İki Ayrı Ülkede Birlikte Çarpan Kalpler: Gonca ve Oktay

Bihter Tunç tarafından yazılmıştır.

3:19 dakika

21.03.2024

Son olarak asla son dakikaya bırakmayın, en az 6 ay önce başlayın, çünkü planlamada aksaklıklar olabilir, buna hazır olun...

Evlenme teklifi nasıl geldi?

Doğum günümde Münih’te beraber yaptığımız program sabah saatlerinde tandem bungee jumpingle başladı. Daha sonra Oktober Fest ile devam etti, sonra da akşam yemeği ile tamamlandı. Hiç ummadığım anda bizim masaya doğru ateş şovuyla birlikte bir tatlı geldi. Çikolatalı tatlının içinde parlayan bir yüzük vardı! Çok şaşırmıştım, hiç beklemiyordum. Restoranda herkes bizi alkışlamaya başladı, ben de sevinçler içinde evet dedim!

Çikolatalı tatlının içinde parlayan bir yüzük vardı!

Hazırlık süreci nasıl ilerledi, tamamlanması ne kadar sürdü?

Biz Avustralya’da yaşıyoruz, dünyanın bir ucundan diğer ucuna düğün planlamak kolay olmadı. Avustralya ve Türkiye arasındaki saat farkından dolayı e-posta, skype ve whats app yoluyla ilerledik. Yaklaşık 8 ay süren bir hazırlığımız oldu. İstanbul’da olmadığımız için bu süreç planladığımızdan daha uzun sürdü.

Sizin web siteniz sayesinde uzakta olsak bile, düğünümüzü güzelce planlamayı başardık. Siteniz olmasaydı birçok şey aklımızın ucundan bile geçmezdi. O yüzden Türkiye’de düğünü olacak bütün arkadaşlarımıza önereceğiz.

Biz Avustralya’da yaşıyoruz

Düğün mekanına nasıl karar verdiniz?

En zor aşama düğün mekanına karar vermek oldu. Uzakta olduğumuz için internetten resimlerden, yorumlardan araştırma yaptık ve Düğün.com aracılığıyla mekanlardan teklif aldık. Bunların arasında birkaç favori seçtik. Daha sonra da iki mekan arasında karar vermekte baya zorlandık. En sonunda Çubuklu 29’da karar kılmamızın nedeni, İstanbul’da saat 00.00’den sonra yer değiştirmeden eğlenmeye devam edebileceğimiz tek mekan olmasıydı.

En zor aşama düğün mekanına karar vermek oldu.

Alışılmamış bir tema seçmişsiniz, organizasyonda hangi detaylar öne çıktı?

Evet, bizim aşk hikâyemizi en iyi anlatabilecek olan seyahat/yolculuk temalı sıra dışı bir seçim yaptık. Gelen misafirlere karşılama masasında uçuş kartları verdik. Masa süslemelerinde dünya küresi, gemiler, uçaklar kullandık. Masalara gittiğimiz ve sevdiğimiz şehirlerin isimlerini verdik. Düğün pastamız bavullardan oluşuyordu ve üzerinde bir dünya küresi, onun üzerinde de biz vardık. Bir de gece yarısı köfte ekmek ikramımız vardı. Bu çok dans eden ve acıkan arkadaşlarımızın çok hoşuna gitti.

Gelen misafirlere karşılama masasında uçuş kartları verdik.

Gelinliğin kimin tasarımıydı, hangi ülkeden seçtiniz?

Gelinlik için ülke ülke gezdim. İsveç, Türkiye, Avustralya… Sonunda Avustralya’dan almaya karar verdim. Burada yaşadığım için provalara daha kolay gidip gelebilirim diye düşündüm. Avustralya’da Ann Wilson Couture tasarladı. Altı ay öncesinde sipariş etmiştim, provalara da bir ay öncesinde başlamıştım.

Gelin alma töreni için ayrı bir elbise giymiştim. Bu da Avustralya’dan Carla Zampatti adlı bir tasarımcının elinden, Yunan tanrıçalarını andıran bir elbiseydi.

Sonunda Avustralya’dan almaya karar verdim.

Davetiyenizi kim hazırladı?

Davetiye Gigno Davetiye tarafından bize özel tasarlandı. Tamamen bizim hikayemizi anlatıyordu. Yine o da düğünün yolculuk temasına uygun bir şekilde tasarlandı.

Gigno Davetiye

Düğün fotoğraflarınız için kiminle çalıştınız?

S&S Visual Maker, tek kelimeyle mükemmel bir ekipti. Her köşeden her açıdan kareler yakaladılar, havadan, karadan her yerden yani… Hikaye çekimleri, hikaye videosu her şey süperdi. Kendimizi Hollywood yıldızları gibi hissettik, arada bize su içmeyi, dinlenmeyi, yemek yemeyi hatırlatan çok ilgili bir ekiptiler. Çekimler gelin evinde başladı, gelin alma töreninden gecenin son saatlerine kadar yanımızdaydılar.

Düğün günü başınıza gelen komik bir olay oldu mu?

Evet, düğünün sonuna doğru gelin buketimi atmam baya bir uzun sürdü. Kendimi dansa o kadar kaptırmıştım ki DJ ayni şarkıyı üç kere çalmak zorunda kaldı. Bunu cep telefonlarıyla çeken arkadaşların hafızası dolduğu için birkaç kere silip tekrardan çekmeleri gerekmiş. Buna düğün sonrası baya bir güldük.

Baya bir güldük.

Balayınızı nerede yaptınız?

Balayımızı Maldivler’de yaptık. Maldivler şimdiye kadar gittiğimiz en güzel yer. Six Senses Laamu oteli anlatılamaz, yaşanılması gereken bir yer. Maldivler'de balayının nasıl bir şey olduğunu detaylı bir şekide anlattık!

Balayımızı Maldivler’de yaptık.

Düğün.com çiftlerine neler tavsiye edersiniz?

Planlama aşamasında insan çok stres oluyor ama her şey yoluna giriyor sonunda. Tatlı stresin keyfini çıkartın. Biz uzaktan hiçbir şeyi görmeden planladık, çok endişeliydik ama sonunda çok güzel bir düğün çıktı ortaya.

Organizasyon şirketi ve fotoğrafçı çok önemli! En çok bunlar üzerinde kafa yorun, özenle seçin. Organizasyon şirketi stresin çoğunu alıyor üzerinizden. Fotoğraflar da düğünden geriye kalan tek şey oluyor.

Son olarak asla son dakikaya bırakmayın, en az 6 ay önce başlayın, çünkü planlamada aksaklıklar olabilir, buna hazır olun.

Organizasyon şirketi

Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul

1 Yorum

Gulsun Kaya

Düğün Tarihi: 21.01.2015


Gonca & Oktaya ömur boyu mutluluklar dileriz...harika unutulmaz bir dugunde Butun emegi gecen ekip arkadaslara sonsuz sevgiler ve Tessekurler