İlk Gülüşte Aşk: Gülçin ve Cenk

Gizem Bayramoğlu tarafından yazılmıştır.

6:04 dakika

21.03.2024

Düğüne kadar birbirimiz için yaklaşık olarak 29.000 km yol kat etmiş ve telefonun başında 98.550 dakika harcamışız...

Ve tanışırlar…

CENK: İzmir'de okuyan kız kardeşimi ziyarete gittim. İzmir'e vardığım gün bir arkadaşım ve kardeşimle kahvaltı yaparken Gülçin de yanımıza geldi. Birbirimizi daha önce hiç görmemiştik. Onu ilk gördüğümde içimden "İşte bu!" dedim. İlk gülüşte aşk bu olsa gerek. İki gün sonra dönüş için yola çıktığımda Gülçin'e mesaj attım. Sanırım o gün sadece onu değil, geleceğimizi de görmüştüm.

GÜLÇİN: Ev arkadaşım vesilesiyle Cenk'in kız kardeşi Ceyda ile tanışmış ve arkadaş olmuştuk. 2005 yılı Kasım ayında kız kardeşini ziyaret etmek için Ankara'dan gelen Cenk'i, ilk defa o gün kahvaltı masasında gördüm. Hafta sonu boyunca hep beraber ortak aktiviteler yaptık. Cenk Ankara'ya dönerken yolda attığı mesajla duygularını belirtmişti, benimkiler de onunkinden farklı değildi. Cenk Antalyalı ve Ankara'da öğrenciydi bense bir İstanbullu olarak İzmir'de okuyordum. Hiç bir ortak şehrimiz olmamasına rağmen ilişkimizde 6 senelik süreci birbirimizden uzakta, büyük bir aşkla, yollarda ve çok emek vererek geçirdik. Hesaplarımıza göre düğüne kadar birbirimiz için yaklaşık olarak 29.000 km yol kat etmiş ve telefonun başında 98.550 dk. harcamışız.

i̇lk gülüşte aşk: gülçin ve cenk

Evlenmeye karar verirler

GÜLÇİN: Uzun zamandır birlikte olmamıza rağmen aslında yakın bir zamanda evlilik planımız yoktu. Aslında ben öyle düşünüyormuşum. Bir arkadaşımızın düğününe katılmak üzere son hazırlıklarımızı tamamlayıp yola çıkmak üzereyken Cenk biraz burun kıvırarak ben de bir eksiklik olduğunu söyledi. Saçım, makyajım ya da kıyafetimde hoşuna gitmeyen bir şey olduğunu düşünerek bunun ne olduğunu sormuştum. Bana "Tam olarak ifade edemiyorum bir etrafında döner misin, bakayım?" dedi. Ben dönene kadar o elindeki yüzük kutusunu açmış, aşk dolu gözlerle bana bakıyordu. Böylece eksik tamamlanmış oldu. Oldukça duygulandığımız bir andı.

i̇lk gülüşte aşk: gülçin ve cenk

Hazırlıklar başlar

CENK: Genelde çiftlerde olduğu gibi Gülçin bu süreçte benden hep üç adım öndeydi. Bu da bizim çok daha detaylı ve sağlıklı bir hazırlık dönemi geçirmemizi sağladı. Hazırlıklara nişandan itibaren başladık ve yaklaşık sekiz ay sürdü. Farklı şehirlerde yaşadığımız için Antalya hazırlıklarında ben, İstanbul hazırlıklarında ise Gülçin başroldeydi. Ailelerimizden de fikir alarak; ancak genel itibari ile kendi tasarladığımız bir düğün hazırladık.

GÜLÇİN: Evlilik kararımızla birlikte herhangi bir detay aklıma geldiği zaman bunları hep not aldım. Tüm hazırlık sürecinde düğünlerle ilgili olarak yerli ve yabancı internet sitelerine ve dergilere bol bol bakarak oradaki fikirlerden ilham aldım. Düğün sahibi olarak her şeyin peşinden koşmak mümkün olmayabiliyor bu yüzden bazı yapılacakları sevdiklerime iş bölümü yaparak onlardan da yardım aldım. Cenk hem fikir üretme açısından hem de tüm görüşmelerde genel bir damat adayının üstünde performans sergiledi. İlgisini ve enerjisini diri tutması beni en çok motive eden şeylerdendi. Bizim bir avantajımız da ev seçme ve döşeme hazırlığımızı düğünden sonraya bırakmak olmuştu, bu da tüm konsantrasyonumuzu tören hazırlıklarına vermemizi sağladı. Bu süreçte ailelerimizin, maddi ve manevi desteklerini de es geçmek doğru olmaz elbette.

i̇lk gülüşte aşk: gülçin ve cenk

Düğün dansı ve fotoğraf çekimleri

CENK: Sürecin içindeyken anlamasam da geriye dönüp baktığımda en çok dans çalışmalarında keyif aldığımı düşünüyorum. Gerçekten koreografiyi oluştururken epey zorlanmış, bir o kadar da eğlenmiştik.

GÜLÇİN: Fotoğraf çekimlerinde de çok eğlendik. Kare Kadraj ekibi çok profesyoneldi. Yakın bir arkadaş gibi yeri geldi moral verdiler, yeri geldi rujumu tazelediler, yeri geldi heyecanımızı dizginlediler. Bu pozitif elektrik fotoğraflara da yansıdı. Nehirlerin denize varması gibi farklı kollardan yürütülen tüm hazırlıkların düğünde sorunsuz birleşmesi ve derin bir "oh" çektiğimiz o an'ın yerini hiç bir şey tutamaz tabii...

i̇lk gülüşte aşk: gülçin ve cenk

İki farklı düğün mekanı

CENK: Antalya'daki düğün için Gülçin bana tam yetki vermişti bu nedenle öncelikle aklımdaki tüm mekanları gezdim. Düğünümüzün yapıldığı Hillside Su Oteli'ni belirlememde otelin kendine özgü minimal konsepti, düğünün yapıldığı alanın büyüklüğü, şehrin merkezinde olması, servis kalitesi ve uzun zamandır otelin üyesi olmam sebebiyle personeli ve oteli iyi tanıyor oluşum bunda etkili oldu.

GÜLÇİN: İstanbul'dan misafirlerimizin hepsini Antalya'ya götüremeyeceğimiz için kına gecesi yerine bir düğün de burada yaptık. Bu yerin misafir sayımıza uygun büyüklükte, işini iyi yapan, ekonomik bir yer olmasına ve ikramlarına dikkat ettik.

i̇lk gülüşte aşk: gülçin ve cenk

Tüm detaylar eksiksiz düşünülmüş

GÜLÇİN: Düğün pastası, menü kartları, videonun çekim detayları ve gelin arabası haricinde her şeyin seçimine elimizi attık. Yaptığım şeylerin benden izler taşımasını isterim. Düğün davetiyesi ve diğer detaylarda kullanacağımız bir logo tasarladım. Bu logo davetiyemizde, magnette, bazı düğün detaylarımızda ve kendi hazırladığım internet sitesinde yer aldı. Ufak tefek bilgiler ve fotoğrafların yer aldığı basit bir internet sitesi hazırladım. Davetiyemize de bu adresi bastırdık, davetliler için ilgi çekici ve eğlenceli olmuştu. Düğünümüzü gündüz nikah & kokteyl akşam içinse şehir dışından gelen misafirlerimiz ve aile yakınlarımız için yemekli olarak planladık. Kırmızı, beyaz ve siyah renklerin hakim olduğu bir konsept istedik. Kokteyl ve düğün sürecinde çalınacak müziklerin tarzlarını seçtik. İlk dans için son bir hafta koreografi çalışması yaptık. Giriş müziği, davetiye yazısı, saç modeli, makyaj, davetlilerin transferi, damadın yaka çiçeği vb. hepsini önceden belirledik.

CENK: Fotoğraf çekimi sırasında arkada fon olarak kendi logomuzun basılı olduğu büyük bir pano yaptırdık. Nikah şekeri yerine bir fotoğrafımızı magnet olarak bastırdık. Düğünümüz alkollü olduğu için gece yarısı çorba servisi yaptırdık. Gündüz yorulacağımızı tahmin ettiğimiz için akşamki eğlencede Gülçin de ben de ayakkabılarımızı çıkartarak Converse giydik ve tüm gece boyunca çok rahat ettik.

i̇lk gülüşte aşk: gülçin ve cenk

Gelinlik ve damatlık

GÜLÇİN : Gelinlik işi deniz derya gibi, nasıl bir şey istediğimi netleştirmek için birçok gelinliği üzerimde denedim. Hiç düşünmediğim modellerden bile denedim ki aklımda soru işareti kalmasın. Gelinliğimi daha önce başka birinin üzerinde görüp beğenmiştim, fikrim de netleşince gittim, denedim ve aldım. Düğünden üç dört ay kadar önceydi. Damatlığı ise bir ay kadar önce Beymen'den aldık.

CENK: Her düğünde olabileceği gibi biz de maalesef bazı sevdiğimiz eş dostumuzu davet etmeyi unutmuşuz. Daha sonra en çok buna üzüldük. Aile fertlerinizle birebir fotoğraf çektirmeyi de sakın unutmayın. Çıktık açık alınla… Düğünümüz 29 Ekim'de yapıldı, ülkemiz için özel olan bu günde misafirlerimize küçük Türk bayrakları dağıttık ve orkestranın 10.yıl marşına tüm davetliler ellerinde bayrakla ayakta eşlik etti. Düğünün sonunda misafirlerimize işkembe çorbası servisi yapıldı. Böylece çorbacıya gitmeye de gerek kalmadı.

GÜLÇİN :Dans koreografimizi ise kendimiz hazırladık ve misafirler tarafından çok olumlu tepkiler aldık. Bir de benim ricam üzerine, annem evden çıkarken takılmak üzere kendi elleriyle kırmızı satenden fiyonklu ve kuyruklu bir kuşak dikti.

i̇lk gülüşte aşk: gülçin ve cenk

Doğal akışında bir balayı

İkimizde gezmeyi, yeni yerler, yeni tatlar keşfetmeyi sevdiğimiz için yüksek tempolu ve şehir merkezi temalı bir balayı istedik. Bunun için de Los Angeles ve Las Vegas'ı seçtik. Hayalimiz önceden her detayı düşünülmüş, planlı programlı bir turdan ziyade başımıza geleceklere açık, kendimizi akışına bıraktığımız, maceralı bir balayıydı. Önceden sadece, gidilecek yerler ve bazı detayları araştırarak kendimize bir yapılacaklar listesi oluşturduk. LA'e indiğimizde havaalanında aracımızı kiraladık, otel rezervasyonlarını son bir kaç saat öncesinden yaptık ve sürpriz yerlerde kaldık. Las Vegas'a arabayla kendimiz gittik. Yapılacaklar listemizi takip ederek ama gönlümüz nasıl ve nerede isterse öyle geçirdik.

i̇lk gülüşte aşk: gülçin ve cenk

Düğün.com çiftlerine özel öneriler!

Hiç bir şey her zaman tam istediğiniz gibi olmayabilir. Bunu baştan kabul ederek başlarsanız siz 1-0 öndesinizdir demektir. Renkten, çiçeğe, davetiyedeki yazı tipinden, gelinlikteki ufacık bir taşın koyulacağı yere kadar pek çok detayı düşünür dururuz ve gözümüzde bazen o kadar büyür ki kendimizle bile bunun için inatlaşırız. Bunlar düğünlerin renkliliği için bir yere kadar evet gereklidir ama bunlara dalıp asıl amaç unutulmamalıdır. Tabii ki bu süreçte bizim de gerildiğimiz oldu, bazı şeyler yolunda gitmedi, bazıları düşündüğümüzden farklı oldu ama o sırada bunun ahengi bozmasına çok da izin vermedik, bunlara çok takılıp moral bozmamak gerekir. Bir düğünde "olmazsa olmaz" olan tek şey vardır; o da gelin ve damadın mutluluğu ve yüzündeki içten gülümsemedir. İnanın hiç bir aksesuar bunun yerini tutamaz. Evinizde halınız, koltuğunuz eksik olabilir ama bir daha yaşanmayacak ve su gibi gelip geçecek bugünde kendinizi özel hissettirecek ne varsa dilerim hepsi yanınızda olsun.

Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul

3 Yorum

Fatih dayı

Düğün Tarihi: 27.06.2013


Çok uzun süredir mutluluktan ağlamamıştım. Çok iyi geldi. Sizi (üçünüzü de) seviyorum.


Ebru Başaran

Düğün Tarihi: 29.06.2013


Çok güzel yaşadığınız gibi çok güzel de anlatmışsınız,mutluluk ve sağlık ömür boyu sizinle olsun,sevgiler


Dilara Tutkun

Düğün Tarihi: 18.06.2015


Bize gerçekten ilham kaynağı oldunuz. Pozitif bakış açınız beni çok etkiledi. Mutluluğunuz daim olsun.