Tek Omuz Gelinlikler

Firmaları Göster
NSM 1
Nisse Moda
Romantik Tek omuz
5.000 TL - 7.000 TL
UGB186S21
Kaudupul Bridal
Modern Tek omuz
5.000 TL - 7.000 TL
Ezgi
İstanbul Gelinlik ve Moda Evi
Görkemli Tek omuz
6.500 TL - 7.500 TL
GME 6
Gülten Moda Evi
Romantik Helen Tek omuz
5.000 TL - 7.000 TL
GME 17
Gülten Moda Evi
Modern Cesur Tarlatansız Tek omuz
5.000 TL - 7.000 TL
Judy
Meryem Cicerali Haute Couture
Sade Vintage Bohem Romantik Helen Uzun gösteren Zayıf gösteren Cesur Klasik Görkemli Tek omuz
24.000 TL - 29.000 TL
Şebnem Sönmez 15
Şebnem Sönmez
Cesur Modern Helen Tek omuz
5.000 TL - 7.000 TL
SRM 30
Sara Moda Evi
Romantik Cesur Tek omuz
3.000 TL - 5.000 TL
ELP 2
Elif Platin Haute Couture
Romantik Tek omuz
1.000 TL - 3.000 TL
YSE 37
Yasemin Gündüz
Romantik Cesur Bohem Tek omuz
14.000 TL - 18.000 TL
IGN 1
Kaudupul Bridal
Helen Modern Tek omuz
5.000 TL - 7.000 TL
Lynn
Miry May Bridal
Modern Tek omuz
6.000 TL - 8.500 TL
Kortney
Miry May Bridal
Romantik Modern Sade Tek omuz
8.500 TL - 12.000 TL
BGM 2
Behiye Gelinlik ve Modaevi
Romantik Tek omuz
5.000 TL - 7.000 TL
Seventy
Mediha Cambaz Gelinlik Bursa
Romantik Helen Tek omuz
8.775 TL
AS207118
Mesemias
Bohem Cesur İki parça Helen Tek omuz
8.000 TL - 11.000 TL
SET 45
Seda Ersan Tasarım
Modern Tek omuz
5.000 TL - 7.000 TL
2020 Pronovias Tek Omuz Balık Gelinlik
Pronovias
Romantik Romantik Romantik Tek omuz , Tek omuz , Tek omuz
SET 42
Seda Ersan Tasarım
Sade Modern Tek omuz
3.000 TL - 5.000 TL
FGB 25
Figen Bağzıbağlı
Romantik Modern Helen Tek omuz
9.000 TL - 17.500 TL
Flovis
Dai Wedding - Outlet
Klasik Bohem Modern Tek omuz
9.000 TL - 18.000 TL
SET 41
Seda Ersan Tasarım
Modern Sade Tek omuz
3.000 TL - 5.000 TL
GLD 8
Güldeniz Gelinlik Moda Evi
Görkemli Tek omuz
5.000 TL - 8.000 TL
NVM 10
Novias Moda
Romantik Tek omuz
9.500 TL - 13.000 TL
Benzer Modelleri Bul

Beğendiğin gelinliğin benzerini bul!

"Tam benlik" dediğin gelinlik fotoğraflarını yükle, benzer modelleri anında listele!

Firmanızı ekleyin, binlerce yeni çifte ulaşın!

Firmanızı ekleyin, binlerce yeni çifte ulaşın!

Her yıl 400.000 çift, Düğün.com'da buldukları firmalarla anlaşıyor. Siz de hemen firmanızı ekleyin, işinizi katlayın!

Firmanızı Ekleyin

Tek Omuz Gelinlik Modelleri Nasıl Olur?

Tek omuz gelinlik modelleri kolu ya da askısı omuzların sadece tek tarafında bulunan tasarımlara deniliyor. Özellikle sağ ya da sol omuzda olması gibi bir kural bulunmuyor. Her iki koldan birinde yer alabiliyor. Tek omuzlu gelinliklerin askılı ve kollu gibi çeşitlerinin bulunduğunu da belirtelim. Tek askılı ve tek kollu arasındaki farkı merak edenler için de hemen bu tasarımları anlatalım.

Tek Kollu Gelinlik Modelleri

Omuzdan başlayan kısa ya da uzun bir kolu bulunan tasarımlar tek kollu gelinlik olarak adlandırılıyor. Tek kol gelinlikleri özellikle üst bedenini ön plana çıkarmak isteyen gelin adayları tercih etmeli. Aynı zamanda fazla geniş omuzlu gelin adaylarına da tek kollu tasarımları önerdiğimizi söyleyelim. Çünkü bu kol tipi, gövdeyi böldüğü için omuzların olduğundan daha dar görünmesini sağlıyor.

Tek Askılı Gelinlik Modelleri

Omuz tasarımı tek bir askıdan oluşan gelinlikler ise tek askılı gelinlik modellerini oluşturuyor. Tek gelinlik askıları bir ipten oluşabileceği gibi fırfır, volan, zincir gibi detaylardan da tasarlanabiliyor. Özellikle omuzlarını vurgulamak isteyen gelin adaylarına ip askılı tasarımları öneriyoruz. Omuzları geniş gelin adayları ise askılı kalın modellerle daha dar bir omuz görünümü yaratabiliyor.

Tek Omuz Gelinlik Modelleri Kimler İçin Uygundur?

Tek omuzlu gelinlikleri en çok üst bedenini ön plana çıkartmak isteyen gelin adaylarına önerdiğimizi söyleyerek başlayalım. Bu gelinlik modeli ile gözler ilk olarak omuzlara gideceği için omuzlarınıza ya da kollarınıza bu tasarımlarla dikkat çekebilirsiniz. Böylelikle geniş basenlerinizi ya da kamufle etmek istediğiniz bölgeleri geri planda bırakabilir, fit bir görüntü yaratabilirsiniz.

Armut vücut tipine sahip gelin adayları tek omuzlu A veya prenses kesim gelinliklerle ince gövdelerini öne çıkararak geniş basenlerini kamufle edebilir. Orantılı vücut hatlarına sahip kum saati vücut tipindeki gelin adayları da bu modeller ile oldukça hoş bir görünüm yakalayabilir. Her etek kesimiyle uyum sağlayan tek omuz yaka tasarımını en çok düz kesim gelinlik modellerini yakıştırdığımızı da belirtelim.

Elma vücut tipine sahip gelin adaylarına ise tek omuz gelinlikleri önermediğimizi de ekleyelim. Çünkü bu vücut tipinin dikkat çekmesi gereken bölge ince bacaklardır. Kilolu gelin adayları için de riskli bir seçim olacağını söyleyelim. Bunun nedeni ise kol ve göğüs bölgelerinin olduğundan daha geniş görünme riskidir. Kilolu gelinler, tek omuzlu modeller yerine askılı gelinlik modelleri ile daha rahat edebilir.

Farklı Tarzlara Uygun Tek Askılı Gelinlikler

Tek omuz gelinlikler kumaş bakımında oldukça özgür olsa da gelinliğin bütününü bozmamak için en fazla karşılaştığımız seçenekleri dantel, tül, şifon ve organze gelinliklerdir. Farklı kumaşların kullanıldığı, birçok farklı tarza hitap eden tek omuz gelinlik çeşitlerinin bulunduğunu, bu nedenle seçim yaparken tarzınızı göz önünde bulundurmanız gerektiğini de ekleyelim.

Dantelli Tek Omuz Gelinlik Modelleri

Romantik tarzda tasarımlardan hoşlanan gelin adaylarının tercihi dantelli gelinlikler oluyor. Eğer siz de romantik tarzınızı ortaya koymak istiyorsanız tek omuzlu dantelli gelinlik modellerini tercih edebilirsiniz. Ancak bu noktada dantel gibi işlemelerin kullanıldığı bölgeyi olduğundan daha hacimli gösterdiğini de unutmamalısınız. Örneğin; üst bedeninizi olduğundan geniş göstermek istersiniz size gövdesi dantelli tek omuz gelinlik modellerini önerdiğimizi belirtelim.

Helenistik Tek Omuz Gelinlikler

Tek omuz gelinlik denince akla ilk gelen tasarımlar arasında Helenistik gelinlikler de yer alıyor. Tül, şifon gibi uçuş uçuş kumaşlardan tek askılı Helenistik gelinlikleri özellikle vintage ve bohem tarzdaki gelin adaylarına öneriyoruz. Bu modelleri kır, havuz başı ya da kumsal gibi açık hava düğünlerine de çok yakıştırıyoruz. Siz de bu mekanlardan birinde evlenecekseniz Helen tek omuz gelinlikleri düşünebilirsiniz.

Sade Tek Omuz Gelinlik Modelleri

Son yıllarda düğün trendlerindeki sadeleşme etkisi gelinliklerde de kendini gösteriyor ve sade tasarımlar en moda gelinlikler arasında öne çıkıyor. Tek omuz yaka ve kol tasarımı da bu sade gelinliklere hoş ve zarif bir detay olarak hareket katması nedeniyle sıklıkla tercih ediliyor. Son birkaç yıldır kabarık ya da düz olması fark etmeksizin tek omuzlu gelinliklerin en trend modeller arasında yer aldığını da ekleyelim.

Taş İşlemeli Tek Omuz Gelinlikler

İhtişamlı bir gelin görünümüne sahip olmak isteyenlerin tercihi taş işlemeli modeller oluyor. Bu ışıltılı işlemeler tek omuz gelinliklerde de sıklıkla karşımıza çıkıyor. Bu göz alıcı gelinlikleri tarihi mekan ve otel gibi görkemli düğün mekanlarında rahatlıkla giyebilirsiniz. Bu noktada ufak bir uyarı: Gelinliğiniz gösterişli bir tasarıma sahip olduğu için aksesuarlarınızı sade modellerden seçmenizde fayda var.

Tek Omuz Gelinlik Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Gelinlik alışverişinde birçok farklı fiyat etiketine sahip tek omuzlu modellerle karşılaşabilirsiniz. Gelinliklerin kumaşı, işlemeleri, dikim şekli gibi birçok faktör bu fiyat farklılığına neden oluyor. Tek omuz gelinlik giymek isterseniz markaların hazır modelleri arasından seçim yapabilir ya da hayalinizdeki gelinliği diktirebilirsiniz. Özel dikim hizmeti ekstra zaman ve işçilik gerektirdiğinden daha pahalıdır.

İpek oranı yüksek gelinlik kumaşları sentetik kumaşlara kıyasla daha pahalıdır. Bu nedenle tek omuz gelinliklerden ipek oranı yüksek kumaşların kullanıldığı tasarımların, sentetik oranı yüksek modellere kıyasla daha yüksek fiyatlı olduğunu söylemek mümkün. Markalar arası fiyat farklarıyla karşılaşabileceğinizi söylememiz mümkün.

Ünlü tasarımcıların imzasını taşıyan bir gelinlik giymek isterseniz butik markaların ürünlerine kıyasla daha pahalı olacağını da bilmelisiniz. Gelinliğinizi satın alabilir ya da kiralayabilirsiniz. Kiralık gelinlikler haliyle satılık modellere kıyasla daha uygun fiyatlıdır ancak bu farkın yüksek olmadığını da söyleyelim. Kiralık modeller, satılık gelinliklerden yüzde 20 ila 30 arasında bir oranda daha uygun fiyatlara sunuluyor.

Tek omuz gelinlik modellerini ayrıntılarıyla anlattık. Sizin de hayalinizde tek omuzlu gelinlikler varsa bulunduğunuz sayfadaki ürünler arasından seçim yapabilirsiniz. İlginizi çeken tasarımlar için firmalarla iletişime geçip detaylı bilgi ve randevu alabileceğinizi de unutmayın.