Yeni Evlenecekler İçin TV ve Beyaz Eşya Düğün Paketi Alma Rehberi

Bürde Özçakır tarafından yazılmıştır.

3:45 dakika

05.09.2023

Düğün alışverişinin hatırı sayılır kalemi olan beyaz eşya ve TV alışverişinde yapılan yanlış tercihler, yeni evlenecek çiftleri değişim zahmetine sokmanın yanı sıra, ekstra masraflara da sebebiyet verebiliyor. Peki çeyizlik beyaz eşya ve elektronik eşya alışverişinde nelere dikkat edilmeli? Ayrıntılarıyla anlattık...

beyaz eşya düğün paketi

Beyaz eşya ve elektronik çeyiz seti denilince akla TV, buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi geliyor. Evet, adı beyaz eşya fakat günümüzde siyah ve gri gibi farklı renk seçeneklerini de bulmak mümkün.

  • Elektronik, TV ve Beyaz Eşya Paketi Listesi
  • Ocak - Fırın - Davlumbaz
  • Televizyon
  • Çamaşır Makinesi
  • Bulaşık Makinesi
  • Buzdolabı
  • Küçük Ev Aletleri

Peki, TV ve beyaz eşya seçerken sadece görselliğe mi dikkat etmelisin? Pişman olmak istemiyorsan, hayır! Cihazın kalitesi, enerji tüketimi, hacmi ve kapasitesi dikkat edilmesi gereken faktörlerin başında geliyor. Beyaz eşya alırken dikkat edilmesi gerekenlerin neler olduğuna tek tek bakalım!

Aradığın Özelikler ile Örtüşsün

Beyaz eşyalar, sahip oldukları farklı özellikler sayesinde hayatlarımıza pratiklik katıyor. Beyaz eşya çeyiz seti araştırması yaparken hangi özellikleri istediğini belirlemeli ve satın alacağın ürünün bu özelliklere sahip olup olmadığını araştırmalısın.

Buzdolabının hızlı soğutma ve dondurma özelliğinin olması, bulaşık makinesinin kısa programının bulunması, çamaşır makinesinin bornoz ve kilimlerini dahi yıkayabilecek derinlikte olması gibi özellikleri işini kolaylaştırabilir.

Yeni nesil televizyonların da artık bilgisayardan farkı kalmadı. Televizyon kanallarını izlemenin yanı sıra internete girebilme, dijital platformlardan film izleyip müzik dinleme imkanı sunan, hatta ses ve hareket komutuyla çalışan akıllı cihazlar, televizyon izleme alışkanlıklarımızı kökünden değiştiriyor ve hayatımızı kolaylaştırıyor.

Boyut ve Kapasitesi Evine Uysun

İstediğin özellikleri karşılayan eşyayı aldın diyelim. Peki evinde onun için ayrılan yere sığacak mı? Ürünü aldıktan sonra değiştirmek için uğraşmaktansa, evde o ürünler için ayırdığın bölümlerin alanlarını ölçmek daha kolay. Bu bölümlerin enini, boyunu ve derinliğini ölçüp hangi boyuttaki beyaz eşyaların evin için uygun olduğunu bulabilirsin.

beyaz eşya

Alacağın eşyaların kapasitesi de dikkat etmen gerekenlerden. “Sadece iki kişiyiz” diye düşünmek yerine ürünleri seçerken ilerde çocuk sahibi olacağınızı da göz önünde bulundurarak geniş ve kullanışlı ürünler seçmek avantaj sağlar. Örneğin; 8 kilogramdan 12 kilograma kadar yıkama kapasitesine sahip çamaşır makineleri bulunuyor. Beyaz eşyaların sık değiştirilen ürünler olmadığını düşünürsek kaç kilogram kapasiteli bir çamaşır makinesi alman gerektiğini de baştan düşünmende fayda var.

Sesi Komşulara Kadar Gitmesin!

Çamaşırlar birikti, bulaşık makinesi iyice doldu ve çalıştırman gerekiyor. Fakat özellikle çalışan çiftlerin bu işleri akşam saatlerinde yaptığını düşünürsek beyaz eşyaların ses seviyelerinin de önemli olduğunu söyleyebiliriz. Gece rahatça uyuyabilmek ve komşuların rahatsız olmasının önüne geçmek için alacağın özellikle çamaşır ve bulaşık makinesi gibi beyaz eşyaları, düşük ses seviyesine sahip ürünlerden seçmeye dikkat edebilirsin.

Almak istediğin beyaz eşyanın ses seviyesini öğrenebilmek için enerji etiketine bakman yeterli. Beyaz eşyalarda ses seviyesi “… dB(A)” olarak ifade ediliyor ve bu sayı ne kadar küçükse gürültü de o kadar az oluyor. Orta seviyede insan sesinin 60 dB(A) olduğunu düşünerek doğru beyaz eşyayı seçebilirsin.

Doğru Enerji Sınıfı ile Faturalar Kabarmasın

Elektrik faturanın yüksek gelmesini istemiyorsan yapman gereken doğru enerji sınıfını seçmek. Enerji sınıfları harflerle ifade ediliyor. A, B, C, D ve E enerji sınıfları bulunuyor. A’dan E’ye doğru gittikçe, enerji verimliliği düşüyor. Böyle olunca da enerji tüketimi artarak, faturalar kabarıyor. A sınıfı, enerji tasarrufu sağlayan ürünleri seçerek hem fatura tutarını düşürebilir hem de doğayı koruyabilirsin.

Özellikle buzdolabı gibi tüm gün çalışan ürünleri, enerji tasarrufu sağlayan modeller arasından seçmende fayda var.

Düğüne Kadar Eşyaları Nerede Saklayacağını Dert Etme

Beyaz eşya çeyiz paketi alışverişini düğüne yakın bir tarihte almak yerine birkaç ay hatta bir yıl öncesinden almayı tercih edebilirsin. Bu durumda “eşyaları nerede saklayacağım” diye endişe etmene gerek yok. Eğer ürünleri satın alacağın yerin deposu bulunuyorsa, alışverişini ileri tarihli teslimat koşuluyla alabilirsin. Böylece firma, ürünleri, teslim alacağın tarihe kadar senin için mağazanın deposunda saklayabiliyor. Sen de sırf eşyaları depolayabilmek için planladığın tarihten önce ev kiralamak zorunda kalmıyorsun.

beyaz eşya düğün paketi

Satış Sonrası Destek Önemli

Beyaz eşyaların garanti şartları da çok önemli. Televizyon ve beyaz eşya düğün setini satın alacağın yerin teknik servis desteği sağlayıp sağlamadığını da öğrenmende fayda var. Seçilen markanın, yaşadığın şehir, semt ya da ilçede teknik servisinin bulunması, bu ürünlerde ortaya çıkabilecek herhangi bir arızada hızlı çözüm sunabilmesi açısından önemli. Ayrıca bu firmaların tüketici danışma hattının olup olmaması konusunda da ön araştırma yapmanı öneriyoruz.

Kalite-Fiyat Performansı Dengesi Şart

Markaların TV ve beyaz eşya evlilik paketi seçeneklerini araştırırken önemli olan doğru ürünün uygun fiyatlı seçeneklerini bulmak. Yani alacağın ürün hem bütçene uygun hem de kaliteli olmalı.

Güvenilir Marka Olmasına Dikkat

Piyasada birçok TV ve beyaz eşya markası bulunuyor ve hepsi de birbiriyle rekabet içinde. Tüm markaların farklı fiyat seçeneklerine ve özelliklere sahip ürünlerini bulabilirsin. Ancak sadece uygun fiyatlı diye ya da istediğin özellikleri karşılıyor diye, güvenilir olmayan firmalardan alışveriş yapmamaya dikkat etmelisin.

Servis desteği, garanti koşulları, güvenli depolarının bulunması, kullanıcı memnuniyeti gibi konularda güven kazanmış ünlü markaların ürünlerini tercih etmek uzun vadede çiftlere avantaj sağlar.

Beyaz eşya alışverişinde dikkat etmen gerekenleri senin için anlattık. Sen de bu kriterlere dikkat ederek evin için en uygun ürünleri satın alabilirsin. Aklına takılanlar varsa yorum olarak yazmayı da unutma!

Düğün Mekanları

Her bütçeye uygun en şık düğün mekanları burada!

Her 3 çiftten 2'si aradığı firmaları Düğün.com’da buluyor. Sen de onlar arasına katıl!

Mekanını bul

0 Yorum