Düğün Pastası

Düğün pastası mı arıyorsun? İlham veren düğün pastası modellerine bak, pasta seçerken dikkat etmen gerekenleri öğren, butik pasta firmaları dahil şehrindeki tüm düğün pastası ve nişan pastası yapan firmaları incele ve özel indirimlerden faydalan!

Vitrindeki Düğün Pastası Firmaları

Düğün konusunda uzman düğün pastası firmalarının tümü burada!

Düğün Pastası Modelleri

Rengarenk, çiçekli ve macaron alternatiflerinden katlı düğün pastası çeşitlerine kadar tüm tatlılar burada! Hemen incele!

PASTA MODELLERİ

Şehrindeki Firmalar

Düğünün için ihtiyaç duyduğun tüm kategorilerde firmaları bul, ilham al, düğününü kolayca planla!

Düğün Pastası İçerikleri

Hayalindeki düğünü planlamak için ilham al!

Bu Kategoride Öne Çıkan Çift Yorumları

Gizem & Uzay

Düğün Tarihi: 22.11.2023

Kubcakes Bakery

İstanbul

Doğum günü organizasyonumuz için sipariş oluşturmuştuk. O günden beri hem tasarım hem lezzet hem de...

DEVAM

Pınar & Vedat

Düğün Tarihi: 17.09.2022

Birinci sınıf urunlerle hazırlanmış, çok kaliteli urunleriyle organizasyonumuza renk kattılar....

DEVAM

Ayşenur & Bahadır

Düğün Tarihi: 29.08.2021

Günizi Patisserie

İstanbul

Nişanım için pasta ve catering için anlaştık Eda Hanımla. Sahibesi dünya tatlısı bir insan, istediği...

DEVAM


Söz, nişan derken sıra geldi düğün pastasını seçmeye. Düğün hazırlıkları sırasında hem eğleneceğiniz hem de ağzınızın tatlanacağı en keyifli seçimi yapmaya hazır mısınız? Düğün pastanızı seçmek; düğün gününe yaklaşırken eşinizle leziz vakitler geçirmenizi sağlayacak aktivitelerin başında geliyor.

Pasta seçimi konusunda fikriniz yoksa önerilerimizi dinleyin ve kolayca düğün pastanıza karar verin. Düğün pastası galerilerimizde gezip rahatça seçiminizi yapabilir, firmalarımızın indirimli fiyatlarından faydalanabilirsiniz.

Düğün Pastası Çeşitleri

Düğün pastanızı seçerken ilk olarak düğün mekanı ve düğün temanızdan yola çıkabilirsiniz. Düğün konseptini tamamlamak için mekan süslemelerini kullanarak yaptırdığınız düğün pastası misafirlerinizi hayran bırakacak bir bütünlük sağlayacaktır.

En güzel düğün pastalarına bakarken, tarzınıza en yakın olanlarla ilgilenmenizi öneriyoruz. Çünkü düğününüz her şeyinizle sizi yansıtmalı, buna pasta seçimi de dahil!

”Peki pasta çeşitleri nelerdir” derseniz, işte en popüler düğün pastaları:

Maket Düğün Pastası

Maket pasta, düğünde pasta kesme seremonisi esnasında kullanılır. Bu pastayı anlaştığınız düğün mekanı da temin edebilir. Ancak siz mekanın sunduğu pasta modelini kullanmak istemezseniz, pastacılardaki modelleri değerlendirebilirsiniz.

Maket pastalar genelde çok katlı olur. 10 katlı düğün pastası dendiğinde akıllara ilk olarak maket pasta gelir. Maket pasta seremoni esnasında kesildikten sonra, davetlilere mutfaktaki tepsi pastadan kesilerek dağıtım yapılır.

Son zamanlarda maket pastaların çok daha gerçekçi olanlarını görüyoruz. Maket düğün pastalarının üzeri şeker hamurlarıyla kaplanıyor ve gerçek düğün pastası görüntüsü ortaya çıkıyor. Siz de bu gerçekçi modellere göz atmayı unutmayın.

Şeker Hamurlu Düğün Pastası

Şeker hamuru düğün pastaları, çiftler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Butik düğün pastası yapan yerler şeker hamuruyla birbirinden güzel modeller ortaya çıkarıyor.

Kişiye özel düğün pastalarında bu şeker hamurlarını kullanarak figürler de yapılıyor. Gelin ve damada benzeyen küçük insan figürleri, pastanın en üst kısmına konuluyor.

Şeker hamuruyla kaplanan pastaların üzerine; çiçek, yaprak gibi aksesuarlar da yapılabiliyor. Dilerseniz pastacılar isimlerinizi ve düğün tarihinizi de şeker hamuruyla yazabiliyor.

Bu şeker hamurlu düğün pastalarını az katlı yapabilir, davetlilerinize başka pastalardan dağıtım yapabilirsiniz. Çok katlı şeker hamurlu düğün pastalarının maliyeti yüksek olacağından, seremoni esnasında tek katlı düğün pastaları bile işinizi görecektir.

Kremalı Düğün Pastası

Seremoni esnasında gerçek düğün pastası kesmek isteyen çiftler için bir diğer seçenek de kremalı modeller! Hiçbir şekilde şeker hamuru kullanılmayan bu modellerin birçok farklı çeşidi bulunuyor.

Son zamanların trendlerinden biri yarı kaplamalı düğün pastaları! Bu modellerde, keklerin etrafı tamamen kremayla kaplanmıyor. Aslında kremayı çok az sürüyorlar da diyebiliriz. Bu tarz pastaların üzeri kurumuş çiçeklerle ve bitkilerle süslenince ortaya çok güzel görüntüler çıkıyor. Dilerseniz mevsim meyveleriyle süslemelerini de talep edebilirsiniz.

Çikolatalı düğün pastası seven çiftler için de kremalı modeller ideal. Etrafını çikolatalı kremayla kaplarsınız ve şeker hamurunun aroması çikolatanın tadını bastırmamış olur.

Bol krema sevenlerdenseniz, pastanın üzerine kremayla çiçekler ve farklı desenler yapmalarını isteyebilirsiniz. Ama onun yerine gerçek çiçekler de kullanabilirsiniz.

Dondurmalı Düğün Pastası

Düğün pasta çeşitleri, mevsime göre de farklılaşıyor. Yaz döneminde düğün yapacak çiftlerin favorilerinden biri kesinlikle dondurmalı düğün pastası!

Dondurmalı düğün pastaları, seremoni esnasında kesilen pastalar değil. Yani bunlar seremoniden sonra davetlilere dağıtılan pastalar. Rulo şeklinde oluyorlar ve içerisinde genelde çilekliyle vanilyalı dondurma bulunuyor.

Pastanın içerisindeki dondurmanın neyli olacağına siz de karar verebiliyorsunuz. Ayrıca isterseniz içerisindeki dondurmayı kalp şeklinde de koyabiliyorlar. Bu da tam bir düğün pastası havası kazandırıyor!

Cupcake Düğün Pastası

Kat kat düğün pastası modelleri arasından seçim yapmak istemeyen çiftler ise ilginç düğün pastaları ile davetlilerinin ağızlarını tatlandırabiliyorlar. Pasta alternatifleri olarak kişiye özel servis edilen cupcake düğün pastaları ilk akla gelen.

Bu pastaların en üst kısmında küçük bir tek katlı yaş pasta oluyor. Alt katlarında ise birbirinden renkli cupcakeler yer alıyor!

Cupcake düğün pastası ile standartların dışına çıkmış ve farkınızı ortaya koymuş oluyorsunuz.

Badem ezmesi ve kremanın muhteşem birlikteliği ile tadı dillere destan makaronlardan bir düğün pastası hazırlatabileceğinizi de aklınızdan çıkarmayın.

Düğün Pastası Modelleri

Düğün pastası modelleri ve fiyatları çok değişiklik gösteriyor. Trendlere baktığımızda karşımıza bohem ve rüstik konseptin ağırlıklı olarak kullanıldığı düğün pastaları çıkıyor!

Rustik düğün pastalarında daha çok kütük ve ağaç dokularının kullanıldığını söyleyebiliriz. Ayrıca bu pastaların servisi ahşap aksesuarların üzerinde yapılıyor.

Düğün pastalarının birçoğu gerçek çiçeklerle süsleniyor. Kışın yapılan düğünlerde ise bu çiçeklerin yerini kozalaklar alıyor.

Suluboya desenli düğün pastalarını da ilerleyen zamanlarda sıklıkla göreceğiz. Bu pastalar sadeliğini koruyor ve sade suluboya tekniğiyle yapılmış boyamalarıyla ön plana çıkıyor.

Geometik desenlerde düğün pastaları da çok sık olmasa da karşımıza çıkıyor. Prizmalar şeklinde yapılan pastalar genelde altın rengindeki detaylarla süsleniyor.

Figürlü pastalar da çiftlerin ilgisini çekiyor. Gelin ve damadın figürü şeker hamuruyla yapılıyor ve pastanın üzerine konuyor. Bu da onlara kendilerini daha da özel hissettiriyor.

Fotoğraflı pastalar da eskisi kadar tercih edilmese de hala talibi olan modeller. Çiftin sevdiği bir fotoğrafın baskısı pastanın üzerine yapılıyor. Bu pastalar genelde büyük ve dikdörtgen şeklinde oluyor.

Düğün pastası yazıları da artık pastanın üzerine değil, ön kısmına yazılıyor. Çiftin isimlerinden ve düğün tarihinden oluşan bu yazılar için genelde şeker hamurları kullanılıyor.

Düğün Pastası Fiyatları

Şehirlerdeki düğün pasta fiyatları genelde dilim başı rakam üzerinden veriliyor. Yani bir firmaya gidip 7 katlı düğün pastası fiyatlarını sorarsanız size o pastanın dilim sayısına göre bir rakam çıkarıyorlar.

Fiyatları pastanın kaplaması da etkiliyor. Şeker hamuruyla yapılan kaplamalar kremalı olanlara göre daha yüksek fiyatlı oluyor.

Dilim sayısı arttıkça birim fiyat düşebiliyor. Mesela 100 kişilik pasta için dilim başına 25 TL teklif aldıysanız, 200 kişilik düğün pastası fiyatlarında bu durum dilim başına 20 TL olabiliyor.

Pasta fiyatlarını etkileyen önemli bir diğer konu da özel tasarım mı yoksa hazır model mi olduğu! Pastacının hazır modellerinden birini seçerseniz, uygun fiyatlarla karşılaşabiliyorsunuz. Ancak tamamen size özel bir pasta tasarlamalarını isterseniz fiyatlar artıyor.

Firmalara göre de pasta fiyatları değişiklik gösterebiliyor. Seri üretim yapan büyük pastanelerde fiyatlar daha uygun olurken, butik pastacılarda rakamlar bir miktar daha yüksek oluyor.

Eğer düğün pastanızın üzerine figür yaptırmak isterseniz, bunun fiyatlandırması ayrı olarak yapılıyor. Pasta fiyatının haricinde bir de figür için ödeme yapmanız gerekiyor.

Pastanın üzerine yapılan süslemeler de fiyatları etkiliyor. Pastanın üzerinde kullanılan çiçeğin yapay mı yoksa canlı mı olduğuna göre fiyatlandırmalar yapılabiliyor. Bu da dikkat etmeniz gereken bir konu!

Bütün bu önerileri aklınızdan çıkarmadan, şehrinizin uzman şeflerine sahip kurumsal veya butik pasta firmalarımız arasından gönül rahatlığıyla seçim yapabilirsiniz.

Düğün pastası siparişi vermeden önce firmaların çalışmalarına göz atmayı ve firma sayfalarından ücretsiz fiyat teklifi almayı unutmayın.

Tüm Kategoriler


Tüm Şehirler Düğün Pastası Firmaları