Tam Ümidi Kesmişken Mutluluktan "Evet" Demeyi Unutturan Teklif: Aysu ve İsmail!

Bihter Tunç tarafından yazılmıştır.

3:19 dakika

21.03.2024

Bizim istemediğimiz 3 düğün ritüeli vardı: Gelin arabası süsleme, pasta kesimi ve gelin çiçeği atma! İkimiz de çift olarak bu ritüelleri yaşamayı tercih etmedik. Önemli olan olması gereken değil, sizin ne istediğiniz! Bunu unutmayın ve kendi düğününüzün yaratıcısı olun!

Nasıl tanıştınız?

Bir ortak arkadaş vesilesiyle ama tamamen tesadüfi bir şekilde tanıştık.

Evlenme teklifi nasıl geldi?

İstemeye gelinmeden iki gün önce evlenme teklifi edilmezse hiç gelmemelerini söyledim. Çünkü her zaman bir teklif almak istemiştim. Artık tüm ümidimi kesmiştim ki evde uzanırken yanıma geldi ve pijamasının cebinden tek taş yüzüğü çıkartarak evlenme teklif etti… Gerçekten çok romantikti (!) Bense mutluluktan evet demeyi unutmuştum.

Tek taş yüzüğü çıkartarak evlenme
teklif etti

Hazırlık süreci nasıl ilerledi, ne kadar sürdü?

Hazırlık sürecimiz yaklaşık 3-4 ay sürdü. Zaman zaman fikir ayrılıkları yaşasak da her ayrıntıya ortak bir şekilde birbirimizin görüşlerine saygı duyarak verdik.

Düğün mekanına nasıl karar verdiniz?

Düğün mekanı seçimimiz bu süreçte en zorlandığımız konuydu. Farklı şehirlerde doğup büyüdüğümüz için düğünün nerede olacağı konusunda çok fikir ayrılıkları yaşasak da tüm detaylarla yakından ilgilenebilmek adına yaşadığımız şehirde bir mekanda yapalım dedik. Şehir dışından gelecek misafirlerimiz olduğu için tam Anadolu yakasında bir mekanda karar vermek üzereyken arkadaşlarımızın referansıyla Fuat Paşa Yalısı’nı ziyaret ettik ve tamamen fikrimizi değiştirerek düğünümüzü bu büyüleyici yalıda yapmaya karar verdik. Mekan ve diğer ayrıntılar konusunda bizlere her zaman yardımcı olan Hakan ve Yonca’ya çok teşekkür ederiz.

Fuat Paşa Yalısı

Bir organizasyon firmasıyla çalıştınız mı? Organizasyonda hangi detaylar öne çıktı?

Düğünümüzde herhangi bir organizasyon firmasıyla çalışmadık Fuat Paşa Yalısı tüm organizasyonu üstlenmişti. Düğünümüzün belirgin herhangi bir teması yoktu; ancak ayrıntılarda vintage esintiler kullanmaya çalıştık.

Fuat Paşa Yalısı

Düğün fotoğraflarınız çok duru ve şık görünüyor! Çekimleri kiminle yaptınız?

Düğün fotoğraflarımız StudiosMCM tarafından çekildi. Çift olarak fotoğraf konusunda ayrı düştüğümüz konularda fotoğrafçımız Ahmet Güzeler bize çok destek verdi. Çekimlerde çok yorulsak da moralimizi hep yüksek tutmayı başardı. Kendisine ayrıca teşekkür ederiz.

Düğün fotoğraflarımız StudiosMCM
tarafından çekildi.

Gelinliğinizi nereden aldınız? Provalara ne kadar zaman önce başladınız?

Gelinliğimi kesinlikle referansı olan bir yerden satın almak istedim bu konuda da bir arkadaşımın tavsiyesini dikkate alarak Ceyda Houte Couture’ u tercih ettik. Provalara yaklaşık 2 ay önce başladık. Kendimi evimde gibi hissettiğim, provaların her anında istediğimi söyleyebildiğim, yalnızca kendi gelinliğimde değil tüm işlerinde titizliğine hayran kaldığım, hem tasarımcı hem de anne mesleğinden alaylı, benim için bir modacıdan çok bir arkadaş olan Ceyda’ya çok teşekkür ederim.

Ceyda Houte Couture’ u tercih
ettik.

Gelin saçı ve makyajınızı nerede yaptırdınız? Öncesinde prova yaptınız mı?

Gelin saçı ve makyajı konusunda Hoppala Production’dan Mustafa Erkanlı ile çalıştım. Saçımın ve makyajımın düğün mekanında yapılması mükemmel bir avantaj oldu. Hiçbir şekilde bir yere yetişme kaygısı olmadan rahatlıkla hazırlığımızı tamamladık.

Öncesinde hiç prova yapmadık hatta Mustafa ile düğün günü tanıştık. Ancak kendisini sosyal medyadan sürekli takip ettiğim ve yaptığı işleri çok beğendiğim için provaya gerek duymadım.

Hoppala Production’dan Mustafa
Erkanlı ile çalıştım.

Düğün günü başınıza gelen komik bir olay oldu mu?

Düğün günü komik değil ama korkutucu bir olay yaşadım. Tam merdivenlerden inerek nikah masasına oturacağımız ilk çıkış anında ayakkabımın canımı acıttığını hissederek yedek ayakkabımı giymek istedim. Bu aceleyle duvağımı koluma takamadan kapılar açıldı, herkesi selamladıktan sonra merdivenlerden aşağıya inerken beni engelleyen bir şey olduğunu düşünürken duvağımın yavaş yavaş gerildiğini hissettim ben merdivenin aşağısındayken duvağımın uçları hala merdivenlerin başlarındaydı. Son dakikada duvağımı çekerek kurtardım ama bu olay heyecanıma daha da çok heyecan kattı.

Son dakikada duvağımı çekerek
kurtardım

Düğün günü unuttuğunuz bir şey oldu mu?

Ayrıntılara ve detayları kontrol ederek hazırlandığımızdan düğün günü unuttuğumuz hiçbir şey olmadı. Ufak tefek eksiklikleri de yakınlarımız sayesinde tamamladık.

Düğünün en güzel anı neydi?

Düğünümüzün en güzel anı tabi ki Fuat Paşa Yalısı’nın merdivenlerinin başında tüm sevdiklerimizi bir arada görmek ve onları selamlamaktı. Ayrıca düğün sırasında doğaçlama yaptığımız harmandalı oyunu unutulmazdı.

Peki en duygusalı?

Düğünümüzün en duygusal anı tabi ki ilk danstı! Salonda kimse yokmuşçasına sevgilinin gözlerinde en derinlere inmek bize her şeyi unutturdu.

Sevgilinin gözlerinde en derinlere
inmek

Düğün.com Çiftlerine neler tavsiye edersiniz?

Düğün.com çiftlerine öncelikle kesinlikle bu süreçte rahat edebilmeleri açısından güven duydukları bir mekânda düğün yapmalarını öneririm. Diğer seçimlerimizde de referansları dikkate almak hep işlerimizi kolaylaştırdı.

Düğün.com’da takip ettiğim makalelerse çok işime yaradı. Örneğin, kendi gelin buketimi burada okuduğum bir makaleden yola çıkarak kendim hazırladım. Hem istediğim çiçeği kendim yarattım hem de bütçeme katkıda bulundum.

Bizim istemediğimiz 3 düğün ritüeli vardı: Gelin arabası süsleme, pasta kesimi ve gelin çiçeği atma! İkimiz de çift olarak bu ritüelleri yaşamayı tercih etmedik. Önemli olan olması gereken değil, sizin ne istediğiniz! Bunu unutmayın ve kendi düğününüzün yaratıcısı olun!

Gelin arabası süsleme

Balayınızı nerede yaptınız?

Balayımızı Ağva’da Lehte Exclusive Otel’de yaptık. Bol bol dinlenerek düğünümüzün tüm yorgunluğunu attık.

Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul

Bunlar da ilgini çekebilir

Diğer makaleleri de görüntüleyin

0 Yorum