Sadeliğin ve Doğallığın Aşka Yansıması: Serpil ve Hikmet!

Bihter Tunç tarafından yazılmıştır.

2:19 dakika

21.03.2024

Onlar Düğün.com'un en çok tercih edilen fotoğraf firmalarından Dijital Atölye'nin fotoğraf sanatçıları Serpil ve Hikmet! Onlarca çiftin en mutlu anlarını fotoğraflayan çiftimiz bu sefer kendileri için iş başında! Eh meslek bu olunca ortaya harika dış çekimler çıkmış. Gelin Serpil ve Hikmet'in keyifli hikayelerine ve fotoğraflarına göz atalım. Dilerseniz Dijital Atölye'nin diğer işlerini de inceleyebilirsiniz.

Nasıl tanıştınız?

Tanışma hikayemiz çok uzun yıllar öncesine üniversite zamanımıza kadar uzanıyor. İkimiz de o zamanlar amatör olarak fotoğraf ile ilgileniyorduk. Esim de ben de daha çok photo-journalism ve belgesel fotoğraf alanında var olmak istiyorduk. Öyle de oldu birlikte ve bireysel yaptığımız işler çeşitli sergilerde ve fotoğraf dergilerinde yayımlandı.

Tanışma hikayemiz çok uzun yıllar öncesine üniversite zamanımıza kadar uzanıyor.

Nasıl evlenme teklifi aldınız- ya da ettiniz?

Klasik bir evlilik teklifi almadım. Bizim için evlilik kırmızı pasaport demekti. O dönem ayrı ülkelerde yaşıyorduk; fakat ayrı kalamıyorduk. Nasıl çözelim diye düşündük en ucuz ve pratik yolu evlenmekti. Karar aldık ve başardık. Bir de ikimizin de müziğine hayran olduğumuz, geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz dünyaca ünlü Selim Sesler Abimiz teklifte aracı oldu diyebilirim. Bir Viyana konserinden sonra eşim onları yemeğe götürmüş orada anlatmış beni. Ben Türkiye’deydim gece yarısı beni aradı, "Bu çocuk seni seviyor, evlenin düğününüzde çalacağım." dedi. Geldi çaldı da... Tabi bir Roma seyahatimizde La Fontana di Trevi önünde usulen teklifimi ettirdim o ayrı!

Bizim için evlilik kırmızı pasaport demekti.

Düğün öncesi hazırlıklarınız ne kadar sürdü?

Pek hazırlık yaptık diyemem hızlı olmalıydık öyle de oldu. Biz evleniyoruz dedik. Aileler tamam dedi. Nikah günü aldık, Türkiye’ye geldik. Bir gece öncesinde yakın arkadaşlarımızla yemek yedik eğlendik. Sabah nikaha güç bela yetiştik.

Sabah güç bela nikaha yetiştik

En çok keyif aldığınız şey neydi?

Benim için en keyifli an fotoğraf çekimleri aşamasıydı tabi ki...

fotoğraf çekimleri

Nasıl bir organizasyon yaptınız eğlenmek için?

Yakınlarımızın ve dostlarımızın katılacağı 20 kişilik bir organizasyon düşündük. Yemek yiyip eğlenecektik. Mekan seçiminde Selim Abi'nin çaldığı yer ilk tercihimizdi öyle de oldu. Nevizade’de küçük bir balıkçıda kutladık evliliğimizi. Ben hep sade ve doğal olsun istedim. Öyle de oldu. Detaylara boğulmadık. Önem verdiğim tek detay fotoğraf ve mekanın sıcak ve samimi oluşuydu.

Yemek yiyip eğlenecektik.

Ya gelinlik ve damatlık?

Gelinliği Viyana’nın ara sokaklarında ikinci el, vintage satan bir mağazadan aldım. Aslında o bir elbiseydi ama gelinlik olarak görevini başarıyla tamamladı. Damatlık ise eşimin resepsiyonlarda giydiği takım elbiselerinden bir tanesiydi.

Düğün günü unuttuğunuz bir şey oldu mu?

Yüzükleri unuttuk. Yüzük almamıştık. Hemen koşup ara sokaktaki kuyumcuların birinden en incesinden birer alyans aldık. Hallettik. Sonuç olarak unutulmuş unutulmuştur. Boş verin günün tadını çıkartın.

 Boş verin günün tadını çıkartın

Kutlamalarınız esnasında geleneksel bir şeyler gerçekleşti mi?

Neredeyse hiçbir şey geleneksel değildi.

geleneksel

Düğün günü başınıza gelen komik bir olay var mı?

O gün her şey başlı başına komikti. Yağmur yağdığı için kışlık çizmelerimi giydim. O halde yağmur altında İstiklal Caddesi'nde yürüdüm. İnanılmaz keyifliydi.

İnanılmaz keyifliydi.

Balayınızı nerede geçirdiniz?

Balayı için eşimin çok görmek istediği Kapadokya’ya gittik. Güzel bir kamp alanına çadırımızı kurduk. Akşam orada otel sahibi bir dostumuz bize balayı odası önerdi, kabul etmedik, anlayamadı. Kum fırtınası çıkınca Kapadokya turu kısa sürdü. Sonra Macaristan, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Bratislava gibi farklı yerlerde kamp kurarak balayımıza devam ettik.

Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul

Yazıda Yer Alan Firmalar

Hikayeni gönder

Sen de hikayeni paylaş, gelin adaylarına ilham ol!

Hikayeni gönder

2 Yorum

Çiğdem DİLER

Düğün Tarihi: 21.10.2014


ne güzel.. ayrıntılara, geleneklere takılmadan, panik yapmadan, tadını çıkararak evlenivermişler.


dilek güney

Düğün Tarihi: 21.10.2014


klişelerden uzak, cesur bir düğün olmuş. herkes sizin gibi rahat olsa ya :)