özellikle de bizim için. Burada eşimin benim için hazırladığı web sitesi hediyesinden bahsetmek istiyorum. Evlilik sürecini bize özel kılmak için eşimin bana bu süreçte bir hediyesi oldu. Hazırlıklarımızı düğün sonrası fotoğraflarımızı paylaşabileceğimiz davetlilerimizin kendi fotoğraflarını indirebileceği bir platform oluşturdu. Bir yazılımcı eşten alınabilecek en güzel hediyelerden birisi sanırım. Websitesini gördüğümde çok mutlu oldum.

askerden önce gelen teklif: ceyda & serhan

Düğünün en komiği neydi peki?

Düğün günü fotoğraf çekiminde çok eğlendiğimiz bir sırada eşimin smokinine bir kuş pisledi. Başka bir zamanda olsa bu sinir bozucu bir durum olabilirdi; ancak öyle keyifli bir gün geçiriyorduk ki hem fotoğrafçılarımız hem de biz bu durum karşısında bile çok eğlendik.

Ve balayı…

Aslında balayımızı 3 fazda yaşamaya karar verdik; çünkü iş değişikliklerimiz nedeniyle izin süremiz oldukça kısaydı. Bu da bizi “balayı” değil “balyılı” fikrine götürdü. Balayımızı tüm yıl olarak planladık ve ilk tatilimizi yakın ve gitmediğimiz bir yer olan Hırvatistan olarak seçtik. İki ay sonra da kısa bir Kıbrıs tatili yaptık. Şimdi 3. faz olan Dublin tatili bizi bekliyor.

askerden önce gelen teklif: ceyda & serhan

Son olarak bizim çiftlere birkaç tavsiye lütfen…

Çiftler mutlaka ama mutlaka karar verdikleri andan itibaren bir defter temin etsinler. Tüm görüşmelerini, aldıkları fiyat tekliflerini ve randevularını mutlaka deftere not alsınlar. O kadar çok görüşme yapıyorsunuz ki gün sonunda aklınızda hiç biri net olarak kalmıyor. Aldığınız notlar sizi çok yönlendiriyor. Bu süreçte şunu da gördüm ki araştırma yapmak çok önemli. Bu size en iyiyi en uygun fiyatla alma imkânı sunuyor. Çiftler mutlaka çok araştırsınlar. Ve her şey bittikten sonra elinizde kalan sadece video ve fotoğraflarınız oluyor fotoğraf konusunda en iyi hizmeti alacak şekilde bir anlaşma yapmalarını öneririm.

Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul

2 Yorum

türkan demirboz

Düğün Tarihi: 15.10.2014


Mutluluklar kış düğünleri pek alışılmış değil ve güzel olması ne mutlu :)


SEVGİN

Düğün Tarihi: 15.10.2014


Kurabiyeler çok tatlıı