Ev Dekorasyonu Yapanlara Aydınlatma Rehberi

Pinar Karabağ tarafından yazılmıştır.

1:53 dakika

29.06.2020

Ev tutuldu, mobilyalar alındı. Sıra geldi dekoratif aydınlatmalara. Evinize ve mobilyalarınıza bir iyilik yapmak; yani doğru aydınlatmayı sağlamak için atmanız gereken adımlar basit! İşte karşınızda aydınlatmanın birkaç basit kuralı!

Salon ve Oturma Odası

Salon aydınlatma bir kaç seviyeden oluşmalı. Tavandan, oturma seviyesinde ve bölgesel olmak üzere üç farklı noktaya yerleştirilen ışık kaynakları mekanın geniş görünmesini sağlar. Tavan aydınlatmasının hem tasarımı hem de ışık gücü tatmin edici olmalı. Avize modellerinin göz alıcı olmaları için kristalden yapılmış olması gerekmiyor. Kağıt, plastik, kumaş ve sıkıştırılmış camdan oluşan uygun fiyatlı avize seçenekleri mevcut.

Sakin sohbetler, kitap okuma, dinlenme gibi küçük çaplı aktivitelerde salonun tamamını aydınlatmak yerine sadece oturma grubunuzu aydınlatabilirsiniz. Bunun için ayaklı abajurları kullanabilirsiniz. Ayrıca oturma seviyesindeki aydınlatma yukarıdan gelen ışığa oranla yüzleri daha iyi gösterir.

Tek bir noktaya yoğun ışık veren LED aydınlatma modelleri ile duvarlardaki resimlerinizi, raflarınızı, ses sisteminizi dekorasyonun bir parçası haline getirin. Fiyatları yüksek olan LED ampuller düşük elektrik sarfiyatı ve uzun ömürlü olmaları sayesinde çok tercih ediliyorlar.

Mobilyalarınızı seçerken aydınlatma ihtiyaçlarınızı da göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin!

Salon aydınlatma örnekleri ve dekorasyon fikirleri

Yemek Odası ve Mutfak

Yemeğin hazırlandığı ve yendiği mekanlarda aydınlatma fonksiyonel olmalı. Mutfak aydınlatma ürünleri tezgaha yakın mesafeden sert olmayan bir ışık vermeli. Tezgah aydınlatması olarak dolapların altına yerleştirilen gizli ışıklandırmalar çalışmanızı çok kolaylaştıracak.

Yemek masalarında ise avizeler oturan kişilerin boy hizasından biraz yukarıda olmalı. Avizenizi yemek odası mobilyaları tasarımının bir parçası olarak değerlendirin. Avizelerin rengi ortamın genel rengiyle kontrast oluşturursa modelleri daha dikkat çekici olur.

Odalarda Amaca Yönelik Aydınlatma

Çoğu yatak odası takımı başucu aydınlatmalarıyla beraber satılır. Çünkü abajur modelleri yatak odasında aydınlatmadan çok dekorasyona katkı sağlar. Yatak başı, yatak başının üzerindeki resim ve abajurlar bir bütün olarak düşünülmeli. Bu üçlüyü tasarlarken eşlerin farklı uyuma ritüelleri olabileceği gibi farklı başucu lambası tercihleri olabileceğini de unutmayın.

Yatak odaları için aydınlarma örnekleri

Örneğin eşlerden biri yatmadan önce kitap okumak ve müzik dinlemek için daha güçlü bir aydınlatmaya ihtiyaç duyarken diğeri loş bir ışıkta meditasyon yaparak uyumak isteyebilir. Bu durumda bir tarafa güçlü bir lokal aydınlatma diğerine ise yumuşak bir ışık uygun olacaktır.

Aydınlatma Aksesuarları

Evin bazı köşeleri sadece göze güzel görünmek için vardır. Örneğin girişteki büfe, salondaki vitrin, koridordaki kitaplık, banyodaki sehpa...Her birine yerleştireceğiniz küçük birer aydınlatma bu köşelerin gündüzleri olduğu kadar geceleri de ev dekorasyonunuzun bir parçası olmasını sağlayacak. İşte bu küçük aksesuarların da ev içi aydınlatmasının birer parçası haline gelmesiyle eksiksiz bir eviniz olacak. Size kalansa bu güzel evi güzel anılarla doldurmak!

Ev içi aydınlatma aksesuarları ve çeşitleri

Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul

Bunlar da ilgini çekebilir

Diğer makaleleri de görüntüleyin

2 Yorum

erdem k.

Düğün Tarihi: 13.10.2014


çok aydınlatıcı olmuş.


zehra güneşlik

Düğün Tarihi: 13.10.2014


kristal avizelere son yaşasın yenilenebilir estetik avizeler :)